Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@09:56:30 GMT

شکاروصید قو در تالاب های محمودآباد نداشتیم

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۳۲۲۶

شکاروصید قو در تالاب های محمودآباد نداشتیم

به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد دعاگو گفت: در ۲۰ آبان ماه سال جاری با ورود اولین دسته از قوهای مهاجر به تالاب سرخرود، کانکس محیط بانی در کنار تالاب نصب و محیط بانان به صورت شبانه روزی در آن مستقر شدند.

وی با اشاره به تشدید نظارت‌ها از سوی محیط بانان اداره کل و شهرستان‌های اطراف در حوزه تالاب سرخرود جهت حفاظت بیشتر از قوهای مهاجر، افزود: خوشبختانه تاکنون هیچ گونه شکار و یا تیراندازی در این تالاب رخ نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره حفاظت محیط زیست محمودآباد تصریح کرد: براساس آخرین سرشماری در روز چهارشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۰ تعداد قوهای مهاجر در مجموع سه دامگاه و تالاب سرخرود به ۵۵۰ بال رسیده است و احتمال حضور تعدادی قو در دامگاه ازباران شهرستان فریدونکنار هم وجود دارد.

دعاگو ادامه داد: با توجه به افزایش مهاجرت پرندگان به منطقه و کمبود غذا، قوها برای تغذیه به آببندان های دیگر پرواز کرده و احتمال شکار و یا زنده گیری آنان وجود دارد. که در چند روز گذشته یکی از دامگاه دارانی که اقدام به صید قوها کرده بود دستگیر و به دادگاه معرفی شد.

وی با اشاره به دستگیری یکی دیگر از متخلفین سابقه دار در شهرستان فریدونکنار که ۲۴ بال قوی فریاد کش را زنده گیری و به قصد فروش در منزل شخصی نگهداری می‌کرد، افزود: متأسفانه برخی افراد فرصت طلب و سودجو که با برخورد قانونی محیط بانان مواجه می‌شوند، در صدد تشویش اذهان عمومی برآمده و با اظهارات نادرست و نسنجیده، تلاش شبانه روزی محیط بانان را نادیده می‌انگارند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست محمودآباد از علاقمندان به محیط زیست و حیات وحش خواست تا اخبار صحیح و درست را از منابع خبری معتبر دریافت کنند. دعاگو افزود: با تشدید اقدامات حفاظتی و با کمک محیط بانان یگان حفاظت استان و شهرستان‌های مجاور، تمامی متخلفین حوزه شکار تحت رصد اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمود آباد قرار دارند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست محمودآباد اظهار داشت: در سال‌های گذشته نیز اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد با همکاری دوستداران حیات وحش از سراسر کشور موفق به حفاظت از این تالاب و قوهای مهاجر می‌شد.

دعاگو در پایان از همه مردم و تشکلهای زیست محیطی خواست در حفاظت از پرندگان مهاجر، بخصوص قوهای مهاجر در تالاب سرخرود، با اداره حفاظت محیط زیست محمودآباد همکاری کنند تا بتوانیم میزبان خوبی برای پرندگان مهاجر باشیم.

کد خبر 5377448

منبع: مهر

کلیدواژه: محیط زیست مازندران شکار و صید شهرستان محمودآباد بوشهر ویروس کرونا گرگان آمار کرونا کرمانشاه لیگ برتر فوتبال ایران آلودگی هوا عکس استانها شب یلدا سانحه تصادف قاسم سلیمانی قوه قضاییه واکسن کرونا تالاب سرخرود قوهای مهاجر محیط بانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۳۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران

به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت‌ زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستان‌گذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچله‌ها، حواصیل‌ها، زنبورخوارها، و گلاریول‌های بال‌سرخ به‌همراه حدود 60 نوع دیگر از پرنده‌ها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرم‌شدن هوا خود را به محیط‌های طبیعی مازندران می‌رسانند.

وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامده‌اند بلکه زمان آشیانه‌سازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعت‌دوستان که به دل طبیعت می‌زنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.

ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزن‌ها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانه‌های سپری‌شدن زمستان، پرنده‌های زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاه‌های اصلی را از سر می‌گیرند اما تالاب‌های مازندران در طول سال، میزبان پرنده‌های مختلفی است.

وی تصریح کرد: آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابه‌جایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاه‌ها، هم زیست دارند و هم آشیانه‌گذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمی‌گردند.

ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابل‌توجهی از پرندگان تابستان‌گذران از جمله گلاریول‌های بال‌سرخ عاشق زمین‌های تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها به‌ویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در اوج حضور پرندگان زمستان‌گذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستان‌گذران به محیط‌های طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.

وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله به‌دلیل تنوع محیطی بالا، زمستان‌گذرانی داشتند.

بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالاب‌های میانکاله، ازباران، سرخ‌رود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالاب‌ها در فصول مختلف سال، نشانه‌های روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را به‌همراه دارند.

دیگر خبرها

  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر