Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@12:31:29 GMT

حضرت زینب(س)، زینت خاندان رسالت است

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۳۳۹۳

حضرت زینب(س)، زینت خاندان رسالت است

خطیب حرم مطهر رضوی گفت: حضرت زینب کبری(س) مایه افتخار و زینت خاندان رسالت است.

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید احمد حسینی خراسانی؛ عضو مجلس خبرگان رهبری در ویژه برنامه  بزرگ بانوی جهان اسلام؛ حضرت زینب کبری(س) که در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: حضرت زینب(س) سومین فرزند امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) و به سبب داشتن علم سرشار ملقب به «عقیله بنی هاشم» بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی تصریح کرد: نام زینب را پیامبر اکرم(ص) طبق وحی الهی که به ایشان الهام شده بود، برای این بانوی بافضیلت انتخاب کردند.  این کارشناس دینی افزود: حضرت زینب(س) با انجام رسالت سنگین خود در نهضت خونین عاشورا و جاودانه کردن این نهضت، نه تنها زینت پدر بلکه مایه افتخار و زینت خاندان رسالت شدند.  سخنران حرم مطهر رضوی بیان کرد: حضرت زینب(س)، در دامان مادری همچون صدیقه اطهر(س) و پدری همچون امیرالمومنین(ع) پرورش یافت و در این خانه که خانه وحی بود، فضایل اخلاقی را آموخته و به کمال رسیدند.  وی ادامه داد: اوج عظمت شخصیت حضرت زینب(س) در جریان نهضت عاشورا و به ویژه در دوران اسارت اهل بیت(ع) به نمایش گذاشته شد. این بانوی قهرمان در مجلس یزید آن چنان کوبنده و با صلابت سخنرانی کردند که همه بزرگان حاضر در مجلس به یاد خطبه‌خوانی و سخنرانی‌های امیرالمومنین(ع) افتادند. آیت الله حسینی خراسانی اظهار کرد: خطبه‌های غرّاء حضرت زینب(س) مجلس یزید که غرق در حس پیروزی و غرور بود را به هم ریخت و موجب شد که او از کشتن اباعبدالله الحسین(ع) اظهار ندامت و پشیمانی کند. وی عنوان کرد: اگر امروز بعد از گذشت قرن‌ها قیام حسینی همچنان تازه باقی مانده به خاطر اقدامات حضرت زینب(س) در دوران اسارت و افشاگری‌های این بانوی بزرگوار علیه یزید و حکومت بنی امیه بود.  در ادامه این محفل معنوی، قرائت زیارت امین الله، مولودی خوانی و شعرخوانی توسط شاعران و مدیحه سرایان اهل بیت(ع) اجرا شد و در پایان نیز زائران حریم قدسی رضوی دعای پرفیض کمیل را با نوای گرم ذاکر و مداح اهل بیت(ع)؛ علی برادران و جعفر ملائکه زمزمه کردند. انتهای پیام منبع: آستان نیوز

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حضرت زینب س عاشورا حضرت زینب س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۳۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق

امروز بیستم ماه شوال(۲۰ اردیبهشت) مصادف است با سالروز تبعید حضرت امام موسی کاظم(ع) از مدینه به عراق. ما به همین مناسبت به سراغ دکتر مرتضی انفرادی، پژوهشگر گروه مطالعات اجتماعی اعتاب مقدس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی رفتیم و در مجالی کوتاه درباره این هجرت با وی گفت‌وگو کردیم که اینک پیش روی شماست.

جناب آقای دکتر انفرادی، ما در تاریخ اسلام برای پیامبر اکرم(ص) هم با این موضوع روبه رو هستیم، درست است؟

بله همانطور که اشاره کردید، این مسئله حتی برای پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) نیز صورت گرفت و ایشان با توجه به مقتضیات زمان، از مکه هجرت و به شهر یثرب که بعداً به مدینه النبی (ص) شهرت یافت، مهاجرت فرمودند.

لطفا درباره معنای این هجرت هم توضیح دهید و بفرمایید در زندگی اهل بیت(ع) از چه زمانی آغاز شد؟

هجرت اجباری و سفر از روی اکراه در زبان عربی با عبارت "اِشخاص" بیان می‌شود و در زندگی اهل بیت(ع) به‌جز دوران اسارت ایشان در واقعه کربلا، به طور مشخص از امام کاظم(ع) شروع شد، به عبارتی زمانی که امام رضا(ع) در عنفوان جوانی و در سن 31 سالگی به سر می‌بردند شاهد دستگیری و تبعید پدر ارجمند و بزرگوارشان از مدینه به عراق بودند.

بیستمین روز از ماه شوال بنابر نقل بسیاری از اخبار تاریخی مصادف است با سالروز این واقعه که در سال 179 هجری قمری روی داده است. در واقع این هجرت و سفر اجباری از امام کاظم(ع) آغاز شد و برای فرزندان ایشان ادامه یافت. در این باره بفرمایید.

بله، الزام به ترک وطن و سفر اجباری برای خاندان پیامبر از امام کاظم(ع) آغاز و این موضوع برای فرزند برومندشان امام رضا(ع) و نیز ابناء الرضا شامل امام جواد(ع)، امام هادی(ع)، امام عسکری(ع) ادامه یافت به همین دلیل است که مشاهد مشرفه و حرم‌های مطهر این بزرگواران از مدینه‌النبی فاصله زیادی دارد.

جناب انفرادی بفرمائید مطالعه منابع تاریخی درباره دستگیری و تبعید حضرت امام موسی کاظم(ع)، ما را با چه عللی مواجه می‌کند؟

در خصوص دستگیری و تبعید امام کاظم(ع)علت‌های متعددی بیان شده است، نخست اینکه ایشان فرزند امام صادق(ع) بودند که آن حضرت توانستند با برگزاری کرسی‌های علمی، هویت ناب اسلامی را در تمام جهان اسلام گسترش دهند و این موضوع برای دستگاه حاکمیت ناخوشایند بود. 
همچنین امام کاظم(ع) با پایه‌گذاری شبکه وکالت و ارسال نمایندگان باعث شده بود که سردمداران حکومت در تنگنای سیاسی و اجتماعی قرار بگیرند. علت دیگر این است که حسادت به جایگاه رفیع و مقام والای امام، از سوی برخی از نزدیکان و خاندان به طور خاص برادرزاده امام کاظم(ع) به نام محمد بن اسماعیل، سبب شد که آنها نزد خلیفه از امام بدگویی کنند و سبب برانگیختگی کینه خلیفه شوند. از این رو خلیفه عباسی، امام کاظم(ع) را از مدینه به عراق و به شهر بصره تبعید و به مدت یکسال در آنجا زندانی کرد و سپس ایشان را از بصره به بغداد منتقل و در همان شهر به شهادت رساند که حرم مطهر ایشان امروز در کاظمین مطاف بسیاری ازعاشقان خاندان عصمت و طهارت(ع) است.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • طلایی شدن بانوی تیرانداز خراسان رضوی
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • آماده سازی کتیبه‌های دست نویس ایوان های صحن انقلاب و آزادی ویژه دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در دهه کرامت
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت
  • ارائه خدمات مشاوره ای رایگان در حرم حضرت معصومه(س)
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی