Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهار کتاب منتشر شده توسط انتشارات خصوصی در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی معرفی شدند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ مراسم معرفی کتاب‌های بیستمین جشنواره و سایر پژوهش‌های منتشر شده درحوزه نمایش‌های آیینی و سنتی، صبح امروز شنبه20 آذر ماه با حضور داود فتحعلی‌بیگی دبیر، محمدحسین ناصربخت، قائم مقام دبیر بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی و نویسندگان و پژوهشگران آثار منتشر شده در سالن کنفرانس مرکز موسیقی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ابتدای این مراسم داود فتحعلی‌بیگی گفت: هدف از برگزاری این جلسه این بود تا بصورت جامع شرح مفصلی از کتاب‌های بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی و همینطور کتاب‌هایی که در حوزه نمایش آیینی و سنتی منتشر شده است، ارائه شود. حدود 5- 6 سال است که دفترهای تعزیه در این جشنواره منتشر می‌شود که این دفاتر مروری بر اسناد متون تعزیه دارد. 

او در ادامه افزود: یکی دیگر از کتاب‌ها «شبیه‌نامه» است و این عنوان به این دلیل است که در نظر داشتیم تا از مباحث عزاداری فاصله گرفته و از عنوان عام‌تری استفاده کنیم چراکه به مفهومِ نمایش نزدیک‌‌تر است و شامل مراسم عزا و مضحک است. این کتاب را مهدی دریایی گردآوری کرده است و من نیز برای آن شرحی نوشته‌ام. این مجموعه نشان می‌دهد که هنر تعزیه و شبیه‌خوانی در سیر تحول مضامین نویی را ارائه کرده است. 537 عنوان مجلس تعزیه وجود دارد که همگی عاشورایی و عزاداری نیست و بسیاری از آن‌ها رویکردی نسبت به 6فسانه‌ها و ادبیات کهن ایران دارند. 

دبیر بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی ضمن اشاره به اینکه شبیه‌خوانی ظرفیت آن را دارد که بتواند به مباحث مختلف بپردازد، عنوان کرد: زمانیکه متون شبیه‌خوانی همچون سیاوش، لیلی و مجنون، رستم و سهراب و... را مطالعه کنید، حتی یک بیت از شاهنامه و نظامی در آن‌ها دیده نمی‌شود چراکه پیشینیان و شبیه‌نامه‌نویسان به خوبی می‌دانستند که آن آثار برای خوانش هستند اما برای اجرا باید متن دیگری نوشته شود و این موضوع بسیار حائزاهمیت است.

در ادامه محمدحسین ناصربخت قائم مقام دبیر جشنواره اذعان داشت: یکی از کارهایی که از ابتدای شکل‌گیری جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به آن پرداخته می‌شود، انتشار پژوهش‌ها است و این موضوع فرصتی است تا هنرمندان به شکل سخنرانی، حضور در سمینار و همینطور انتشار کتب، جشنواره را همراهی کنند. علاوه بر اینکه سعی کرده‌ایم تولید در این حوزه ادامه داشته باشد، پژوهشگران را مورد حمایت قرار دادیم تا فرصتی برای طرح پژوهش‌های خود در جشنواره داشته باشند. 

او همچنین افزود: دفتر تعزیه به شماره هفدهم رسیده است و زمانیکه به مجالس آن نگاه بیاندازیم بعضی از مجالس قبلاً نمونه‌هایی از آن‌ها چاپ شده است اما برخی دیگر پیش از این به چاپ نرسیده و یا در قالب‌های دیگر منتشر شده است. مهدی دریایی این نسخ را بازنویسی کرده و امسال «دفتر تعزیه 17» منتشر شده است. 

ناصربخت اضافه کرد: امسال نخستین «دفتر شبیه‌نامه» به کوشش داود فتحعلی‌بیگی و مهدی دریایی به چاپ رسیده است همچنین «دفتر تقلید 5» به همت مهدی صفاری‌نژاد و داریوش نصیری منتشر شده که این متون در گذشته ضبط رادیویی شده‌اند و این دو عزیز، آن‌ها را مکتوب کرده و این کتاب می‌تواند اتفاق مهمی برای پژوهشگران باشد تا براساس آن مباحث را ادامه دهند. 

او یادآور شد: «دفتر پژوهش 5» شامل مجموع مقالات افراد فعال، اساتید دانشگاهی و پژوهشگران جوان در حوزه نمایش‌های آیینی و سنتی است که اینجاب آن را گردآوری کرده‌ام. در جشنواره امسال به کوشش حمیدرضا اردلان «مجموعه مقالات هفتمین سمینار بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی» که مربوط به سمینارهای دوره گذشته جشنواره است، منتشر شد. سمینارهای برگزارشده امسال نیز در قالب کتابی در دوره بعدی جشنواره به چاپ می‌رسد. 

ناصربخت در ادامه صحبت‌هایش تصریح کرد: بسیار خوشحالم که طی این سال‌ها برخی از نشرهای خصوصی به نمایش‌های آیینی و سنتی و پژوهشگران این حوزه توجه کردند و کتاب‌هایی در این زمینه منتشر کردند. امسال 4 عنوان کتاب نیز توسط نشر خصوصی به چاپ رسیده است. کانون نمایش‌های آیینی و سنتی وظیفه کمک به پژوهشگران را دارد اما این موضوع که انتشارات خصوصی به این مبحث وارد شوند نویددهنده روزهای امیدوارکننده‌ای است چراکه بدون کمک و سرمایه نشرهای خصوصی این اقدام تبدیل به یک جریان نمی‌شود. 

او در پایان صحبت‌هایش گفت: امیدوارم مسئولان و نهادها با خرید کتاب‌ها از این اقدام حمایت کرده تا انگیزه‌ای برای ناشران خصوصی در این زمینه ایجاد شود. 

در ادامه مراسم کتاب «سیری در پیش‌پرده‌خوانی» نوشته شاهد پیوند، «تخطی طرب» نوشته علی حاج‌ملاعلی، «شیرین شکنان شهرفروشان شیرازی» نوشته نادر شهسواری‌فرد و «خیمه‌شب‌بازی به روایت استاد حسین محمدزاده» نوشته صفرعلی محمدزاده فرزند او معرفی شد و نویسندگان حاضر به معرفی کتاب خود پرداختند. آقای ربانی و عباس افشاریان به نمایندگی از نادر شهسواری‌فرد در این مراسم حضور داشتند و درخصوص این کتاب توضیحاتی را ارائه کردند.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر موسیقی مجلس عزاداری ادبیات ایران شاهنامه سرمایه معرفی کتاب تعزیه داود فتحعلی بیگی نمایش های آیینی و سنتی محمدحسین ناصربخت مهدی دریایی معرفی کتاب های بیستمین جشنواره انتشارات خصوصی بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی نمایش های آیینی و سنتی منتشر شده منتشر شد کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماهنگ «نحن المنتقمون» منتشر شد/ یک موسیقی برای نمایش اقتدار

دریافت 26 MB

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز هنری رسانه‌ای نهضت در تازه‌ترین فعالیت موسیقایی خود نماهنگ «نحن المنتقمون» را به خوانندگی ابوذر روحی خواننده قطعه مشهور «سلام فرمانده» منتشر کرد.

در این نماهنگ مرتضی باغبانی شاعر، احسان جوادی آهنگساز و سیدامیرحسین موسوی تدوین دیگر عوامل اجرایی را تشکیل می‌دهند.

ابوذر روحی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره پروژه «نحن المنتقمون» توضیح داده بود: آنچه در این پروژه برای گروه تولید از درجه اهمیت برخوردار بود تولید یک نماهنگ جدید با موضوع محور مقاومت در قالب نماهنگ ۲ زبانه عربی و فارسی است که در آن مضامین جبهه مقاومت و قدردانی از رزمندگان جبهه مقاومت در لبنان، عراق، یمن و فلسطین اشغالی مورد توجه است. مضامینی چون «لبنانی قوت ما»، «عراق افتخار ما»، «ایرانی ارتش ما»، «یمن عهد ما»، «غزه صبر ما»، «ای صهیونیست‌ها ما مقاومت هستیم، ما انتقام جویانیم» که تلاش شده در قالبی متفاوت برای مخاطبان ارایه شود.

این خواننده آثار انقلابی بیان کرد: البته پیش از این قرار بود ما درباره «عملیات وعده صادق» نماهنگی را تولید کنیم اما چون می‌خواستیم تمام تلاش و رشادت رزمندگان جبهه مقاومت در دنیا پیش روی مخاطبان قرار گیرد، فضای گسترده‌تری را طراح کردیم. در این چارچوب قسمت اول نماهنگ درباره مظلومیت مردم غزه، قسمت دوم درباره قدرت جبهه مقاومت و قسمت سوم در راستای قدردانی از شهدای گرانقدر جبهه مقاومت است که دربرگیرنده تفاوت‌هایی هم هست.

کد خبر 6091187 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • رونمایی فراری از کلاه ایمنی ویژه گرندپری میامی + عکس
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • نماهنگ «نحن المنتقمون» منتشر شد/ یک موسیقی برای نمایش اقتدار