Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@22:47:13 GMT

کاهش میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۸۵۶۱

کاهش میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خوزستان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، دکتر فرهاد ابول نژادیان شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: در مناطق حاشیه شهرها میزان رعایت پروتکل ها بین ۵ تا ۱۵ درصد کاهش یافته که این موضوع نگران کننده است.

وی افزود: با توجه به اینکه هنوز کرونا از بین نرفته و خطر سویه جدید وجود دارد از مردم تقاضا می شود رعایت پروتکل ها را به عنوان یک راهکار مهم در پیشگیری از کرونا در نظر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در شادگان ۴۸ درصد افراد در تزریق واکسن تاخیر دارند که آمار بسیار بالایی است در حالی که این میزان در اندیمشک سه درصد است. تلاش بر این است که از طریق تماس تلفنی و پیامک از مردم دعوت کنیم تا فرایند واکسیناسیون خود را تکمیل کنند.

وی با اشاره به شکل گیری یک هزار و ۸۰۰ گروه همسان در استان افزود: این گروه ها افراد هم سن و سال خود در بین فامبل و آشنایان را به واکسیناسیون دعوت می کنند که جا دارد از آنها تشکر کنم. همچنین از سفیران سلامت، امامان جمعه و جماعات و افراد ذی نفوذ درخواست داریم که مردم را نسبت به تکمیل واکسیناسیون دعوت کنند.

ابول نژادیان گفت: خوزستان از لحاظ موجودی واکسن مشکلی ندارد و انواع واکسن ها در انبار موجود است همچنین واکسن جدید پاستو کووک پلاس که واکسن خوبی است در استان موجود است. تاکید به واکسن تاخیری ها است و انتظار داریم هر چه زودتر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه اکنون ۱۷ درصد از مردم استان خوزستان هنوز یک دُز واکسن تزریق نکرده اند افزود: واکسیناسیون قطعا یک سری عوارض جزئی دارد اما واکسن هایی که در کشور موجود است تمام مراحل استاندارد سازی را گذرانده اند و مردم از این بابت نگرانی نداشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: واکسیناسیون زنان باردار از هفته ۱۲ به بعد بسیار مهم است. اکنون ۷۶ درصد زنان باردار استان یک دز و ۳۷ درصد ۲ دز را تزریق کرده اند. از آنجا که سیستم ایمنی زنان باردار در دوران بارداری تضعیف می شود، خطر مرگ و میر در آنها ۲.۵ برابر افراد عادی است لذا از این افراد تقاضا می شود برای تزریق واکسن اقدام کنند تا خطری آنها را تهدید نکند.

وی در خصوص تزریق واکسن به افراد زیر ۱۲ سال گفت: با توجه به اینکه در تعداد محدودی از کشورها این کار شروع شده، تیم های وزارت بهداشت در حال رصد این کشورها هستند. اکنون کار در مرحله مطالعه است و هر وقت به جمع بندی نهایی رسیدند در ستاد ملی مطرح می شود که به تبع ما هم آمادگی لازم را داریم.

ابول نژادیان گفت: واکسن سینوفارم ویروس کشته شده است و عارضه های جزیی دارد ولی واکسن آسترازنکا به دلیل اینکه تغییر شکل یافته است معمولا افراد ۴۸ ساعت بعد از تزریق تب و لرز خواهند داشت که طبیعی می باشد.

وی افزود: همکاران ما در ۲ سال گذشته روزهای سختی را طی کردند، در خوزستان بعضی روزها تا ۵۵۰ بیمار در روز بستری شدند که با تلاش شبانه روزی همکاران اکنون به مرحله ای رسیدیم که در ۲۴ ساعت گذشته در استان سه بیمار بستری و یک نفر فوتی داشتیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: اکنون وضعیت آرامی بر استان حاکم بوده که این را مدیون تلاش حوزه سلامت هستیم البته از همکاران دیگر نهادها باید تشکر کرد که همواره در کنار ما بودند و بدون همکاری آنها و مردم به تنهایی نمی توانستیم کرونا را مهار کنیم.

وی همچنین در خصوص هدیه روز پرستار نیز گفت: هر ساله هدیه روز پرستار را پرداخت کردیم و امسال هم تا قبل از پایان ماه جاری این هدیه به حساب پرستاران واریز خواهد شد.

ابول نژادیان گفت: مرزهای استان به شدت کنترل می شود و از این بابت نگرانی وجود ندارد اگرچه تجربه نشان داده که ویروس حد و مرز نمی شناسد و ممکن است سویه اومیکرون نیز وارد کشورمان شود. باید واکسیناسیون را با سرعت بیشتری انجام دهیم و تا فرصت را از دست نداده ایم باید پوشش واکسیناسیون را بالا ببریم.

وی افزود: کادر درمان و افرادی که بیماری زمینه ای دارند اگر دز اول و دومشان را از نوع آسترازنکا و اسپوتنیک دریافت کردند دز سومشان باید از همین واکسن ها باشد همچنین افرادی که سینوفارم، بهارات و برکت زده و بالای ۴۰ سال هستند، دز سوم شان باید از همان نوع باشد. در حال حاضر مراکز و خانه های بهداشت به امر واکسیناسیون مشغول هستند.

اکنون تمام شهرهای خوزستان در وضعیت آبی کرونایی هستند.

تاکنون پنج میلیون و ۵۰۰هزار دُز واکسن در خوزستان تزریق شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا اومیکرون مهدی سعادتی بودجه 1401 مذاکرات وین سایت غنی سازی نطنز خوزستان ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی واکسن کرونا آلودگی هوا اومیکرون مهدی سعادتی بودجه 1401 مذاکرات وین سایت غنی سازی نطنز ابول نژادیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۸۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان