Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- استاندار یزد بر لزوم تقویت زیرساخت‌های حوزه‌های علمیه در یزد تاکید کرد و گفت: حوزه و دانشگاه در این زمینه همپای هم حرکت نکرده‌اند و این امر نیازمند بازنگری است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، مهران فاطمی صبح امروز پنجشنبه در جلسه نهادهای حوزوی و فرهنگی استان با حضور مدیر حوزه‌های علمیه کشور در دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد با بیان اینکه یزد همواره بر مدار علم و ایمان اداره می‌شده است اظهار داشت: در اداره یزد و آنچه بر یزد گذشته علمای دینی نقش بسیار موثری داشته‌اند و به نظر می‌رسد که باید این کارآمدی و اثرگذاری و اثربخشی احیا شود و اکنون حوزه‌های ما در سراسر کشور، تاثیری که در گذشته در توسعه و پیشرفت استان داشتند ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: برای تحقق این مهم باید ابتدا به تقویت زیرساخت‌های حوزوی بپردازیم زیرا اگر توسعه زیرساخت‌های دانشگاهی و حوزوی را مقایسه کنیم، همپای هم پیش نرفته‌اند.

فاطمی با بیان اینکه اعداد و ارقام نیز این موضوع را تایید می‌کنند ادامه داد: در سال 99 کل اعتبار در نظر گرفته شده برای حوزه‌های علمیه 6.5 میلیارد تومان بوده که از این میزان، 3 میلیارد و 300 میلیون تخصیص یافته و در سال 1400 نیز کل اعتبار اختصاص یافته 13 میلیارد تومان بوده که در هشت ماه گذشته، تخصیص آن 4 میلیارد تومان بوده است.

وی عنوان کرد: وقتی این اعداد و ارقام را با یک دانشکده کوچک در یک شهرستان مقایسه می‌کنیم بسیار ناچیز است و در این مسیر باید یک تحول جدی اتفاق بیفتد.

فاطمی با بیان اینکه زیرساخت‌های حوزه‌های علمیه باید متناسب با انتظاری که از حوزه‌ها وجود دارد، پیش برود گفت: معیشت، مسکن و سایر خدماتی که باید به طلاب داده شود، در تراز طلاب نیست و در یزد می‌توانیم برای این مسئله فکر کنیم و با توجه به وقفیاتی که در یزد وجود دارد می‌توانیم برای طلاب اقداماتی انجام دهیم تا تمرکز آنها بر درس و بحث باشد.

وی ادامه داد: از ظرفیت حوزه‌ها در امر پیشرفت، تعالی و توسعه استان یا استفاده نشده یا میزان استفاده از آن بسیار کم بوده است، به عنوان مثال حوزه ها هیچ نقشی در سند آمایش استان ندارند که لازم است در فرصت اصلاح این سند، حوزه های علمیه به شکل ویژه در حوزه فرهنگی این سند ورود کنند.

سند آمایش سرزمینی استان زنجان بالاخره چه زمانی اجرا می‌شود؟سند آمایش استان یزد بدون توجه به برخی ظرفیت‌های استانی است

فاطمی تصریح کرد: جذب به حوزه‌ها نیز نیازمند بازنگری است و به نظر می رسد که در استان به سمتی حرکت شده که نخبگان و استعدادهای برتر بیشتر تمایل به حضور در دانشگاه‌ها دارند که این نیاز به یک کار فرهنگی و ترویجی دارد و البته زیرساخت‌ها نیز بسیار حائز اهمیت است.

استاندار یزد یادآور شد: مسئله مهم و محوری آموزش و پرورش نیز بسیار حائز اهمیت است و طلاب با استعداد می‌توانند در حوزه‌ها نقش‌آفرینی کنند.

وی افزود: آموزش و پرورش در کشور با کمبود 500 هزار نیرو مواجه است و این سوال مطرح است که چرا در استخدام‌ها، طلاب دیده نشده‌اند در حالی که اکنون شاهد بسیاری از مشکلات فرهنگی و تربیتی در مدارس هستیم و حضور آنها می‌توانست بسیار اثرگذار باشد.

فاطمی تصریح کرد: آنچه که امروز در حوزه آسیب‌های اجتماعی هزینه می کنیم به خاطر هزینه نکردن در مدارس و حوزه‌های علمیه است و اکنون ناچاریم ده‌ها برابر هزینه کنیم.

وی اظهار داشت: یزد موقعیت ویژه ای دارد و به نظر می‌رسد تعاملات بین‌المللی حوزوی مسیر جدیدی در استان ایجاد کند بنابراین اگر شعبه‌ای از جامعه‌المصطفی العالمیه در یزد شکل بگیرد، به نظر می‌رسد بتوانیم کار ویژه‌ای را نیز در این زمینه تعریف کنیم.

فاطمی همچنین از آمادگی برای تشکیل شورای حوزه در یزد خبر داد و یادآور شد: مسائل مربوط به حوزه‌های علمیه را در این شورا به طور مستمر پیگیری خواهیم کرد و به این موضوع سر و سامان خواهیم داد.

انتهای پیام/781/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حوزه های علمیه نظر می رسد زیرساخت ها سند آمایش حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۵۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در دیدار حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ضمن تأکید بر اهمیت کارها و اقدامات مجمع تقریب، آمادگی جامعه مدرسین برای همکاری با این مجمع را اعلام کرد.

حجت الاسلام و المسلمین شهریاری، دبیرکل این مجمع نیز تقریب مذاهب اسلامی را از اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی، امام خمینی – قدس سره – و رهبری معظم انقلاب – مد ظله العالی – عنوان کرد و ضمن ارائه گزارشی از تحولات جهان اسلام، برخی از برنامه‌های مجمع تقریب را تشریح کرد.

گزارش تصویری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری حوزه علمیه خواهران و اوقاف یزد
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • تجلیل از استادان حوزه‌های علمیه استان همدان
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • اجرای همایش شورا‌های اسلامی شهر و روستا