Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

حالت تهوع و استفراغ بر روی بیش از ۸۵ درصد زنان باردار به خصوص در اوایل بارداری، اثر می‌گذارد و می‌تواند به طور قابل توجهی به کیفیت زندگی آن‌ها ضربه وارد کند.

به گزارش ساینس‌دیلی، "آلبرت تی‌لیو" (Albert T. Liu)، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: علت بروز تهوع و استفراغ در طول بارداری هنوز مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظریه‌های متفاوتی پیشنهاد شده است، اما هیچ‌یک از آن‌ها قطعی نیستند.

او افزود: حالت تهوع، استفراغ و یبوست به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد در طول بارداری اثر می‌گذارد و با پیشرفت این علائم کنترل کردنشان دشوار شده و حتی گاهی بیمار نیاز به بستری شدن دارد.

میکروب‌های مفید

پروبیوتیک‌ها به عنوان باکتری‌های مفید در نظر گرفته می‌شوند. این باکتری‌ها را می‌توان در مواد غذایی مانند ماست، کفیر، کیمچی، کلم ترش و تمپه که یکی از فرآورده‌های سنتی سویا است، یافت.

پروبیوتیک‌ها را به صورت مکمل غذایی نیز می‌توان یافت. به گفته‌ی مرکز ملی سلامت تکمیلی و یکپارچه (NCCIH) پس از ویتامین‌ها، پروبیوتیک‌ها در رتبه سومین مکمل غذایی پر مصرف میان بزرگسالان قرار می‌گیرد.

تصور می‌شود که پروبیوتیک‌ها گروهی از میکروب‌های گوناگون هستند که به آن‌ها "میکروبیوم روده" گفته می‌شود و در سیستم گوارش قرار دارند.

در طول بارداری، با افزایش هورمون‌های استروژن و پروژسترون تغییرات فیزیکی زیادی روی می‌دهد. این تغییرات برای میکروبیوم‌های روده نیز رخ می‌دهد و بر عملکرد سیستم گوارش فرد اثر گذاشته و باعث بروز عوارضی مانند تهوع، استفراغ و یبوست می‌شود.

دانشمندان می‌خواستند بدانند که آیا مکمل‌های پروبیوتیک می‌توانند عملکرد سیستم گوارش را در طول بارداری بهبود بخشند یا خیر.

این مطالعه ۱۶ روز زمان برد و ۳۲ شرکت‌کننده در آن حضور داشتند. این افراد به مدت شش روز و روزانه دو بار، کپسول پروبیوتیک مصرف کردند و دو روز نیز مصرف آن‌ها را متوقف کردند و سپس دوباره این چرخه را تکرار کردند.

این کپسول‌ها بدون نسخه در دسترس عموم قرار دارند و عمدتا حاوی لاکتوباسیلوس، نوعی باکتری، مفید هستند. هر یک از این کپسول‌ها در زمان تولید حاوی تقریبا ۱۰ میلیون موجود زنده بود.

شرکت‌کنندگان به مدت ۱۷ روز بر علائم خود نظارت کردند و به طور کلی ۵۳۵ داده برای بررسی آماری توسط محققان به دست آمد.

محققان دریافتند که مصرف پروبیوتیک‌ها به طور قابل توجهی حالت تهوع و استفراغ را کاهش داد. ساعاتی که افراد حالت تهوع را تجربه می‌کردند تا ۱۶ درصد و تعداد باری که استفراغ می‌کردند تا ۳۳ درصد کاهش یافت. مصرف پروبیوتیک باعث افزایش کیفیت زندگی و بهبود علائمی مثل خستگی و بی‌اشت‌هایی شد و همچنین یبوست را در زنان باردار کاهش داد.

سرنخ‌های جدید از میکروب‌های روده

شرکت‌کنندگان پیش از آزمایش و در انجام آن، نمونه مدفوع خود را نیز در اختیار محققان قرار دادند تا آن‌ها تعداد و نوع میکروب‌ها و سایر محصولات جانبی گوارش را مورد بررسی قرار دهند.

چنین کاری به محققان در بررسی نشانه‌های زیستی مربوط به تهوع شدید در مدفوع کمک کرد. آن‌ها همچنین اثربخشی پروبیوتیک‌ها را بر شرکت‌کنندگان بررسی کردند.

آن‌ها دریافتند که کمبود باکتری حامل آنزیم هیدرولاز نمک صفراوی با استفراغ بیشتر در دوران بیماری ارتباط دارد.

این آنزیم که نمک صفراوی تولید می‌کند باعث جذب مواد مغذی می‌شود. پروبیوتیک‌ها باکتری دارای این آنزیم را افزایش دادند و به همین دلیل تهوع و استفراغ کاهش یافت.

یافته‌ی دیگر محققان این بود که سطوح بالای میکروب "آکرمانسیا" (Akkermansia) و "آموسینیفیلا" (Amuciniphila) روده در ابتدای مطالعه با تعداد بیشتر استفراغ همراه بود. پروبیوتیک‌ها به طور قابل توجهی میزان این میکروب‌های خاص را کاهش داده و باعث کاهش استفراغ شدند.

این موضوع نشان می‌دهد که این دو میکروب نشانه‌های زیستی قابل اعتمادی برای پیش‌بینی استفراغ در دوران بارداری هستند.

یافته دیگر محققان نشان دهنده افزایش سطح ویتامین E پس از مصرف پروبیوتیک‌ها بود. میزان بالای سطح ویتامین E با کاهش استفراغ در زنان باردار همراه بود.

اگرچه نتایج این تحقیقات جالب بوده است، اما محققان معتقدند از آن‌جا که جامعه آماری مورد مطالعه کوچک بوده است برای اثبات اثر پروبیوتیک‌ها باید مطالعات دیگری انجام شود.

این یافته‌ها در مجله‌ی Nutrients به چاپ رسید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تهوع و استفراغ بارداری طور قابل توجهی تهوع و استفراغ طول بارداری پروبیوتیک ها حالت تهوع میکروب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۵۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ استفراغ عمدی اولین راه جلوگیری از مسمومیت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ طی چند روز گذشته سازمان اورژانس از افزایش 300 درصدی آمار مسمومیت با قارچ در کشور خبر داد.

بابک یکتاپرست سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به مسمومیت 70 نفر در یک ماه گذشته گفت: از این تعداد 14 بیمار بستری و 56 بیمار در مراکز درمانی بهبود یافتند.

وی با بیان اینکه در 24 ساعته گذشته 9 نفر در استان فارس مسموم شدند، گفت: استان فارس با 33 مسمومیت و استان‌های لرستان و کرمانشاه به ترتیب با 12 و 10 مسمومیت بیشترین آمار را به ثبت رسانده‌اند.

همچنین حسن نوری ساری معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور در خصوص بیشترین محل‌های رشد قارچ‌های سمی در کشور گفت: مناطق کوهستانی و دشت‌ها با آب و هوای بهاری بیشترین مناطقی هستند که قارچ‌های سمی در آن رشد می‌کنند.

تشخیص سمی بودن و نبون قارچ‌ها

وی با اشاره به اینکه قارچ‌های سمی و غیر‌سمی را نمی‌توان از هم تشخیص داد، گفت: کلاهک رنگی، لکه‌دار بودن و لزج‌بودن از علائم قطعی سمی بودن قارچ است اما بعضی قارچ‌ها بدون داشتن این علامت‌ها نیز سمی هستند و از روی ظاهر نمی‌توان سمی‌ بودن قارچ را مشخص کرد.

نوری ساری گفت: قارچ‌های سمی دارای سموم گوناگونی هستند و بر نقاط مختلف بدن تاثیر دارند که هرکدام دارای علائم و عوارض خاصی هستند.

وی با اشاره به اینکه اگر قارچی توسط فرد خورده شد اولین و تنها کاری که می‌توان انجام داد تحریک به استفراغ است، تصریح کرد: با یک استفراغ عمدی در 30 دقیقه اول پس از خوردن قارچ، مواد سمی از بدن دفع و خطر مسمومیت می‌تواند به کلی رفع شود.

معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس ادامه داد: پس از گذشت 24 ساعت از خوردن قارچ اگر علائمی در فرد پیدا نشد اتفاقی برای فرد رخ نداده و مسمومیتی وجود ندارد.

علائم قارچ‌های گوارشی بعد از 5 ساعت بسیار خطرناک‌اند

وی گفت: سم در گروهی از قارچ‌ها دارای علائم گوارشی، درد شکم، اسهال و تهوع هستند که اگر این عوارض قبل از 5 ساعت پیدا شود خطرناک نیست ولی اگر بعد از 5 ساعت این علائم در فرد پیدا شود نشان دهنده بسیار سمی و خطرناک بودن قارچ است که می‌تواند باعث آسیب به کبد شود.

نوری ساری با بیان اینکه گروهی دیگر از قارچ‌های سمی به عنوان قارچ جادویی یا مجیک ماشروم شناخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: این قارچ‌ها توهم‌زا هستند و بعضی افراد از این نوع قارچ به عنوان مواد مخدر استفاده می‌کنند که در آینده موجب تغییر شخصیت می‌شوند و ممکن است یک فرد مهربان پس از مصرف آن به یک فرد خشن تبدیل شود.

وی افزود: اگر افراد در ساعت‌های اولیه مصرف قارچ‌های سمی با اورژانس تماس بگیرند به راحتی می‌توان از آسیب‌های جدی و مسمومیت‌های شدید جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ استفراغ عمدی اولین راه جلوگیری از مسمومیت
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟