Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیراً تصاویری در فضای مجازی با عنوان سر بریدن و کشتار وحشیانه قوهای مهاجر در مازندران پخش شد که این تصاویر متاثرکننده, با اعتراض و مطالبه‌گری مردم و دوستداران محیط زیست در جهت شفاف سازی و پیگیری ماجرا از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران همراه شد.

علی محمد دعاگو, رئیس اداره محیط زیست شهرستان محمودآباد درباره شایعات و تصاویر پخش شده در فضای مجازی توضیح داد: شکار شدن قوهای مهاجر و سر بریدن آن‌ها شایعه است و خوشبختانه تاکنون هیچگونه شکار یا تیراندازی در محدوده‌ای که این قوها ساکن هستند رخ نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در تاریخ  بیستم آبان‌ماه سال جاری با ورود اولین دسته از قوهای مهاجر به تالاب سرخرود، به منظور تشدید مراقبت‌ها و جلوگیری از شکار قوهای مهاجر کانکس محیط‌بانی در کنار تالاب نصب و محیط‌بانان به صورت شبانه‌روزی در آن مستقر شدند و بر اساس آخرین سرشماری در روز چهارشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۰ انجام دادیم, تعداد قوهای مهاجر در مجموع سه دامگاه و تالاب سرخرود به ۵۵۰ بال رسیده است.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان محمودآباد گفت: با توجه به  افزایش مهاجرت پرندگان به منطقه و کمبود غذا، قوها برای تغذیه به آببندان‌های دیگر پرواز کرده و احتمال شکار و یا زنده گیری آنان وجود دارد که در چند روز گذشته یکی از افرادی که اقدام به صید قوها کرده بود دستگیر و به دادگاه معرفی شد.

وی با اشاره به دستگیری یکی دیگر از متخلفین سابقه‌دار در شهرستان فریدون‌کنار که ۲۴ بال قوی فریادکش را زنده‌گیری و به قصد فروش در منزل شخصی‌اش نگهداری می‌کرد، افزود: متاسفانه برخی افراد فرصت طلب و سودجو که با برخورد قانونی محیط بانان مواجه می‌شوند، در صدد تشویش اذهان عمومی برآمده و با اظهارات نادرست و نسنجیده، تلاش شبانه روزی محیط‌بانان را نادیده می‌گیرند.

دعاگو در پایان از همه مردم و تشکل‌های زیست محیطی خواست در حفاظت از پرندگان مهاجر، به خصوص قوهای مهاجر در تالاب سرخرود، با اداره حفاظت محیط زیست محمودآباد همکاری کنند تا بتوانیم میزبان خوبی برای پرندگان مهاجر باشیم.

۴۷۴۷

کد خبر 1583649

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شکار محیط زیست قوهای مهاجر محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)

به‌تازگی تصویری در شبکه‌های اجتماعی، مبنی‌بر شکار یک پلنگ ایرانی در پارک ملی هِنگول بلوچستان پاکستان، منتشر شده است. این نژاد از پلنگ در معرض خطر انقراض است.

به گزارش فارس، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)