Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@18:46:07 GMT

صاحبان این مشاغل چاق نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۸۲۳۵

صاحبان این مشاغل چاق نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، این روز‌ها پشت میزنشینی و عدم تحرک در محیط‌های کاری رفته رفته تبدیل به مشکلی شده است.

شاعر حق داشته است که بگوید «برو کار می‌کن مگو و چیست کار / که سرمایه جاودانی است کار». کار کردن علاوه بر اینکه زندگی را تامین می‌کند، به همه اعتماد به نفس و استقلال می‌دهد.

بگذریم از اینکه بعضی از شغل‌ها به معنای واقعی کاذب هستند و خیر چندانی برای بشریت ندارند، اما در حالت کلی کار کردن برای تامین زندگی، سلامت جسم و روح، بالا رفتن اعتماد به نفس، بیشتر شدن روابط اجتماعی و کسب تجربه‌های گوناگون خوب و در عین حال لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متاسفانه این روز‌ها پشت میزنشینی، زل زدن طولانی مدت به مانیتور و عدم تحرک در محیط‌های کاری رفته رفته تبدیل به مشکلی شده است که به زودی دامن خیلی‌ها را می‌گیرد.

ساعت‌ها تکیه دادن به صندلی اداره یا به اصطلاح پشت میزنشینی اگرچه کمی با کلاس به نظر می‌رسد، اما خیری برای سلامتی و تناسب اندامتان ندارد. بعضی از مشاغل مانند کشاورزی، پرستاری و ... برای سلامتی و تناسب اندام سود بیشتری دارند.

پستچی‌ها؛ رژیم غذایی سالم و دور از پرخوری
پستچی‌ها یا مامورین زحمتکش اداره‌های آب، برق و تلفن برای رساندن نامه‌ها یا قبوض چند کیلومتر راه می‌روند؟ از قدیم الایام پستچی‌های زحمتکش با پای پیاده، دوچرخه یا موتور و ماشین جابجا می‌شدند تا نامه‌ها و محموله‌های پستی را به دست صاحبانشان برسانند.

پستچی‌ها و یا قبض رسان‌هایی که پیاده یا با دوچرخه وظیفه شان را انجام می‌دهند در چهارچوب مشاغل سالم قرار می‌گیرند. آن‌ها بیشتر روز را در هوای آزاد به سر می‌برند، به همین دلیل پرخوری نمی‌کنند و سالمتر هستند.

کارگران ساختمان؛ بنیه قوی و قدرت بدنی زیاد
کار کردن در بخش ساخت و ساز نیاز به بنیه قوی و شرایط بدنی خوب دارد. در واقع کار کردن با مصالح سنگین، کار کردن با دریل و به طور کلی کار‌های فیزیکی این چنینی اصلا ساده نیست و نیاز به تجربه و قدرت بدنی بالا دارد.

کارگر‌های ساختمانی مدام در حال تکاپو هستند. به همین دلیل هم امکان چاقی آن‌ها خیلی پایین و حتی صفر است. اگر می‌خواهید کمی چربی بسوزانید، می‌توانید چند روزی هم که شده این حرفه را امتحان کنید. البته اگر پایه هستید.

غریق نجات‌ها؛ آمادگی جسمی و قدرت واکنش بالا
می‌خواهید سالم و خوش هیکل باشید، می‌توانید غریق نجات شوید. غریق نجات‌ها برای نجات دادن جان یک انسان مجبورند ورزش‌های سختی انجام دهندو آمادگی جسمانی بالایی داشته باشند.

اینگونه نیست که همیشه روی صندلی بلندی کنار دریا بنشینند و نگاه کنند. آن‌ها مدام گوش به زنگ هستندو باید آماده باشند. برای کسب این آمادگی جسمانی نیز مدام شنا می‌کنند و می‌دوند.

در واقع این روزش‌ها بخشی از حرفه غریق نجاتی است. برای همین هم غریق نجات‌ها افراد سالم و دارای تناسب اندام هستند.

نظامی‌ها؛ آمادگی جسمی و روحیه قوی
شاید با دیدن این آیتم تعجب کرده و پیش خودتان بگویید جان نظامی‌ها که همیشه در خطر است. بله حق با شماست. نظامی‌هایی که در میدان جنگ هستند بدون شک هر لحظه در معرض خطر و حتی مرگ قرار دارند.

اما همه نظامی‌ها که هر روز در ماموریت و جبه‌های جنگ نیستند، اما چرا نظامی بودن جزو سالم‌ترین شغل‌ها و نظامی‌ها جزو خوش اندام‌ترین افراد جامعه هستند؟

یک نظامی باید همیشه روی فرم باشد؛ بنابراین باید هر روز ورزش کند و تمرین‌های آمادگی جسمانی بسیار سختی را انجام دهد. علاوه بر این، نظامی‌ها زمان زیادی در هوای بیرون هستند، روحیه گروهی بالایی دارند و مجبورند نظم و اصول خاصی را رعایت کنند.

از این گذشته نظامی‌ها شکمشان را در فست فود‌ها پرنمی کنند و همان چیزی را که در پادگان‌ها سرو می‌شود می‌خورند. هر چه باشد غذایشان باز بهتر از غذا‌های فست فودی سرشار از چربی و قند و نمک است.

پیشخدمت‌های رستوران؛ مهارت در حفظ تعادل
به ندرت پیش می‌آید که پیشخدمت‌های رستوران یک جا بند شوند. حتما دیده اید که پیشخدمت‌ها چطور با یک دست چندین بشقاب را حمل می‌کنند؟ آن‌ها مدام از این میز به آن میز می‌روند و سفارش مشتری‌ها را می‌گیرند و سرویس می‌دهند.

به همین دلیل هم کالری زیادی می‌سوزانند. اگر شما هم مدتی است که بیکار هستید و البته کمی اضافه وزن پیدا کرده اید، می‌توانید این شغل را انتخاب کنید.

کارگران اسباب‌کشی؛ کالری سوزی بالا
مستاجر‌هایی که هر سال مجبورند اسباب و اثاثیه خود را جمع کرده و به خانه دیگری نقل مکان کنند بهتر می‌دانند که اسباب کشی چه کار سخت و طاقت فرسایی است و هیچ کس دلش نمی‌خواهد هر سال این کار را تکرار کند.

بدون شک، این افراد فردای اسباب کشی احساس خستگی و کشیدگی ماهیچه‌ها را به خوبی احساس می‌کنند. کارگر‌های حرفه‌ای اسباب کشی به دلیل شغلی که دارند به راحتی کالری می‌سوزانند و گرفتار اضافه وزن و مشکلات بعدی آن نمی‌شوند.

البته امکان مشکلاتی مانند کمردرد برای این افراد زیاداست، به همین دلیل لازم است تا جایی که می‌توانند بهداشت کاری خود را رعایت کنند.

پرستاران؛ فعال و سالم
پرستار‌ها در طول روز کاریشان فرصت استراحت و یکجا نشستن ندارند. آن‌ها مدام در حال رسیدگی به بیمار‌ها هستند و از این اتاق به آن اتاق در حال رفت و آمدند.

پرستار‌ها مجبورند بیمار‌ها را بلند کنند، پا به پای آن‌ها راه بروند، به مشکلات آن‌ها رسیدگی کنند، در ساعت‌های مختلفی بیدار بمانند و خلاصه اینکه مدام فعال باشند. برای همین هم اضافه وزن و چاقی از آن‌ها دور است.

پرستار و معلم ورزش بچه‌ها؛ شاد و سرحال
پرستار‌های بچه مدام به دنبال بچه‌ها می‌دوند و با آن‌ها بازی می‌کنند. به همین دلیل نمی‌توانند چاق باکسل و ناخوش احوال باشند.

معلم‌های ورزش هم هر روز باده‌ها بچه سر و کله می‌زنند و وظیفه تعلیم آن‌ها را برعهده دارند. بدون شک شما هم خاطرات زیادی از معلم ورزش تان دارید. معلم‌های ورزش افراد شاد، سرحال و خوش اندامی هستند.

کارشناس تغذیه؛ متناسب و خوش تیپ
به ندرت یک متخصص تغذیه را می‌بینید که خودش گرفتار اضافه وزن باشد. از ما به شما نصیحت اگر متخصص تغذیه‌ای را دیدید که چاق است به تخصص او شک کنید.

چه کسی بهتر از یک متخصص تغذیه خواص و میزان کالری‌های مواد غذایی را می‌داند و راه و چاه کنترل وزن را بلد است؟ برای همین هم متخصصان تغذیه همیشه افراد سالم و خوش تیپی هستند.

کشاورزان؛ ذوق، صبر و تحمل بالا و بدن متناسب
اگر تعداد آشپز‌های لاغر کم است، بدون شک تعداد کشاورز‌های چاق کمتر است. اصلا این شغل مهم را دست کم نگیرید. کشاورز‌ها صبح زود از خواب بیدار می‌شوندو تمام روز کاریشان را در هوای آزاد و در حال جنب و جوش و فعالیت هستند.

درست است که ظهور فناوری، کار این افراد را ساده‌تر از گذشته کره است، اما با این حال کشاورز‌ها این شانس را دارند که در طول روز با عناصر چهارگانه خلقت در ارتباط باشند.

هر کسی نمی‌تواند کشاورز باشد، این حرفه ذوق و استعداد می‌خواهد و تحمل. اگر کسی از روی علاقه شخصی این حرفه را برگزیده باشد باید بداند که یکی از سالمترین و خوش اندام‌ترین‌ها خواهد شد. واقعیت این است که کارکردن در هوای آزاد و در دل طبیعت زندگی شاد و سالم تری برای افراد رقم می‌زند.

مربی ورزش؛ شاد و خوش اندام
آدم وقتی قدم به باشگاهی می‌گذارد و مربی‌ها را می‌بیند به اولین چیزی که فکر می‌کند این است که آیا من هم روزی مثل او خواهم شد؟

به ندرت می‌شود مربی ورزشی را دیدکه بی حال و مریض احوال باشد یا اینکه تناسب اندام نداشته باشد. مربی‌های ورزشی افراد سرحال و خوش تیپی هستند.

انتظار داریم مربی ورزش پا به پایمان ورزش کند. البته آن‌ها نیز این انتظار را برآورده می‌کنندو در هر جلسه ورزشی پا به پای شاگردان می‌دوند و همراه آن‌ها عرق می‌ریزند. مربی‌ها به میزان زیادی آب می‌نوشند، غذا‌های سالم می‌خورندو به اندازه کافی تحرک دارند. به همین دلیل هم چاقی و بیماری‌ها از آن‌ها دور می‌شود.

خدمتکار و نظافتچی؛ لاغر و پرتکاپو
کسانی که در کار‌های خدماتی فعالیت می‌کنند و کار‌هایی مانند نظافت منزل انجام می‌دهند، همیشه افراد لاغرتری هستند. با وجود اینکه کار‌های خانه و نظافت مشکلاتی برای کمر ایجاد می‌کند، اما با اینحال، این افراد مدام در حال تکاپو و جنب و جوش هستند.

از طرف دیگر این افراد مجبورند در مدت زمان کوتاهی کار‌های زیادی انجام دهندو به همین دلیل زمان کمتری برای ریزه خواری با پرخوری دارند؛ بنابراین چاقی از این افراد دور است.

البته این افراد باید بیشتر به وضعیت سلامتی و تغذیه خود برسند تا بعد از مدتی بدنشان دچار فرسودگی نشود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا گوهر عشقی ایام فاطمیه پرستاران کارگران اسباب کشی کارگران ساختمانی آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا گوهر عشقی ایام فاطمیه همین دلیل تناسب اندام خوش اندام اضافه وزن اسباب کشی غریق نجات نظامی ها کار کردن بدون شک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۸۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • توزیع روزانه ۴ تن گوشت قرمز در بازار روزهای کرج
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • محصولات دانش بنیان دانشجویان فنی و حرفه‌ای به فروش می‌رسد
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • برپایی نمایشگاه توانمندی دانشجویان فنی و حرفه‌ای در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در یزد
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز