Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولتمردان چینی و آمریکایی راهی برای سیاسی کردن ورزش و این بار، المپیک زمستانی پکن پیدا کرده اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا و به نقل از مارکا، پس از اعلام تحریم دیپلماتیک بازی‌های زمستانی پکن توسط دولت بایدن به دلیل نگرانی‌های حقوق بشر، مقامات چینی ایالات متحده آمریکا را به نقض روح المپیک متهم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه‌های حقوق بشر در حال حاضر برای تحریم کامل بازی‌ها فشار آورده و چین را به نقض حقوق اقلیت‌های قومی متهم می‌کنند. از سوی دیگر، روابط آشفته میان دو کشور در طی سال‌های اخیر باعث شده تا سیل اعتراضات دو کشور نسبت به اقدامات انجام شده افزایش یابد.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین به خبرنگاران گفته: ایالات متحده "به دلیل تعصب ایدئولوژیک و بر اساس دروغ و شایعات" در تلاش است تا در برگزاری بازی‌های پکن مداخله کند. تحریم این مسابقات به طور جدی اصل "عدم دخالت مسائل سیاسی در ورزش‌ها" را که توسط منشور المپیک ایجاد شده، نقض می‌کند و با شعار "المپیک متحدتر" مغایرت دارد.

ژائو همچنین قول داد که چین با "اقدامات متقابل قاطعانه" پاسخ آمریکا را خواهد داد اما وی در این خصوص جزئیاتی ارائه نکرد. او گفته: آمریکا بهای اقدامات خود را خواهد پرداخت. منتظر پیگیری‌های بعدی باشید.

روز دوشنبه، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که دولت بایدن به طور کامل از ورزشکاران آمریکایی که در بازی‌ها شرکت می‌کنند حمایت می‌کند، اما دیپلمات‌ها یا مقامات را برای حضور در این بازی‌ها اعزام نمی‌کند. ساکی گفت که ایالات متحده به ارتقای حقوق بشر تعهدی اساسی دارد.

تحریم دیپلماتیک آمریکایی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که ایالات متحده تلاش می‌کند بین تثبیت روابط دشوار با پکن و حفظ مواضع سخت‌گیرانه در قبال درگیری‌های تجاری و سیاسی فاصله بیندازد. ایالات متحده چین را به نقض حقوق بشر علیه مسلمانان اویغور در شمال غربی استان سین کیانگ، سرکوب جنبش‌های دموکراتیک در هنگ کنگ، ارتکاب تجاوز نظامی به جزیره خودگردان تایوان و موارد دیگر متهم کرده است.

سایر کشورهای بزرگ هنوز موضع خود را در این خصوص مشخص نکرده‌اند. پکن انتقادات و تحریم‌های تنبیهی ایالات متحده را به عنوان مداخله در امور داخلی خود محکوم کرده و وزارت امور خارجه این کشور به ایالات متحده هشدار داده که سیاسی کردن ورزش را متوقف کنند. چین در تلاش است تا اقدامات آمریکا علیه تضعیف المپیک زمستانی پکن را خنثی کند. در صورت عدم توافق آمریکایی‌ها، چین آماده است تا گفت و گو و همکاری بین دو کشور در یک سری از زمینه‌های مهم و مسائل بین‌المللی را تضعیف کند.

سفارت چین نیز در واشنگتن در توییتی خطاب به عدم حضور مقامات و دیپلمات‌های آمریکایی واکنش نشان داده: در واقع هیچ کس به آمدن یا عدم حضور این افراد اهمیتی نمی‌دهد و این هیچ تأثیری بر برگزاری موفقیت‌آمیز #پکن ۲۰۲۲ ندارد.

نیوزلند روز سه‌شنبه اعلام کرد که در سطح دیپلماتیک در این بازی‌ها شرکت نخواهد کرد، اما به دلیل محدودیت‌های کرونایی این تصمیم اتخاذ شده و ارتباطی به تحریم دیپلماتیک آمریکا ندارد. دولت این کشور البته اشاره کرده است که در مورد مسائل حقوق بشر پیش از این موضع خود را به چین اعلام کرده.

استرالیا که روابطش با چین به طور فزاینده ای تنش پیدا کرده، هنوز نگفته است که آیا مقامات بلندپایه را اعزام خواهد کرد یا خیر. اعزام هیئت‌های بلندپایه به هر المپیک از دیرباز در میان ایالات متحده و سایر کشورهای پیشرو یک سنت بوده است. رئیس جمهور وقت جورج دبلیو بوش در افتتاحیه بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۰۸ پکن شرکت کرد. در این دوره از مسابقات، جنجال‌ها و مسائل سیاسی ممکن است یک سنت شکنی را در المپیک ورزش‌های زمستانی شاهد خواهیم بود.

کد خبر 540575

منبع: ایمنا

کلیدواژه: المپیک المپیک زمستانی چین آمریکا جو بایدن تحریم تحریم بین المللی تحریم های آمریکا ورزش سفیر چین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ایالات متحده حقوق بشر بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۹۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین طی نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن - ژوئن ۲۰۱۹

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود