Web Analytics Made Easy - Statcounter

در فاصله سه ماه تا اتمام مهلت قانونی فیفا و در آستانه ورود اینفانتینو به ایران، هم‌چنان ماهیت حقوقی فدراسیون فوتبال محل اختلاف و دعوا است. به گزارش ایسنا، فدراسیون فوتبال در حالی به آخرین روزهای ضرب‌الاجل یک ساله فیفا نزدیک می‌شود که هنوز هیچ اتفاقی در ارتباط با تعیین ماهیت حقوقی این فدراسیون صورت نگرفته است و از طرفی جیانی اینفانتینو به طور مکرر بر حل و فصل این موضوع تاکید کرده و قرار است کم‌تر از دو ماه بعد وارد تهران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این فیفا و دولت ایران بر سر ماهیت این فدراسیون اختلافاتی داشتند که در نهایت دولت از موضع خود کوتاه آمد اما لایحه یک بندی دولت بعد از گذشت چندین ماه هم‌چنان در کمیسیون‌ها و اتاق‌های تخصصی باقی مانده است.

سال گذشته و بعد از تاخیرهای فراوان در تفاهم فدراسیون فوتبال و فیفا بر سر ماهیت این فدراسیون که برگرفته از قوانین داخلی ایران است، فیفا پذیرفت که در حال حاضر هیچ راهی جز قبول این وضعیت ندارد اما آن‌ها در پاسخ خود به فدراسیون فوتبال اعلام کردند که بلافاصله بعد از برگزاری انتخابات فدراسیون و تعیین رییس و اعضای هیات رییسه، باید رایزنی‌ با دولت و پارلمان ایران برای تعریف ماهیت نهاد غیردولتی، غیرانتفاعی و با یک شخصیت حقوقی مستقل در عین احترام به قوانین داخلی ایران آغاز شود و به تایید بخش‌های قانون‌گذاری کشور برسد.

در نتیجه تلاش‌های وزارت ورزش، لایحه‌ای به منظور تغییر ماهیت تمام فدراسیون فوتبال‌های ورزشی راهی هیات دولت شد و دولت یازدهم در تاریخ یک اردیبهشت آن را تصویب کرد. سپس در تاریخ ۱۲ اردیبهشت این لایحه برای طی تشریفات قانونی از جمله بررسی در کمیسیون‌های تخصصی مجلسی و تایید در صحن علنی، به رییس مجلس ارائه شد.

در این لایحه آماده است:

مقدمه توجیهی:

با عنایت به ضرورت انطباق قوانین و مقررات داخلی مربوط به فدراسیون‌های ورزشی آماتوری با استانداردها و مقررات بین‌المللی ورزشی و تقویت مشارکت و همکاری فعال با مجامع جهانی و قاره‌ای ورزشی و فراهم ساختن مقدمات شرکت ورزشکاران کشور در مسابقات ورزشی بین‌المللی، لایحه زیر برای طی تشریفات قانونی تقدیم می‌شود.

لایحه تعیین جایگاه قانونی فدراسیون‌های ورزشی آماتوری

ماده واحده – فدراسیون‌های ورزشی آماتوری از فهرست نهادهای عمومی غیردولتی – مصوب ۱۳۷۳ – خارج و به عنوان موسسات غیر دولتی با استقلال شخصیت حقوقی شناخته می‌شوند. این موسسات با مجوز وزارت ورزش و جوانان تاسیس می‌شوند و در چهارچوب قوانین و مقررات کشور با رعایت اساسنامه بین‌المللی مربوط، فعالیت می‌کنند. موسسات یاد شده افزون بر منافع درآمدی غیردولتی، حسب مورد به اقتصای وظایف قانونی دستگاه‌های اجرایی دولتی یا در قالب ردیف‌های بودجه کل کشور، از کمک دولت برخوردار می‌شوند. اساسنامه هر یک از این موسسات از سوی مجمع عمومی مربوط تهیه و تصویب و یا اصلاح می‌شود.

این لایجه یک واحدی، از اردیبهشت ۱۴۰۰ سال جاری تاکنون(حدود هفت ماه) به صحن علنی مجلس نیامده و در فاصله سه ماه تا فرا رسیدن ضرب الاجل یک ساله فیفا، هنوز به منظور بررسی و تصویب توسط تمامی نمایندگان نرسیده است.

اگر چه این لایحه شامل تمامی فدراسیون فوتبال ورزشی (آماتوری) می‌شود، اما فدراسیون فوتبال بیش‌ترین حساسیت را در حال حاضر به وضعیت موجود دارد چرا که فیفا از دو سال قبل تاکنون، بارها به وضعیت ماهیتی این فدراسیون ایراد گرفته است.

در آستانه اتمام این مهلت یک ساله، فدراسیون فوتبال از تصویب نشدن این لایحه در مجلس و شورای نگهبان و تبعات احتمالی این اتفاق – ازجمله تعلیق فعالیت‌های ورزشی – واهمه دارد. از چندین هفته قبل تاکنون، فدراسیون فوتبال به طور مستقیم رایزنی‌هایی را با نمایندگان مجلس و مسوولان امر به منظور تسریع در روند تصویب این لایحه انجام داده است.

البته این گمان هم می‌رود که در کمیسیون‌های تخصصی از جمله کمیسیون اجتماعی و فرهنگی و همین‌طور مرکز پژوهش‌ها ایراداتی به این لایحه وارد شود و همین موضوع روند تایید و ارائه به شورای نگهبان را کندتر کند.

در این اوضاع و احوال فدراسیون فوتبال امیدوار است ورود اینفانتینو به ایران و رایزنی او با دولت، بتواند عزم نهادهای دولتی باعث تسریع در وضعیت موجود شود. رییس فیفا وعده داد بود که در این بازدید قصد دارد با ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور دیداری در زمینه اساسنامه و بانوان داشته باشد.

پیش از این برخی کارشناسان و مسوولان ابراز نگرانی‌ کرده‌اند که در صورت تصویب نشدن تغییرات جدید و تغییر ماهیت این فدراسیون از عمومی غیردولتی به یک نهاد غیردولتی و مستقل، اتفاقاتی مانند تعلیق این فدراسیون و بروز برخی مشکلات برای تیم‌های ملی، دامن فوتبال ایران را بگیرد.

باید دید تا سه ماه آینده و دهم اسفند ۱۴۰۰، چه اتفاقی در این زمینه رخ خواهد داد و آیا قرار است یکی از جنجالی‌ترین بندهای اساسنامه فدراسیون فوتبال میان دولت ایران و فیفا بالاخره بسته شود؟

انتهای پیام

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: اساسنامه فدراسیون فوتبال اساسنامه فدراسیون فوتبال فدراسيون فوتبال فيفا فدراسیون فوتبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۶۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ابتدای صبح امروز بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ مربوط به جدوال را به پایان رساندند.

بیشتر بخوانید: هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو / اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران

سپس مجلس وارد بررسی ایرادات شورای نگهبان در برنامه هفتم توسعه شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر ایرادات باقی مانده از برنامه هفتم توسعه را مورد رسیدگی قرار می دهند.

توضیحات قالیباف درباره حذف حکم مربوط به پرداخت بدهی‌های تامین اجتماعی از برنامه هفتم

حسن لطفی نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در تذکری با اشاره به جز ۱ بند الحاقی ۲ ماده ۲۲ لایحه برنامه هفتم پیشرفت یا تاکید بر اینکه در حق سازمان تامین اجتماعی جفا شده‌ است، گفت: در این حکم آمده بود که دولت مکلف است در طول اجرای قانون برنامه در قالب بودجه سنواتی نسبت به تادیه بدهی حسابرسی شده خود به سازمان تامین اجتماعی اقدام کند اما کمیسیون این حکم را بررسی نکرده و آن را به صورت کلی حذف کرده است.

وی افزود: با حذف این حکم، کاری کردیم که از این به بعد دولت نمی‌تواند حتی یک ریال از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند. نیاز است که در این زمینه مجددا رای‌گیری شود تا بدهی دولت به تامین اجتماعی پرداخت شود.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده رزن با با تاکید بر اینکه بعد از رای گیری، دیگر امکان بازگشت به آن وجود ندارد، گفت: سیاست برنامه هفتم این بود که هر سال ۹۰ همت، ۱۲۰ همت و حتی از اموال بابت طلب‌های سازمان تامین اجتماعی داده می‌شود و هر کدام از این‌ها که پرداخت می‌شود اما به دلیل به روز شدن بدهی‌های سازمان از بدهی‌های دولت کم نمی‌شود.

وی افزود: تصمیم گرفتیم که دولت از ابتدای اجرای برنامه هفتم، نباید بدهی قطعی‌اش را به تامین اجتماعی تعویق بیندازد. امسال پیش بینی ما این بود که دولت باید ۱۷۰ همت بگذارد یا حداقل ۱۴۰ همت بگذارد تا بدهی برای سال ۱۴۰۳ ایجاد نشود اما دولت پیشنهاد حدود ۱۱۰ همت را ارئه داد اما ما در بودجه ۱۳۰ همت را تصویب کردیم.

قالیباف گفت: از طرف دیگر متقابلاً گفتیم که کاری نداریم که طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت چقدر است، هر چقدر که حسابرسی اعلام کرد، آن مبناست و دولت باید در طول ۵ سال باید پرداخت دیون عقل مانده‌اش مشروط بر اینکه دیون جدید ایجاد نکند، اقدام کند اما به هر حال شورای عالی نظارت با بند الحاقی ۲ ماده ۲۲ مخالفت کرده و پیشنهاد حذف آن در صحن رای آورده است.

لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه (اعاده شده از شورای نگهبان)، این لایحه را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

نمایندگان مجلس در برخی از مواد، بر مصوبه قبلی خود اصرار ورزیدند. همچنین به پیشنهاد احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس، در ماده ۳۱ لایحه برنامه هفتم، عبارت «دولت مکلف است» به عبارت «دولت مجاز است» تغییر کرد.

کد خبر: 1229019 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال درباره سرخابی‌ها
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • وزیر کار : لایحه امنیت شغلی کارگران به مجلس می‌رود
  • هشدار فیفا به محرومیت رئال، بارسا و تیم ملی اسپانیا
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»