Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، انتظارات زیادی برای این واکسن جدید آنفلوآنزا که مدت کوتاهی پس از موفقیت چشمگیر این شرکت بیوتکنولوژی  با تزریق واکسن کرونا به تولید رسید، وجود داست.

مدرنا سال گذشته با تولید واکسن کووید۱۹ وارد صحنه شد که همراه با فایزر، اولین واکسن هایی بودند که از فناوری پیشرفته mRNA استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشخص شد که این واکسن های کرونا تا ۹۵ درصد در پیشگیری از بیماری کرونا موثر است و به میلیون ها نفر در ۸۲ کشور داده شده است.

اما کارآزمایی اولیه این واکسن جدید آنفلوآنزا که توسط مدرنا و با استفاده از همان فناوری mRNA ساخته شده است نشان داد که این واکسن  بهتر از واکسن های آنفلوآنزای موجود نیست و تنها بین ۴۰ تا ۶۰ درصد در برابر این ویروس موثر است.

با این حال، داده‌های حاصل از آزمایش فاز یک این شرکت نشان داد که این واکسن آنتی‌بادی‌هایی را علیه چهار سویه آنفلوآنزا تولید می‌کند.  از یک طرف، آنتی بادی ها به سطوح خوبی افزایش یافتند، اما از طرف دیگر، این سطوح لزوماً بالا یا بهتر از برخی واکسن های آنفلوآنزا با اثربخشی بالا مانند Flublok یا Fluzone HD نبود.

در حالی که داده‌های آزمایش فاز یک این شرکت نشان می‌دهد که این واکسن آنتی‌بادی‌هایی را علیه چهار سویه آنفلوآنزا در افرادی که این واکسن را دریافت کرده‌اند، تولید می‌کند، اما سرمایه‌گذاران نگران هستند که تزریق این واکسن تأثیری بهتر از واکسن‌های موجود ندارد.

عوارض جانبی این واکسن خفیف و در افراد جوانتر بیشتر از افراد سالمندتر بروز کرده بود. شایع ‌ترین عوارض شامل درد و حساسیت در محل تزریق و نیز سردرد، درد عضلات و مفاصل و خستگی بود.

مرحله بعد این کارآزمایی بالینی که شامل ۵۰۰ نفر می‌ شود، ماه پیش آغاز شد و هدف از آن تعیین دز مناسب و مقایسه واکسن آنفلوآنزای مدرنا با واکسن‌ های از قبل‌ تایید شده‌ای است که از روش‌ های سنتی‌ تر استفاده کرده‌اند. نتایج مقدماتی این مرحله از تحقیق در اوایل سال ۲۰۲۲ منتشر می‌ شود.

مراحل بعدی این کارآزمایی اثربخشی این واکسن را ارزیابی خواهد کرد. بیشتر واکسن‌ های فعلی آنفلوآنزا بر اساس ویروس‌ های غیرفعال‌ شده هستند. شرکت مدرنا و سایر تولیدکنندگان واکسن از جمله سانوفی امیدوار هستند که فناوری mRNA بتواند تولید ساخت و تولید واکسن‌های آنفلوانزا را شتاب بخشد و اثربخشی آنها را بالا ببرد.

در واکسن‌هایی که از فناوری mRNA استفاده می‌ کنند، مولکول‌های ژنتیکی حاوی رمز بخش‌ های کلیدی عامل بیماری‌زا وارد سلول‌های بدنی می شوند- سلول‌ها با تولید این بخش‌ها باعث تحریک پاسخ ایمنی بر ضد آنها می‌ شوند.

در این شیوه چند مولکول mRNA که رمزهای مربوط به سویه‌های متفاوت ویروس را دارند را می‌توان در واکسن واحدی وارد بدن کرد، به این ترتیب واکسن کارآمدتری ایجاد می‌ شود که با کاهش موارد بستری می‌ تواند بار نظام مراقبت‌های بهداشتی را سبک کند.

واکسن تجربی شرکت مدرنا «چهارظرفیتی» است به این معنی که چهار سویه ویروس آنفلوانزا به نام های A/H۱N۱، A/H۳N۲، B/Yamagata  و B/Victoria  را بر اساس توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در بر می گیرد.

این شرکت همچنین در حال ساخت واکسن‌ های برای ویروس دیگر با استفاده از همین فناوری mRNA است.

برچسب‌ها واکسن آنفلوآنزا برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: واکسن آنفلوآنزا برگزیدگان علم واکسن آنفلوآنزا برگزیدگان علم فناوری mRNA

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با اعلام سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تعدادی از فعالان و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران برای ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان حضور یافتند.

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی بیان کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات، خصوصا صادرات همچنین جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

حسن زمانیان گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک، قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است. در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صنعت گواهی‌نامه‌های رتبه بندی تحقیق و توسعه صادر می شود. معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی در صورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش های علمی وصنعتی ایران صادر می شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی بیان کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم. فاصله به این دلیل است که نمی توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری سازی نرسانده ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود. بنابراین باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که پیچیدگی اقتصادی مثبت داشته باشند.

زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد. همچنین محصولات تولید شده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرد که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری سازی و فروش محصولات نقش کلیدی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود