Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، سریال «جزیره»، پروژه‌ای حدودا ۳۰ قسمتی در دو فصل که حالا فصل نخستش با تهیه‌کنندگی مشترک منوچهر محمدی و امیرحسین حیدری به میانه پخش رسیده است. کاری با بازی میترا حجار و امیر مقاره؛ خواننده ماکان بند. سریالی که هنوز پلتفرم پخش‌کننده آن حاضر به انتشار جزئیات تعداد مخاطبش نشده اما حیدری یکی از تهیه‌کنندگانش، مخاطب سریال را ۸ میلیون دقیقه در ۱۲ ساعت نخست اعلام می‌کند و مخاطبش را حدود ۱۵۰ هزار نفر در این زمان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاری که به گفته او از آثار موفق در شبکه نمایش خانگی است.

اگرچه بازتاب‌های کار در فضای رسانه‌ای و واکنش‌ها نشان می‌دهد سیروس مقدم در وی‌اودی‌ها، پس از «خواب‌زده»، یک کار معمولی دیگر را تجربه کرده است؛ کارگردانی که به درخشش کارهایش در دو دهه گذشته عادت داشتیم. درست مثل منوچهر محمدی که کار ناتمام، پرحاشیه و البته پرانتقاد «قبله عالم» را همین دو سه ماه اخیر پشت سر گذاشته و حالا ویدئوی وایرال شده از ماجرای میترا حجار به جای بحث‌های کارشناسی و نقد جدی درباره اثر جدیدشان، آن‌ها را سوژه رسانه‌ای کرده است.

ویدئویی کوتاه از قسمت ششم سریال «جزیره» که در آن می‌بینیم میترا حجار، دیالوگ را فراموش می‌کند، سرش را پایین می‌اندازد و از روی فیلمنامه شروع به خواندن می‌کند؛ اتفاقی که معنایش این است: نه تدوین‌گر، نه تیم کارگردانی، نه گروه‌های بازبینی وی‌اودی پخش‌کننده اثر و نه کارشناسان خبره ساترا که گروه سازنده باید رقمی بپردازند تا آنها مجوز پخش به اثر بدهند، متوجه چنین گافی نشدند. ویدئویی که در کم‌تر از ساعتی، تمام شبکه‌های اجتماعی را در نوردید!

حالا هفته‌ای از این اتفاق گذشته اما نه کارگردان و عوامل تولید، نه تهیه‌کننده اثر، نه پلتفرم پخش کننده و نه حتی ساترا که در این مواقع خود را متولی می‌داند، کلامی درباره این ویدئو، نه توضیحی داده‌اند و نه عذر خواسته‌اند.

صحنه‌ای از سریال جزیره که با عنوان سوتی وحشتناک در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد

منوچهر محمدی که روزگاری از «مارمولک» تا تقریبا بهترین سریال‌ها و فیلم‌های سینمای ایران به وسیله او تهیه می‌شد، انگار این روزها، با روزگار اوجش فاصله دارد. او می‌گوید که تمایلی به صحبت ندارد. اصرار خبرنگار ما برای این‌که بداند این اتفاق چرا رخ داده و این‌که چرا به افکار عمومی توضیحی داده نشده است، می‌گوید: «شرایط اصلا به گونه‌ای نیست که بشود صحبت کرد. اوضاع این قدر از مدارش خارج شده که ترجیح می‌دهم فعلا سکوت کنم.»

تماس با سیروس مقدم هم به جایی نمی‌رسد. برای او در واتساپ پیغام می‌گذاریم. پیام‌هایی که دیده می‌شوند اما پاسخی نمی‌گیریند. از این‌که دلیل چنین اشتباهی چه بوده؟ آیا یک اشتباه سهوی است یا یک رفتار تعمدی هدایت شده که به سرعت هم در شبکه‌های اجتماعی وایرال می‌شود؟ از این‌که چرا سیاست سکوت در پیش گرفته شده؟ چرا درباره چنین گافی که در سطح ملی بازتاب داشته، توضیحی داده نشده است؟ ویدئویی که تقریبا همه آن‌ها که عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی فارسی هستند، احتمالا یا ویدئویش را دیده‌اند یا تیتر اخبار مرتبط با آن به چشم‌شان خورده است. پیام‌هایی که مقدم تک تک شان را دید و خواند اما او هم سیاستش سکوت بود.

اما با گذشت چند روز از آن اتفاق، افرادی از دل پروژه هستند که روایت‌هایی متفاوت از این ویدئوی خبرساز دارند. امیرحسین حیدری، دیگر تهیه‌کننده پروژه می‌گوید: «واقعا نمی‌دانم این حاشیه چرا تمام نمی‌شود. یک تکه از یک فیلم را بریدند درحالی که اگر سکانس را ببینید، قصه دقیقا به شکلی است که بازیگر باید حرفش را تغییر می‌داده. این یک پروژه و شیطنت برای تخریب ماست. فکر می‌کنید چرا خود بیننده‌های کار واکنشی منفی نداشتند و همه آن‌هایی این انتقادات را مطرح می‌کنند که فقط همین برش کوتاه از سریال را آن هم دو هفته بعد از پخشش دیده‌اند.»

این البته روایتی است که سهراب خسروی، تدوین‌گر کار هم دارد؛ او که بیشترین هجمه و انتقاد را برای این کار تجربه کرد. خسروی در این‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «کل سکانس را ببینید. در تمام مدت، نگاه میترا حجار به زمین است. او نباید با امیر مقاره چشم در چشم شود. بر اساس میزانسن و سناریو این اتفاق افتاده است. اصلا صحنه با دو دوربین فیلمبرداری شده و دوربین بالا نشان می‌دهد که فیلمنامه‌ای دست میترا حجار نیست.»

او در واکنش به حاشیه‌ها می‌گوید: «واقعا اشتباهات تدوینی را حتی در سریال‌هایی مثل «۲۴» هم می‌بینیم و من می‌توانم ده‌ها مدل از این اتفاقات را از کارهای مختلف در حال پخش انتخاب کنم و برای‌تان بفرستم، ولی این‌جا واقعا ریتم قصه، این مدلی بوده، منتهی با شیطنت دقیقا از ابتدای آن لحظه را انتخاب کردند و بریدند و وایرال کردند تا چنین تصویری بسازند. این سریال بیش از ۵۰۰۰ کات داشته اما این‌ها از میان تمام این ۵ هزار کات، یکی را برای چنین هجمه‌ای انتخاب کردند که بخشی از تدوین بوده. من حتی به آقای مقدم گفتم و ایشان گفتند اصلا موضوعی نیست که بخواهند به آن توجه کنند. به هر حال شما می‌دانید کار ما پخش زنده نبوده که من بخواهم مستقیم روی آنتن سوییچ کنم. قطعا این همه عوامل دیگر از صدا گذار، کارگردان، عوامل پلتفرم و ساترا این صحنه را دیدند و هیچ‌کدام چنین حسی نداشتند. پس به ما حق بدهید که بگوییم یک شیطنت صورت گرفته برای ضربه به کارمان.»

خسروی البته نمایی دیگر از این صحنه را هم برای خبرآنلاین فرستاده که از دوربین دوم است و در این کادر هم تصویری از برگه یا جزوه‌ای نیست که میترا حجاز از روی آن دیالوگ را بخواند. هرچند این ویدئو دقیقا منطبق به ادای همان دیالوگ نیست، اما در همان میزانسن و برای همان لحظات است.

با این وجود آن‌چه از این اتفاق برای «جزیره» به جا مانده، روایتی است که در ذهن افکار عمومی نقش بسته. البته حیدری، تهیه‌کننده سریال درباره این‌که چرا این ویدئو به سرعت وایرال شده است، می‌گوید: «من هر نوع تئوری دایی جان ناپلئونی را تکذیب می‌کنم. کار ما چون پر بیننده بوده، برای مردم جذابیت داشته و برای همین طول موجی این قدر وسیع پیدا کرده است.»

این البته نظرات تهیه‌کننده اثر است و در شرایطی که پلتفرم در طول ۸ قسمت درباره میزان دقیقه‌های تماشای این اثر اطلاع‌رسانی نکرده، نگاهی به هشتگ این سریال نشان می‌دهد تنها آشنایی طیف وسیعی از فعالان شبکه اجتماعی با این سریال، با همین یک ویدئو بوده است.

کد خبر 642774 برچسب‌ها خبر مهم تلویزیون سریال فیلم و سریال ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر مهم تلویزیون سریال فیلم و سریال ایرانی شبکه های اجتماعی تهیه کننده میترا حجار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۴۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید

علیرضا مسعودی معروف به علی مشهدی درباره سریال جدید خود با نام «بدل» که با پایان مجموعه «هفت سر اژدها» از این شبکه پخش می شود به خبرنگار مهر بیان کرد: قصه و اتفاقات سریال «بدل» در سال ۱۴۰۲ رخ می دهد و درباره خانواده عطاران است؛ شهرام قائدی نقش پدر را در خانواده عطاران بازی می کند که نسل اندر نسل عطار هستند. پریسا مقتدی نقش همسرش را بازی می کند و عرفان آصفی نقش پسر خانواده را با نام رضا عطاران دارد.

وی درباره عرفان آصفی که بیشتر در تئاتر فعالیت داشته است توضیح داد: رضا عطاران که تحصیلات مرتبط با هوا و فضا در خارج از کشور دارد پس از پنج سال به ایران باز می گردد. نقش او را عرفان آصفی بازی می کند که سال گذشته در فیلم «ویلای ساحلی» کیانوش عیاری نقش اصلی را داشت و اینجا هم نقش اصلی سریال را دارد.

این نویسنده و کارگردان درباره قصه «بدل» بیان کرد: طرح این قصه را حدود ۲۰ سال پیش نوشتم و کنار گذاشتم و بعد از سال ها فکر کردم الان وقت آن است که ساخته شود.

مسعودی درباره نام رضا عطاران و اینکه برای این قصه با خود عطاران گپ و گفتی داشته است یا خیر بیان کرد: به هر حال من سال هاست در مقام نویسنده کار می کنم و سال های اخیر هم کارگردانی کرده ام. عطاران هم از مدل کاری من خبر دارد و برایش سوال نبود که چرا سراغ اسم او رفته ام. اما من زنگ زدم و برای استفاده از نامش از او اجازه گرفتم.

این فیلمنامه نویس درباره کمدی های سال های اخیر که نتوانسته است مخاطب را راضی کند، بیان کرد: من همه سریال های تلویزیون را می بینم چون آثار همکاران من است و همیشه این آثار را دنبال کرده ام. مساله این است که الان چهار یا پنج پلتفرم اصلی داریم و فضای مجازی هم بسیار فعال است. فضا نسبت به ۲۰ سال پیش خیلی تغییر کرده است. گرفتاری مردم هم بیشتر شده است. آن زمان شاید ساعت ۷ شب خانه بودید اما الان آنقدر دلمشغولی ها زیاد شده است که باید تا آخر شب کار کنید.

وی درباره اینکه سریالش چقدر می تواند فضای جدیدی در میان کمدی ها داشته باشد، عنوان کرد: این سریال هم از موقعیت های کمدی و هم از کمدی کلامی برخوردار است. شخصیت ها در این سریال فانتزی نیستند. شخصیت هایی که در این سریال انتخاب کرده ام به گونه ای هستند که مردم با آنها همذات پنداری دارند و ما به ازای آنها را می بینند. پیش از این هم سال ها تلاش کرده ام که مردم با شخصیت های آثارم ارتباط بگیرند و کاراکترها و شخصیت ها را اطراف خود دیده باشند.

نویسنده «کوچه اقاقیا» اضافه کرد: نویسنده هایی مثل پیمان و محراب قاسم خانی تخصص شان در فانتزی است ولی من هرچه ساختم مابه ازای آن را در زندگی خودم دیده ام مثل «نوروز رنگی» که چند سال پیش پخش شد و «بدل» هم چنین ویژگی ای دارد. غیر از شخصیت ها، بخشی از داستان هم براساس یک واقعیت است.

مسعودی در ادامه درباره حضور بازیگران در سریال های تلویزیونی با توجه به دستمزدهای شبکه خانگی بیان کرد: الان دستمزدها در پلتفرم ها آنقدر بالا و عجیب و غریب است که بسیاری از بازیگران را نمی توانید در تلویزیون داشته باشید. با این ارقامی که آن طرف رد و بدل می شود مگر می توانید به بازیگرانی چون جواد عزتی بگویید به تلویزیون بیاید. خود من با رقم های تلویزیون رویم نمی شود به اینها که رفقایم هستند بگویم به تلویزیون بیایند.

وی در پایان درباره اینکه چرا خودش به پلتفرم ها نمی رود و کار بسازد، بیان کرد: تلویزیون مخاطب بسیار بالایی دارد من ادعایم می شود تمام ایران را گشته ام و در سراسر ایران دیده ام که هنوز تلویزیون شان روشن است. شک نکنید یک سریال تلویزیونی در شبکه سه میزان بیننده اش خیلی بیشتر از سریالی است که در شبکه نمایش خانگی درباره اش بحث می شود.

کد خبر 6091923 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • (عکس) «خاله الیویا» سریال «قصه‌های جزیره» پس از گذشت ۳۴ سال
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • تصویر حیرت‌انگیزازدست زن مصری بعداز ۳۳۰۰ سال
  • عکس| خانم بازیگرِ تلویزیون، برای همیشه ایران را ترک کرد
  • تغییر چهره «خاله الیویا» در سریال «قصه‌ های جزیره» پس از گذشت ۳۴ سال (عکس)
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید