Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرچه اکثریت قریب به اتفاق مردم همچنان در کشورهای خود زندگی می‌کند و از هر ۳۰ نفر تنها یک نفر مهاجر است اما در پنج دهه گذشته این رقم افزایش یافته است.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، امسال روز جهانی مهاجران در تاریخ ۱۸ دسامبر در حالی برگزار می‌شود که موضوع مهاجرت بیش از گذشته در کلام سیاستمداران و نامزدهای انتخاباتی شنیده می‌شود و در کارزارهای انتخاباتی اروپایی موضوع مهاجرت همواره یک موضوع مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۲۸۱ میلیون مهاجر بین‌المللی در جهان در سال ۲۰۲۰ وجود داشت که بیش از سه برابر شمار تخمین زده مهاجران در سال ۱۹۷۰ است.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ مشترکی با کمیسیون اروپا به مناسبت روز مهاجران گفت: «جست‌وجو برای فرصت‌های بهتر، تداوم درگیری‌های خشونت آمیز و آزار و اذیت و همچنین تاثیرات نامطلوب و فزاینده تغییرات آب‌ و هوایی همچنان به‌عنوان محرک‌های مهم مهاجرت شناخته می‌شوند.»

یک روز بدون مهاجر چگونه خواهد بود؟

برخلاف تصور برخی، مهاجران نقشی حیاتی در اقتصاد جهانی دارند. به همین دلیل است که امسال روز جهانی مهاجران بر کمک حیاتی این گروه با دانش، شبکه‌ها و مهارت‌هایشان برای ایجاد جوامع قوی‌تر و انعطاف‌پذیرتر متمرکز است.

مطالعات نشان می‌دهد که مهاجران هم در کشورهایی که از آن آمده‌اند و هم در کشورهایی که به آنجا مهاجرت می‌کنند، رشد و نوآوری را به ارمغان می‌آورند.

پیری جمعیت و نرخ پایین زاد و ولد در اکثر کشورهای غربی به این معنی است که آن‌ها باید برای تقویت و حفظ رشد اقتصادی خود به مهاجران تکیه کنند. علاوه بر این، اقتصادهای پیشرفته و پویا به کارگران مهاجر نیاز دارند.

کشورهای مبدا در عین حال نیز از مهاجرت سود فراوانی می‌برند. وجوه نقدی ارسال شده از سوی مهاجران به کشورهای مبدا بیش از سه برابر حجم کمک‌های رسمی توسعه‌ای است که به کشورهای در حال توسعه ارائه می‌شود.

در زمانه‌ای که بیگانه‌هراسی در حال افزایش است اما قاره اروپا همیشه یکی از نقاط مهاجرپذیر بوده است. گرچه برخی از کشورها در این قاره با «مهاجرت ستیزی» شناخته می‌شوند و راست افراطی در کارزارهای انتخاباتی خواهان حذف مهاجران شده‌اند.

بورل در بیانیه خود به مناسبت روز مهاجر تصریح کرد: «مسئولیت اتحادیه اروپا به‌عنوان یک مقصد اصلی با تقریبا سه میلیون مجوز اولین اقامت صادر شده در سال و به‌عنوان یک پناهگاه این است که از حفظ کرامت انسانی و حقوق بشر مهاجران اطمینان حاصل کند.»

دیوید ساسولی، رئیس پارلمان اروپا نیز در توییتی نوشت که مهاجرت جوامع ما را غنی‌تر کرده است.

قایق حامل پناهجویان

وی تاکید کرد این موضوع «فرهنگ و زبان‌های ما را شکل داده و به میلیون‌ها دوستی و رابطه جدید منجر شده است.»

وی با اشاره به تلاش‌های راست افراطی در این زمینه گفت که «راست افراطی تلاش می‌کند کسانی را که در جست‌وجوی زندگی بهتر برای خانواده خود هستند از انسانیت خارج کند بنابراین باید با آن‌ها مبارزه کرد.»

مهاجرت در اروپا در سال ۲۰۲۰ از نظر آمار

حدود ۲.۲۵ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ نخستین مجوز اقامت خود را در اتحادیه اروپا دریافت کرده‌اند که نسبت به سال قبل از آن با کاهش روبرو بوده است. در سال ۲۰۱۹ این رقم نزدیک به سه میلیون نفر بوده است که البته می‌توان این کاهش را در محدودیت‌های کرونایی جست‌وجو کرد.

تعداد ۵۵۷ هزار و ۵۰۰ مهاجر از کشورهای غیر اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ وارد یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا شدند. این رقم در مقایسه با سال قبل از آن ۱۱ درصد کاهش داشته است و در مقایسه با سال ۲۰۱۵ که بیشترین رکورد مهاجران غیرقانونی در اروپا با رقم ۲ میلیون ۸۵ هزار و ۵۰۰ نفر ثبت شده، کاهش ۷۳ درصدی را شاهد بوده است.

تعداد شهروندان خارج از اتحادیه اروپا که برای آن‌ها دستور خروج [ترک خاک] از یک کشور عضو اتحادیه اروپا صادر شده است ۳۹۶ هزار و ۴۰۰ نفر بوده است. پس از دستور خروج ۹۹ هزار و ۳۰۰ نفر از این افراد به کشور دیگری از مجموعه کشورهای اتحادیه اروپا رفتند که از بین آن‌ها ۷۰ هزار و ۲۰۰ نفر به خارج از اتحادیه اروپا بازگردانده شدند.

مهاجران در مرز بلاروس و لهستان

آلمان مقصد بیشترین مهاجران غیرقانونی در سال ۲۰۲۰ بوده است و پس از آن فرانسه، مجارستان و اسپانیا قرار دارند.

در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، فرانسه بیشترین تعداد شهروندان غیر اروپایی را در سال گذشته اخراج کرده که طبق آمار رسمی تعداد آن‌ها ۱۰۸ هزار و ۴۰۰ نفر بوده است. پس از آن اسپانیا، یونان و آلمان قرار گرفته‌اند.

برچسب هااتحادیه اروپا (EU) جوزپ بورل سازمان ملل متحد (UN) شبکه خبری یورو نیوز (EuroNews) مهاجرت

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اتحادیه اروپا EU جوزپ بورل سازمان ملل متحد UN مهاجرت آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو اتحادیه اروپا سال ۲۰۲۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۴۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند

محمدرضا علیمرادی  اظهار کرد: با آبگیری پروژه هامونک در تالاب بین المللی هامون با هدف ایجاد زیستگاه حیات وحش، دسته‌های بزرگ پرندگان فلامینگوی مهاجر مهمان هامون شدند.

وی علت حضور پرندگان مهاجر و عدم وجود گرد وغبار را زیر آب رفتن کانون های گردو غبار با توجه به باد شدید بیان کرد و افزود: با توجه به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان عنوان کرد: برخی از این گونه ها به صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولید مثل به تالاب هامون رسیده اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

وی افزود: مشاهده پرندگان، لانه ها و تخم گذاری آنها در تالاب بین المللی هامون نوید بخش حیات مجدد گونه های جانوری در این تالاب است.

علیمرادی بیان کرد: گونه‌هایی مانند پرستوی دریایی، چوب پا، چنگر، حواصیل، کاکائی، بوتیمار و فلامینگو در هامون هیرمند و در بخش هایی از هامون سابوری به تالاب هامون زیبایی و زندگی بخشیده است.

حفاظت از گونه های پرندگان مهاجر در اولویت است

وی از ایجاد هامونک‌ها در تالاب بین المللی هامون خبر داد و افزود: این هامونک‌ها با هدف ذخیره آب و ایجاد زیستگاه حیات وحش در محیطی امن از تالاب هامون با تعبیه پنج تختک جزیره ای برای زاد و ولد پرندگان مهاجر و بهره مندی ذینفعان تالاب از آب پایدار ایجاد شده است هامونک‌ها به معیشت مردم بومی نیز کمک بسزایی خواهد کرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در روزهای اخیر ده‌ها گونه از پرندگان مهاجر در حاشیه آبگیرها و تالاب هامون فرود آمده اند، خواستار مشارکت مردم و حفاظت شهروندان از پرندگان مهاجر شد.

وی تصریح کرد: از مردم درخواست می‌کنیم با مشاهده افراد سودجو و شکارچی که قصد شکار و صید پرندگان مهاجر در تالاب بین المللی هامون را دارند بلافاصله با محیط زیست سیستان و بلوچستان تماس بگیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ارسال پیامک از سامانه سهما به اتباع مجاز
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند