Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-04@03:34:00 GMT

لطمه دوو به تولید ملی

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۳۱۸۰

نصب برند کره‌ای دوو روی لوازم خانگی داخلی در حالی مورد انتقاد قرار گرفته که شراره کامرانی، کارشناس ارشد صنعت لوازم خانگی معتقد است احساس غبن و خسارت مردم از سوی شرکت ایرانی که در ۱۰ سال گذشته کالای خود را با لوگوی جعلی و با قیمت بسیار بالاتر و به اسم محصول کره‌ای به آن‌ها فروخته، تبعات گسترده‌تری دارد و شعله‌های این آتش، دامن تولید ملی را می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بازارنیوز، شراره کامرانی در پاسخ به سوالی در خصوص مجوز برند «دوو» برای نصب بر روی لوازم خانگی ایرانی، گفت: استفاده از برند‌ها تابع پروتکل‌های حقوقی مربوط است و هر گونه تخطی از این الزامات یا سوءاستفاده از برندها، ترک قانون تلقی می‌شود و قابل رسیدگی‌های حقوقی است.

تضییع حقوق مصرف کنندگان ازسوی دوو
این جامعه شناس اقتصاد و کارشناس ارشد صنعت لوازم خانگی گفت: در مورد الصاق لوگوی دوو بر کالا‌های یکی از شرکت‌های داخلی، به صورت فراگیری در رسانه‌ها و محافل صنعت لوازم خانگی بحث و شفاف سازی شده است و اکنون به نظر می‌رسد جریان خودجوشی از نشر اطلاعات در مورد سوءاستفاده یک شرکت ایرانی در نصب غیرمجاز لوگو دوو بر محصولاتش در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته که در نگاهی کلی می‌توان از آن به عنوان جریان افزایش حساسیت جمعی در صیانت از حقوق مصرف کنندگان یاد کرد.

کامرانی تاکید کرد: به طور قطع این حساسیت در بلندمدت اثرات مطلوبی در بهبود روابط بازار و حتی ارتقای کیفیت لوازم خانگی خواهد داشت، اما در کوتاه مدت، احساس غبن و خسارت مردم از سوی شرکت ایرانی که در ۱۰ سال گذشته کالای خود را با لوگوی جعلی و با قیمت بسیار بالاتر و به اسم محصول کره‌ای به آن‌ها فروخته، تبعات گسترده‌تری دارد و شعله‌های این آتش، از برخی جهات دامن تولید ملی را می‌گیرد.

بی اعتمادی مردم به تولیدکنندگان لوازم خانگی پس از افشای تخلف دوو
این کارشناس ارشد صنعت لوازم خانگی ادامه داد: اهمیت این ماجرا از آن جهت بسیار جدی است که در تمام سال‌های نفوذ برچسب جعلی دوو در بازار لوازم خانگی ایران و تبلیغات سنگین و وسیع رسانه ملی و رسانه‌های محیطی برای این برند، تولیدکنندگان سرفراز محصولات ایرانی با تحمل مشقات بسیار از طریق افزایش کیفیت و خدمات، سطح مناسبی از اعتماد را بین مردم و شرکت‌های ایرانی به وجود آورده‌اند، ولی اکنون این اعتماد که می‌توان آن را مهم‌ترین دستاورد صنعت لوازم خانگی در طول دهه‌های فعالیت دانست، قربانی نیات سودجویانه یک شرکت خاص شده و اعتماد مصرف کنندگان به شرکت‌های ایرانی پس از افشای این بی اخلاقی حرفه‌ای، در معرض خطر جدی است.
کامرانی افزود: ممکن است هیجانات منفی مردم متاثر از این رویداد با فراروی از ساحت شرکت تخلف کننده، در قالب انواع برچسب‌های بی اخلاقی یا سودجویی بر ضد تولید ملی بروز و ظهور یابد و مردم قضاوت‌های خود در خصوص شرکت متخلف را به عموم شرکت‌های لوازم خانگی ایرانی تعمیم دهند.

فریب مردم به سبک دوو
این کارشناس صنعت لوازم خانگی تاکید کرد: بنابراین هر نوع جعل و خدشه در ارائه محصول به بازار، در عین نقض عملی حریم قانون، علاوه بر تضییع حقوق مصرف کنندگان و توهین به مسئولان مدافع تولید داخل، ظلم آشکار به تولیدکنندگانی است که در عین مضائق و دشواری‌ها، چرخ تولید را چرخانده و «ساخت ایران» را با صداقت و افتخار به بازار عرضه می‌کنند و ضرورت دارد با اقدامات بازدارنده از حریم اعتماد سه جانبه سیاستگزار، تولیدکننده و مصرف کننده مدافعت شود.

شراره کامرانی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص مسبوق به سابقه بودن نصب لوگوی خارجی بر روی لوازم خانگی ایرانی گفت: تولیدکننده در قالب پروتکل‌های حقوقی می‌تواند نسبت به استفاده از برند خارجی اقدام کند، اما یکی از مهم‌ترین الزامات در این خصوص آن است که تکنولوژی برند خارجی در تولید محصول مورد استفاده قرار گرفته باشد و بنابراین چنانچه محصولی داخلی باشد و خصوصا عمق ساخت داخل آن بالا باشد، نمی‌توان آن را به نام برند خارجی به مردم فروخت و چنین کاری به مثابه فریب مصرف کنندگان است.

وزارت صمت در مورد تخلف دوو شفاف سازی کند
این کارشناس ارشد صنعت لوازم خانگی در خصوص رویکرد وزارت صمت در پیگیری موضوع نصب لوگوی دوو بر روی محصولات ایرانی نیز توضیح داد: بی شک ورود وزارت صمت به این موضوع به عنوان متولی صنعت کشور، ضروری است و لازم است وزارتخانه در این خصوص رویکردی جدی، قاطع و شفاف اتخاذ کند.

کامرانی تاکید کرد: وزارت صمت باید با رسیدگی به این موضوع در اتاق شیشه‌ای، ضمن اهتمام به اصلاح فضای تولید و رقابت، در جهت ترمیم اعتماد خدشه دار شده تولید ملی خصوصا در بعد اعتماد مصرف کنندگان به شرکت‌های ایرانی سریعا اقدام کند.

/نجواخبر

برچسب ها: دوو ، تولید ملی ، برند کره ای لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PwB

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: دوو تولید ملی برند کره ای مصرف کنندگان وزارت صمت تولید ملی کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۳۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند

محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشور‌های همسایه صادرات بستنی دارند که بیشتر به عراق و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات، به‌ویژه شهر دوبی است.»

«در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونر‌ها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشور‌های همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشور‌های آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشور‌های آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشور‌های دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید: «چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشور‌های همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشور‌ها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود، اما در شهر‌هایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی (مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برند‌های مختلف عرضه شد.

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • انبار احتکار لوازم خانگی در محمودآباد لو رفت
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان 
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد