Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@15:54:53 GMT

نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور ابلاغ شد

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۳۶۱۳

نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور ابلاغ شد

نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور از سوی رییس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ شد.

به گزارش برنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان پدافند غیرعامل، تهدیدات زیستی همواره وجود داشته و سابقه استفاده از سلاح‌های زیستی به عنوان جنگ افزار به قدمت انسان و نزاع‌های بشری می‌رسد، اما با توجه به پیشرفت‌های علوم زیستی، به همان نسبت که درمان بیماری‌ها گسترش یافته است، استفاده از این علوم برای تولید عوامل مرگبار زیستی به عنوان سلاح افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع هرگونه استفاده از عوامل زیستی که موجب تضعیف و نابودی سرمایه‌های انسانی یا آسیب‌های اقتصادی از طریق تخریب و نابودی محصولات کشاورزی، گیاهی، دام و طیور، آب آشامیدنی، صنایع غذایی و محیط زیست در کشور شود و ثبات و امنیت جامعه را به خطر اندازد تهدید زیستی محسوب می‌شود.

با توجه به تجربه کرونا و احتمال تداوم تهدیدات زیستی در دنیا ضرورت بازسازی ساختار پدافند زیستی کشور به منظور افزایش توان دفاع زیستی کشور و ساماندهی ساختارهای عملیاتی پدافند زیستی و مدیریت یکپارچه و منسجـم با فرماندهی واحـد در دستگاه‌های لشکری و کشوری جهت مقابله با این‌گونه تهدیدات ضرورتی انکار ناپذیر است.

بدین منظور، طراحی مدل کلی دفاع زیستی کشور که به ایجـاد هم‌افزایی و به کارگیری تمام ظرفیت‌های موجود، ایجاد ظرفیت‌های جدیـد و یکپارچه‌سازی آن‌ها در مواجهه با تهدیدات زیستی می‌پردازد در دستور کار سازمان پدافند غیـرعامل کشور قرار گرفت.

نظام عملیاتی پدافند زیستی براساس اسناد، ساختار و سازمان دستگاه‌های کشوری و لشکری، تجربیات و اقدامات انجام شده در برابر حوادث و رخدادهای زیستی و به‌منظور پیش‌گیری و مقابله با تهدیدات زیستی دشمن در حوزه‌های شـش‌گانه زیستی (انسان، دام، نباتات، غذا و دارو، آب، محیـط زیست و منابع طبیعی) تهیـه و مورد اجرا قرار می‌گیرد. هدف از این سند تدوین نظام تصمیم‌گیری، فرماندهی، مدیریت عملیاتی و اجرایی پدافند زیستی در سطوح عملیاتی و تعیین نقش‌ها و وظایف و روابط اجرایی با ایجاد حداکثر هماهنگی و هم‌افزایی در استفاده از منابع ملی، استانی و شهرستانی است.

منظور از این سند نیز؛ صیانت از مردم، سرمایه‌های انسانی و سرمایه‌های زیستی در برابر تهدیدات زیستی، ارتقاء آمادگی و تاب‌آوری جامعه و زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات زیستی دشمن و پیامدهای آن، بسیج منابع ملی و بکارگیری بهینه از امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی به‌منظور ارتقاء توان مقابله و اقدام به‌موقع به پیامد تهدیدات و مخاطرات زیستی و تعیین و تبیین وظایف وزارتخانه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های ذی‌ربط و نقش‌ِکنش‌گران (کشوری، لشکری، مردم‌نهاد، بخش خصوصی) و تبیین نحوه ارتباطات و تعامل آنها در عملیات پدافند زیستی، عنوان شده است.

این نظامنامه همه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، سازمان‌های لشکری و سایر سازمان‌ها و نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی و شرکت‌های خصوصی و آحاد مردم را در بر گرفته و نقش و وظایف آنها را در برابر تهدیدات زیستی تعریف و تبیین کرده است.

بر مبنای مفاد این سند راهبری، سیاستگذاری و هدایت کلی اقدامات مقابله با تهدیدات و مخاطرات زیستی و پیامدهای ناشی از آن در سطح ملی برعهده رئیس جمهور و رئیس شورای‌ عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است.

سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز مسئولیت رصد و پایش، راهبری، طرح‌ریزی، ارتقاء آمادگی، آموزش، کنترل و نظارت، رزمایش و حصولِ اطمینان از آمادگی‌های عملیاتی پدافند زیستی کشور را برعهده دارد. دستورالعمل‌های موردنیاز در چارچوب نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور نیز توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور، تنظیم و ابلاغ خواهد شد.

استاندار، فرمانده قرارگاه پدافند زیستی در استان بوده و مدیریت، راهبری و هدایت، کنترل، پشتیبانی، راهبری مصون‌سازی و مدیریت مخاطرات زیستی در سطح استان را برعهده دارد. همچنین فرماندار، فرمانده قرارگاه پدافند زیستی در شهرستان بوده و مدیریت، راهبری و هدایت، کنترل، پشتیبانی، راهبری مصون‌سازی و مدیریت مخاطرات زیستی در سطح شهرستان را برعهده دارد.

نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور که مشتمل بر هجده ماده و هشتاد و هشت بند و چهار تبصره است، در پنجاه ‌و ‌ششمین جلسه کمیته ‌دائمی (شورای‌ عالی) پدافند غیرعامل‌کشور که در تاریخ ۲۰ مهرماه ۱۴۰۰ برگزار شد، به تصویب رسید و به استناد تبصره‌ یک ماده‌ ۹ اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل کشور مصوّب مقام معظّم رهبری و فرماندهی کل قوا(مدظله العالی) با امضای سرلشکر باقری، فرمانده کل نیروهای مسلح جهت اجرا ابلاغ گردید.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا جنگ درمان صنایع غذایی محیط زیست جامعه بسیج نیروی انسانی قانون رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران نیروهای مسلح استفاده از سلاح جامعه فرماندار کنترل و نظارت نیروهای مسلح سازمان پدافند غیرعامل پدافند غیرعامل کشور مخاطرات زیستی تهدیدات زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۳۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلیه ناشی از آبگرفتگی‌ منازل و معابر شهری اصفهان با ۱۰۰ تیم عملیاتی

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه بیش از ۱۰۰ تیم امدادی تاکنون کنترل و تخلیه آبگرفتگی‌ها را ازمنازل ، معابر شهری و زیرگذرها داشته‌اند، گفت: این آبگرفتگی‌ها باعث ترافیک سنگین در سطح استان شده و ترافیک در محور بهارستان همچنان ادامه دارد.

منصور شیشه فروش در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اقدامات انجام شده پس از آبگرفتگی معابر شهری در پی بارش‌های اصفهان، اظهارکرد: با پیش‌بینی بارش‌ها اعلام آمادگی به همه بخش‌ها و دستگاه‌ها انجام شد و تیم‌های امدادی در محل ماموریت های خود حاضر هستند.

وی افزود: موج بارشی‌ها بیشتر در مناطق جنوبی و مرکزی از جمله شهر اصفهان، مبارکه، شهررضا، نائین، کوهپایه، فلاورجان، میمه، محور زرین شهر، فولادشهر، قهجاورستان، تارک، چوپانان و شاهین شهر بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از موج دیگر در بخش شمالی استان خبرداد و اضافه کرد: این موج بارشی از امشب تا فردا صبح شهرستان‌های اردستان، کاشان، گلپایگان و نطنز را دربر خواهد گرفت و به تیم‌های امدادی در آن بخش اعلام آمادگی کرده‌ایم.

شیشه فروش با بیان اینکه بارش ناگهانی تگرگ در اصفهان با ۲۰ میلی‌متر باعث روان آب در بعضی از معابر شهری، منازل و زیرگذرها شده است، افزود: شاهد آبگرفتگی، ترافیک و کندی تردد در استان بودیم همچنین در زیرگذرهای ارغوانیه، رضوان و گبرت، اتوبان شهید لاوی، خیابان‌های حجتیه، سپه‌سالار و آپادانا نیز گزارش از آبگرفتگی داشتیم.

وی با بیان اینکه آبگرفتگی در روبرو گلستان شهدا، اتوبان‌های همت، شهید آقابابایی همچنان ادامه دارد، گفت: نشستی به سمت خیابان آبشار داشتیم که مانع تردد و توقف در آن‌ مکان شده و همکاران ما در حال برطرف کردن مشکل هستند و این نشست به دلیل آبشستگی بوده که پس از حل مشکل اعمال محدودیت برداشته خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: خیابان آبشار، کمربندی شرق، گبرت، اتوبان شهید کشوری همچنین زیرگذر جی، سپاهان‌شهر شاهد گزارش آبگرفتگی ساختمان‌ها بودیم و همچنین محور جاده بهارستان، اتوبان شهید دستگردی و جاده قعله شور همچنان دچار آبگرفتگی هستند.

وی با اشاره به اینکه حجم سیلاب‌ها بیشتر از کوهستان‌های اطراف اتفاق می‌افتد، افزود: بر اثر سقوط دو خودرو در کانال انتقال آب در محله گبرت چند مجروح داشتیم که عوامل آتش نشانی برای نجات آن‌ها اقدام کردند و همچنین در اثر ریزش تونل در معدنی ۳ نفر توانستند از این حادثه با عوامل اعزامی نجات پیدا کنند.

وی یادآورشد: اجرای طرح آبخیزداری و پخش سیلاب در بالا دست می‌تواند به کنترل و پیشگیری سیلاب کمک کند اگرچه اقداماتی برای کنترل انجام شد اما نیاز اصلی آن همان اجرای طرح‌های آبخیز داری است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه شهرداری اصفهان باید طرح هدایت آب‌های سطحی را انجام دهد و نسبت به تکمیل آن اقدام کند تا شاهد آبگرفتگی نباشیم، خاطرنشان کرد: از سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت نیرو در خواست داریم برای پیشگیری و کنترل سیل دراستان اقدام کنند و نیاز به اعتباراتی است که اجرا می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور
  • امدادرسانی نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی / ۷۸ عملیات امداد و نجات در ۴۸ ساعت گذشته صورت گرفت
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • تخلیه ناشی از آبگرفتگی‌ منازل و معابر شهری اصفهان با ۱۰۰ تیم عملیاتی
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد