Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، سعیدرضا عاملی امروز در نشست خبری که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد این شورا برگزار شد در پاسخ به سوالی درباره روند تأیید رؤسای دانشگاه‌ها و دلیل اعلام اسامی رؤسای تأیید شده بعد از جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رؤسای دانشگاه‌ها براساس مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در کارگروه تأیید رؤسای دانشگاه‌های کشور به تایید می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اعضای این کارگروه، از دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، وزرای علوم و بهداشت ، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس دانشگاه آزاد و رئیس بخش نظارت و بازرسی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است. رئیس دانشگاه آزاد زمانی به کمیته دعوت می شود که نیاز به تأیید رؤسای استانی واحدهای دانشگاه آزاد باشد و رئیس بخش نظارت و بازرسی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نیز عضو کمیته است که قبلا به جلسات دعوت نمی‌شد، ولی از امسال دعوت می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: هفته پیش جلسه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد سه نفر از رؤسای دانشگاه‌ها که تصویب‌شده بودند معرفی شدند این‌که بعد از جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رؤسای تأیید شده اعلام شدند، به این دلیل است که شورا اختیارات خود را به این کارگروه واگذار کرده است و در واقع مصوبات این کارگروه مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی محسوب می‌شوند و از این بابت به این سبک اعلام می‌شود.

وی درباره افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی نیز گفت: جلسه‌ای روز گذشته به دستور رئیس جمهور برای جمع آوری نظرات موافق و مخالف در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی برگزار شد همه کسانی که در جلسه حضور داشتند موافق بودند که در حوزه پزشک عمومی، تخصصی و توزیع پزشک نگرانی وجود دارد و نیاز به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی وجود دارد.

هفته آینده تکلیف افزایش ظرفیت مشخص می شود

عاملی افزود: بنابراین در جلسه هفته آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی جمع بندی که ستاد نقشه جامع علمی کشور از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی تهیه کرده است را ارائه خواهیم داد.

عاملی درباره برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و آمار خروج نخبگان گفت: در این خصوص سیاه‌نمایی ظالمانه توسط دشمن ایجاد شده‌است و در واقع یک شیعه هراسی و از همه مهم‌تر تحریم هراسی ایجاد شده، افراد وقتی با موقعیت شغلی خوبی در کشور دیگر مواجه می‌شوند، می‌خواهند که به آن‌جا رفته و در آن‌جا ادامه دهند و ما باید شرایط شغلی مناسب برای افراد نخبه ایجاد کنیم.

رتبه ما در خروج نخبگان ۹۲ است

وی ادامه داد: البته ظرفیت جذب نخبگان در حال فراهم شدن است و ما نخبگان زیادی داشته‌ایم که بعد از چند سال بازگشته و در داخل کشور مشغول فعالیت هستند، ما باید قدردان نخبگانی که داخل کشور مانده‌اند باشیم و ظرفیت‌های حمایتی را برای آنها نیز افزایش دهیم. همچنین در مورد خروج نخبگان اغراق می‌شود رتبه ما در خروج نخبگان ۹۲ است. البته همه کسانی هم که از کشور خارج می‌شوند نخبه نیستند.

۶ مصوبه کنکوری شورا برای سازمان سنجش لازم الاجرا است

وی درباره مصوبات کنکور نیز گفت: ۶ ماده از سیاست‌های کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که مصوب شده برای سازمان سنجش آموزش کشور لازم اجرا است و اگر این سازمان از آن تخطی کند تخلف کرده است و از طریق سیستم حقوقی کشور پیگیری می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین درباه حذف کنکور ادامه داد: فعلاً نسبت حذف کنکور را ۴۰ به ۶۰ گرفته‌ایم، که ۴۰ درصد آن کنکور در دروس تخصصی خواهد بود و ۶۰ درصد آموزش و پرورش است. اما برخی در این باره مقاومت می‌کنند. تا زمانی که ما اطمینان حاصل نکنیم وضعیت جایگزین، وضعیت کامل و توانمندی است نباید به سمت حذف کامل کنکور حرکت کنیم.

وی درباره سهمیه‌های کنکور نیز گفت: در مورد سیاست‌های سهمیه‌های کنکور نیز در ستاد نقشه جامع علمی کشور کار صورت گرفته است و شورای عالی انقلاب فرهنگی ۶ ماه فرصت داده است به ستاد نقشه که وقت آن در حال اتمام است. ما سیاست‌ها را تصویب می‌کنیم و مجلس شورای اسلامی نیز باید قانون را اصلاح کند. در این زمینه سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران را مجلس تصویب کرده است و یک واقعیت این است که با بومی گزینی و سایر سهمیه‌ها، سهم غیر سهمیه‌ای ها از سهمیه‌ای ها کم‌تر شده است.

سیاستهای ابلاغی از سوی رهبری ناظر بر جدا بودن دانشگهای علوم پزشکی از وزارت علوم است

عاملی درپاسخی درباره ادغام دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های سراسری گفت: سیاست های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری ناظر بر جدا بودن این دو حوزه است و اگر بخواهد ادغام شود باید نسبت به سیاست‌ها باید تجدید نظر شود ولی فعلاً نظر کارشناسی ما این است که اینها از هم جدا نبوده و از ظرفیت‌های هم استفاده کنند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

نیوشا یعقوبی کد خبر: 1121251 برچسب‌ها شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی رؤسای دانشگاه ها خروج نخبگان سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۶۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیادهای معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

کد خبر 6091165

دیگر خبرها

  • حمایت زاکانی از طرح نور پلیس
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • معاون وزیر کار مُنکر پیشنهاد افزایش حق مسکن شد
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • الزام شورای عالی معماری جهت تعیین حدود مرزی شهر پردیس
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی