Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@00:18:38 GMT

کمبود کود شیمیایی، بازار کود انسانی را داغ کرد!

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۰۲۶۰

کمبود کود شیمیایی، بازار کود انسانی را داغ کرد!

بازار کود حیوانی شامل خوک، اسب، گاو و حتی کود انسانی به دنبال کمبود جهانی کود‌های شیمیایی، به شدت داغ شده است.

به گزارش ایسنا، اندرو وایت لا، تحلیلگر غلات در شرکت توماس اِلدر مارکتس در ملبورن استرالیا که یک مزرعه پرورش خوک را در اوقات فراغت اداره می‌کند، اظهار کرد: با تلاش مزرعه‌داران برای یافتن جایگزینی برای کود‌های شیمیایی بر پایه فسفات و نیتروژن که برای تقویت بازده محصول اهمیت دارند، وی فضولات حیوانی را فروخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: چیزی باقی نمانده است. در یک سال معمولی، به جای چند تماس در هفته، شاید چند تماس در سال دریافت کنیم.

قیمت‌های کود شیمیایی که به گاز طبیعی و زغال سنگ به عنوان مواد خام متکی است، در بحبوحه کمبود انرژی و محدودیت‌های صادراتی روسیه و چین، افزایش پیدا کرده است و این امر به چالش‌ها برای زنجیره تامین کشاورزی همزمان با صعود کم سابقه هزینه‌های مواد غذایی در جهان افزوده است و کشاورزان تلاش می‌کنند کود تامین کرده و از افت بازدهی محصولاتی که کالا‌های غذایی اساسی را تشکیل می‌دهند، جلوگیری کنند.

شاخص قیمت کود بازار‌های سبز آمریکای شمالی نزدیک به رکورد ۱۰۷۲ دلار و ۸۷ سنت در هر تن قرار دارد در حالی که قیمت نقدی اوره در چین امسال بیش از ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

به گفته دانیل اندرسون، استادیار دانشگاه آیووا و متخصص کود حیوانی، تقاضا برای فضولات حیوانی در سطح جهانی شکل گرفته است. فضولات حیوانی در آیووا بین ۴۰ تا ۷۰ دلار در هر تن در مقایسه با حدود ۱۰ دلار در سال گذشته فروخته می‌شود وبالاترین سطح قیمت از سال ۲۰۱۲ محسوب می‌شود.

کود حیوانی عمدتا یک بازار محلی است و تا ۸۰ کیلومتر دورتر برده نمی‌شود. هنگامی که قیمت‌های محصول، کود و فضله حیوان حدود یک دهه گذشته افزایش پیدا کردند، کشاورزان بیشتری حیواناتی مانند خوک و گاو را به زمین خود آوردند تا از فضله آن‌ها استفاده کنند. با افزایش هزینه‌های کود، این گزینه ممکن است دوباره به ذهن کشاورزان خطور کند.

در انگلیس نه تنها کشاورزان به دنبال کمپوست حیوانی هستند بلکه بسیاری حتی به دنبال به دست آوردن مواد آلی جامد به دست آمده از تصفیه فاضلاب شهری هستند که به دلیل تقاضای بالا، تامین آن به میزان فزاینده‌ای دشوار شده است.

در آمریکا کود انسانی توسط سازمان حفظ محیط زیست ساماندهی می‌شود و در اروپا نیز در پی تایید رگولاتوری اتحادیه اروپا مصرف شده است.

به گفته الکسی مکس‌وِل، تحلیلگر بازار‌های سبز بلومبرگ، اگرچه کود حیوانی گزینه ارزانتری نسبت به کود شیمیایی است، اما جایگزین ضعیفی برای کسانی محسوب می‌شود که به محصولات کود معمول عادت کرده اند. به عنوان مثال هر تن کود دی آمونیوم فسفات شش برابر نیتروژن و ۱۵ برابر فسفات در مقایسه با کود حیوانی دارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، کود‌های تجاری که بیش از یک قرن پیش ابداع شدند، یکی از فناوری‌هایی هستند که عامل تقویت بازدهی محصول و تامین غذای میلیارد‌ها نفر در جهان به حساب می‌آیند. اما حتی پیش از این که قیمت این کود‌های شیمیایی روند افزایشی پیدا کند، محصولات ارگانیک شاهد افزایش توجه بودند، زیرا طرفداران آن‌ها می‌گویند مواد شیمیایی که در کود‌های مصنوعی یافت می‌شود، ممکن است تاثیر فرساینده‌ای بر سلامت خاک داشته باشد. در این بین، کود سبز و تکنیک‌های کمپوستینگ می‌تواند مواد مغذی محصول را در مقایسه با انواع مصنوعی تقویت کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کود حیوانی کود انسانی کود حیوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۰۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان قزوین گفت: اورژانس قزوین با کمبود نیروی ۱۲۰ نفری مواجه است و در ۶ ماه گذشته وضعیت تغییری نکرده است، نیروهای جدیدی هم که جذب شده‌اند در واقع تبدیل وضعیت هستند که تعداد خاصی بر نیروی انسانی مورد نیاز ما اضافه نشده و موضوع نداشتن نیروی خانم همچنان مشکل ماست.

حسن اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این موضوع که بیشترین مشکلات حوزه اورژانس در زمینه کمبود نیروی انسانی و منابع مالی و اعتباری خلاصه می‌شود، اظهار کرد: این موضوع تنها مشکل استان قزوین نیست بلکه همه استان‌های کشور با این مسئله مواجه هستند.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان قزوین ادامه داد: در حال حاضر ۲ موتورلانس به ناوگان قزوین اضافه شده که پشتیبان پایگاه‌ها هستند و به خاطر کمبود نیرو هنوز نتوانسته‌ایم بر تعداد موتورلانس‌ها اضافه کنیم.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان قزوین ادامه داد: از حدود سه سال پیش مشکلات بیشتر هم خودشان را نشان داده‌اند چراکه با کمبود منابع مالی و انسانی روبه‌رو شده‌ایم و اگر بخواهیم به طور ریشه‌ای به این موضوع بپردازیم باید گفت که یکی از مشکلات عدم استقلال سازمان و زیر مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی بودن است.

وی بیان کرد: شاید استقلال سازمان بتواند تا حدودی مشکلات را حل کند، ما بخشی از منابع و اعتبارات مورد نیاز خود را از سازمان و وزارتخانه دریافت می‌کنیم و بخشی را از دانشگاه علوم پزشکی ولی متأسفانه چون مبالغ قابل توجه نیست همیشه به خدمت‌دهنده‌ها که عمده آن تعمیرگاه‌ها هستند مغروض هستیم، از سال ۱۳۹۶ متأسفانه یک آمبولانس هم به واسطه تحریم‌ها وارد کشور نشده است.  

منبع: روزنامه قدس تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت