Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@07:24:31 GMT

کشف صدها باج‌افزار در اپ گالری هواوی

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۶۳۰۱

تحلیلگران بدافزارها به تازگی درون صدها نرم‌افزار اندرویدی موجود در اپ گالری هواوی با مجموع دانلود بیش از 9 میلیون بار، تروجانی را کشف کرده‌اند که به دزدی اطلاعات کاربران می‌پردازد.

به نقل از وب‌سایت خبری تحلیلی techradar، این تروجان که برای اولین بار توسط متخصصان مرکز تحقیقاتی Dr. Web شناسایی شده است، یکی از سویه‌های بدافزاری به نام Cynos است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سویه که Android.Cynos.7.origin به نحوی طراحی شده است که داده‌های حساس کاربران را جمع آوری می‌کند.

محققان در این رابطه توضیح داده‌اند که: «نرم‌افزارهایی که حاوی Android.Cynos.7.origin هستند از کاربران مجوز انجام و مدیریت تماس‌های تلفنی را درخواست می‌کنند. تروجان یاد شده با استفاده از این مجوز می‌تواند به اطلاعات خاصی دسترسی پیدا کند.»
جالب است بدانید که علاوه بر کاربران انگلیسی زبان، حتی کاربرانی از کشورهای روسیه و چین نیز گرفتار این تروجان شده‌اند.

محققان در این خصوص اظهار داشته‌اند که این تروجان می‌تواند با نرم‌افزارهای اندرویدی یکپارچه شده و به تمامی روش‌های ممکن از اطلاعاتی که جمع‌آوری می‌کند درآمدزایی کند. با این حال سویه‌ای که درون نرم‌افزارهای اپ گالری یافت شده است تنها به جمع‌آوری اطلاعات کاربران و دستگاه آنها و نمایش تبلیغات می‌پردازد.

محققان در این رابطه هشدار داده‌اند که: «در نگاه اول فاش شدن شماره تلفن همراه ممکن است مشکلی ناچیز به نظر برسد، با این حال، در واقعیت، می‌تواند به طور جدی به کاربران آسیب برساند، به ویژه با توجه به این واقعیت که کودکان مخاطب اصلی بازی هستند.»

این تروجان علاوه بر جمع‌آوری شماره تلفن کاربران، موقعیت مکانی آنها را هم از طریق دسترسی به جی پی اس یا شبکه موبایل و داده‌های نقطه دسترسی وای فای جمع‌آوری می‌کند.

محققان این تروجان را در تعداد 190 نرم‌افزار بازی اندروید شامل شبیه سازها، بازی‌های آرکید، شوترها و... که تمامی آنها به طور گسترده تبلیغ می‌شدند، یافت کردند.

در آخر محققان نتایج یافته‌های خود را با هواوی درمیان گذاشتند و این 190 نرم‌افزار ظرف مدت کوتاهی از اپ گالری حذف شدند.

منبع: شماران سیستم

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نرم افزار اپ گالری جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۶۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید

سرهنگ فدائیان ۱۶ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به پیشرفت فناوری، امروزه بسیاری از خدمات بانکی به صورت غیرحضوری قابل انجام بوده و این خدمات از روش‌های گوناگونی مانند اینترنت بانک، همراه بانک و... قابل دریافت است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: مجرمان سایبری با طراحی همراه بانک‌های جعلی بدافزار و قرار دادن نرم‌افزار‌ها در منابع نامعتبر مبادرت به دسترسی غیرمجاز به گوشی تلفن همراه و کارت بانکی کرده و اقدام به سرقت و برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان می‌کنند.

سرهنگ فدائیان خاطرنشان کرد: شهروندان باید توجه داشته باشند که برای جلوگیری از این اقدام، حتما تلفن همراه خود را به آنتی ویروس معتبر تجهیز کرده و به طور مستمر آن را به روز رسانی نمایند. همچنین باید توجه داشته باشند که اطلاعات مهم مانند رمز اول کارت‌ها، کلمه عبور سامانه‌های بانکی، cvv ۲ و تاریخ انقضای کارت را بر روی گوشی تلفن همراه دخیره نکنند.

سرهنگ فدائیان به شهروندان توصیه کرد: برای نصب اپلیکیشن‌های بانکی حتما از سکو‌های عرضه نرم افزار موبایلی داخلی و یا سایت‌های رسمی بانک‌ها اقدام و از دریافت و نصب اپلیکیشن‌های آلوده که اکثرا لینک آن‌ها توسط مجرمان سایبری از طریق ارسال پیام و یا پیامک‌ها به وسیله پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای شما ارسال می‌شود، اکیدا خودداری کنید.

رئیس پلیس فتا استان سمنان از شهروندان خواست: در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق سامانه فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده
  • بهترین نرم افزار حسابداری برای فروشگاه زنجیره ای
  • مینی‌کامپیوتر گیمینگ جدید کورسیر سخت‌افزار پرقدرت و پنل جلویی چوبی دارد
  • پردازنده اختصاصی کامپیوتر ۲۰۲۴ هواوی هم‌سطح M2 اپل و 13700H اینتل ظاهر شد
  • مرگ صدها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام (فیلم)
  • حمایت مالی مخفیانه هواوی از تحقیقات آمریکایی
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی