Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، محسن رضایی پنجشنبه شب در نشست کارگروه اقتصادی استان سیستان و بلوچستان که با حضور دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد در محل فرمانداری چابهار برگزار شد افزود: مساله مهم این است که این منطقه آینده‌ بسیار درخشانی دارد، شاید یکی از درخشان‌ترین مناطق آینده ایران چابهار باشد، هم به دلیل پروژه‌ها و هم به دلیل نقشی که این منطقه در آینده اقتصاد ملی ایران ایفا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: روز به روز اهمیت، ارزش و اعتبار این منطقه در ایران افزوده خواهد شد.« گفته می‌شود که از دوران قاجار، اتصال چابهار به شمال کشور یک رویا بوده است»

هراس دیرینه دشمنان از اتصال چابهار به شمال ایران

معاون اقتصادی رییس جمهور تصریح کرد: رقبا و دشمنان ما به شدت از اتصال این منطقه به شمال کشور هراس داشتند و نگران بودند برای اینکه از تاثیر اقتصادی این منطقه بر همه ایران نگران بودند.

وی افزود: بنابراین آینده اینجا بسیار مهم است. همه مسوول هستیم. این منطقه و ما در تهران باید تلاش کنیم که این نقش‌آفرینی منطقه جنوب سیستان و بلوچستان، چابهار، کنارک، دشتیاری و زرآباد بتواند نقش خودشان را اجرا کنند و اگر این منطقه زنده شود یعنی همه کشور ایران زنده خواهد شد.

پیگیری مصوبات سفر آیت‌الله رئیسی، جدی است

رضایی با بیان اینکه در هفته آینده مصوبات سفر رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد گفت: تصمیمات خوبی گرفته شده است و سفر کوتاهی که ما آمدیم بیانگر این است که ما به طور جدی پیگیر هستیم تا این منطقه نقش خودش را پیدا کند.

او گفت: در ارتباط با منطقه، مجتمع عظیم پتروشیمی که درحال احداث است با بهره گیری از آسیب‌شناسی پتروشیمی‌های گذشته در ماهشهر و جاهای دیگر، هم فناوری‌ها جدید شود و هم صنایع پایین‌دستی این پتروشیمی‌ها رقم بخورد.

معاون اقتصادی رییس جمهور ادامه داد: از کارخانه ای بازدید کردیم که با مواد اولیه پتروشیمی، بسته‌بندی‌ها و سفره و وسایل خانگی و مصرفی تولید می‌کردند و جالب این بود که حتی همان ضایعات هم در خود کارخانه تبدیل به محصول می‌شد که جای تشویق دارد. « علاقه به کار، خلاقیت و نوآوری بوجود می‌آورد»

توجه به صنایع پایین‌دستی

وی با تاکید بر اینکه سود در صنایع پایین‌دستی است گفت: پتروشیمی‌هایی وجود دارد اما اگر پتروشیمی های مدرن‌تری که صنایع پایین‌دستی را هم داشته باشند، چند میلیون شغل ایجاد خواهد شد.

معاون اقتصادی رییس جمهور تصریح کرد: در بحث فولاد، پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و نفت می‌توانستیم صنایع پایین‌دستی خوبی داشته باشیم اما متاسفانه تا به حال همه را خام فروشی کرده‌ایم.

رضایی تاکید کرد: برای منطقه و کشور بسیار مهم است که در فولاد و مجتمع پتروشیمی، صنایع پایین دستی بوجود بیاید.

بندر شهید بهشتی چابهار از بنادر مطرح حوزه اقیانوس هند خواهد شد

وی افزود: بندر شهید بهشتی و فاز دوم آن انجام شود، بندر شهید بهشتی از بنادر مطرح حوزه اقیانوس هند خواهد شد. کشتی‌های غول پیکر اقیانوس پیما می‌تواند در اینجا کالاهای کشور را پیاده یا صادر کنند.

رضایی ادامه داد: جاده و راه آهن جنوب به شمال که چابهار را به سرخس و بعد به عشق آباد، ترکمنستان و آسیای مرکزی وصل می‌کند، از سوی دیگر این راه آهن چابهار را به رشت، قفقاز و اروپای شرقی و روسیه وصل می‌کند و حرکتی فوق‌العاده انقلابی در حوزه اقتصاد ایران صورت می‌گیرد.این موضوع هم به طور جدی دنبال می‌شود.

آینده درخشان چابهار

او افزود: امروز در این خصوص صحبت شد که به کارها سرعت بدهند، تمامی هزینه‌ها را محاسبه کرده‌ایم تا کار با سرعت انجام شود. اینهایی که گفته می‌شود نه شعار است و نه وعده، مجتمع پتروشیمی، فولاد، بندر شهید بهشتی، جاده و راه آهن کریدور جنوب و شمال، همه اینها باید سرعت بگیرد و در این دولت انجام خواهد شد و مطمئن باشید این منطقه آینده درخشانی خواهد داشت.

رضایی تصریح کرد: همانطور که صحبت از جنگ اقتصادی کرده‌ایم یکی از خرمشهرهایی که در آینده آزاد خواهد شد، پیروزی در تکمیل پروژه ها طی دو تا سه سال آینده است و یک تودهنی خواهد بود به همه کسانی که بدون رعایت حقوق بین‌الملل و انسانی، درحالی که با ما قرارداد و تعهد داشتند، بدون منطق و توجیه کشور ما را محاصره کردند.

معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: ما باید از خودمان نشان می‌دهیم که دشمن نمی‌تواند ایران را از پای در بیاورد، ایران می‌خواهد که از طریق صلح، عدالت و انسانیت زندگی کند. چرا مارا محاصره کرده‌اند؟ ما به کدام کشور لشکرکشی کرده‌ایم؟ آن‌ها فقط از پیشرفت ما هراس دارند.

او ادامه داد: واقعا ما با چه کشوری در جنگ هستیم که چنین برخوردهایی می‌کنند، از پیشرفت ما می‌ترسند و از ۲۰۰ سال قبل تاکنون نگران وصل شدن چابهار به تهران هستند.

رضایی افزود: همانطور که تا الان نشان داده‌ایم از این به بعد هم باید نشان بدهیم که شکست ناپذیریم و کار و حضور مردم یک حضور جهادی و رزمندگی است. به ثمر رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام برای ما مهم است و باید این‌ها را تکمیل کنیم.

معاون رییس جمهور بیان داشت: موضوع بیمارستان چابهار را پیگیری کردیم و قرار شده این کار به منطقه آزاد محول شود و به بهره‌برداری خواهد رسید تا مردم این منطقه بتوانند از مزایای آن استفاده کنند.

وی ادامه داد: بانک و بورس حق منطقه آزاد است و این را پیگیری می‌کنیم یعنی اینکه منطقه آزاد چابهار جزو مناطق پیشرفته دنیا باشد و سرمایه‌گذاران خارجی هم در بورس و هم در بانک این منطقه حضور فعال داشته باشند.
معاون اقتصادی رییس جمهور به موضوع تجهیزات اطفای حریق در بنادر حوزه سواحل مکران اشاره کرد و افزود: این موضوع هم باید پیگیری شود تا از بروز آتش‌سوزی‌ها در اسکله‌های صیادی جلوگیری شود.
رضایی گفت: توسعه گمرک و آب‌ شیرین‌کن نیز ازجمله مشکلاتی است که با پیگیری‌های مسوولان حل خواهد شد.
به گفته وی، بازارچه مرزی و تعهد از پیله‌وران یک موضوع خوبی است که اشتغال فراهم و تثبیت می‌کند و اگر بتوانیم در کنار کریدور راه‌آهن، انتقال آب را هم داشته باشیم در هر ۱۰۰ کیلومتر یک شهر لجستیکی ایجاد می‌شود و مهاجرت معکوس در این مناطق رقم خواهد خورد. این موضوع برای ما جنبه امنیتی دارد و بسیار مهم است که در کنار راه‌آهن، آب هم منتقل شود و کمبود جمعیتی هم جبران شود.
حاشیه‌نشینی زیبنده چابهار نیست
معاون اقتصادی رییس جمهور تصریح کرد: در اطراف چابهار جمعیتی حدود ۱۵ هزار نفر حاشیه‌نشین وجود دارد که زیبنده این منطقه نیست، نمی‌شود که منطقه آزاد خوبی داشته باشیم اما چند کیلومتر آن‌طرف‌تر پانزده هزار نفر وضع ناگواری داشته باشند، صحبت شده تا اختیار ساماندهی حاشیه‌نشینی را به منطقه آزاد بدهند و این منطقه با سرعت زیاد مشکل حاشیه‌نشینی را مرتفع کند.

رضایی با بیان اینکه برخی جوانان مشغول به کار دارای تحصیلات و مهارت‌های تخصصی نیستند گفت: این اشتباه است و حداقل سه هنرستان باید در اینجا احداث و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید انجام شود. این درست نیست که همیشه از نقاط دیگر نیروی متخصص به اینجا آورده شود.

او تاکید کرد: هر اقدامی که انجام می‌شود باید به زندگی و معیشت مردم مرتبط شود تا مردم بتوانند در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی و به کسب و کارهای کوچک و صنایع پایین‌دستی وصل شوند، لذا توانمندسازی باید جزو وظایف همه ما مسوولان باشد.

در این نشست، فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع، مشکلات و موانع پیش روی خود را مطرح کردند.

"محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور" و "سعید محمد مشاور ریس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد" دیروز پنجشنبه با استقبال حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان، عبدالرحیم کُردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، معاونان استاندار، فرمانداران و جمعی از مدیران، نخبگان و معتمدان وارد شهرستان چابهار شدند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا گوهر عشقی ایام فاطمیه محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور سیستان و بلوچستان چابهار منطقه آزاد اقتصادی آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا گوهر عشقی ایام فاطمیه معاون اقتصادی رییس جمهور صنایع پایین دستی بندر شهید بهشتی پتروشیمی ها منطقه آزاد خواهد شد راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۳۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان

محمد حسین بنی اسدی، سرکنسول سابق ایران در لاهور پاکستان و کارشناس مسائل شبه قاره در یادداشتی برای جماران نوشت:

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به‌دعوت ‌آقای شهباز شریف نخست وزیر  پاکستان، در راس یک هیئت عالی رتبه سیاسی ، اقتصادی ، امنیتی و فرهنگی و به منظور یک دیدار سه روزه رسمی در تاریخ  سوم اردیبهشت وارد اسلام آباد پایتخت پاکستان شد . ابراهیم رئیسی  پس بازدید از دو شهر بزرگ لاهور و کراچی در تاریخ پنجم اردیبهشت این کشور را به مقصد سریلانکا ترک کرد.

ابراهیم رئیسی در بدو ورود به اسلام آباد از سوی آقای ریاض حسین پیرزاده وزیر مسکن پاکستان مورد استقبال قرار گرفت . رییس جمهور کشورمان در کاخ نخست وزیری مورد استقبال شهباز شریف نخست وزیر قرار گرفت و طی اقامت در اسلام آباد  علاوه بر نخست وزیر با آصف علی زرداری رئیس جمهور ، ایاز صادق رئیس مجلس نمایندگان، یوسف رضا گیلانی رئیس مجلس سنا  و  ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان دیدار و گفتگو کرد.  

طبعا در این گفتگوها طیف گسترده ای از موضوعات سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی در حوزه‌ دوجانبه، منطقه ای و بین المللی  مورد  گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت که  منجر به امضای  هشت فقره سند شامل ٣ توافقنامه و ۵ یادداشت تفاهم مشترک بین ایران و پاکستان به شرح زیر شد : ١. موافقتنامه امنیتی  ٢. موافقتنامه قضایی در امور مدنی و تجاری ٣. موافقتنامه در امور بهداشت دامی ۴. یادداشت تفاهم  ایجاد مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی ۵. یادداشت تفاهم توسعه منابع انسانی پاکستان ۶. یادداشت تفاهم  تبادل فیلم‌های سینمایی ٧. یادداشت تفاهم شناسایی متقابل استاندارد ٨. یادداشت تفاهم همکاری های حقوقی .

سرانجام  این دیدار با صدور یک بیانیه مشترک مرسوم در سفرهای سطح بالا به اتمام رسید و  آقای رئیسی اسلام آباد را به مقصد لاهور و کراچی ترک کرد.

 دیدار رییس جمهور به پاکستان قبل از تنش اخیر  بین ایران و اسرائیل تنظیم شده بود و ارتباطی با تحولات اخیر در آسیای غربی نداشت.گرچه توسط برخی شخصیت‌ها اشاراتی به  اقدام شجاعانه ایران در هدف قرار دادن اسرائیل  شد.

طی این سفر رسانه های پاکستان  در سطح گسترده ای به پوشش خبری پرداختند.  در سفر به لاهور و کراچی نیز مجموعه ای از برنامه‌های عمدتا فرهنگی و دیپلماسی عمومی برای رئیس جمهور و همسرش تدارک دیده شد که انعکاس گسترده ای در ایران  و پاکستان داشت.  در نظام‌های فدرال مانند پاکستان  سروزیر ایالت یا استاندار و وزیران ایالات هیچگونه اختیار مذاکره و تبادل نظر در امور کلان مثل سیاست خارجی، دفاعی، امنیتی و اقتصادی ندارند و صرفا سفر رئیس جمهور به این دو ایالت در چارچوب دیپلماسی عمومی  قابل ارزیابی است .

تبادل سفر و گفتگو های مستمر و مستدام در سطوح عالی بین دو کشور همسایه امری پسندیده و ضروری است مشروط بر اینکه اینگونه سفرها به نتایج ملموس منجر  و  موازین معمول و تشریفاتی در شأن  دو کشور نیز  مراعات شود.   به تعبیری مورد اشتیاق طرفین  و به صورت مرضی الطرفین  صورت گیرد ، در این سفر مواردی احساس می شود که نشان از عدم اشتیاق  طرف پاکستانی می دهد از جمله در حوزه تشریفات و استقبال از رئیس جمهور کشورمان  نوعی عقب گرد نسبت به گذشته احساس می شود .

 به یاد دارم در سفر آقای روحانی به اسلام آباد در سال ۹۵ که شخصا شاهد بودم در همین  فرودگاه‌ شخص نواز شریف نخست وزیر وقت در پایین پلکان هواپیما از آقای حسن روحانی استقبال کرد و به نشانه احترام چند توپ نیز شلیک شد، به هنگام خروج نیز شخص رئیس جمهور آقای  ممنون حسین در فرودگاه  مهمان را بدرقه کرد و طی اقامت کوتاه  آقای حسن روحانی دو مراسم ضیافت نخست وزیر و رئیس جمهور  پاکستان برگزار شد.

 اکنون در این سفر حضور وزیر مسکن پاکستان آقای ریاض حسین پیرزاده  جای پرسش است و در عرف دیپلماتیک  نوعی کاهش مراسم تشریفات سفر تعبیر می شود.

دست آوردهای سفر شامل هشت فقره سند فوق الذکر ، نامگذاری خیابانی به نام ایران ، دکترای افتخاری به رئیس جمهور ، بیانیه مشترک و چند مراسم  فرهنگی و باز دید از چند مکان فرهنگی  برای رییس جمهور و همسرش در مجموع از وزانت و اعتبار در  چنین سطحی  برخوردار نیستند.

 اسناد امضاء شده در این سفر نیز از اهمیت و جایگاه خاصی حکایت  نمی کند،  به ویژه یادداشت تفاهم ها در شأن یک چنین دیدار عالی رتبه نیست و حتی در سفر مدیران میانی نیز قابل حصول بود .

هدف‌گذاری  ده میلیاردی مبادلات تجاری  بین دو کشور نیز  با توجه به تحریم‌های ایران و تاکید پاکستان بر رعایت این تحریم ها  اقدامی حساب شده تلقی نمی شود به ویژه اینکه  طی چند دهه  گذشته دو کشور حتی نتوانسته اند سطح مبادلات خود را به ۵ میلیارد برسانند، حال ناگهان سطح ۱۰ میلیارد دلار را هدف گذاری کرده اند. همزمان با این سفر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر پاکستان را تهدید به تحریم کرد و گفت احتمال تحریم کشورهایی که به دنبال همکاری تجاری با ایران هستند وجود دارد.

 مبتکر هدف‌گذاری سطح ده میلیارد دلاری بین دو کشور باید روشن سازد  در حالی که چندین سال است  ایده شعار پنج میلیاردی توسط ایران ناکام مانده،  حال چگونه و با چه ابزاری ده میلیارد دلار هدف‌گذاری شده آنهم با وحود تحریم ها  و ارتباط نداشتن ایران با نهادهای اقتصادی جهان .

صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قبل از سفر رئیس جمهور کلیپی از میزان مبادلات تجاری ایران و پاکستان را با رقم حدود  دو میلیارد دلار صادرات ایران و ۶۷۳ میلیون دلار  صادرات پاکستان به ایران پخش کرد. رئیس جمهور نیز از هدف گذاری ۱۰میلیارد دلاری برای مبادلات تجاری بین دو کشور سخن به میان آورد، این در حالی است که  تحریم های  ایران عملا تجارت مستقیم با پاکستان را مختل کرده است.

 سفر رئیس جمهور به دو شهر بزرگ لاهور و کراچی  بسیار به جا و مناسب ارزیابی می شود ولی باید این نکته را در نظر داشت که مردم پاکستان به طور کلی نسبت به ایران از چنین ابراز احساسات و علاقه ای برخوردارند و لذا نباید آن را محدود  و منحصر به  این سفر آقای رئیسی کرد  . این علاقه پاکستانی‌ها به ایران ریشه در تاریخ ، فرهنگ و پیوندهای مشترک تمدنی دارد که در نتیجه این عوامل و عناصر ، همدردی و همدلی و همراهی مردم پاکستان نسبت به ایران را ایجاد کرده است.

 و اما ارزیابی نهایی از سفر رئیس جمهور به پاکستان:

 تشریفات سطح پایین و دو روز سفر به لاهور و کراچی از نظر برخی  بیانگر آن است که این سفر به اصرار طرف ایرانی صورت گرفته تا آقای رئیسی برای سفر به سریلانکا  مستمسک سفر پاکستان را داشته باشد . پاکستانی‌ها در مراودات با کشورهایی مثل ایران به امتیازات اقتصادی چشم دوخته اند همان انتظاری که از عربستان و سایر کشورهای عربی دارند.  ولی از قرار معلوم نسبت به امتیاز مالی از ایران مایوس شده و از طرف دیگر دندان های ما را شمرده و ذائقه مسئولین را تشخیص داده اند.  از این رو با اظهارات ستایش گونه و مدیحه  سرایی از قدرت و شوکت و عظمت ایران در گذشته و حال  دل ما را خوش کنند.   در این سفر هم برخی چهره ها از ایران به‌عنوان پادشاه جهان اسلام و شیر خاور میانه یاد کردند و البته از اینکه دل ما از عملیات  وعده صادق خنک شده، سخن گفتند. ظاهراً این شگرد پاکستانی‌ها  جواب هم داده و رضایت طرف ایرانی را نیز جلب کرده  است.

 قبل از انقلاب در پاکستان ، ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده‌ ولی طی چهار دهه گذشته به مرور این جایگاه ‌ایران  تقلیل یافته و عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس جای آن را گرفته اند  به طوریکه شهباز شریف اولین سفر خارجی خود را به عربستان اختصاص داد و متعاقب آن،  وزیر خارجه عربستان در صدر یک هیئت  اقتصادی و سیاسی به اسلام آباد سفر کرده و پیرامون چگونگی سرمایه گذاری در پاکستان به مذاکره ‌پرداخت.  قرار است در آینده نزدیک، یک هیئت  شامل شرکتهای عربستانی برای اجرای این تفاهمات به پاکستان  سفر کنند.

پاکستان زمانیکه انتظارات خود از ایران را عملی نمی بیند و از سوی دیگر روابط را در یک فاز بی اعتمادی  و بعضآ چالشی مثل تشکیل گروه زینبیون، موشک‌پرانی و گروههای تجزیه طلب و تروریست می بیند طبیعی است که روی روابط با عربستان تمرکز بیشتری کند و به ایران صرفا نگاه نمایشی برای استفاده داخلی داشته باشد.

 در مجموع سطح تشریفات پایین که پاکستان برای رئیس جمهور قائل شد و اسناد نه چندان مهم امضاء شده و دست آوردهای ناچیز سفر  بیانگر این است که اینگونه سفرها ی تشریفاتی و تجملاتی بیشتر با پیگیری ایران صورت گرفته که وزارت خارجه مدیریت آن را به عهده داشته و احتمالا حوزه سیاسی و اقتصادی وزارت  خارجه بیشتر به خاطر کسب اعتبار سعی در متقاعد کردن عالی ترین مقامات از جمله رئیس جمهور به انجام سفر نموده در حالیکه شأن و جایگاه رئیس جمهور کشور  به مراتب بیش از این است که خرج  اینگونه سفر های تشریفاتی با دست آوردهای اندک شود.

به نظر می رسد حوزه  پاکستان در وزارت خارجه  توجه  ویژه شخص وزیر و سازمانهای  نظارتی به برنامه ریزی های سطحی کسانیکه تجربه لازم را  در امور پاکستان ندارند و با دادن اطلاعات نادرست  تصمیم گیران کلان را دچار اشتباه کرده و اعتبار  کشور را قربانی امیال  اداری و صنفی خود می سازند،  طلب می کند.

روابط با پاکستان برای ایران اهمیت حیاتی دارد  و ایجاب می کند به جای این  سفرهای تشریفاتی با دست آوردهای ناچیز به موارد و مطالب عمیق  و سرنوشت ساز  تامین کننده منافع ملی ایران  تمرکز شود وگرنه فرصتهای موجود از بین می رود  به طوری که ترمیم آنها  در آینده  پر هزینه و ناممکن خواهد بود.

دیگر خبرها

  • سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • تقویت اقتصاد کشور دشمنان را ناامید خواهد کرد
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم