Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@14:32:08 GMT

تمرینات مثبت اندیشی برای سلامت روان

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۵۵۹۸

تمرینات مثبت اندیشی برای سلامت روان

به گزارش اقتصادانلاین به نقل از نمناک؛ اتفاقات مختلفی در طول روز رخ می‌ دهند و ناخودآگاه باعث می‌ شوند که ما افکار منفی داشته باشیم و از افکار مثبت دور بمانیم؛ اما خوشبختانه راهکار هایی هستند که عاملی برای دور شدن ما از منفی بافی خواهند بود و به ما کمک می‌ کنند تا افکار مثبت را در ذهن پرورش دهیم. در این قسمت از راهکارهایی را به شما معرفی می کنیم تا منفی‌بافی را برای همیشه از خودتان دور کنید‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جملات تاکیدی مثبت استفاده کنید

قطعا جملات تاکیدی مثبت تاثیر زیادی روی بهبود حال ما دارند و باعث می شوند که شکست را باور نکنیم و مطمئن باشیم که به موفقیت می‌ رسیم. البته نباید در گفتن این جملات زیاده‌ روی کنید؛ اما اگر به شکل متعادل از آن ها استفاده کنید، حال بهتری خواهید داشت. به عنوان مثال من دوست داشتنی هستم، من کامل هستم یا من روز اعجاب انگیزی خواهم داشت، جزء جملات تاکیدی مثبت هستند که حس خوبی به ما می‌ دهند.

کتاب انگیزشی بخوانید

اگر فکر می‌ کنید از منفی بافی خسته شده اید، شبکه اجتماعی را کنار بگذارید و تلویزیون را خاموش کنید. یک کتاب بردارید که انگیزشی باشد و به شما کمک کند تا دوباره انگیزه از دست رفته خود را برگردانید.

افکار مثبت را وارد ذهن تان کنید

اگر می‌ خواهید مثبت نگر باشید، یعنی باید افکار مثبت را به ذهن تان دعوت کنید‌ باید؛ سعی کنید که در خودتان متمرکز شوید و‌ به این فکر کنید که به چه چیزهایی علاقه دارید و چه چیز هایی حالتان را خوب می کند. سپس تمرکز فکری خود را روی آن ها اختصاص دهید.

هیپنوتیزم کردن خودتان را یاد بگیرید

هیپنوتیزم باعث می شود که شما بتوانید با خودتان صحبت کنید و نجوای درونی داشته باشید‌ و در نتیجه حال تان بهتر خواهد شد. برای انجام این کار کافی است که روی مبل دراز بکشید، با خودتان عبارات مثبت را تکرار کنید تا بتوانید یک هیپنوتیزم خوب داشته باشید.

به خودتان باور داشته باشید

یکی از بهترین راه هایی که باعث می شود مثبت نگری شما افزایش پیدا کند، این است که به خودتان باور داشته باشید. برای خودتان رویا و هدف تعیین کنید و همیشه به سمت آن ها پیش بروید و مطمئن باشید که توانایی رسیدن به همه این اهداف را دارید.

بهانه جویی نکنید

یکی از چالش برانگیزترین تمریناتی که باید انجام دهید، این است که بهانه جویی را کنار بگذارید. اگر نتوانستید کاری را انجام دهید و تنبلی کرده بودید، پس هیچ بهانه‌ای نیاورید. سعی کنید به طور کل این عادت را از ذهنتان دور کنید. انجام این کار باعث می‌ شود که بدانید هیچ راهی برای بهانه پیدا کردن وجود ندارد و در نتیجه کارهای تان را بهتر انجام می دهید و حال بهتری خواهید داشت.

نعمت های زندگی خود را بشمارید

زمانی که متوجه شوید چه نعمت هایی در زندگی دارید، قطعا حال بهتری پیدا می کنید. به عنوان مثال به زمانی فکر کنید که در بستر بیماری بودید و و نمی توانستید کار های ساده ‌ای مثل غذا خوردن را هم به تنهایی انجام دهید. پس بهتر است که نعمت بزرگ سلامتی را قدر بدانید و در کنار آن نعمت های کوچک و بزرگ خود را بشمارید تا حال بهتری پیدا کنید و بفهمید که چه قدر خوشبخت هستید.

ژورنال نویسی یا سناریو کنید

یکی از بهترین راه هایی که باعث می‌ شود حس مثبت پیدا کنید، این است که هر روز از طریق ژورنال نویسی، شکرگزاری کنید. انجام ژورنال نویسی باعث می‌ شود که حس شکرگزاری در شما به وجود بیاید و باعث شود که به مشکلات تان غلبه کنید و به رشدی که می خواهید برسید و به اهداف تان نزدیک تر شوید.

به تجربه های دردناک گذشته غلبه کنید

سعی کنید از تجربه های غم انگیزی که در گذشته داشتید، ذهن خود را بردارید. به جای آن روی چیز های مثبت تمرکز کنید. قطعا شما نمی توانید اتفاقات گذشته را فراموش کنید؛ پس بهتر است که روی اتفاقات دردناک تمرکز نکنید و سریعاً حواس خود را پرت کنید.

مکث کرده و تنفس کنید

زندگی گاهی اوقات به شدت سخت و طاقت‌ فرسا می‌ شود. گاهی اوقات بهتر است مکث کنید، نفس بگیرید و دوباره ادامه مسیر را بروید تا این اتفاقات منفی راحت‌ تر سپری شوند و شما بتوانید خیلی راحت، با یک تنفس دوباره، از اول شروع کنید.

به خودتان حمله نکنید

این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. درست است که شما در زندگی اشتباه می‌ کنید و شکست می‌ خورید؛ اما اگر بخواهید خودتان را سرزنش کنید و مدام گفت و گوی منفی با خود داشته باشید،‌ اتفاقات بسیار بدی برای تان می‌ افتد.‌ پس بهتر است به خودتان حمله نکنید و این اشتباهات را فراموش کنید و بدانید که کاملاً طبیعی هستند.

کلام مثبت داشته باشید

باید یاد بگیرید که چه طور و چگونه با خودتان حرف های مثبت بزنید و از کلمات مثبت استفاده کنید که باعث می شود از چیز های منفی دور باشید و شادی و آرامش را دوباره وارد زندگی کنید.

نیایش مثبت انجام دهید

قطعا هر دعا و نیایشی حس مثبت به شما می دهد اما می توانید یک نیایش منحصر به فرد (علاوه بر نما خواندن تان) برای خود ایجاد کنید و از آن طریق، با معنویت ارتباط بگیرید و بتوانید حال خوب را در خودتان به وجود بیاورید که قطعاً آرامش اعجاب انگیزی خواهد داشت.

مقابل آینه جملات مثبت بگویید

وقتی که می خواهید کاری مثبت به انجام برسانید یا می خواهید کلام مثبتی به زبان بیاورید، مقابل آینه این کار را انجام دهید. انجام این کار باعث می شود که روی خودتان تمرکز داشته باشید و آن جملات مثبت را با وجودتان باور کنید و حس شادی در شما بیشتر شود.

اهداف معنا دار داشته باشید

از تعیین اهداف خیلی بزرگ که رسیدن به آن ها غیرممکن هستند، خودداری کنید. ‌به جای آن باید اهداف دست یافتنی و کوچک برای خودتان تعیین کنید تا با رسیدن به هر کدام، حال بهتری پیدا کنید و انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر داشته باشید.

منبع: نمناک پربیننده ترین زمان مناسب نوشیدن قهوه چه وقت است؟ استرس با مردان چه می کند؟ ثبت نام واکسن کرونا ( دُز سوم بالای ۴۰ سال ) ویژگی های مهم اُمیکرون شناسایی شد اومیکرون وارد کشور شد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مغز سلامت روانی مثبت اندیشی منفی بافی درمان ذهنی داشته باشید باعث می شود انجام دهید افکار مثبت حال بهتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۵۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند

 فاطمه سرگزی   بیان کرد: خانواده به‌عنوان اولین محیطی که هر فرد اولین تعاملات و تجربیات خود را دارد نقش بسیار حساس و قابل‌توجهی را در چگونگی سلامت روان افراد ایفا می‌کند.

وی با اشاره اینکه آموزش به‌موقع مهارت‌های زندگی می‌توانید در برابر مشکلات، سلامت روان افراد را تا حد زیادی واکسینه کند بیان کرد: کلیه مراکز خدمات جامع سلامت دارای روان‌شناس بالینی هستند که به‌صورت رایگان خدمات روان‌شناختی را ارائه می‌کنند.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به عوامل مؤثر در سلامت روانی خانواده تصریح کرد: ایجاد و تدوین قواعد و مقررات خاص توسط سرپرست خانواده برای حفظ ارزش‌ها، نیازها و اهداف این واحد کوچک و مهم اجتماعی، امری ضروری است. وجود چنین قواعدی باعث ایجاد هماهنگی بین اعضای خانواده در جهت ارتقای سلامت روانی آن‌ها خواهد شد و از بروز نابهنجاری‌ها و کج‌روی‌ها جلوگیری خواهد کرد.

سرگزی با اشاره به اینکه از طریق تقسیم قدرت، یکپارچگی و پشتیبانی اعضای خانواده از یکدیگر،توان مقابله خانواده با بحران‌های زندگی افزایش میابد،خاطرنشان کرد: خانواده‌های سالم، ساختار درونی خود را برای پذیرش موقعیت‌های متغیر و بحرانی اصلاح می‌کنند درحالی‌که خانواده‌های ناکارآمد، ساختار خشک خود را که در برخورد با وضعیت جدید کارآمد نیست، حفظ می‌کنند.

وی گفت: خانواده‌های ناسالم در شرایط بحرانی به‌جای حمایت از یکدیگر و کمک برای حل معضلات روش سرزنش را انتخاب می‌کنند درحالی‌که سرزنش افراد در این شرایط به جز تخریب روحی هیچ حاصلی نخواهد داشت.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: در حالت کلی خانواده باید برای حفظ انسجام خود، به‌اندازه کافی پایدار و دارای چارچوب شخصی باشد؛ اما درعین‌حال برای کنارآمدن با موقعیت‌های بحرانی از انعطاف‌پذیری لازم برخوردار باشد.

 وی افزود: در خانواده‌های درهم‌تنیده، مرز بین افراد مبهم است، در نتیجه در صورت بروز بحران، اعضای خانواده واکنش نامعقولی از خود نشان می‌دهند و به طور ناخواسته با هم درگیر می‌شوند.

سرگزی تصریح کرد: والدین درهم‌تنیده با فرزندان، با ممانعت از شکل‌گیری رفتارهای پخته در کودکانشان و وابسته کردن آن‌ها به خودشان و دخالت در توانایی آن‌ها در حل مشکلات، مسائل خانواده را در مواقع بحرانی تشدید می‌کنند.

وی ادامه داد: برای حفظ سلامت روان اعضای خانواده، باید به افراد تفهیم شود که خانواده کلیتی است که از مجموعه اعضای آن فراتر است و منافع و اولویت‌های آن باید بر منافع و مصالح شخصی ارجح باشد.

این مسئول در پایان با اشاره به شناخت تفاوت‌ها در اعضای خانواده گفت: شناخت تفاوت‌ها در خانواده کمک می‌کند تا در قضاوت نسبت به یکدیگر عادل باشند و بتوانند تفاوت در نحوه واکنش یکدیگر را در بحران‌ها و تغییرات ایجاد شده در شرایط زندگی درک کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تو زیبایی
  • تکنیک‌های طلایی برای سلامت مغز
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • ماهیت برنامه‌های سلامت محور از جنس برنامه‌های فرهنگسازی است
  • با «مثبت آموزش» به روز باشید
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • پالس مثبت برای حل مشکل یحیی گل‌محمدی
  • آیا رفع بی‌نظمی‌های زندگی در بهبود سلامت روان موثر است؟
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی