Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ضمن تشریح برنامه‌ها، خدمات و اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: از شکل‌گیری زنجیره تولید سلامت در کشور حمایت می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی در دومین روز از گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور که امروز با حضور بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، به بروندادهای تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت: ۷۸۹ مرکز تحقیقاتی حوزه سلامت فعال هستند، برنامه‌ریزی در کاربردی کردن تحقیقات و رویکرد به حل مسایل و مشکلات نظام سلامت، توسعه ۸۲ واحد تحقیقاتی بالینی در بیمارستان‌های آموزشی، توسعه کمی و کیفی شبکه‌های تحقیقاتی علوم پزشکی به ۲۳ شبکه، برنامه توسعه هدفمند مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور، ۱۴۹۲ عضو هیات علمی پژوهشی، ظرفیت‌سازی و تاسیس ۵۳ پژوهشکده علوم پزشکی از جمله بروندادهای تحقیقات و فناوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: ۱۴۰۰ شرکت در حال حاضر با گردش مالی بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال و تولید ۴۵۰۰ محصول دانش‌بنیان متکی بر دانش بومی و حضور در بازار داخلی فعال هستند و تحت حمایت قرار دارند.

پناهی در ادامه به تولید دو هزار و ۴۲۲ محصول دانش‌بنیان حوزه سلامت در شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی به منظور تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی اشاره کرد.

وی راه‌اندازی دفاتر مالکیت فکری در ۱۰ منطقه آمایشی کشور و پیگیری تخصیص خطوط اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد به صندوق‌های پژوهش و فناوری برای تخصیص منابع حمایتی به هسته‌های فناور و دانش‌بنیان را به عنوان بروندادهای تحقیقات و فناوری برشمرد.

پناهی تاکید کرد: نباید مقاله تبدیل به هدف غایی حوزه سلامت شود، باید توانمندی ایجاد شده را در قالب دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم به قدرت به سمت تولید محصول سوق دهیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، خاطرنشان کرد: باید بتوانیم نخبگان را در تراز جهانی آموزش دهیم و توان آنها را با ظرفیت‌سازی در جهت اهداف کلان کشور تقویت و هدایت کنیم.

پناهی به فعالیت‌های موسسه نیماد اشاره کرد و گفت: در روز نخست گردهمایی هم یک برنامه تفسیری داشتیم. نیماد باید ابزاری برای ارتقا و رسیدن به دانش فناورانه و محصول محور باشد. تاکید داریم که نیماد برای تمام محققان در سراسر کشور باشد تا در جهت ارتقای دانش خود از مزایای آن استفاده کنند.

وی افزود: هدف از تاسیس این موسسه، ایجاد یک نهاد عالی رتبه علمی جهت رهبری، مدیریت، حمایت و توسعه تحقیقات علوم پزشکی در کشور شامل آموزش توسعه نوآوری و فناوری است.

پناهی افزود: توسعه فعالیت پارک های فناوری سلامت در برنامه حمایتی قرار دارد که با وزارت علوم هماهنگی هایی انجام شده است تا با سازو کار مشخص و راه اندازی پردیس سلامت با مدیریت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور در این زمینه نیز گام های موثری برداشته شود.

وی گفت: دوره دکترای تخصصی فناوری محور با همکاری معاونت آموزشی تدوین شده است ولی تاکید می‌کنم که باید در راستای محصول حرکت کنیم.

پناهی در حوزه توسعه فناوری سلامت گفت: در گفتگوهایی که با فعالان این حوزه داشتم متوجه شدم هسته های فناور در فرآیند گرفتن مجوز به مشکل بر میخورند باید این مسئله را از طریق تعاملات با نهاد های مختلف رفع کنیم تا زنجیره ارزش تولید در کشور را ساماندهی کنیم.

وی در ادامه به اهداف توسعه فناوری تا سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ باید نسبت تولید محصول به خدمت به تولید مقاله افزایش یابد. افزایش نسبت اختراعات به کل مقالات، افزایش متناظر نسبت به اختراعات تجاری شده، فروش یا انتقال فناوری حداقل دو درصد از محصولات دانشی تولید شده دانشگاه ها، میزان جذب منابع از طریق ارتباط دانشگاه ها با صنعت و جامعه حداقل به میزان ۲۰ برابر، تمرکز بر غذای سالم و گیاهان دارویی به عنوان مزیت ملی و غیره تحت الزامات اساسی است که در نظر گرفته شده است.

به گفته معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، در برنامه ثبت ملی بیماری ها و پیامدهای آن نیز در برنامه ماست ولی نباید به ثبت آن اکتفا کرد و باید از نتایج این ثبت به صورت عملی استفاده کرد.

به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، وی افزود: رفتار پژوهشگران ما در حوزه سلامت باید شایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد و این را باید در کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی نظام مند کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه های علوم پزشکی تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت علوم پزشکی حوزه سلامت دانش بنیان دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۶۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری‌های فناورانه ایران و ترکیه نتایج خوبی را برجای می‌گذارد

رئیس شورای عالی انجمن صنعتگران و بازرگانان مستقل ترکیه (موسیاد) در نمایشگاه اکسپو ایران با بیان این‌که آینده ایران را امروز در «نمایشگاه نوآوری و فناوری» می‌توان دید، تاکید کرد: امروز من متوجه شدم تحریم مردم ایران را ناامید نکرده، بلکه به ایرانیان آموخته که روی پای خود بایستند.

به گزارش ایسنا، ارول یارار، بنیانگذار و رئیس شورای عالی موسیاد در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ ضمن بازدید از غرفه‌های مختلف خانه نوآوری و فناوری ایران(آی هیت) از جمله محصولات حوزه پروبیوتیک، شیلات، ماشین آلات کشاورزی، ساختمان، پزشکی، دارویی و…، گفت: در سفر ایران و بازدید از نمایشگاه اکسپو، بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران (IHIT) از اولویت‌های اول من بود.

وی افزود: ایران علاوه بر اینکه دوست و همسایه‌ نزدیک ما است، در حوزه‌های مختلف فناوری و نوآوری بسیار توانمند است؛ به همین علت من اعتقاد دارم توسعه همکاری‌ها میان ایران و ترکیه می‌تواند نتایج خوبی را برجای بگذارد.

یارار ادامه داد: من در ترکیه صاحب پنج شرکت فولادی هستم و به همین دلیل نیازمند توسعه همکاری‌ها در این زمینه هستم؛ امروز در آی‌هیت متوجه شدم ایران در این زمینه نیز می‌تواند همکاری‌های اثربخشی با ترکیه داشته باشد.

وی، رقابت تکنولوژیک را از جدی‌ترین کارها در دنیا برشمرد و تصریح کرد: سطح تکنولوژی، آینده اقتصادی یک کشور را شکل می‌دهد؛ امروز من متوجه شدم تحریم مردم ایران را ناامید نکرده، بلکه به ایرانیان آموخته که روی پای خود بایستند.

یارار با بیان اینکه امروز، آینده ایران را در آی هیت دیدم، افزود: کار نوآورانه در این نمایشگاه بسیار جلوه پیدا کرده و قول‌ها به مرحله عمل رسیده است؛ این امر بسیار جای تقدیر دارد.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی در پایان ابراز امیدواری کرد که بتوانیم برای تعاملات تکنولوژیک و توسعه روابط تجاری نقش پل را ایفا کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • توسعه همکاری‌های فناورانه ایران و ترکیه نتایج خوبی را برجای می‌گذارد
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر