Web Analytics Made Easy - Statcounter

مفاهیم بسیاری در بازارهای مالی وجود دارد که آگاهی از آن‌ها برای تریدرها ضروری است.

مفاهیم بسیاری در بازارهای مالی وجود دارد که آگاهی از آن‌ها برای تریدرها ضروری است. اگر شما به معاملات بورس، فارکس،‌ طلا، ارز دیجیتال یا .... علاقه داشته باشید،‌ باید با این مفاهیم آشنا شوید. دو مورد از مفاهیم قابل توجه در معاملات مالی، مفهوم معاملات اسپات و کامودیتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالاً شما نیز کنجکاو هستید تا بدانید که معامله اسپات چیست و کامودیتی به چه معنا است. به همین خاطر در ادامه قصد داریم تا شما را به مفهوم معاملات اسپات آشنا کرده و همچنین ببینیم که کامودینی چیست و چه انواعی دارد. یادگیری سایر مباحث مرتبط با این مفاهیم در انواع پیکج بورس آموزش داده می‌شود که درخصوص آن نیز، آگاهی لازم را به شما منتقل خواهیم کرد.

معامله اسپات چیست؟

اگر سابقه فعالیت در بازار بورس، فارکس یا یکی دیگر از بازارهای مالی آنلاین را داشته باشید، می‌توانید درک کنید که معامله اسپات چیست و چگونه انجام می‌شود. این نوع معاملات در برابر معاملات آتی قرار می‌گیرند. به همین خاطر ابتدا با معاملات آتی آشنا شده و سپس معاملات اسپات را در برابر آن بررسی می‌کنیم:

معاملات آتی «Futures Trading»

معاملاتی آتی یا فیوچرز، همان‌طور که از نام آن هم پپداست، به معاملاتی گفته می‌شود که در آینده انجام می‌شوند. وقتی شما اقدام به معامله آتی می‌کنید، در حال حاضر فقط یک قرارداد بین شما و طرف مقابل منعقد می‌گردد. زمان تحویل دارایی و زمان پرداخت و وجه در این قرارداد قید شده است. معاملات آتی در بازارهای مختلف به‌صورت آنلاین انجام می‌شوند.

معاملات اسپات «Spot Trading»

معاملات اسپات در برابر معاملات آتی قرار گرفته و سابقه طولانی‌تری به نسبت آن دارند. در معاملات اسپات، در لحظه انجام معامله، دارایی مورد معامله به طرف مقابل منتقل شده و وجه آن پرداخت می‌شود. برای مثال، وقتی شما سهام بورس را خریداری می‌کنید، همان لحظه وجه از حساب کارگزاری شما برداشت شده و تعداد سهام به پرتفوی شما افزوده می‌شود.

سفارشات در معاملات اسپات

وقتی می‌پرسیم معامله اسپات چیست، گاهی این معامله را معامله فیزیکی «Physical Markets» یا معامله نقدی «Cash Markets» هم می‌نامند. چراکه این معاملات کاملاً نقدی انجام می‌شوند و شیوه اولیه و فیزیکی معامله از دیرباز تا به امروز بوده‌اند. در گذشته، معامله‌گران برای معامله با هم روبه‌رو می‌شدند. اما در معاملات انلاین امکان روبه‌رو شدن خریدار و فروشنده وجود ندارد. به همین خاطر از دفتر سفارشات «Order Book» در معاملات آنلاین اسپات استفاده می‌شود. در هر صرافی، کارگزاری یا سایت معاملاتی، لیستی از خریداران و فروشندگان تشکیل می‌شود. مثلاً در بازار کریپتو، اگر شما قصد خرید بیت‌کوین را داشته باشید، مقدار سفارش خود را ثبت می‌کنید. دیگر خریداران را همین شکل. از طرفی، افراد فروشنده‌ای که قصد فروش بیت‌کوین خود را دارند نیز سفارشات فروش خود را ثبت می‌کنند. آن‌گاه صرافی، سفارشات را به هم پیوند زده و معاملات را پایان می‌دهد.

کامودیتی چیست؟

پس از این که فهمیدیم معامله اسپات چیست، حالا به بررسی مفهوم کامودیتی می‌پردازیم تا ببینیم کامودیتی چیست. کامودیتی «Commodity» در اصطلاح به بازاری گفته می‌شود که در آن، کالایی با کالای مشابه خود معامله می‌شود. معمولاً کالاهای کامودیتی به مواد اولیه صنایع همچون نفت، گاز، بنزین، فلزات، سیمان، کود، روغن و ..... اشاره دارد. همچنین عبارت «Commodity Market» به معنی «بازار کالا» است که به بورس کالا هم اطلاق می‌شود. در پاسخ به این سوال که کامودیتی چیست، آن‌چه که بیش از هر چیز اهمیت دارد، قیمت کامودیتی‌ها است. چراکه قیمت کالاهای اساسی منسوب به کامودیتی بر قیمت کالای ثانویه که از کالاهای اولیه ایجاد می‌شوند، تأثیر می‌گذارد. این مفهوم به دلیل این که می‌تواند بر قیمت کل بازار تأثیر بگذارد، از نظر اقتصادی بسیار مهم است.

انواع کامودیتی کدامند؟

تا به اینجا متوجه شدیم که کامودیتی چیست و به چه نوع کالاهایی اطلاق می‌شود. کامودیتی مفهومی است که در بسیاری از بازارهای مالی مورد توجه قرار می‌گیرد. بهرحال کامودیتی خود دارای دو نوع عمده‌ی زیر است:

کامودیتی سخت:

به کلیه مواد اولیه‌ای که به‌صورت طبیعی در جهان وجود دارند، کامودیتی سخت گفته می‌شود. از جمله این کامودیتی‌ها می‌توان نفت، گاز، طلا و دیگر کالاهای از این دست را نام برد.

کامودیتی نرم:

به مواد و کالاهایی که از طبیعت پیدا شده اما توسط انسان مدیریت و تولید می‌شوند، کامودیتی نرم گفته می‌شود. اکثریت محصولات کشاورزی همچون گندم، ذرت، سویا و .... در رده کامودیتی نرم قرار می‌گیرند.

معمولاً نوسان قیمت در کامودیتی‌های نرم به نسبت کامودیتی‌های سخت، بیشتر است، چراکه این مواد و کالاها در اثر تغییرات اقلیمی دچار خرابی می‌شوند. اما کامودیتی‌های سخت، چنین ریسکی ندارند.

آشنایی کامل با مفهوم معاملات اسپات و کامودیتی در پکیج بورس

در اینجا به‌صورت کلی به شما گفتیم که کامودیتی چیست و معاملات اسپات به چه معناست. اما شما برای بررسی بازار فعالیت انواع کامودیتی‌ها به شناسایی شاخص‌های این بازار نیاز دارید. از جمله مهم‌ترین شاخص‌ها برای ارزیابی کامودیتی می‌توان شاخص CBR را نام برد. چه شما در بورس فعالیت کنید و چه در سایر بازارهای مالی، شناخت شاخص‌های کامودیتی به ارتقا دانش مالی شما کمک می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از یک پکیج بورس باکیفیت، این مفاهیم را به‌صورت کارآمد فرا بگیرید. به‌طوری که بتوانید از آن‌ها برای باز کردن معاملات سودده در بورس استفاده کنید. در مورد شناخت سفارشات در معاملات اسپات و آتی نیز باید روی پکیج‌های آموزشی حساب کنید. پکیج بورس و دیگر بسته‌های آموزشی را می‌توانید از بستر «دلفین وست» تهیه نمایید.

آموزش سرمایه گذاری در بازارهای مالی با پکیج‌های «دلفین وست»

وبسایت «دلفین وست» یک منبع آموزشی فارسی برای افرادی است که می‌خواهند شروع به معامله کنند. شما چه بخواهید در بورس معامله کنید و چه در فارکس، بازار ارزهای دیجیتال، بازار طلا، بازار مسکن و...، پکیج‌های آموزشی آنلاین دلفین وست در تمام این زمینه‌ها برای شما آماده شده‌اند. کارشناسان دلفین سوت، خود سابقه درخشان در زمینه معامله در باازرهای نامبرده دارند. آن‌ها دانش مالی خود را با هموطنان به اشتراک می‌گذارند تا بقیه نیز بتوانند از بازارهای مالی سود بگیرند. برای استفاده از انواع پکیج بورس یا پکیج‌های آموزشی دیگر دلفین وست، همین حالا می‌توانید اقدام نمایید. اگر سؤال، ابهام یا مشکلی داشتید و نمی‌دانستید آموزش خود را از کجا آغاز کنید، از طریق چت آنلاین، با کارشناسان دلفین وست ارتباط بگیرید.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بازارهای مالی کامودیتی چیست کامودیتی ها معاملات آتی گفته می شود پکیج بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۶۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) با ریزش ۳۳۹.۵۴ واحدی به ۲,۲۸۰,۷۳۲.۲۴ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۳۹۸.۸۲ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات تاکنون ۶۲۲.۸۷۶ میلیارد سهم بود که طی ۳۶,۲۹۰ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۴,۸۲۹.۵۵۴ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۸۰۲,۵۶۹.۰۲۷ میلیارد ریال شد.

کد خبر 6092751 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • اتفاق جالب در معاملات روز گذشته کپشیر!
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص کل بورس تهران با کاهش روبرو شد
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • شاخص بورس امروز ۱۱ اردیبهشت/رشد ۱۲۲۲۶ واحدی
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس
  • مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ معرفی ۳ استراتژی پولساز