Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-27@13:41:53 GMT

هشدار/ منتظر سقوط آزاد قیمت بیت کوین باشید

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۱۶۲۸

بانک مرکزی انگلیس می‌گوید، افرادی که در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری می‌کنند، باید از ریسک‌ها آگاه باشند. در هشداری درباره خطرات احتمالی برای سرمایه‌گذاران، بانک مرکزی این سوال را مطرح کرد که آیا ارزش ذاتی در برجسته‌ترین ارز دیجیتال، که ارزش آن در امسال به حدود ۵۰ هزار دلار در هر واحد افزایش یافته، وجود دارد یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ارز دیجیتال در اوایل نوامبر به بیش از ۶۷ هزار دلار صعود کرد، اما پس از انتشار نخستین اخبار مربوط به نوع اومیکرون ویروس کرونا، پیش از تثبیت در این سطح، دچار فشار فروش شد.

قیمت بیت‌کوین می‌تواند به صفر برسد؟

معاون رئیس بانک مرکزی انگلیس، سر جان کانلیف، اظهار کرد که این بانک باید برای خطرات مربوط به رشد دارایی رمزارزی به دنبال افزایش سریع محبوبیت آن آماده باشد. قیمت آنها می‌تواند کاملا متغیر باشد و از نظر تئوری، قیمت بیت‌کوین می‌تواند به صفر برسد.

لازم به ذکر است که ارزش بازار دارایی‌های رمزارز از اوایل سال ۲۰۲۰، ده برابر شده و به حدود ۲.۶ تریلیون دلار رسیده که نشان‌دهنده حدود یک درصد از دارایی‌های مالی جهانی است. حدود ۰.۱ درصد از ثروت خانوارهای بریتانیایی در بیت‌کوین و دارایی‌های رمزارز مشابه مانند اتریوم و بایننس‌کوین است. حدود ۲.۳ میلیون نفر دارایی‌های رمزارزی در اختیار دارند که میزان هر کدام به طور میانگین ۳۰۰ پوند است.

کمیته سیاست مالی بانک انگلیس، که در پی بحران مالی سال ۲۰۰۸ به منظور نظارت بر ریسک‌ها تشکیل شد، اخیرا اعلام کرد که تهدید مستقیم کمی برای ثبات سیستم مالی بریتانیا از سوی دارایی‌های رمزارزی وجود دارد. با این حال، هشدار داد که با سرعت قابل توجه رشد فعلی، چنین دارایی‌هایی می‌توانند با خدمات مالی سنتی همبستگی بیشتری پیدا کنند و احتمالا خطرات زیادی را به دنبال خواهند داشت.

بیت‌کوین نتوانست بسیاری از ویژگی‌های مورد نیاز یک ارز را برآورده کند

بانک مرکزی انگلیش اذعان داشت که موسسات بزرگ باید رویکرد محتاطانه‌ای برای پذیرش دارایی‌های رمزارز در پیش بگیرند و این موضوع باعث می‌شود که توجه بیشتری به تحولات بازار داشته باشند.

در این بیانیه آمده است: "افزایش چارچوب‌های نظارتی و اعمال قانون، هم در سطح داخلی و هم در سطح جهانی، برای تاثیرگذاری بر تحولات چنین بازارهایی با رشد بالا، به منظور مدیریت ریسک‌ها، تشویق نوآوری پایدار و حفظ اعتماد و یکپارچگی گسترده‌تر در سیستم مالی، مورد نیاز است."

در وبلاگ جداگانه‌ای که روز سه‌شنبه در وب‌سایت آن منتشر شد، یکی از کارکنان بانک گفت که بیت‌کوین نتوانست بسیاری از ویژگی‌های مورد نیاز یک ارز را برآورده کند و خطرات آن به دلیل ماهیت نوسانی آن است.

یکی دیگر از کارکنان این بانک اظهار کرد: "مشکل این است که بر خلاف اشکال سنتی پول، بیت‌کوین برای قیمت‌گذاری مواردی غیر از خودش استفاده نمی‌شود."

تا فوریه ۲۱۴۰ کل بیت‌کوین‌ها استخراج می‌شود

وی در ادامه افزود که محدودیت این دارایی رمزارز – که به ۲۱ میلیون واحد بیت‌کوین محدود است – یکی از دلایل اصلی جذب سرمایه‌گذاران به شمار می‌رود، اما این ویژگی که در طراحی آن تعبیه شده، حتی در نهایت ممکن است باعث بی‌ارزش شدن بیت‌کوین شود."

درحال‌حاضر حدود ۱۹ میلیون بیت کوین در گردش است و ماینرها به طور مداوم سکه‌های جدید را به بازار اضافه می‌کنند. در حالی که انتظار نمی‌رود تا فوریه ۲۱۴۰ کل بیت‌کوین‌ها استخراج شود، نگهداری این سیستم در طول زمان دشوارتر می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: سقوط آزاد بیت کوین ارز دیجیتال دارایی های رمزارز بانک مرکزی بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۱۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟

فرارو- حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران ظرف سه ماه گذشته انتقاد‌هایی از سوی فعالان بازار به‌دنبال داشته است. هدر رفتن ذخایر بانک مرکزی یکی از اتهام‌های مطرح شده است و موضوع دوم بی‌تاثیر بودن حراج شمش طلا در روند هفته‌های اخیر بازار عنوان می‌شود.

به گزارش فرارو؛ حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا با این حال ارتباطی به ذخایر بانک مرکزی ندارد و اصطلاحا در راستای رفع تعهدات ارزی خود صادرکنندگان صورت می‌گیرد، اما به‌نظر می‌رسد همچنان هدف اصلی بانک مرکزی از حراج شمش محقق نشده است. طوریکه از زمان آغاز حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، حدود ۳۰ درصد به قیمت طلا ۱۸ عیار در بازار اضافه شده است.

قیمت شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا

قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار، ظرف سه ماه گذشته در مرکز مبادله ارز و طلا حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

قیمت شمش طلا درجریان آخرین معاملات مرکز مبادله ارز و طلا که روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت انجام شد، به‌طور متوسط چهار میلیارد و ۶۵۷ میلیون به ثبت رسید، اما این عدد همزمان با برگزاری اولین حراج نزدیک سه میلیارد و ۶۰۳ میلیون تخمین زده می‌شد.

قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار، در مرکز مبادله ارز و طلا ظرف حدود سه ماه قریب یک میلیارد و ۵۰ میلیون ارتقا پیدا کرده که این اتفاق را نمی‌توانیم بدون توجه به افزایش نرخ طلا ۱۸ عیار و وقایع هفته‌های اخیر در بازار بررسی کنیم.

قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار

قیمت طلا ۱۸ عیار همزمان با برگزاری ۲۰ مرحله حراج شمش در مرکز مبادله ارز و طلا حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.
هر گرم طلا ۱۸ عیار، روز ۲۷ دی‌ماه پارسال معادل دو میلیون و ۷۰۹ هزار تومان در طلافروشی‌ها معامله می‌شد، اما با برگزاری بیستمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا، این عدد روی تابلو صرافی‌ها به سه میلیون و ۵۶۳ هزار تومان تبدیل شد.

طلا ۱۸ عیار در این مدت و به‌خاطر اتفاقاتی که احتمالا درجریان آن قرار دارید، برای اولین بار تا مرز گرمی سه میلیون و ۸۷۹ هزار تومان جلو رفت و اتفاقا در همان برهه قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار در مرکز مبادله ارز و طلا تا عدد چهار میلیارد و ۸۶۶ میلیون بالا رفت.

حراج شمش طلا ذخایر بانک مرکزی را هدر می‌دهد؟

حراج شمش طلا توسط بانک مرکزی در هفته‌های اخیر، انتقاد بخشی از رسانه‌ها و کارشناسان این حوزه را در پی داشته است.

حراج شمش طلا از دید این گروه یکجور هدرفتن ذخایر بانک مرکزی مطرح می‌شود. طوریکه از نگاه آن‌ها چوب حراج به ذخایر طلا کشور کنترل بازار ارز گره‌گشا نبوده. اما واقعا حراج شمش طلا هدر دادن ذخایر بانک مرکزی است.

حراج شمش طلا طبق دستور‌العمل بانک مرکزی ذاتا در راستای رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان انجام می‌شود و اصلا ارتباطی به ذخایر قبلی بانک مرکزی ندارد. تصور کنید صادرکنندگان برای فرار از رفع تعهد ارزی و فروش ارز صادراتی خود در مرکز مبادله، با واردات و اجاره شمش طلا از ایفای تعهدات خود شانه خالی می‌کردند، اما با تصمیم بانک مرکزی واردات شمش طلا حالا مشروط به عرضه در مرکز مبادله است.

عرضه شمش طلا با هدف کنترل بازار، فقط یکی از اهداف مورد انتظار بانک مرکزی است که البته هنوز تاثیر این اتفاق نمایان نشده است، اما از یک طرف دیگر هدف از عرضه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق عنوان می‌شود؛ یعنی حتی اگر خروج طلا ادامه داشته باشد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • روسیه به کانادا هشدار داد
  • بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟