Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از نیواطلس، این پژوهش بر روی نحوه تنظیم انرژی در بدن و هورمون‌های مختلفی که در این فرآیند نقش دارند، متمرکز شده است. انسولین یک مثال شناخته شده در این مورد است که به بدن کمک می‌کند تا گلوکز را از خون گرفته و از آن به عنوان سوخت استفاده کند. لپتین نمونه دیگری است که توسط سلول‌های چربی تولید می‌شود و به مغز سیگنال می‌دهد که به اندازه کافی غذا خورده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هورمونی که کلید اصلی این کشف اخیر است، اما کمی متفاوت عمل می‌کند، به این معنا که مانند موارد بالا نیست یک مولکول منفرد که به یک گیرنده متصل می‌شود، بلکه در واقع از چند بلوک ساختمانی مختلف تشکیل شده است. همه چیز با پروتئینی به نام FAB۴ شروع می‌شود که بیش از یک دهه پیش کشف شد که توسط سلول‌های چربی به عنوان یک پاسخ معمولی به گرسنگی در جریان خون ترشح می‌شود.

از آن زمان پژوهش‌های مختلفی ارتباط قوی بین FAB۴ در حال گردش در خون و شرایط متابولیکی مانند دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی را نشان داده است. جزئیات چنین روابطی ناشناخته مانده است، اما تیم تحقیقاتی هاروارد در پس این مطالعه جدید اکنون برخی از جا‌های خالی مهم این ارتباطات را پر کرده است.

دانشمندان نشان داده بودند که وقتی FAB۴ وارد جریان خون می‌شود، به آنزیم‌های آدنوزین کیناز (ADK) و نوکلئوزید دی فسفات کیناز (NDPK) متصل می‌شود تا یک کمپلکس پروتئینی را تشکیل دهد که آن را فابکین نامیده‌اند. با انجام این کار، این پروتئین فعالیت این آنزیم‌ها را تغییر می‌دهد و به نوبه خود، سطح مولکول‌های ATP و ADP را تغییر می‌دهد که نقش کلیدی در متابولیسم سلول‌های زنده دارند.

سلول‌های همسایه این تغییرات را از طریق گیرنده‌های روی سطح خود حس می‌کنند و در پاسخ به این تغییرات، خود دچار تغییراتی می‌شوند. محققان دریافتند قربانیان این فرآیند سلول‌های بتا در لوزالمعده هستند که انسولین تولید می‌کنند، که در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ فاقد فعالیت یا ناکارآمد هستند. از طریق این زنجیره از رویدادها، دانشمندان دریافتند که فابکین یک نیروی محرکه در توسعه این بیماری است.

گوخان اس. هوتامیسلیگیل، محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: «برای چندین دهه، ما در جستجوی سیگنالی بودیم که وضعیت ذخایر انرژی در سلول‌های چربی را برای ایجاد پاسخ‌های غدد درون ریز مناسب، مانند تولید انسولین از سلول‌های بتای پانکراس، ارتباط می‌دهد. ما اکنون فابکین را به عنوان یک هورمون جدید شناسایی کرده‌ایم که این عملکرد حیاتی را از طریق یک مکانیسم مولکولی بسیار غیرمعمول کنترل می‌کند.

در ادامه تحقیقات، دانشمندان آنتی‌بادی را برای خنثی کردن فابکین در موش‌های در معرض خطر دیابت به کار بردند و دریافتند که این عمل سلول‌های بتا را حفظ کرده و از ابتلای حیوانات به دیابت نوع ۱ و ۲ جلوگیری می‌کند. تزریق آنتی‌بادی به موش‌های چاق دیابتی نیز آن‌ها را به حالت سالم بازگرداند.

از آنجایی که این مطالعه نشان داد که سطوح فابکین در موش‌ها و انسان‌های مبتلا به دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ به‌طور غیرعادی بالاست، دانشمندان بر این باورند که هورمون تازه کشف‌شده نقش مشابهی در انسان‌ها دارد. به همین خاطر، این هورمون را به عنوان یک هدف بسیار امیدوارکننده در توسعه درمان‌های جدید برای این بیماری در نظر گرفته‌اند.

کیسی پرنتیس، سرپرست تیم تحقیق در مرکز سابری اولکر و دپارتمان متابولیسم مولکولی، می‌گوید: «کشف فابکین ما را وا داشت که یک گام به عقب برداریم و در درک اساسی خود از نحوه عملکرد هورمون‌ها تجدید نظر کنیم. من برای یافتن یک هورمون جدید بسیار هیجان زده هستم، اما از آن بیشتر برای دیدن پیامد‌های طولانی مدت این کشف هیجان دارم.»

نتایج این تحقیق در مجله Nature منتشر شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دیابت درمان دیابت هورمون انسولین موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۶۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت

پهپادهای مجهز به صفحات خورشیدی از نور خورشید برای شارژ مجدد باتری‌های خود استفاده می‌کنند. با این قابلیت می‌توانند در هنگام پرواز نیز باتری‎های خود را شارژ کنند. این موضوع بدین جهت اهمیت دارد که دریافت خودکار انرژی در طی مسیر پرواز، به حفظ عملکرد مستقل و مناسب پهپاد، آن هم برای مدت زمان نسبتا زیاد، کمک می‌کند؛ چرا که نیاز شارژ مجدد باتری‎های پهپادها در ماموریت‌های عملیاتی به ویژه در موقعیت‌های دور یا غیرقابل پیش‌بینی بیش از پیش احساس می‌شود.

پژوهشگران دانشگاه "یوهانس کپلر لینز" فناوری‌هایی را توسعه داده‎‌اند که می‎توان از آن در ساخت پهپادهای جدید با چنین قابلیت‎هایی استفاده کرد. ابداع و توسعه استفاده از سلول‌‎‎های خورشیدی بر روی پهپادهایی با داشتن طیف متنوعی از ماموریت‎ها مثل ماموریت‌های شناسایی نظامی یک قابلیت بسیار مناسب می‎باشد؛ چرا که سلول‎های خورشیدی انعطاف پذیر و در تولید انرژی برای مدت زمان زیادی خودکفا است. صفحات خورشیدی "دو بعدی" و یا "سه بعدی پروسکایت" از جمله این ابداعات فناوری پهپادهای مدرن می‌باشد. پایداری نسبتا بالا و توان خروجی تا حدود 45وات، از جمله ویژگی‎های قابل توجه این صفحات است که عملکرد پیشرفته‎‌ای را ارائه می‌دهد. این میزان چگالی توان، باعث تمایز این صفحات از سایر فناوری‌های خورشیدی شده است.

انعطاف پذیری صفحات خورشیدی با پروسکایت

محققان با تحقیق بر روی مواد جدید به ماده تازه‌ای به نام "پروسکایت" روی آورده‌اند که توانایی ساخت سلول‌های خورشیدی فشرده و انعظاف پذیر را به آنها می‎دهد. سلول‌های خورشیدی پروسکایت انرژی خورشیدی ارزان‎تر و با کارایی بیشتر را ارائه می‌دهند و در تبدیل نور خورشید به الکتریسیته برای حرکت پیشران پرنده‎هایی همچون پهپادها بسیار خوب هستند. یکی دیگر از ویژگی‌های این سلول‎ها پوشش چرخشی و چاپ جوهرافشان آنهاست که نسبت به سلول‎های سیلیکونی متمایز هستند؛ ضمن اینکه روش‎های تولید آنها ساده‎‌تر و مقرون به صرفه‌تر است؛ چرا که ضخامت سلول‌های خورشیدی دو بعدی یا سه بعدی پروسکایت با بازدهی۲۰.۱ درصد و انعطاف‌پذیری بسیار مناسب کمتر از۲.۵ میکرومتر می‎باشد.

همچنین مدارهای الکتریکی مستقل سلول‌های خورشیدی بسیار سبک و منعطف هستند که 20 برابر نازک‌تر از تار موی انسان است و هرجایی که نور خورشید باشد، برق لازم وسایل مختلف الکترونیکی را تامین کند. استفاده ازمواد فتوولتائیک قدرتمند با بسترهای پلاستیکی شفاف ترکیب شده باعث مقاومت خوبی در برابر نفوذپذیری حرارت و رطوبت می‌شود. به این دلیل که ساخت سلول‌های خورشیدی با قابلیت انعطاف پذیری زیاد، بسیار پایدار و مطمئن با توان برتر نسبت به وزن به محاسبات ظریفی نیاز دارد.

مسئولان این پژوهش صنعتی گفته‎اند:«فتوولتائیک‌های سبک ، سازگار و بسیار مناسب و توانمند، توانایی تولید و توسعه نسل بعدی فناوری این سامانه‎های پیشران خورشیدی را برای ما آسان‌تر می‎کند.»

همچنین، پژوهشگران این پژوهش گفته‌اند:«رویکرد دو مرحله‌ای در ساخت سلول‌های خورشیدی با فناوری پروسکایت، به شکل قابل توجهی پایداری عملیاتی آنها را بهتر کرده است.» این موضوع که یک پهپاد مستقلا بدون شارژ یا سوخت گیری مجدد زمینی، بتواند به شکل خودکار در حین پرواز شارژ شود برای محققان اهمیت زیادی دارد.  

لازم به ذکر است، حدود30 سلول در این صفحات خورشیدی پهپادها به شکلی منظم گنجانده شده که توانایی پرواز مستقل از شارژ مجدد زمینی را به آن می‎دهد. این موضوع نشان داد صفحات خورشیدی کارایی و طول عمر بالایی نسبت به سایر باتری‌ها به ویژه باتری‎های لیتیومی دارد. ماموریت‎های رزمی، ماموریت‌های نقشه برداری از سطوح مختلف زمین در مقیاس زیاد، ماموریت‎های جستجو و نجات از جمله مهم‌ترین وظایف پهپادهای مجهز به سلول‎‌های خورشیدی می‌تواند باشد.

حمید اسدی – خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • شمارش معکوس معرفی بهترین فوتبالیست جهان!
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • مهاجرت معکوس در گرو رفع مشکل روستائیان