Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@13:59:26 GMT

پیچ های فولادی سوله سازی

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۳۵۰۴

پیچ های صنعتی در شکل ها و با استاندارد های متنوعی تولید می شوند. قابلیت های بسیار بالایی که آلیاژ های فولادی تحت تاثیر عملیات حرارتی در تعلیق میزان بسیار بالایی از تنش ها پیدا می کنند سبب انتخاب این آلیاژ در تولید پیچ و مهره های فولادی مصرفی در سازه های صنعتی می شود. فولاد آلیاژی از آهن  همراه با درصد متوسط و بالاتر از متوسط کربن می باشد که نسبت به آهن خالص که بسیار نرم است دارای قابلیت های بسیار بالاتری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته به جز کربن ترکیبات پایدار کننده مانند منگنز، سیلیسیوم، کوگرد، فسفر و گاهی حتی وانادیوم نیز در ترکیبات فولادی یافت می شود (وانادیوم در ترکیباتی که نیاز به خاصیت فنریت در فولاد است اضافه می شود).

در صنعت ساختمان در تولید سوله ها، پل ها و سد ها و نیروگاه ها از پیچ و مهره سازه به میزان قابل توجهی استفاده می شود. در واقع کاربری پیچ و مهره سازه بصورت آلترناتور با جوشکاری فلزات انجام می گیرد بدین معنا که بر حسب نیاز برای اتصال صفحه ها و تیر های فولادی یا از پیچ و مهره سازه و یا از روش جوشکاری قوس الکتریک با بکارگیری الکترود استفاده می شود. هر یک از روش های اتصال دارای مزایا و معایب مربوط به خود هستند که در زیر به بررسی این روش ها می پردازیم.

قابلیت باز و بسته کردن اتصال پیچ و مهره ای : یکی از مزایای کاربری پیچ و مهره فولادی در اتصالات سازه های سنگین قابلیت باز و بسته کردن مجدد می باشد که نسبت به فرایند جوشکاری از مزیت های این روش محسوب می شود. قابلیت اتصال سطوح با ناخالصی در ترکیب و آلودگی سطحی : بر خلاف روش جوشکاری که در آن متریال و ترکیبات دو سطح مورد اتصال می بایست یکسان با درصد پایین کربن باشند قابلیت اتصال هر نوع سطح با هر مشخصاتی از ترکیبات شیمیایی توسط پیچ و مهره فولادی وجود دارد. نقاط تمرکز تنش در اتصال پیچ و مهره ای : ایجاد سوراخ بر روی سطح تیر ها برای اتصال پیچ و مهره سازه خود سبب ایجاد نقاط تمرکز تنش می شود که نسبت به روش جوشکاری از معایب اتصالات پیچ و مهره ای نسبت به روش جوشکاری محسوب می شود. هرینه بالاتر اتصالات پیچ و مهره ای : در اغلب موارد اتصال سطوح سازه به روش جوشکاری هزینه کلی پایین تری نسبت به اتصالات پیچ و مهره ای به همراه خواهد داشت.. مشخصات مکانیکی و استاندارد پیچ سازه

پیچ های سازه که در اتصالات تیر های ساختمانی بکار گرفته می شوند از گرید های بالای فولادی و اغلب از گرید 10.9 فولاد تولید می شوند. گرید 10.9 بدین معنا است که تنسایل مقاومت کششی پیچ سازه در حدود 1040 نیوتن بر میلیمتر مربع بوده و تا 90% از کل تنش اعمالی بر پیکر پیچ را نیز در ناحیه الاستیک بدون تغییر شکل دائمی تحمل می کند. پیچ های سازه در مقایسه با گرید های 4.8 آهن، 5.6 آهن، 8.8 فولاد خشکه دارای تنسایل مقاومت کششی بالاتری بوده دارای عملیات حرارتی پیچیده تری در تولید هستند.

بر خلاف پیچ و مهره های استاندارد شش گوش ساده که بصورت نیم دنده با استاندارد DIN931 و بصورت تمام دنده با استاندارد DIN933 تولید می شوند پیچ سازه دارای اندکی گوشت بیشتر در قسمت گل پیچ و ارتفاع بیشتر گل بوده در سایز برابر دارای وزن بالاتری نسبت به پیچ شش گوش ساده است و اغلب طبق استاندارد DIN6914 تولید می شود. مهره اتصالی بر روی پیچ های سازه نیز نسبت به مهره شش گوش استاندارد که طبق استاندارد DIN934 تولید می شوند دارای گوشت و ارتفاع بیشتری می باشد که نشان از مقاومت بالاتر در برابر اعمال تنش دارد و طبق استاندارد DIN6915 تولید می شود. پیچ های سازه را با علامت 10HV نشان می دهند و اغلب یا به رنگ مشکی مات بصورت فسفاته شده برای داشتن مقاومت محیطی بالا در برابر زنگ زدگی و یا به رنگ نقره ای مات بصورت آبکاری گالوانیزه گرم و یا داکرومات که هر دو دارای پوششی از فلز زینک (روی) هستند و مقاومت محیطی مناسبی دارند مورد استفاده قرار می دهند.

منبع: الف

کلیدواژه: تولید می شوند پیچ و مهره ای پیچ های سازه روش جوشکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۳۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع

ایتنا - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR یا استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.
هر چند توسعه زیرساخت‌های حوزه تلفن سیار نیازمند نصب دکل‌های تلفن همراه در نقاط مختلف شهرهاست، اما هنوز هم بسیاری از مردم بر این باورند که این دکل‌ها دارای تشعشعات مضری برای بدن هستند و آنها را عامل بروز برخی بیماری‌ها مانند سرطان می‌دانند.  

به گزارش ایتنا از ایسنا، تشعشعات موبایل و مخاطرات آن سال‌هاست علی رغم توضیحات مسئولان از جمله دغدغه‌های مردم بوده اما بنابر گفته کارشناسان هنوز آسیب های ناشی از امواج یا تشعشعات فناوری هایی مانند تلفن همراه هنوز در دنیا به یک اجماع واحد نرسیده‌اند و شاید نیاز است سال‌ها بگذرد تا مشخص شود آنتن‌های نزدیک به منزل اشخاص تأثیری داشته است یا خیر؟ ولی به صورت کلی توصیه می‌شود قشر آسیب‌پذیر جامعه مانند کودکان، افراد مسن یا زنان باردار از این نوع تشعشعات دور باشند؛ به همین دلیل سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی کشور (رگولاتوری) بر اساس وظایف خود، در همکاری با سایر سازمان‌های متولی در این حوزه مانند سازمان انرژی اتمی ایران، به طور مستمر تشعشعات آنتن دکل‌ها را به سه روش اندازه‌گیری می‌کند.

در این راستا محمد شمسایی- مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق- با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی داخلی بر لزوم اطمینان از استاندارد تشعشعی تلفن همراه تأکید کرده است.

شمسایی در این زمینه تشریح کرد: معمولا برای خرید یک گوشی تلفن همراهِ جدید به بِرند، مدل، سیستم عامل، قیمت، امکانات، زیبایی، و غیره از آن توجه می کنیم؛ اما توصیه بهداشت الکترومغناطیس این است که برای خرید گوشی تلفن همراه، قبل از هر مشخصه، باید از استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه یا همان SAR اطمینان پیدا کرد.  

موضوعی که امیر محمدزاده لاجوردی- رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - هم به آن اشاره و گفته است: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • تولید مقاطع فولادی استاندارد و ریل در ذوب آهن اصفهان
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • استانداردسازی آدرس‌های اماکن از طریق سامانه ملی جی نف
  • فرآیند تولید شلنگ آب در یک کارگاه کوچک پاکستانی (فیلم)
  • با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم