Web Analytics Made Easy - Statcounter

حفاظت از کوهستان و منابع آن ، نیازمند احساس مسئولیت مشترک همه مردم از جمله کارشناسان ، علاقه‌مندان محیط زیست، دولت‌مردان و ساکنین این نواحی است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران؛ روز 11 دسامبر به عنوان روز جهانی کوهستان نام‌گذاری شده است که هدف از این نام‌گذاری توجه بیشتر مردم جهان به نقش اساسی کوهستان‌ها در تعادل زمین و چرخه‌های آب در طبیعت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کوه‌ها اکوسیستم‌های آسیب‌پذیری هستند که خدمات زیادی را به انسان ارائه می‌دهند که تامین آب برای جوامع انسانی یکی از بارزترین این خدمات است. به ویژه در کشوری مانند ایران که اقلیم خشکی دارد، وجود کوه‌ها و کوهستان از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

کوه‌ها سطح خشکی‌های زمین را تشکیل می‌دهند و محل زندگی حداقل 10 درصد از جمعیت جهان هستند.کوه‌ها سرچشمه اصلی منابع آب شیرین جهان هستند و بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری کمیاب در کوهستان‌ها جای دارند. حیات دشت‌ها وابسته به کوه‌هاست و بدون آبِ رودهایی که از کوه‌ها سرچشمه می گیرند, کشاورزی در دشت‌ها امکان پذیر نیست. آب مهم‌ترین و اساسی‌ترین محصول کوه است که بدون آن ، حیات موجودات زنده ممکن نیست.

به دلیل اهمیت این زیست بوم در تامین آب, جذب آب باران و جلوگیری از سیل, جای دادن گونه‌های بی‌شمار حیات وحش, تلطیف کننده هوا و منبع اصلی گیاهان دارویی, حفظ این زیست بوم باید مورد توجه دولت‌های جهان و مردم قرار گیرد. حفاظت از کوهستان و منابع آن ، نیازمند انجام تعهد و احساس مسئولیت مشترک همه مردم از جمله کارشناسان، علاقه‌مندان محیط زیست، دولت‌مردان و ساکنین این نواحی است.

بر اساس گزارشات جهانی به تازگی کوهستان‌ها به عنوان یک زیست بوم آسیب پذیر در خطر نابودی هستند که اصلی‌ترین عوامل نابودی آن‌ها به شرح زیر است:

1. جاده‌سازی

در سال‌های اخیر جاده‌سازی و راه‌کشی‌ها در دل کوهستان‌ها بدون توجه به اصول زیست محیطی سبب از بین رفتن پوشش گیاهی این منطقه و آسیب به زیستگاه بسیاری از جانوران ساکن این منطقه شده است.

2. گردشگری

حضور انبوه گردشگران در کوهستان‌ها و عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشتی موجب بروز سوانح ، تخریب زیستگاه‌ها ، از بین رفتن پوشش گیاهی و آلودگی‌های مختلف در کوهستان‌ها شده است.

3. تراشیدن کوه‌ها

افزایش جمعیت و نیاز به گسترش سطح‌ها برای سکونت این جمعیت باعث تراشیدن بی‌رویه کوه‌ها و تبدیل آن‌ها به اراضی مسطح برای شهرسازی و ویلاسازی شده است.

4. آتش‌سوزی

آتش‌سوزی جنگل‌ها که بیشتر علت انسانی دارد باعث نابودی زیستگاه گونه‌های حیات وحش و پوششش گیاهی کوهستان‌ها شده است.

5. چرای دام‌ها

بسیاری از مواقع دامداران بدون توجه به فصل رشد گیاهان به تعلیف دام های خود می‌پردازند. عبور دائمی دام از دامنه‌ها به کوبیدگی خاک کوه‌ها منجر می‌شود و قابلیت نفوذپذیری و رشد مجدد گیاهان را کاهش می‌دهد. همچنین چرای بیش از حد دام‌ها پوشش گیاهی در این مناطق را از بین می‌برد و امکان رشد مجدد و احیا را از گیاهان و بوته‌های مناطق کوهستانی‌می‌گیرد.

6. توسعه بهره‌برداری از کوهستان‌ها

استفاده بیش از حد از گیاهان دارویی موجود در دل کوهستان‌ها و استخراج زیاد از حد برخی از سنگ‌هایی که در کوهستان وجود دارد سبب آسیب این زیست‌بوم شده‌اند.

راهکارهایی برای گردشگری مسئولانهراهکارهایی برای حفاظت از جنگل‌ها در برابر آتش‌سوزی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آتش سوزی گردشگری کوهنوردی آتش سوزی گردشگری کوهنوردی کوهستان ها زیست بوم کوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۳۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد

محمد رستگاری  مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزدگفت: هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل‌ونقل کالا یکی از سیاست‌های اصلی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزد است که طی سال‌های اخیر این مهم در شهرستان‌های ابرکوه، مروست، بافق و معادن متمرکز بخش ندوشن اجرا، مراحل آزمون‌وخطا را پشت سر گذاشته و پس از تست‌های اولیه به تکامل مطلوب رسیده است.

وی افزود: با توجه به حواشی متعدد حاکم بر ساختار حمل‌ونقل محمولات کاشی و سرامیک، برنامه‌ریزی‌های مختلف برای اجرای این طرح در صنایع نامبرده نیز در دستور کار مجموعه راهداری قرار گرفت که به لطف خدا پس از انجام هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های اجرایی مرتبط، تشکل‌های صنفی و واحد‌های تولیدی، طرح ساختاری اعلام بار مجازی از ۹ اردیبهشت‌ماه سال جاری در رابطه با حمل محمولات کاشی و سرامیک سراسر استان پیاده‌سازی شد.

رستگاری با بیان اینکه در اولین روز اجرا بیش از هزار و ۱۰۰ بارنامه برای محمولات کاشی و سرامیک استان مبتنی بر سامانه هوشمند صادر شد، تصریح کرد: همزمان با آغاز اجرای این طرح، کلیه فعالان حوزه حمل‌ونقل و شرکت نرم‌افزاری سازنده و کنترل کننده این سامانه نیز آماده‌باش بودند تا در صورت وجود هرگونه نقص و ایجاد اختلال، به سرعت مشکل را برطرف نمایند که به لطف خداوند هیچ‌گونه مشکلی گزارش نشد.

وی اظهار داشت: شفافیت، عدالت محوری و چابک سازی در فرآیند حمل‌ونقل از جمله مزایای طرح هوشمند سازی و مجازی‌سازی است که در حوزه حمل‌ونقل استان بروز کرده و منشأ برکات بسیاری خواهد شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از پیاده‌سازی ساختار مجازی در فرایند حمل‌ونقل در صنایع کاشی و سرامیک به عنوان یک تحول بزرگ یاد کرد و گفت: مهم‌ترین دستاورد این طرح که پس از ۲ سال برنامه‌ریزی و کار کارشناسی قابلیت اجرا یافت، برقراری عدالت بین رانندگان و رضایت کامل آنان، سهولت و چابک سازی در امر حمل‌ونقل برای همه ارکان فعال در این حوزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • آماده باش هلال احمر/ پرهیز از طبیعت گردی در کوهستان های البرز
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • ۴ کشته در پی تصادف نیسان و پژو ۴۰۵ در جاده پارس‌آباد
  • این جاده‌های ایران در بهار هم برفی هستند
  • ◄ جاده گردشگری هونجان اسفرجان به شهرضا؛ پرحادثه و پرتوریست