Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام سید محمد رضا حسینی صدر در گفت‎وگوی رادیویی برنامه «قم گشت» صدای مرکز قم گفت: حضرت موسی مبرقع (ع) فرزند امام جواد (ع) هستند و برادر بزرگ ایشان نیز امام هادی (ع) است؛ ایشان در سال ۲۱۴ قمری دو سال بعد از ولادت امام هادی (ع) به دنیا آمدند.

وی افزود: یکی از کرامات امامزاده موسی مبرقع (ع) این است که متولی موقوفات و صدقات امام جواد (ع) بوده‌اند و این امر نشان‌دهنده تقوا و امانتداری ایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر اجرایی حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) با اشاره به هجرت این امامزاده واجب‌التعظیم به قم در سال ۲۵۶ قمری عنوان کرد: با توجه به سبقه تاریخی و شیعی مردم قم، این شهر را برای هجرت و تبلیغ دین انتخاب کردند؛ ایشان سرسلسله سادات رضوی هستند و هر سید رضوی در همه عالم، از نسل ایشان هستند.

وی ادامه داد: بقعه متبرکه ایشان در واقع خانه‌ای است که امامزاده موسی مبرقع (ع) در آنجا سکونت داشتند و امروزه به یکی از حرم‌های بزرگ قم تبدیل شده است.

صدر با اشاره به لقب «مبرقع» عنوان کرد: وجه تسمیه این لقب آن است که چون حضرت به یوسف اهل بیت (ع) مشهور بوده‌اند و چهره بسیار زیبایی داشته‌اند، برقعی روی صورت می‌کشیدند یعنی چیزی مثل نقاب و به همین دلیل این لقب به ایشان اطلاق شده است.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) عنوان کرد: حضرت تا سن ۸۲ سالگی در قم زندگی کردند و در همین شهر هم درگذشتند و در منزل شخصی خودشان به خاک سپرده شدند که امروزه به زیارتگاهی مهم در جهان اسلام تبدیل شده است.

وی به ویژگی‌های محله چهل اختران اشاره کرد و گفت: حدود ۴۰۰ سال است که هیئت مذهبی این محله فعال است و دسته‌ای عظیم هم از حدود ۱۴۰ سال قبل در روزهای تاسوعا و عاشورای به راه می‌افتد.

صدر با بیان اینکه شیعیانی از سراسر جهان به ویژه هند و پاکستان به حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) مراجعه می‌کنند تصریح کرد: این افراد در دهه اول ماه محرم نیز به قم می‌آیند و همراه دسته عزاداری چهل اختران به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) حرکت می‌کنند.

مدیر اجرایی این بقعه متبرکه افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند بنابراین تصمیم گرفتیم از طریق برنامه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی، مردم را به سمت حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) سوق دهیم.

وی با اشاره به اجرای طرح ویزیت و داروی رایگان برای نیازمندان از محل عوائد موقوفات گفت: با همکاری بسیج جامعه پزشکی استان و بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) طرحی را شروع کرده‌ایم که در قالب آن، پزشکان عمومی و متخصص در این بقعه یا دیگر حرم‌های مطهر امامزادگان و برخی مساجد حضور می‌یابند و به ویزیت رایگان بیماران می‌پردازند و دارو و خدمات پزشکی هم به صورت رایگان به آنها داده می‌شود.

صدر با بیان اینکه ۳۰ مرحله از این طرح اجرایی شده است عنوان کرد: تاکنون ۸۰۰ میلیون تومان برای تأمین داروی مورد نیاز بیماران و از محل عوائد موقوفات هزینه شده است همچنین با توجه به شیوع کرونا، بیمارستان موقتی هم در همان اوایل در محله چهل اختران راه‌اندازی کردیم به طوری که می‌توان گفت حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) به یک بیمارستان صحرایی تبدیل شده بود.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) تصریح کرد: رزمایش مواسات و همدلی هم بر اساس فرموده رهبر معظم انقلاب و با محوریت بقاع متبرکه شاخص استان قم از جمله این آستان مقدس اجرایی شده است؛ بیش از ۱۰ مرحله رزمایش مواسات و همدلی در حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) به مرحله اجرا درآمد و هزاران بسته معیشتی بین نیازمندان محله چهل اختران و دیگر محلات توزیع شد؛ علاوه بر این هزاران پرس غذای گرم هم طی این مدت طبخ و در بیمارستان‌ها و محلات مختلف در اختیار نیازمندان و بیماران قرار گرفت.

وی به طرح توسعه حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) و محله چهل اختران اشاره و گفت: چندین سال است این طرح هنوز اجرایی نشده و مشکلات بسیاری برای مردم این محله ایجاد کرده است.

صدر افزود: حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) مورد توجه امام خمینی (ره) و علمای بزرگوار بوده است؛ در سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب به قم نیز بودجه‌ای برای اجرای طرح به تصویب رسید که در آغاز به صورت منسجم شروع شد ولی با مشکلاتی مواجه شدیم چرا که متولی خاصی برای آن تعیین نشد و هر دستگاه گوشه‌ای از کار را دست گرفت.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) تصریح کرد: عدم وحدت رویه و نقشه راه برای اجرای طرح توسعه، سبب شد هم بودجه سفر رهبری به اتمام برسد و هم پروژه به سرانجام نرسد و وضعیت نامناسبی را در این محله شاهد باشیم مثلاً تملک و تخریب املاک در طرح به صورت نامنظم بوده و همین مسئله آسیب‌های اجتماعی فراوانی را به وجود آورده و تصویری ناهمگون و زشت را از شهر ارائه می‌دهد.

صدر با بیان اینکه امیدواریم در دولت جدید، شاهد حرکتی جهادی و برای به سرانجام رسیدن طرح توسعه باشیم گفت: اینگونه نباشد که باز هم هر نهاد، کار را به گردن دیگری بیندازد البته در سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به قم درصدد تصویب بودجه‌ای مناسب برای طرح هستیم.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) با اشاره به پرچمداری مردم قم و محله چهل اختران در مبارزات انقلابی عنوان کرد: یکی از شهدای ۱۵ خرداد به نام حسن کلهر در این بقعه متبرکه مدفون است؛ شهید شاخص دیگری که محله چهل اختران به اسلام و انقلاب تقدیم کرده، شهید مصطفی کلهری است که یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس بوده است؛ قصد داریم بانک اطلاعاتی شهدای محله چهل اختران را تکمیل و طرح تکریم از خانواده آنها را اجرایی کنیم.

کد خبر 5369904

منبع: مهر

کلیدواژه: قم امامزاده موسی مبرقع نوسازی بافت فرسوده بوشهر ویروس کرونا آمار کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه معلولان گرگان واکسن کرونا ایلام سازمان تبلیغات اسلامی عکس استانها شیراز لیگ برتر فوتبال ایران روز دانشجو حرم امامزاده موسی مبرقع محله چهل اختران طرح توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۶۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیش از ۷۰۰ برنامه کشوری در دهه کرامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، رئیس ستاد دهه کرامت کشور در نشست هماهنگی برنامه‌های دهه کرامت در شیراز گفت: روز بزرگداشت مقام حضرت احمد بن موسی (ع) در ششم ذیقعده و روز تکریم امامزادگان (ع) نیز در پنجم این ماه در نظر گرفته شد تا با توجه به اینکه مردم اعتاب مقدسه و بقاع متبرکه را پناهگاه خود می‌دانند، در مورد اولیای الهی بیشتر صحبت شود.
خدا داده با تاکید بر اینکه مراسم‌ها و برنامه‌های ایام دهه کرامت با محوریت اعتاب مقدسه برگزار می‌شود، گفت: امسال با تدبیری که از سوی نماینده ولی فقیه در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور انجام شد، ساز و کاری با همراهی ستاد بزرگداشت دهه کرامت اندیشیده شد که کار از جنس مردمی و هماهنگی بیشتری نسبت به سال‌های گذشته برخوردار باشد.
رئیس ستاد دهه کرامت کشور هدف از برگزاری این نشست را هم افزایی و تصمیم گیری در خصوص اجرای برنامه‌های مشترک نهاد‌های فرهنگی در ایام دهه کرامت ذکر و تاکید کرد: طبق گزارش‌های ارائه شده در این نشست برنامه ریزی‌ها و کار‌های خوبی انجام شده است و شیراز علاوه بر سابقه ادبی و گردشگری به مرکز معرفتی و زیارتی تبدیل شده ضمن اینکه نقش آفرینی خوبی با محوریت حرم مطهر حضرت احمدبن موسی (ع) با راهبری تولیت این حرم بین نهاد‌های مختلف در جریان است.
خداداده گفت: امسال محوریت دهه کرامت با موضوع حجاب و عفاف و همچنین عزت و کرامت مردم در پی پاسخ کوبنده نیرو‌های مسلح به رژیم صهیونیستی برگزار خواهد شد
راهپیمایی دختران فاطمی، محفل انس با قرآن، پیاده رویی از شهر‌های مختلف به سمت حرم مطهر از دیگر برنامه‌های دهه کرامت در استان فارس است.
دهه کرامت با ولادت حضرت معصومه (س) آغاز می‌شود و پایان آن ولادت امام رضا علیه السلام است.
پنجمین روز دهه کرامت مصادف با ششم ذی القعده روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی (ع) در نظر گرفته شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰۰ همت سرمایه گذاری در گیلان اجرایی می شود
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد
  • بورل: چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • اپل با هوش مصنوعی به میدان می‌آید
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • آغاز رسمی فعالیت شهرداران دهه هشتادی رفسنجان
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • برگزاری بیش از ۷۰۰ برنامه کشوری در دهه کرامت
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران