Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده عراقی در حالی که بهت‌آلود، به تیغ خون‌آلود اسیر ایرانی نگاه می‌کرد، گفت: به ولله العلی العظیم اینها عشاق خمینی هستند که وارد جبهه شده‌اند.

سرویس جهاد و مقاومت مشرق _‌ آنچه که در ادامه می‌خوانید، خاطره‌ای است مربوط به یکی از رزمندگان بسیجی ایرانی که ۱۰ سال را در اسارت دشمن بعثی به سر برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاطره‌ای که اگرچه ۱۵ سال قبل در یکی از رسانه‌های کشور پیرامون سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی منتشر شد، اما بازخوانی آن پس از اینهمه سال و به مناسبت هفته بسیج خالی از لطف و بهجت نیست.

"عزیزالله صبور"، یکی از همرزمان شهید علم‌الهدی است که در ۱۶ دی‌ماه ۱۳۵۹ و در روز شهادت علم‌الهدی در دشت هویزه به اسارت نیروهای متجاوز بعثی درآمد.

وی که اهل دزفول است، پس از اسارت به اردوگاه موصل یک در عراق منتقل شد و ۱۰ سال را در اسارت گذراند. او سرانجام و در ۲۶ مردادماه سال ۱۳۶۹ به همراه اولین گروه از آزادگان ایرانی به میهن بازگشت.

خاطره‌ای را که می‌خوانید، ۱۵ سال قبل توسط این آزاده عزیز در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس بیان شده است و اشاره‌ای دارد به یک روایت ناب از مجاهدت عاشقانه یک بسیجی ایرانی در دوران سخت اسارت.

صبور می‌گوید: اواخر سال ۱۳۶۰ بود که عراقی‌ها در اردوگاه تصمیم گرفتند ضمن بیگاری کشیدن از اسرا آنها را مجبور به ساخت بلوک‌های سیمانی تو پر برای استفاده در ساخت سنگرها کنند.

او، ضمن تشریح وضعیت اردوگاه می‌افزاید: اسرای حزب‌اللهی و اسرایی که وابسته به منافقین و یا طرز تفکر خاص بودند در اردوگاه به دو گروه تقسیم شده بودند که حتی محل استقرار آنها هم در سوله‌های اردوگاه از یکدیگر جدا بود و این امر باعث شده بود که در مواردی مثل این مورد اسیران غیرخودی و آنهایی که تفکرات غیر حزب‌اللهی داشتند، حرف بعثی‌ها را گوش کنند و به خواست آنها تن بدهند.

این آزاده ادامه می‌دهد: اسرای حزب‌اللهی پس از شنیدن دستور عراقی‌ها مبنی بر اینکه باید از فردا شروع به ساخت بلوک‌های سیمانی کنند در مقابل این دستور مقاومت کردند و حاضر به اجرای آن نشدند. حوالی ساعت ۹ شب فردای روز صدور دستور بود که فرمانده بعثی اردوگاه به نام سرهنگ فیصل به همراه ۱۲ نفر از سربازانش وارد سوله اسرای امتناع کننده از دستور شد و ضمن دادن دستور دوباره به اسرا مبنی بر اینکه باید از فردا شما هم بلوک سیمانی بسازید، گفت: اگر به فرامین ما عمل نکنید، شما را اعدام و قطعه‌قطعه می‌کنیم.

او می‌گوید: پس از تهدیدهای فرمانده بعثی، چند تن از اسرا بلند شدند و خطاب به او گفتند: ما خودمان داوطلبانه وارد جبهه شدیم و الان هم نیامده‌ایم که برگردیم که در همین اثنا یکی از اسرا به نام بیات که ۲۵ ساله و اهل استان خراسان بود به طرف فرمانده اردوگاه رفت و به مترجمی که در کنار او ایستاده بود، گفت: تمام حرف‌های مرا کلمه به کلمه برای فرمانده ترجمه کن.

صبور می‌افزاید: این اسیر ۲۵ ساله خطاب به فرمانده عراقی گفت: اگر ما را اعدام و قطعه‌قطعه کنید و انگشتان ما را هم قطع کنید ما حتی یک بلوک هم برای شما نمی‌سازیم تا با آن برای نیروهایتان سنگر بسازید. هرگز به این ذلت تن نخواهیم داد. تا این لحظه فرمانده اردوگاه به هیچ وجه حرف‌های این اسیر را جدی نگرفت، اما او ادامه داد: من باید به تو ثابت کنم حرف‌های من جدی و حرف دل تمام اسرا است. بعد از جیب لباسش یک تیغ در آورد که فرمانده بعثی فکر کرد این اسیر ایرانی قصد حمله به او را دارد اما بیات به او و سربازانش گفت: من با شما کاری ندارم. این اسیر ۲۵ ساله در مقابل چشمان فرمانده بعثی و سربازان او شروع به بریدن انگشت کوچک دست چپ خود کرد.

وی می‌گوید: اندکی مانده بود که انگشت اسیر به طور کامل از دستش جدا شود که اسرای دیگر مانع ادامه کار او شدند و تیغ را از وی گرفتند.

صبور ادامه می‌دهد: فرمانده عراقی در حالی که به شدت بهت زده بود، گفت: به ولله العلی العظیم اینها عشاق خمینی هستند که وارد جبهه شده‌اند. و بعد به همراه سربازانش سوله را ترک کرد.

او تصریح می‌کند: از فردای آن روز فشارهای بعثی‌ها از قبیل قطع آب و تنبیه بدنی بر اسرا به شدت افزایش یافت و در مدت ۱۰۰ روز به گونه‌ای ادامه یافت که تعدادی از اسرا نابینا و یا دچار بیماری‌های مختلف شدند.

صبور با بیان اینکه سرانجام پس از ایام نوروز سال ۶۱ صلیب سرخ وارد اردوگاه شد و با وساطت مرحوم حجة‌الاسلام ابوترابی فشارها تا حد زیادی کاهش یافت، گفت: پس از این مقاومت ۱۰۰ روزه، سرهنگ فیصل که فرمانده اردوگاه بود عوض شد، اما اسرای ایرانی حتی یک بلوک هم برای سنگر عراقی‌ها نساختند. [+]

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت سازمان بسیج بسیجی دفاع مقدس آزادگان اسرای ایرانی مشرق امام خمینی جهاد و مقاومت جنگ ایران و عراق قیمت های روز در یک نگاه فرمانده عراقی فرمانده بعثی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۷۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای 48 تا 72 ساعت آینده/ هیات حماس قاهره را ترک کرد

 

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و هفتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

 

گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای 48 تا 72 ساعت آینده 

منابع رسانه‌ای از تصمیم گیری نهایی ارتش رژیم صهیونیستی برای انتخاب یکی از ۲ گزینه توافق برای تبادل اسرا و یا حمله زمینی به رفح طی روزهای آتی خبر دادند.

 روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در این باره گزارش داد طبق برآوردها در ارتش به زودی درباره توافق تبادل اسرا و یا حمله به رفح تصمیم گیری می‌شود.

این روزنامه نوشت: ارتش اسرائیل پس از تکمیل مقدمات عملیات رفح، تخمین می‌زند که ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده درباره عملیات نظامی در جنوب نوار غزه یا معامله تبادل اسرا با حماس تصمیم‌گیری خواهد شد.

این گزارش در حالی است که رسانه‌های عبری زبان گزارش دادند رژیم صهیونیستی در خصوص توافق تبادل اسیران با خروج نیروهای خود از کریدور «نتزاریم» به عنوان بخشی از آنچه آن را انعطاف پذیری بیشتر در مذاکرات خواند، موافقت کرد.

کانال عبری زبان «کان» گزارش داد حماس خواستار شفاف سازی و تضمین در خصوص اجرای خواسته‌های اساسی خود مانند آتش‌بس دائمی و عقب‌نشینی از غزه است.

شبکه سراسری «کان» گزارش داد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای دومین بار تصمیم گرفته عملیات نظامی در شهر رفح در جنوب نوار غزه را با افزایش فشارهای بین‌المللی و تلاش برای دستیابی به توافقی جدید در مورد تبادل اسرا با مقاومت فلسطین در غزه به تعویق بیندازد.

هیات حماس قاهره را ترک کرد

منابع خبری بامداد سه‌شنبه گزارش دادند که هیات حماس قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر درباره طرح پیشنهادی جدید مبادله اسرا، ترک کرده است.

 منابع فلسطینی گزارش دادند که هیات حماس پس از دریافت طرح پیشنهادی جدید مبادله اسرا و مذاکره با میانجی‌های مصری و قطری و دریافت توضیحات آنها، قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر ترک کرده است.

بر اساس این گزارش، هیات حماس قاهره را ترک کرده و با پاسخ کتبی به پیشنهاد آتش بس در غزه باز می‌گردد.

این در حالی است که احسان عطایا عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به پیشنهاد مبادله اسرا که از سوی رژیم صهیونیستی ارائه شده است، گفت که این پیشنهاد با مفاد و ابهامات فعلی آن منجر به توافق نمی‌شود.

وی با بیان اینکه پیشنهاد اخیر دارای خلأهای اصلی و تلاش‌های خبیثانه‌ای است، افزود: این پیشنهاد سه و نیم صفحه‌ای جزئیات سه مرحله‌ای است.

این عضو ارشد جهاد اسلامی، گفت: مفاد برگه پیشنهادی جدید بیش از ۹۰ درصد نسبت به پیشنهاد قبلی تغییر نکرده است، بنابراین من دستیابی به توافق را رد می‌کنم.

پیش تر خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه نوشت که جنبش حماس پیش‌نویس پیشنهادی رژیم صهیوینستی برای انجام مذاکرات آتش‌بس که قرار است در پاریس برگزار شود را دریافت کرده است.

ادامه حملات هوایی و توپخانه رژیم صهیونیستی به غزه

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی نزدیک دانشگاه اسلامی در منطقه «معن» در خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف حمله هوایی قرار دادند.

بر اساس این گزارش، هواپیماهای رژیم صهیونیستی همچنین خانه‌ای را در محله الزیتون در شهر غزه بمباران کردند.

منابع فلسطینی همچنین گزارش دادند که نظامیان صهیونیستی به اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه هم حمله کردند.

اسرائیل با ۲ ریسمان توافق مبادله اسرا و حمله به رفح بازی می‌کند

«رونن برگمن» تحلیلگر مسائل امنیتی رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل چاره ای جز تن دادن به خواسته های حماس به منظور دستیابی به توافق مبادله اسیران ندارد. تداوم جنگ به مرگ اسیران اسرائیلی نزد حماس می‌انجامد. درحال حاضر تلاش می‌شود که اسرائیلی‌ها قانع شوند که حمله به رفح سبب تغییر موضع حماس به علت فشار نظامی منجر می‌شود. این برداشتی است که چندی قبل نادرست بودن آن مشخص شد.

این تحلیلگر که روابط قوی با مراکز اطلاعاتی رژیم صهیونیستی دارد، به نقل از یکی از منابع دست اندرکار در مذاکرات مربوط به آتش بس و تبادل اسیران افزود: «اسرائیل مذاکراتی را برای آزادی اسیران در غزه انجام نداد و اگر این کار را واقعا انجام داده بود خیلی وقت پیش اسیران به تل آویو بر می‌گشتند. در ابتدا ما را قانع کردند که عملیات زمینی اسیران را برمی‌گرداند در حالی که به طور قطع به یقین می‌دانیم که حماس قبل از حمله شروط قابل قبولی را برای ما تعیین کرده بود، اما پس از شکست اولین توافق در پنج ماه پیش، سران سیاسی و نظامی مدعی شدند که حمله به شهر خان یونس در جنوب نوار غزه سبب خواهد شد که حماس کوتاه بیاید و امتیاز بدهد اما در واقع عکس آن رخ داد و حماس شروطی سخت‌تر از آنچه آماده پذیرش آن بود برای ما گذاشت. الان هم می‌گویند که اگر به شهر رفح در جنوب غزه حمله کنیم، اسیران آزاد خواهند شد و اما تردید زیادی درباره اینکه اسیران اسرائیلی پس از حمله به رفح زنده بماند، وجود دارد. شعار نتانیاهو درباره پیروزی مطلق در عمل دیوانگی مطلق است».

برگمن در ادامه نوشت: اسرائیل با دو ریسمان توافق مبادله و حمله به رفح بازی می‌کند. در کابینه و مراکز امنیتی یقین حاصل شده که ساعت برملا شدن حقیقت بسیار نزدیک شده است تا همه، دروغ پردازی تصمیم گیرندگان نظامی و سیاسی و آنچه را به دروغ تحویل افکار عمومی دادند، بدانند. اهداف جنگ علیه نوار غزه مبنی بر غلبه بر حماس و آزادی اسیران محقق نخواهد شد. ارتش از اواسط ژانویه به بعد عملیات نظامی انجام نداده است.

 

دیگر خبرها

  • فرمانده سپاه بوشهر: معلم محرک علم و مولد قدرت است
  • متن کامل پیش‌نویس تل‌آویو برای آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا
  • وقوع درگیری در کرانه باختری در جریان حمله نظامیان صهیونیست
  • فرمانده‌ای که پسرخاله صدام را اسیر کرده بود
  • گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای 48 تا 72 ساعت آینده/ هیات حماس قاهره را ترک کرد
  • تصمیم گیری نهایی اسرائیل درباره حمله به رفح ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده
  • تصمیم‌گیری تل‌آویو درباره تبادل اسرا و حمله به رفح طی ۲ یا سه روز
  • چرا حسن باقری نمی‌خواست فرمانده عراقی کشته شود؟
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • روایت حیرت‌ انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی