Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، محمدجلیل آل امین، دانش آموخته‌ی فلسفه و فعال رسانه‌ای، در یادداشتی به موضوعِ قرارگاهِ امید و نشاط در صدا و سیما پرداخت:

«قرار» موقعیتی است که در آن هدفی معین و محقق می‌شود. قرار می تواند خوب یا بد باشد. قرار رحمانی، به دارُالقرار[قرارگاه خوب] و قرار شیطانی، به بِئس‌القرار[قرارگاه بد] منتهی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای استقرارِ قرار، قرارگاه تشکیل می شود.

بی قراریِ مفاهیمِ انسانی در آوردگاهِ خصمانه‌ی رسانه هایی که هدف غاییِ آنها نقطه زنیِ اصل و اساسِ اندیشه‌‌های آزاد و آگاهِ انسانِ ۲۵۰ ساله است، افکار عمومیِ جهان را با آشوب مواجه کرده است.

رسانه‌هایی که با صرف هزینه‌‌های هنگفت، دامنه‌ی نفوذ و حضورشان در خانه های ذهنِ بسیاری از ابنای بشر، آنها را بی‌قرار و آشفته ساخته است.

پیمان و قرارِ انسانِ ۲۵۰ ساله با انسان در تاریخ، رسیدن به کمالِ مطلق و ابتهاجِ وجودی بود. کمال مطلق یعنی رهایی از بی قراری هایِ خود‌ساخته‌ی انسان و استقرارِ امید به بودن در مدارِ هستی.

اگر عقلانیت و کمالگراییِ الهی از رسانه‌ها سلب شود، کدام محتوا باقی می ماند که ارمغانش به جامعه، سعادت و نیک‌بختی باشد. رسانه های آشوبگر و متخاصم چنین رسانه هایی هستند. رسانه هایی که قرارگاه‌شان فتنه و تحریف برای زدودن امید از نهادِ انسان است. تفتین و تحریف عقل و ایمان در هندسه‌ی فکری انسانِ مدرن که با امواج، گزارش ها و اخباری ذات گریز، احاطه گردیده است.

در عصر یخ زده‌یِ گردش افکار التقاطی، در این‌سوی تاریخ، هیچ حاکم سیاسی در بنان و بیان، نگرانِ ناامیدی و یأسِ مدرنی که با فتنه‌گرهای رسانه هایِ اصالت‌گریز، دامن بشر را گرفته، نشده و دستور تشکیل قرارگاه امید و نشاط را صادر نکرده است.

رهبران سیاسی در اتاق های جنگ روانی، با تشکیل قرارگاه‌های فتنه و آشوب، روش هایِ نوینِ تولید و انتشارِ پیام‌های تفرقه‌افکن، ناامیدکننده و هویت‌سوز را به افسران خود برای تسلط بر عالم و مصادره‌‌ی منابعِ آن برای منافعِ خود، آموزش می دهند.

در چنین دنیایِ مِه آلوده‌ای، رهبری در قامت یک مصلحِ جهانی برمی‌خیزد و از استقرارِ امید و نشاط در دریای موّاجِ زندگیِ انسانِ گرفتار در تاریکی های پست‌مدرن سخن می‌گوید. دریافت حکیمانه از وضعیتِ زیستیِ جوامع گرفتار در حصارِ دشواری‌های زمانه، علتِ غاییِ اهتمام به تشکیل قرارگاه در اندیشه رهبر جمهوری اسلامی ایران است. حکمتی که رهبران سیاسی جوامع سلطه از ادراکِ چیستی و ضرورتِ آن فرسخ‌ها فاصله دارند.

قرارِ همه‌ی رسانه‌های آزاد‌اندیش و معرفت‌بنیاد باید ایجاد امید و نشاط در جوامعِ انسانی باشد. قراری که با قرارگاه منطقه‌ای و جهانی برای انسان جهان‌وطن میسر می شود.

این روزها ساکنانِ ساختمان‌‌شیشه‌ایِ رسانه‌ملی، آزمون و تکلیفی تاریخی برای نجاتِ انسان مأیوس از محتوایِ رسانه‌های الینه‌شده در جهان دارند.

قرارگاهی که می تواند در شروعِ قرن جدیدِ ایرانی، طلوعی برایِ امید و نشاطِ جهانی در همه‌ی جوامع‌آزادیخواهِ انسانی باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رسانه ملی امید و نشاط رسانه هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • شکل‌گیری امید‌آفرینی در جامعه پس از مشاهده دستاوردهای پژوهشی سمپادی‌ها
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • جبلی: مسعود اسکویی مصداق بارز نشاط و سرزندگی بود
  • معلّمان، قافله‌سالاران کاروان روشنگری
  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • بدجوری دل درد گرفتیم