Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@09:52:45 GMT

افزایش وحشتناک آمار افسردگی در دوره کرونا

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۸۷۰۸

افزایش وحشتناک آمار افسردگی در دوره کرونا

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، با گذشت حدود دو سال از شروع همه گیری کرونا، روانشناسان و متخصصان حوزه سلامت روان در سراسر جهان درباره افزایش اختلالات روانی هشدار داده و خواستار اقدامات جدی دولت‌ها برای مواجهه با معضلات روانی بجا مانده از این بحران بهداشتی شده اند.

 براساس نتایج مطالعات اخیر که در مجله اروپایی دانش شناسی اعصاب و روان منتشر شده و بر روی بیش از ۵۵ هزار نفر از ۴۰ کشور گوناگون در طول دوره پاندمی مورد بررسی قرار گرفته، اختلالات روانی فراوانی «از اضطراب و استرس تا افسردگی‌های احتمالی و میل به خودکشی ناشی از پریشان حالی» به عنوان اختلالات روانی ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنین در گزارش «نتایج مطالعه بین المللی سلامت روانی کووید ۱۹ برای جوامع عمومی (COMET-G)» نیز آمده است: ۱۷.۸ درصد افسردگی احتمالی درصد و ۱۶.۷ درصد اضطراب و استرس شناسایی شده است.

براساس آمار هشداردهنده جهانی، مطالبه عمومی از دولت‌ها برای رسیدگی به موضوع سلامت روانی در دوره همه گیری به وجود آمده است.

بی بی سی اسپانیایی نوشت: طبق هشدار کارشناسان، اختلالات روانی ناشی از پاندمی و اومیکرون با گذشت زمان وخیم‌تر می‌شود.

این در حالی است که «الک ون هوف» روانشناس بلژیکی و متخصص در حوزه استرس و افسردگی سال گذشته (۲۰۲۰) در گفتگو با بی بی سی درباره پیامد‌های همه گیری بر سلامت روان هشدار داده و گفته بود: قرنطینه و محدودیت‌های کرونایی «بزرگترین آزمایش روانشناختی تاریخ» است.

به گفته متخصصان، بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، در چند سال اخیر به ویژه در بحران بهداشتی کرونا تعداد افرادی که در جهان از اختلالات ناشی از سلامت روان رنج می‌برند افزایش یافته است و قطعاً بروز پاندمی کرونا در این مهم یک اصل بسیار تاثیر گذار بوده است.

در دوران کرونا به ویژه در اوایل بیماری، مسائلی نظیر عدم قطعیت و پیش بینی ناپذیری زمان پایان این پاندمی در ایجاد ترس روانی در مردم و جامعه نقش بسیار مهمی داشته اند که به دنبال آن پیامد‌های روانی بیماری کرونا در جهات مختلف و در حیطه‌های گوناگون بر سلامت روان جامعه، کودکان، کارکنان و مراقبان بهداشتی و همچنین در ایجاد احساس اندوه جمعی در جامعه و بروز تعارضات خانوادگی و به ویژه واکنش سوگ ابراز نشده نقش داشته است.

تمایل به وقت گذرانی با تلفن هوشمند، لپ‌تاپ و دیگر تجهیزات دیجیتالی یکی از مهمترین رویداد‌های اجتماعی در دوران کرونا است که تاثیر منفی بر سلامت روحی و جسمی افراد دارد. این مطالعه نشان می‌دهد فعالیت فیزیکی منظم، داشتن برنامه خواب روتین، کاهش زمان استفاده از تجهیزات دیجیتالی و انجام سرگرمی‌های مختلف ماند کار‌های هنری، آشپزی، گل‌کاری و بازی‌های فکری برنامه‌هایی است که باعث بهبود سلامت روانی در دوران پاندمی می‌شود.

خبرگزاری آنسا ایتالیا با استناد به مطالعات سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) نوشت: در سال ۲۰۲۰ میلادی بر اثر بحران همه گیری، شاخص افسردگی در بین مردم مکزیک با افزایش ۹ برابری از ۳ درصد به ۲۸ درصد رسیده است.

ترس از دست دادن کار یا مرگ یا سرگردانی خانواده‌ها یکی از عواملی است که باعث افزایش چشمگیر افسردگی در این کشور به عنوان چهارمین کشور با آمار بالای مرگ و میر ناشی از بیماری همه گیر و نخستین کشور عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی شده است.

در گزارش مستند «سلامتی در یک نگاه» (Healt at a Glance) افرادی که شغل خود را از دست داده اند یا با مشکلات مالی مواجه شده اند بیش از عموم مردم در دوران بحران کووید۱۹، به اضطراب و افسردگی مبتلا شده اند.

طبق این گزارش «این روند قبل از بحران وجود داشته اما، به نظر می‌رسد در دوره پاندمی، در برخی کشور‌ها شتاب بیشتری گرفته است». به ویژه که سلامت روانی جوانان نیز در طول مدت همه گیری، آسیب بسیار دیده است.

در همین راستا، بنابر اعلام انجمن اینترنت و شرکت منابع انسانی (OCC جهانی)، ۴۹ درصد جوانان بین ۱۸ و ۲۹ سال مهم‌ترین عوامل اضطراب و استرس را روند ساعات کاری و محیط شغلی دانسته اند.

نابرابری‌های اجتماعی اقتصادی پیش از همه گیری نیز «این گروه‌های سنی را در مواجهه با بحران اقتصادی و بهداشتی کرونا در تنگنا قرار داده و آن‌ها را به رنج‌های روانی دچار کرده است.

ترس روانی از شیوع بیماری، ناامنی مالی و شغلی و فقدان اطلاعات کافی و قرنطینه و حبس بهداشتی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در افسردگی و بوده اند.

به گفته متخصصان، در دوره پسا کرونا موجی از اختلالات روانی پدیدار می‌شود که به تازگی خود را نشان می‌دهد.

«مائوریسیو رینوسو» مدیرکل انجمن مدیریت منابع انسانی مکزیک می‌گوید: پس از حدود ۲۰ ماه بلاتکلیفی و غم و اندوه و آسیب‌های ناشی از کووید ۱۹، جهان همچنان از آثار ویرانگر این همه گیری جدی رنج می‌برد.

کارشناسان هشدار دادند درصورتی که اقدامات احتیاطی لازم برای مواجهه با این موج اختلالات روانی صورت نگیرد، مشکلاتی جدی ازجمله «تعویض کارکنان، غیبت و حوادث شغلی و هزینه‌های بالای پزشکی» به وجود آورد.

با این وجود، طبق مطالعات اخیر انجمن اینترنت و OCC جهانی، نیمی از شرکت‌ها و نهاد‌های جهان، هیچ گونه تدابیری برای رویارویی با این مسائل اتخاذ نکرده اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا گوهر عشقی ایام فاطمیه افسردگی کرونا ویروس کرونا آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا گوهر عشقی ایام فاطمیه اختلالات روانی سلامت روانی سلامت روان همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۸۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • آمار وحشتناک قطع نخاع مردم توسط خودروهای داخلی
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان