Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@12:38:22 GMT

کنکور سد راه نظام آموزشی است

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۱۴۴۶

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش کنکور را سد راه نظام‌آموزشی دانست و گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور تا حدودی می‌تواند به هموار کردن راه‌های اصلاح و یا حذف کنکور کمک کند، با کار کارشناسی و تخصصی می‌توان به فرآیند حذف و یا اصلاح کنکور کمک کرد. خبرگزاری میزان-به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محمود امانی طهرانی در خصوص استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای آموزش و «شبکه شاد»، اظهار کرد: شبکه شاد، فضایی است که بعد از شیوع بیماری کرونا ایجاد شد و روز به روز در حال تقویت و ارتقاست؛ این پلتفرم، یک مخزن و گنجینه کامل محتوای علمی و آموزشی است که می‌توان در طراحی‌های آموزشی از آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امانی طهرانی، افزود: «شبکه شاد» محلی برای دریافت و اشتراک‌گذاری محتوای آموزشی است؛ این شبکه همچنین محلی برای تشکیل یک کلاس تعاملی مجازی در یک شبکه اجتماعی است.

وی گفت: شبکه شاد یک فضای چند وجهی است که در آن معلم می‌تواند یک کلاس تعریف و با دانش‌آموزان خود ارتباط برقرار کند و متخصصان فنی به دنبال این هستند که شبکه شاد را از نظر سیستم به یک مدیریت یادگیری کارآمد و مؤثر تبدیل کنند تا رشد و تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مختل نشود.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بیان کرد: هدف نهایی این است که به رشد و پرورش و اهداف آموزشی دانش‌آموزان خللی وارد نشود. در این مسیر در برخی موارد کامیابی ما بیشتر بوده و مواردی بوده که طراحی‌ها بر پایه آموزش‌های جدید شکل گرفته است. می‌توان در این نوع آموزش تجارب خوبی کسب کرد. در داخل کشور بر روی این موضوع کار شده و تجربه‌های قابل انتقالی در باب پرداختن به این نوع آموزش به وجود آمده است.

وی ضمن اشاره به نحوه ارزشیابی از طریق فضای مجازی، گفت: در این مسیر کار‌های نکرده و راه‌های ناگشوده زیادی وجود دارد که باید به آن‌ها پرداخته شود، این نوع ارزشیابی که نیازمند به اشتراک گذاشتن تجربیات، اندیشه‌ها و ایده‌های معلمان و دست اندرکاران نظام تعلیم و تربیت دانش‌آموزان است. در باب این که چه نوع ارزشیابی می‌تواند در محیط آموزشی جدید پاسخگو باشد نیازمند ارائه تجربیات و ایده‌های معلمان است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: افرادی که در مدرسه کار می‌کنند، باید پیشرو آگاه شدن و کسب توانایی‌ها، بروز خلاقیت‌ها و به اشتراک گذاشتن تجربه‌های خویش باشند.

امانی طهرانی تأکید کرد: ارزشیابی از آموخته‌های دانش‌آموزان یکی از موضوعات مهم برنامه‌های درسی آموزش مجازی است. محیط‌های یادگیری مجازی امکانات و قابلیت‌های متنوعی دارند که از یکسو می‌توان با استفاده از آن‌ها راهبرد‌های مؤثری را برای ارزشیابی واقعی از آموخته‌های دانش‌آموزان به کار گرفت و از طرف دیگر، اطمینان از صحت و اعتبار شیوه‌های ارزشیابی مجازی با توجه به توسعه مداوم ابزار‌های الکترونیکی، با چالش‌ها و دشواری‌های متعدد روبه‌روست.

وی کنکور را سد راه نظام‌آموزشی دانست و افزود: کنکور یک سد بزرگ برای توسعه آموزش و پرورش است، باید با هماهنگی دستگاه‌های ذی ربط برای آن یک فکر اصولی و اساسی کرد، نباید اجازه داد آموزش و پرورش بیش از این تحت تاثیر کنکور قرار گیرد. کنکور نفس آموزش و پرورش را به شماره انداخته است، باید آن را نجات داده و مسیر توسعه و پیشرفت آن را هموار کرد، اصلاح و ساماندهی روند اجرای کنکور در کشور، یک امر ضروری و حیاتی است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان خاطر نشان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور تا حدودی می‌تواند به هموار کردن راه‌های اصلاح و یا حذف کنکور کمک کند، با کار کارشناسی و تخصصی می‌توان به فرآیند حذف و یا اصلاح کنکور کمک کرد. بیشتر بخوانید:
مراقب عواقب بعدی تصمیمات شتابزده باشیم
انتهای پیام/ برچسب ها: کنکور آموزش و پروش آموزش عالی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کنکور آموزش و پروش آموزش عالی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش دانش آموزان کنکور کمک شبکه شاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۱۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات

امتحانات نهایی به صورت کشوری برگزار می‌شود و تاثیرات مهمی بر آینده دانش‌آموزان دارد، از همین رو دانش‌آموزان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نمرات را کسب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که دانش‌آموزان در این خصوص نگرانی دارند و افت تحصیلی در امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که از دغدغه دانش آموزان به شمار می‌رود و این در صورتی است که بنا به گفته مسئولان مربوطه، بخشی از افت تحصیلی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود.

تأثیر انگیزه دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

وی گفت: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یک‌باره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم، این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تأثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

وی ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش‌آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳

مصطفی پردلی، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در صفحه ویراستی خود از مشخص شدن برنامه امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

«بنا بر اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه مشخص شد

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان عزیز»

کد خبر 748368

دیگر خبرها

  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه