Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمع‌آوری و انباشت غیر اصولی و غیر بهداشتی زباله‌ها در شهر مسجدسلیمان باعث نارضایتی مردم در مناطق مسکونی مختلف این شهرستان شده؛ اما اقدامی از سوی شهرداری صورت نگرفته است.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، یکی از دلایل بوجود آوردن مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای شهروندان، نبود سطل‌های زباله و خودرو‌های حمل زباله است که باعث می‌شود حیوانات و سگ‌های ولگرد از این طریق تغذیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 زباله‌های خانگی در دره‌ای که نزدیک خانه‌های مسکونی است رها می‌شود که باعث مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای خانواده شده است.جلسات زیادی از سوی مسئولین شهری از جمله شهرداری و شورای شهر برای حل مشکلات جمع آوری زباله‌ها برگزار شد، اما تأثیری در روند اجرایی نداشته است و مردم بلاتکلیف هستند که نه سیستم جمع آوری زباله در سطح شهر وجود دارد و سطل زباله در تمام مناطق نیست. حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد از زباله های شهری در خوزستان به صورت غیربهداشتی دفع، سوزانده و یا در محیط رهاسازی می‌شود و با گذشت نزدیک به ۲ سال از این گفته اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، وضعیت پسماندها به ویژه پسماندهای شهری همچنان نگران کننده است.

 

معایب افزایش پسماند 

امروزه مدیریت جمع آوری و دفع مواد زائد یکی از اصول مهم در به‌سازی محیط و ایجاد فضاهای سالم و بهداشتی جهت زندگی انسانهاست. با پیشرفت علم و تکنولوژی و افزایش تولید پسماندهای خانگی و صنعتی و ورود آنها به محیط زیست انسان اثرات مخرب ناشی از تحمیل این مواد به طبیعت و چرخه حیات روز به روز مشهودتر می‌گردد. پراکندگی و دفع غیر بهداشتی این مواد سبب زشتی منظر، آلودگی منابع آب، خاک، هوا و همچنین در تماس با انسان‌ها باعث شیوع بیماری‌ها می‌شود. در کشور ما اگرچه مدیریت و ساماندهی مواد زائد در تعدادی از شهرها شکل قابل قبولی به خود گرفته است لیکن در سایر شهرها وضعیت بسیار نامطلوبی وجود دارد که هیچگونه مطابقتی با استانداردهای معمول محیط زیست ندارد. این تحقیق به منظور بررسی وضعیت مدیریت مواد زائد در مسجد سلیمان با تعیین میزان زباله تولیدی و امکانات موجود جهت جمع آوری و دفع این مواد انجام شد. نتایج نشان دادند که در سیستم مدیریتی موجود مشکلات مختلفی از جمله مدیریت سنتی، عدم آگاهی از تکنولوژیهای جدید ، استفاده از نیروهای غیر متخصص، فقدان پشتوانه تحقیقاتی لازم برای اصلاح وضع جدید ، عملکرد پائین و غیر بهداشتی وسایل و روشهای جمع آوری زباله دارد که سبب تلنبار شدن زباله‌ها در نقاط مختلف شهر ، نشت شیرابه و تجمع حیوانات ولگرد و حشرات موذی و غیر بهداشتی شدن فضای کلی شهر شده است.

 

معظل مدیریت پسماند در مسجد سلیمان

معضل مدیریت پسماند و جمع آوری زباله در سطح محلات مسجدسلیمان به یکی از مهم‌ترین مسائل شهری سال‌های اخیر تبدیل شده است.بطوری‌که با اختصاص سطل‌های مکانیزه به محلات متعدد و تخلیه آن‌ها بصورت هرچند روز یکبار توسط خودروهای حمل زباله و انتقال آن‌ها به سایت دفن زباله واقع در جاده قدیم اهواز سیستم جمع آوری زباله‌ها بدین شکل مدیریت می‌شود.

اما چالش اصلی این سیستم عدم پیگیری و تخلیه سطل های زباله به مدت بیش از یک هفته و در برخی موارد تا یک ماه بوده که علاوه بر ایجاد انبوهی از زباله در حوالی سطل های مخصوص و سرکشی حشرات موذی و حیوانات به آن بهداشت و سلامت جامعه و شهروندان را با تهدیدی جدی مواجه می‌سازد. از طرفی دیگر بوی تعفن ناشی از انباشت چندروزه زباله‌ها و نشت شیرابه زباله روی سطح معابر در ایجاد عوامل بیماری‌زا نقش مهمی خواهد داشت.

 

محکومیت شهرداری مسجد سلیمان

در آخرین خبر از این موضوع مصطفی یوسفی رئیس اداره محیط زیست مسجدسلیمان، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: درشهر مسجد سلیمان با تولید روزانه ۹۰ تن پسماند ضروریست ساماندهی پسماند و زباله به صورت عملی و اصولی مدیریت گردد.

وی افزود: شهرداری به دلیل تخلفات محیط زیستی و عدم رعایت استانداردهای دفع و دفن پسماند در محاکم قضائی شهرستان مسجدسلیمان محکوم شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مسجدسلیمان گفت: دفع غیراصولی، نفوذ و جاری شدن شیرابه سمی در محیط و در سفره‌های آب زیرزمینی، سوزاندن پسماندها، عدم راه اندازی کارخانه بازیافت زباله، عدم ساماندهی مکان سایت دفن در طول سال‌های متمادی توسط شهرداری از مهمترین مشکلات جایگاه زباله شهر مسجدسلیمان است که سلامتی مردم راتهدید می‌کند.

یوسفی خاطرنشان کرد: این موارد به عنوان تهدید علیه بهداشت عمومی، ایجاد آلودگی و تخریب محیط زیست بوده و با ارائه مدارک و مستندات طی دوفقره پرونده علیه شهرداری مسجدسلیمان اقامه دعوی شد.

 

از طرفی مسلم مظاهری، سرپرست شهرداری مسجدسلیمان ،در خصوص رهاسازی زباله در مسجدسلیمان، اظهار کرد: به منظور رسیدگی به وضعیت جمع‌آوری زباله‌ها در سطح شهر، ۲۰ تا ۳۰ درصد اوضاع ناوگان فرسوده حمل و نقل بهبود پیدا کرده است.

وی افزود: به منظور جمع‌آوری، حمل و دفع پسماند نیز با بخش خصوصی قرارداد منعقد شده است.

سرپرست شهرداری مسجدسلیمان خاطرنشان کرد: امیدواریم لایحه‌ای که در این خصوص به شورای شهر تقدیم شده، سریع‌تر مصوب شود تا در کمتر از چند هفته آینده جمع‌آوری و حمل پسماند را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مسجد سلیمان خوزستان دفع زباله جمع آوری زباله شهرداری مسجد غیر بهداشتی مسجد سلیمان جمع آوری محیط زیست زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۲۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله حاتمی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تأثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی و در نهایت به مردمی سازی محیط زیست نیاز دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی افزود: بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثر بخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

الزامات جلب مشارکت مردم در حوزه محیط زیست

حاتمی فراهم نمودن بسترهای قانونی، حمای ته‌ای حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیت‌ها را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و اظهار کرد: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویت‌های محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.

وی خانه محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و مؤثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم نموده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه اندازی این خانه درمحل اداره کل حفاظت محیط زیست نمود.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدیدکنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه ها، مراکز تشکلهای محیط زیست و همچنین با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و… این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و بویژه نیروهای تسهیل گر محلی تربیت شده و همچنین مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده است.

زمینه‌های فعالیت خانه‌های محیط زیست

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را، آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکلهای مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست و… دانست و اظهار کرد: امیدواریم با مشارکت فعال همه دغدغه مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

حاتمی یادآور شد: از ابتدای راه اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون ۵۰ خانه محیط زیست در استان راه اندازی شده و علاقمندان و دغدغه مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

کد خبر 6097796

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • معضل کانال‌های فاضلاب رو باز در مسجد سلیمان استان خوزستان
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه