Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: طرح ملی میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت و قرار دادن امکانات در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی در راستای نظام نیاز‌ها و ایده‌های وزارت علوم است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بازدید از پژوهشگاه صنعت نفت و دیدار با رئیس این پژوهشگاه گفت: راه‌اندازی سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها در دستور کار وزارت علوم است و با ایجاد آن، شناسایی نیاز‌های جامعه در هر بخش باید در اولویت کاری قرار گیرد و این سامانه می‌تواند با ثبت و برطرف کردن این نیاز‌ها از سوی مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و صنعت گام مؤثری را در پیشبرد اهداف جامعه بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: می‌توان طرح ملی میزبانی را که در پژوهشگاه صنعت انجام می‌شود در راستای این سامانه دانست که دانشجویان تحصیلات تکمیلی با انجام پایان‌نامه و یا رساله‌های خود مشکلات و نیاز‌های صنعت را برطرف می‌سازند از سوی دیگر این طرح که توسط پژوهشگاه صنعت نفت اجرایی شده است می‌تواند با کارآفرینی و اشتغال‌زایی الگویی برای دیگر مراکز پژوهشی و سازمان‌ها شود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در این بازدید بر گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه تاکید کرد و افزود: چنانچه پایان‌نامه کارشناسی ارشد و رساله دکترا دانشجویان در قالب موضوعات صنعتی و نیاز محور باشد، طبیعتاً حضور مجموعه‌ای نظیر پژوهشگاه صنعت نفت می‌تواند بستر مناسبی را برای پیشبرد اهداف دانشجویان فراهم سازد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر تعداد واحد‌های علاقه‌مند برای ورود به حوزه فعالیت پارک‌های علم و فناوری و یا مراکز رشد کاهش یافته است و این امر نشان از آن دارد که ما در خلق فناوری و نوآوری به خوبی عمل نکرده‌ایم.

وی یکی از راه‌های خلق فناوری را توسعه مراکز کارآفرینی دانست و گفت: تعامل میان دانشگاه‌ها با پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری باید گسترش یابد از این رو در جلسه‌ای که با مدیران پژوهشگاه برگزار کردیم بر این موضوع مهم تاکید شد و مقرر شد تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت علوم و پژوهشگاه صنعت نفت با هدف توسعه همکاری‌های مراکز رشد و پار‌ک‌های علم و فناوری میان طرفین منعقد شود.

خیرالدین به توانمند‌سازی دانشجویان در طول تحصیل نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه دانشجویان در زمان تحصیل آماده بازار کار نمی‌شوند و صرفاً مطالبی را به صورت تئوری فرا می‌گیرند که نمی‌توانند از آن‌ها به صورت عملیاتی استفاده کنند، بنابراین ایجاد مراکز نوآوری در پژوهشگاه و یا راه‌اندازی طرح ملی میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌تواند به رشد و ارتقا دانشجویان بسیار مثمر ثمر واقع شود.

جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، در این نشست مشترک به جایگاه پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: این مجموعه یک پژوهشگاه وابسته به وزارت نفت است که می‌توان آن را در جوار صنعت دانست. بر همین اساس در برنامه‌ریزی‌های اولیه به دنبال آن بودیم که جایگاه پژوهشگاه صنعت نفت را در زنجیره ایده تا بازار مشخص نمائیم و نشان دهیم که این مجموعه در میان TRL‌های ۹‌گانه در چه بخشی جا نمایی می‌شود.

وی در همین راستا تصریح کرد: به منظور جانمایی پژوهشگاه در زنجیره علم تا بازار مطالعات گسترده‌ای در خصوص فعالیت‌های پژوهشگاه‌های مشابه در سطح دنیا در این مجموعه انجام شد و در نهایت مشخص شد که پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان یک سازمان پژوهش و فناوری در TRL‌های ۴ تا ۷ جانمایی می‌شود.

توفیقی تغییر در مدل کسب و کار پژوهشگاه را از نتایج جانمایی پژوهشگاه در TRL‌های موجود دانست و افزود: علی‌رغم آن‌که پژوهشگاهی وابسته به صنعت نفت هستیم، ولی باید در بازار فناوری نیز رقابت کنیم، از این‌رو در مدل کسب و کار جدید، یک شبکه همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای TRL‌های ۱ تا ۴ را ایجاد کردیم و همچنین شبکه همکاری دیگری را با شرکت‌های بخش خصوصی و توسعه‌دهندگان تکنولوژی برای TRL‌های ۸ و ۹ فراهم ساخته‌ایم.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به طرح ملی میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی از سوی پژوهشگاه نیز اشاره کرد و گفت: در‌های پژوهشگاه را به روی ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌ها باز کرده‌ایم تا دانشجویان و دانشگاهیان بتوانند در TRL‌های ۱ تا ۴ در این مجموعه به فعالیت‌های خود ادامه دهند و در این راستا دانشجویان می‌توانند از امکانات آزمایشگاهی و پتانسیل موجود در پژوهشگاه استفاده کنند.

وی تصریح کرد: در راستای طرح میزبانی از دانشجویان، صد‌ها موضوع پژوهشی مورد نیاز صنعت در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و آن‌ها با استفاده از ظرفیت‌های موجود در پژوهشگاه می‌توانند این موضوعات را پیگیری کنند و به نتایج مثبتی دست یابند.

طرح میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت از دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری دانشگاه‌های کشور که به پیشنهاد و حمایت وزیر نفت ارائه شد، همسو با اجرای سیاست همکاری بین مراکز دانشگاهی و صنعت نفت کشور و با هدف باز نمودن در‌های پژوهشگاه به روی محققان و جامعه علمی کشور در مرحله اجرا قرار گرفت. اجرای این طرح امکان بهره گیری از ظرفیت‌های سخت افزاری، دانشی، کارگاهی، آزمایشگاهی پژوهشگاه صنعت نفت به منظور خدمت‌رسانی به بدنه علمی کشور از طریق پایان نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی فراهم می‌شود.

گفتنی است، خیرالدین در این بازدید که همزمان با روز دانشجو صورت گرفت؛ با حضور در میان جمعی از دانشجویانِ طرح ملی میزبانی، ضمن تبریک این روز به دانشجویان، در جریان فعالیت‌های آنان قرار گرفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علی خیرالدین وزارت علوم پژوهشگاه صنعت نفت سامانه نظام ایده ها طرح ملی میزبانی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم دانشجویان تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه صنعت نفت طرح ملی میزبانی دانشگاه ها نیاز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۸۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • ارائه ۲۰۰ مقاله در کنفرانس بین المللی برق به میزبانی زنجان
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • میزبانی دانشگاه قم از یک لاله‌ گمنام دفاع مقدس
  • سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به معلمان در مراکز درمانی یزد