Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قم، حجت‌الاسلام سید محمد رضا حسینی صدرمدیر اجرایی حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) گفت: حضرت موسی مبرقع (ع) فرزند امام جواد (ع) هستند و برادر بزرگ ایشان نیز امام هادی (ع) است؛ ایشان در سال ۲۱۴ قمری دو سال بعد از ولادت امام هادی (ع) به دنیا آمدند.

مدیر اجرایی حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) افزود: یکی از کرامات امامزاده موسی مبرقع (ع) این است که متولی موقوفات و صدقات امام جواد (ع) بوده‌اند و این امر نشان‌دهنده تقوا و امانتداری ایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: بقعه متبرکه ایشان در واقع خانه‌ای است که امامزاده موسی مبرقع (ع) در آنجا سکونت داشتند و امروزه به یکی از حرم‌های بزرگ قم تبدیل شده است.

مدیر اجرایی حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) با اشاره به هجرت این امامزاده واجب‌التعظیم به قم در سال ۲۵۶ قمری عنوان کرد: با توجه به سبقه تاریخی و شیعی مردم قم، این شهر را برای هجرت و تبلیغ دین انتخاب کردند؛ ایشان سرسلسله سادات رضوی هستند و هر سید رضوی در همه عالم، از نسل ایشان هستند.

صدر با اشاره به لقب «مبرقع» عنوان کرد: وجه تسمیه این لقب آن است که، چون حضرت به یوسف اهل بیت (ع) مشهور بوده‌اند و چهره بسیار زیبایی داشته‌اند، برقعی روی صورت می‌کشیدند یعنی چیزی مثل نقاب و به همین دلیل این لقب به ایشان اطلاق شده است.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) عنوان کرد: حضرت تا سن ۸۲ سالگی در قم زندگی کردند و در همین شهر هم درگذشتند و در منزل شخصی خودشان به خاک سپرده شدند که امروزه به زیارتگاهی مهم در جهان اسلام تبدیل شده است.

صدر به ویژگی‌های محله چهل اختران اشاره کرد و گفت: حدود ۴۰۰ سال است که هیئت مذهبی این محله فعال است و دسته‌ای عظیم هم از حدود ۱۴۰ سال قبل در روز‌های تاسوعا و عاشورای به راه می‌افتد.

مدیر اجرایی این بقعه متبرکه افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند بنابراین تصمیم گرفتیم از طریق برنامه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی، مردم را به سمت حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) سوق دهیم.

صدر با بیان اینکه شیعیانی از سراسر جهان به ویژه هند و پاکستان به حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) مراجعه می‌کنند تصریح کرد: این افراد در دهه اول ماه محرم نیز به قم می‌آیند و همراه دسته عزاداری چهل اختران به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) حرکت می‌کنند.

مدیر اجرایی حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) با اشاره به اجرای طرح ویزیت و داروی رایگان برای نیازمندان از محل عوائد موقوفات گفت: با همکاری بسیج جامعه پزشکی استان و بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) طرحی را شروع کرده‌ایم که در قالب آن، پزشکان عمومی و متخصص در این بقعه یا دیگر حرم‌های مطهر امامزادگان و برخی مساجد حضور می‌یابند و به ویزیت رایگان بیماران می‌پردازند و دارو و خدمات پزشکی هم به صورت رایگان به آن‌ها داده می‌شود.

صدر با بیان اینکه ۳۰ مرحله از این طرح اجرایی شده است عنوان کرد: تاکنون ۸۰۰ میلیون تومان برای تأمین داروی مورد نیاز بیماران و از محل عوائد موقوفات هزینه شده است همچنین با توجه به شیوع کرونا، بیمارستان موقتی هم در همان اوایل در محله چهل اختران راه‌اندازی کردیم به طوری که می‌توان گفت حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) به یک بیمارستان صحرایی تبدیل شده بود.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) تصریح کرد: رزمایش مواسات و همدلی هم بر اساس فرموده رهبر معظم انقلاب و با محوریت بقاع متبرکه شاخص استان قم از جمله این آستان مقدس اجرایی شده است؛ بیش از ۱۰ مرحله رزمایش مواسات و همدلی در حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) به مرحله اجرا درآمد و هزاران بسته معیشتی بین نیازمندان محله چهل اختران و دیگر محلات توزیع شد؛ علاوه بر این هزاران پرس غذای گرم هم طی این مدت طبخ و در بیمارستان‌ها و محلات مختلف در اختیار نیازمندان و بیماران قرار گرفت.

او به طرح توسعه حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) و محله چهل اختران اشاره و گفت: چندین سال است این طرح هنوز اجرایی نشده و مشکلات بسیاری برای مردم این محله ایجاد کرده است.

صدر افزود: حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) مورد توجه امام خمینی (ره) و علمای بزرگوار بوده است؛ در سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب به قم نیز بودجه‌ای برای اجرای طرح به تصویب رسید که در آغاز به صورت منسجم شروع شد، ولی با مشکلاتی مواجه شدیم چرا که متولی خاصی برای آن تعیین نشد و هر دستگاه گوشه‌ای از کار را دست گرفت.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) تصریح کرد: عدم وحدت رویه و نقشه راه برای اجرای طرح توسعه، سبب شد هم بودجه سفر رهبری به اتمام برسد و هم پروژه به سرانجام نرسد و وضعیت نامناسبی را در این محله شاهد باشیم مثلاً تملک و تخریب املاک در طرح به صورت نامنظم بوده و همین مسئله آسیب‌های اجتماعی فراوانی را به وجود آورده و تصویری ناهمگون و زشت را از شهر ارائه می‌دهد.

صدر با بیان اینکه امیدواریم در دولت جدید، شاهد حرکتی جهادی و برای به سرانجام رسیدن طرح توسعه باشیم گفت: اینگونه نباشد که باز هم هر نهاد، کار را به گردن دیگری بیندازد البته در سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به قم درصدد تصویب بودجه‌ای مناسب برای طرح هستیم.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع (ع) با اشاره به پرچمداری مردم قم و محله چهل اختران در مبارزات انقلابی عنوان کرد: یکی از شهدای ۱۵ خرداد به نام حسن کلهر در این بقعه متبرکه مدفون است؛ شهید شاخص دیگری که محله چهل اختران به اسلام و انقلاب تقدیم کرده، شهید مصطفی کلهری است که یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس بوده است؛ قصد داریم بانک اطلاعاتی شهدای محله چهل اختران را تکمیل و طرح تکریم از خانواده آن‌ها را اجرایی کنیم.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پروژه های عمرانی امامزاده موسی مبرقع محله چهل اختران طرح توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۶۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی

از زمان ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی که ماهیتی فراقوه‌ای دارد، بیش از دو سال می‌گذرد. فراز و فرودهای مدیریتی وزارت رفاه به عنوان متولی اصلی آن و زمانبر شدن تنظیم و تصویب لوایح مربوطه تذکر رهبر انقلاب به منظور تسریع در اجرای آن را به همراه شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مقام معظم رهبری در دیداری که روز سه‌شنبه چهارم اردیبشهت ماه در آغاز هفته کارگر و با حضور هزاران تن از کارگران برگزار شد، در کنار تأکید بر نقش کلیدی جامعه کارگری در جهش تولید و بهبود وضع اقتصادی کشور، به تبیین وظایف مسئولان برای حل مشکلات قشرِ قانع و نجیب کارگر پرداختند.

ایشان در این دیدار نقش و جایگاه بیمه‌ها را برای جامعه کارگری مهم خواندند و با انتقاد از اجرانشدن سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی، گفتند: "این سیاست‌ها، مدت‌ها پیش ابلاغ شد و رئیس‌جمهور هم دستور تهیه آئین‌نامه‌ را داد اما در عمل، کارها جلو نرفته و سیاست‌ها اجرا نشده است."

سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی در 21 فروردین ماه 1401 از سوی مقام معظم رهبری برای اقدام به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد و در زمان برگزاری دیدار اخیر معظم له با کارگران که به سنت دیدارهای هر ساله ایشان با جامعه کارگری کشور برگزار شد، بیش از 2 سال از زمان ابلاغ این سیاست‌ها می گذرد. در این میان آنچه موجب انتقاد رهبری در این زمینه  شده؛ این است که هرچند براساس دستور رهبری در زمان ابلاغ این سیاست‌ها، قوه مجریه موظف شده بود "با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و با بسیج دستگاه‌های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست‌ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم، در مدت شش ماه ارائه کند" اما تا این تاریخ هنوز هیچ برنامه یا قانونی برای اجرایی کردن این سیاست‌ها به تصویب نرسیده و این در حالی است که اگر قوانین و مقررات لازم تدوین و تصویب و اجرا شده و نظام رفاهی و تأمین‌اجتماعی متناسب با این سیاست‌ها، بازمهندسی و طراحی مجدد شده بود، شاید امروز تا این حد شاهد آسیب‌پذیری ابعاد مختلف زندگی اقشار مختلف مردم از تکانه‌های اقتصادی و اجتماعی نبودیم.

اهمیت این سیاست‌ها و قوانین مرتبط با آنها از آن روست که سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی و نظام کلان رفاه و تأمین‌اجتماعی کشور که می‌بایست براساس ترتیبات مصرح در این سیاست‌ها و مشتمل بر لایه‌های مختلف حمایتی، بیمه‌ای و تکمیلی طراحی و اجرایی شود، بر شئون مختلف زندگی همه اقشار مردم یعنی همه جمعیت بیش از 85 میلیون نفری کشور تأثیر خواهد گذارد و همانطور که در صدر این سیاست‌ها آمده است "ایجاد رفاه عمومی، برطرف ساختن فقر و محرومیت، حمایت از اقشار و گروه‌های هدف خدمات اجتماعی از جمله بی‌سرپرستان، از کارافتادگان، معلولان و سالمندان و آنچه از اهداف رفاه و تأمین‌اجتماعی که در اصول 3، 21، 28، 29، 31 و 43 قانون اساسی آمده است، اقتضاء می‌کند نظامی کارآمد، توانمندساز، عدالت‌بنیان، کرامت‌بخش و جامع برای تأمین‌اجتماعی همگان که برگرفته از الگوهای اسلامی- ایرانی و مبتنی بر نظام اداری کارآمد، حذف تشکیلات غیر ضرور و رفع تبعیض‌های ناروا و بهره‌گیری از مشارکت‌های مردمی باشد، طراحی و اجرا شود."

آنگونه که از شنیده‌ها بر می‌آید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که متولی بخش عمده این سیاست‌ها است و بعد از ابلاغ این سیاست‌ها در دوره‌ای شاهد تلاطم‌های سیاسی و سه نوبت تغییرات مدیریتی (استعفای حجت‌الله عبدالملکی در 24 خرداد 1401 و دو ماه بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی، دوره حدوداً سه ماهه سرپرستی محمدهادی زاهدی‌وفا و رأی اعتماد مجلس به سید صولت مرتضوی در 27 مهر 1401) بوده است، در اجرای مسئولیت قانونی خود در ابتدا 6 لایحه مجزا برای اجرایی‌سازی این سیاست‌ها تدوین و به هیئت دولت ارسال کرده بود که بعد از چندین بار رفت و برگشت بین کمیسیون فرهنگی، اجتماعی دولت و این وزارتخانه، در نیمه اول سال 1402 مقرر شد که لوایح شش‌گانه موصوف در قالب یک لایحه واحد یکپارچه و تلفیق شود.

 گویا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در مرداد 1402 لایحه واحد اجرای سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی را به هیئت‌دولت ارسال کرده است که این بار برخلاف لوایح شش‌گانه قبلی که به کمیسون فرهنگی اجتماعی دولت ارجاع شده بود، به کمیسیون اقتصادی دولت ارجاع شده است. با این تفاسیر و با یادآوری آنکه متأسفانه به اذعان کارشناسان این حوزه، گویا در تدوین برنامه هفتم توسعه، الزامات و راهبردهای طراحی شده در سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی آن‌گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است، به نظر می‌رسد تصویب نهایی این لایحه و اجرای مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی، نیازمند یک عزم جدی در دولت محترم است.

عزمی جدی برای آن‌که این لایحه که می‌تواند بر زندگی همه اقشار جامعه ازجمله بیمه‌شدگان و بازنشستگان صندوق‌های مختلف بازنشستگی و افراد نیازمند حمایت‌های اجتماعی مانند بی‌سرپرستان، ازکارافتادگان، معلولان و سالمندان تأثیرات جدی گذارد و فشارهای اقتصادی و اجتماعی بر اقشار آسیب‌پذیر را تا حد قابل توجهی مدیریت و کنترل کند، این امید را بهتر از هر اقدامی دیگری به صورت بنیادین زنده نگه می‌دارد که در نتیجه این همت و عزم  جدی و هماهنگی بین‌نهادی لوایح و قوانین مورد نیاز برای اجرای این سیاست‌ها هر چه زودتر تصویب و اجرایی شده و گشایش‌های ان شاءالله قابل توجهی در افزایش سطح رفاه و شادکامی خانوارهای ایرانی و به ویژه جامعه کارگری و بازنشستگان  کشور به وجود آورد.

 برخی اخبار حکایت از آن دارند که پیش از این و در روزهای پایانی سال گذشته، مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام نیز با توجه به روند طولانی تدوین قوانین موردنیاز، مجدداً یک فرصت زمانی شش‌ماهه برای انجام اقدامات تقنینی و اجرایی لازم در این زمینه اعلام کرده است که امید است این بار در فرصت تعیین شده، شاهد اقدام جدی و مؤثر همه قوا و نهادها و دستگاه‌های متولی در این زمینه باشیم.

انتهای پبام/

 

دیگر خبرها

  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • آغاز رسمی فعالیت شهرداران دهه هشتادی رفسنجان
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش - سراوان
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش سراوان + عکس