Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از چهارمحال : فرشاد چراغپور نایب رئیس شورای اسلامی شهرکرد در ادامه جلسه بیان کرد: مجموعه شورای شهر از زمانی که شروع به کار کرده است تقریبا به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند و از همان ابتدا هم قسم شدیم که خودمان را وقف خدمت به مردم کنیم و خداوند توفیق خدمت گذاری داده و توشه‌ای باید برای آخرت جمع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه علاقمند هستیم با تمام دستگاه تعامل برقرار کنیم، افزود: صدا و سیما قلب جامعه است و سازمان مهمی است که می‌توان تعاملات خوبی با آن داشت و دوست داریم این سازمان با شورای اسلامی تعاملات لازم را داشته باشد.

چراغپور بیان کرد: از تایم کل برنامه‌ها، سازمان صدا و سیما برنامه‌ای را به مجموعه شورا اختصاص دهد تا مردم بدانند شورای شهر چه اقداماتی را انجام می‌دهد و گزارش کار به مردم داده شود.  

ماشاءالله ایزدی رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، ایثارگران و بانوان نیز در ادامه جلسه با بیان اینکه تسهیل خدمات برای مردم، رسالت همه ما است، گفت: تعامل صدا و سیمای استان با شورا و شهرداری شهرکرد به حل معضلات شهری کمک می‌کند.

ایزدی بازنشر تفکر سازنده را در رشد و توسعه انسان موثر دانست و افزود: در همین راستا معتقدم بیش از هر حوزه‌ای باید در حوزه فرهنگ کار شود و نگاه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشیم. 

 رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، ایثارگران و بانوان شورای اسلامی شهرکرد جایگاه رسانه ملی را باارزش دانست و گفت: وجه مشترک صدا و سیما با شورای اسلامی و شهرداری، ارتباط مستقیم با مردم و خدمات‌رسانی به آن‌ها است.

وی با بیان اینکه یکی از رسالت شهرداری فرهنگ‌سازی است و باید از قدرت رسانه در این راستا استفاده شود، گفت: تعامل بین صدا و سیما و شورا و شهرداری در راستای منافع شهروندان، مفید و ارزنده است.

مصطفی حیدری رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهرکرد در ادامه جلسه خاطرنشان کرد: شهر شهرکرد مرکز تعاملات استان است و قومیت‌های مختلفی در شهرکرد زندگی می‌کنند و طی چند سال از ظرفیت تمام اقوام در صدا و سیما استفاده شد. 

وی با بیان اینکه صدا و سیما وظیفه مهمی برعهده دارد و اعضای شورای اسلامی نیز برای کمک به این سازمان آمادگی کامل دارد، افزود: می‌طلبد اقداماتی که توسط مدیریت شهری در مرکز استان انجام شده توسط صدا و سیما پیگیری و پخش شود تا در راستای اطلاع‌رسانی هرچه بهتر گامی برداشته شود. 

حیدری با بیان اینکه از صدا و سیما انتظاراتی داریم، گفت: با توجه به اینکه برخی جلسات شورای اسلامی شهرکرد علنی می‌باشد نیاز است صدا و سیما این جلسات را پوشش دهد تا مردم از اقدامات شورای اسلامی نیز آگاه شوند. 

اکبر ایازی مدیر ارتباطات شهرداری شهرکرد در ادامه جلسه ضمن تقدیر و تشکر از همکاری صدا و سیما با شهرداری بیان کرد: طی دو سالی که بنده در ارتباطات حضور داشتم تعاملات به صورت مستمر انجام شده و همواره چراغ سبز صدا و سیما برای ما روشن بوده و در راستای اغناسازی افکار عمومی گام‌های خوبی برداشته شد.

وی افزود: ارتباط ما با ۴ معاونت صدا، سیما، فضای مجازی و اطلاعات و اخبار به صورت مستمر بوده و است و می‌توان ادعا کرد معاونت اطلاعات و اخبار یک مطالبه از سوی صدا و سیما که عام‌المنفعه است، مطالبه مردمی مطرح شده باشد و ما بدون پاسخ گذاشته باشیم. 

مدیر ارتباطات شهرداری شهرکرد با بیان اینکه شورا در بحث تجمع آب همکا ی داشته و صدا و سیما در حمایت از آب همکاری کردند و خوب برنامه را پوشش داد و در کنار آن شهرداری هم همکاری لازم با صدا و سیما را دارد، بیان کرد: اگر بستر فراهم شود انتظار است تعاملات و همکاری‌ها دو سویه باشد.

ایازی با بیان اینکه در بودجه سال آینده برنامه‌ریزی لازم برای استفاده از ظرفیت صدا و سیما پیش‌بینی شود، ادامه داد: شوراهای گذشته از ظرفیت صدا و سیما به خوبی استفاده نکردند و می‌طلبد شورای فعلی از این ظرفیت استفاده کنید و راهکارها برای همکاری شورا و صدا و سیما مطرح شود.

یوسف صادقی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهرکرد در ادامه جلسه بیان کرد: با وجود اینکه در زمینه فرهنگی تخصص ندارم اما همیشه دغدغه فرهنگ و آموزش را داشته‌ام و به نظرم چیزی که سال هاست از این مملکت رخت بربسته است فرهنگ است و علیرغم اینکه این مبحث در کشور ما متولیان زیادی نظیر آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد و سازمان تبلیغات و سازمان فرهنگی هنری شهرداری ها و ... دارد اما فرهنگ امروز جامعه ما حال و روز خوشی ندارد. 

وی با اشاره به سخنان یکی از اقتصاد دانان بزرگ جهان افزود: اگر میخواهید ببینید کشوری توسعه می یابد یا نه سراغ صنایع آن نروید اینها را به راحتی می توان دزدید یا کپی کرد می توان نفت فروخت و اینها را خرید برای اینکه آینده یک جامعه را ببینید به سراغ دبستان‌ها بروید و ببینید چگونه فرزندان خود را آموزش می‌دهند مهم نیست چه چیزی آموزش می دهند بلکه ببینید چگونه آموزش می دهند اگر کودکانشان را پرسشگر، خلاق، صبور، منظم، ریسک پذیر و برخوردار از روحیه جمعی تربیت می کنند بدانید که آن کشور در آستانه توسعه پایدار است. 

صادقی با بیان اینکه از یک برهه‌ای از تاریخ فقط حرف زده‌ایم و عمل نکرده‌ایم، گفت: اگر جلسات بین مدیران با رویکرد حل مساله تشکیل شود می تواند خروجی خوبی داشته باشد و گرنه دورهمی هایی که صرفا به سخنرانی و بیان عقاید شخصی و بازگو کردن معضلات تکراری جامعه باشد بازدهی نخواهد داشت. 

 وی همچنین در خصوص نقدهای اخیر در مورد شورای شهر گفت: بعید می‌دانم هیچ سازمان، اداره یا نهادی در ماه های گذشته به اندازه شورای شهر در فضای مجازی مورد همه گونه نقد قرار گرفته باشد اگر چه فضای مجازی دچار یک نوع عصیان‌گری و ساختار شکنی شده که آن هم به زعم خود من به دلیل انحصار در جامعه و مملکت در این زمینه است. اما خوشحالم که آنقدر مردمی هستیم که هرکسی در هر مقامی هر انتقادی بخواهد می‌کند. و اگرچه برخی نقدها منصفانه نبوده اند اما نشان دهنده این است که مردم نمایندگان شورای شهر را کاملا از خود می دانند که به راحتی هرچه تمام تر، نظرات خود را در مورد عملکرد ایشان بیان می کنند و این باعث افتخار و جای خوشحالی و امیدواری است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری در ادامه خواستار همکاری صمیمانه‌ تر و نزدیک تر صدا وسیمای استان با مدیریت شهری شد و اضافه کرد مطابق قانون تمامی سازمان‌ها و نهادها و ادارات موظف‌ به پاسخگویی به شورای شهر به عنوان مدنی‌ترین نهاد اجتماع و خدمتگزاران مردم می‌ باشند

وی در خصوص نفوذ ناهنجاری ها و نمادهای ضد فرهنگ ایرانی اسلامی به درون کشور با گله مندی از صدا و سیما اضافه کرد: در دنیای امروزی دیگر جابجایی مرزهای جغرافیایی و فیزیکی به ندرت انجام می شود اما برخی کشورها با استفاده از تکنولوژی و فضای مجازی عملا مرزهای خود را گسترش داده و در حقیقت با تسلط بر روان، علایق و فرهنگ افراد جوامع غافل، کشور آنها را تسخیر نموده اند و متاسفانه وضعیت فرهنگ امروز جامعه نشان دهنده عملکرد ضعیف ما در این زمینه بوده است.

ایمان آرش عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، ایثارگران و بانوان شورای اسلامی شهرکرد نیز در ادامه جلسه با اشاره به معضلات شهری افزود: علیرغم تراکم جمعیتی پایین شهرکرد، معضلات ترافیکی شکل گرفته که بخشی از آن با فرهنگ‌سازی رفع می‌شود.

عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، ایثارگران و بانوان شورای اسلامی شهرکرد حاشیه‌نشینی را یکی از معضلات شهر دانست و گفت: این معضل که تبعات اجتماعی زیادی هم دارد نیازمند فرهنگ‌سازی و اقدام عملی به طور همزمان است.

وی با بیان اینکه کار در حوزه عمرانی، فرهنگی و... بدون فرهنگ‌سازی هدررفت هزینه است، خاطرنشان کرد: رسانه‌ای همچون صداوسیما که ضریب نفوذ بالایی دارد می‌تواند در این مسیر مورد استفاده قرار گیرد.

آرش ادامه داد: جداشدن شهرداری از دولت باعث شده مسیر شهرداری از توسعه و عمران شهری خارج شده و منابع درآمدی در تناسب با خدمات شهری کاهش یابد.

ایمان آرش با بیان اینکه اداره شهر هزینه‌های بالایی را به دنبال دارد، افزود: لازم است خلاء مشارکت شهروندان در اجرای قوانین شهری و پرداخت عوارضات با اطلاع‌رسانی از سوی صداوسیما پُر شود.  

آرش تصریح کرد: صداوسیما با اطلاع‌رسانی صحیح و به موقع از مصوبات شورای شهر و انجام تکلیف شهروندی، فرهنگ‌سازی را مورد توجه قرار داده است و مردم را به پرداخت عوارضات و هزینه‌های شهری تشویق می‌کند.

یوسف افشارنیا مدیرکل صدا و سیمای استان در ادامه جلسه بیان کرد: مردم دو خواسته از صدا و سیما دارند اینکه حرف و مطالبه‌شان دیده و شنیده شود که هر دوی آن‌ها در تجمع آب دیده شد. 

وی افزود: صدا و سیما و رسانه ملی است و وظایفی دارد، صدا و سیما در بحث ملی از دولت در فصل‌های بودجه عنوانش کمک است و علت آن است که لایحه بودجه که دولت به مجلس می‌دهد، عددی برای صدا و سیما پیش‌بینی می‌شود آن را درصد بندی می‌کنند و در حال حاضر۶۰ درصد اعتبارات باید از محل تبلیغات و مشارکت‌های برنامه‌ای محقق و ۴۰ درصد کمک دولت است.

افشارنیا بیان کرد: معمولا به دلیل شرایط اقتصادی و مشکلات دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی که دچار تلاطم است صدا و سیما در بحث درآمدی نمی‌تواند موفق باشد و در صدا و سیما خودگردانی شده‌ایم. 

مدیرکل صدا و سیمای استان خاطرنشان کرد: دولت سازو کارهای قانونی را هم پیش‌بینی کرده و در قانون بودجه گفته شده دستگاه‌های فرهنگی یک درصد بودجه خود را با صدا و سیما تفاهم نامه داشته باشند. 

وی گفت: طی سال‌های گذشته ندیدم این نگاه باشد که از ظرفیت صدا و سیما استفاده کند، مدیریت شهری با هر مدیریت دیگر در هر حوزه پیوست فرهنگی نیاز دارد و پیوست فرهنگی ابزارش رسانه است که استفاده کند. 

مدیرکل صدا و سیمای استان بیان کرد: اعلام آمادگی می‌کنیم و ظرفیت وجود دارد و ارتباطات خوبی از گذشته با شهرداری داشته‌ایم و حتما مجموعه شورا و شهرداری هرکجا نیاز باشد مشکلات مردم را مطرح می‌کنیم اما در پیوست‌های فرهنگی باید به بودجه توجه داشته باشند و در استفاده از رسانه هم برنامه‌ریزی داشته باشد. 

افشارنیا با بیان اینکه شورا تاکنون درخواستی جهت پوشش جلسات نداشته است، گفت: یکی از انتقادهای چند وقت اخیر به شورا درخصوص نحوه انتخاب شهردار بود چراکه شفاف‌سازی نشد، همه هم و غم شورا تاکنون حفظ وضع موجود بوده و مردم هیچگونه تغییر در شهر احساس نکرده‌اند.

46

کد خبر 1584255

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری سازمان صدا و سیما شوراهای شهر شهرکرد در ادامه جلسه شورای اسلامی شهرکرد ایثارگران و بانوان صدا و سیمای استان کمیسیون فرهنگی رئیس کمیسیون فضای مجازی فرهنگ سازی صدا و سیما شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۴۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود

مدیریت صحیح پسماند می‌توتند تهدید انبوه زباله‌ها را به فرصتی جهت ثروت‌آفرینی تبدیل کند اما متاسفانه در چهارمحال‌ و بختیاری نبود مدیریت صحیح پسماند به سمت یک چالش و تهدید برای محیط زیست در حال حرکت است.

⁴به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، امروزه زباله‌ها را می‌توان به معدن‌های طلا تشبیه کرد که بازیافت آن‌ها را به پول تبدیل می‌کند، اگرچه این فرایند، فرایند بسیار سختی است؛ اما نباید به سادگی از کنار ارزش آن عبور کرد. از زباله‌ها به عنوان روش‌هایی عالی برای درآمدزایی یاد می‌شود که پتانسیل بالایی در چرخه اقتصادی کشور دارند.

در حال حاضر از صنعت بازیافت به عنوان صنعتی پول‌ساز یاد می‌شود که موجب شده است تا شهرهای پیشرفته این فرصت را غنیمت بشمارد و از آن بهره‌های بسیار زیادی ببرند.

شهرهای پیشرفته تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا از فناوری و تکنولوژی‌های پیشرفته استفاده کرده و زباله‌ها و ضایعات دور ریختی را بازیافت کنند و با بازیافت این زباله‌ها شرایطی فراهم کنند تا آنها را مجدداً مورد استفاده قرار دهند.

اما همین معدن طلا اگر به درستی مدیریت نشود می‌تواند باعث تخریب زیستگاه‌ها، از بین رفتن تنوع زیستی، کاهش کیفیت هوا و آلوده شدن خاک و آب شود و می‌توان گفت محیط زیست قربانی خاموش زباله‌ها است.

احداث کارخانه زباله که در جهت کاهش حجم دفن زباله بسیار مؤثر است، یکی از راهکارهای مناسب مدیریت پسماند است، مجوز احداث کارخانه بازیافت زباله در شهرکرد در حدود یک دهه قبل به بخش خصوصی واگذار شد، اما متأسفانه این سرمایه‌گذار نتوانست به تعهدات خودت عمل کند و در حال حاضر تمام زباله‌های چهارمحال و بختیاری دفن می‌شود و در بسیاری از مناطق بوی زباله‌ها بسیار آزاردهنده شده است.

طرح جامع پسماند گره کور شهر شهرکرد

محمد حسین واحدیان شهردار شهرکرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان این‌که از مهم‌ترین رسالت وظایف شهرداری‌ها بحث مدیریت پسماندهای شهری است، اظهار می‌کند: عمده تناژ زباله‌ها از نوع خانگی است و درگیری شهرداری‌ها بیشتر بر سر پسماندهای خانگی است، در شهرکرد بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن زباله خانگی به صورت روزانه تولید می‌شود و این مقدار به اقتضای نیاز مصرف مردم در فصول سال تغییر می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: برای این میزان تناژ تولیدی زباله باید برنامه‌ریزی دقیقی توسط مدیریت شهری صورت پذیرد و اولین گامی که شهرداری باید انجام دهد تدوین طرح جامع پسماند است که در سال ۱۳۸۶ گام‌های در جهت اجرای آن برداشته و اتفاقات اولیه نیز انجام شد اما متأسفانه وسط کار رها شده است.

شهردار شهرکرد اضافه می‌کند: شهری که طرح جامع پسماند داشته باشد اولاً یک خط راهی برایش وجود دارد دوماً جامع‌نگر و کلی‌نگر است، نه تنها شهر را در نظر می‌گیرد بلکه شهرهای اطراف مجموعه‌ای شهرکرد را در نظر می‌گیرد.

واحدیان تاکید می‌کند: یکی از چالش‌های حوزه پسماند این است که باید توجیه اقتصادی داشته باشد و یکی از بخش‌های که در توجیه اقتصادی تأثیرگذاری بالایی دارد، تناژ زباله است یعنی زمانی که شما تناژ را افزایش می‌دهید توجیه اقتصادی برای سرمایه‌گذار یا برای بخش خصوصی که آن را انجام می‌دهد، وجود دارد.

وی می‌افزاید: چند سالی است که وزارت کشور هر استان را به پهنه‌ها و مناطقی تقسیم کرده است و اعلام شده که در حوزه پسماند منطقه‌ای نگاه شود و اگر طرح جامعی نوشته می‌شود، منطقه‌ای باشد، این موضوع تا حدی می‌تواند بحث تناژ و سرمایه‌گذاری را حل کند.

شهردار شهرکرد می‌گوید: چهارمحال‌وبختیاری در حوزه مدیریت پسماند به شش پهنه تقسیم بندی شده که یکی از پهنه‌ها شهرستان شهرکرد است، شهرکرد به عنوان مرکز استان و با توجه به این‌که بیشترین تناژ زباله در این شهر وجود داشت، شهرداری شهرکرد متولی تدوین طرح جامع پسماند شهرستان شهرکرد شد.

واحدیان با بیان این‌که مشکل اصلی شهرداری شهرکرد در بحث مدیریت پسماند این بوده که طرح جامعی در این خصوص وجود نداشته است ادامه می‌دهد: با تدوین طرح جامع پسماند شهرستان شهرکرد بلاتکلیفی شهرهای کوچک و بزرگ، دهیاری‌ها و شهرداری در حوزه پسماند حل خواهد شد، در طرح جامع پسماند سیاست تفکیک از مبدا، کارخانه بازیافت و ساماندهی محل دفن زباله دیده شد و باید برای هر کدام از این بخش‌ها یک طرح تفصیلی نوشته شود.

وی با اشاره به محل دفن زباله در شهرکرد تصریح می‌کند: در حال حاضر سعی شده است محل دفن زباله با نظارتی که اداره کل محیط زیست در حال انجام آن است بر اساس اصول محیط زیستی، بهداشتی و هم مبناهای طرح جامع پسماند جانمایی دفن زباله باشد.

شهردار شهرکرد با بیان اینکه دفن زباله راهکار مناسبی برای مدیریت پسماند نیست، می‌افزاید: با شرایط فعلی اداره کل محیط زیست از محل دفن و شیوه دفع رضایت دارد ولی دغدغه این سازمان راه‌اندازی کارخانه بازیافت است که بشود این میزان دفن زباله را کاهش دهد.

واحدیان با بیان اینکه با راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد تناژی دفن زباله به مراتب کمتر خواهد بود می‌افزاید: کارخانه بازیافت شهرکرد با فضای ۱۰ هکتاری در محل دفن زباله به‌صورت ناقص به دلیل شکل قرارداد با کارفرما و مشخص نبودن مجری رها شده است و در هر برهه‌ای یا به دلیل عملکرد بخش خصوصی و یا تعامل نداشتن شهرداری دچار مشکل شده است.

وی با اشاره به تلاش‌ها برای راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد، اظهار می‌کند: شهرداری قصد دارد با خرید دستگاه‌های موجود و واگذاری زمین از طریق اداره صنعت، معدن و تجارت به شهرداری و با نگاهی به طرح جامع پسماند کارخانه بازیافت را راه‌اندازی کند.

شهردار شهرکرد می‌گوید: به صورت منطقی ۱۰ الی ۱۵ درصد از تناژ زباله‌ها بازیافت می‌شود ولی تاکنون هیچ شهری نتوانسته به این مقدار برسد و تقریباً هفت تا هشت درصد محتمل‌تر است و برای داشتن صرفه اقتصادی حداقل بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن زباله باید وجود داشته باشد که تناژ زباله شهرستان شهرکرد می‌تواند به این رقم برسد.

اشتغال ۱۰۰ نفر با راه‌اندازی کارخانه بازیافت

واحدیان تاکید می‌کند: با راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد به طور مستقیم در محل کارخانه ۲۵ نفر و به صورت غیر مستقیم ۱۰۰ نفر مشغول به کار می‌شوند.

وی با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدا اضافه می‌کند: تفکیک زباله از مبدا بهترین راه‌حل مدیریت پسماند است و می‌تواند در کاهش هزینه‌ها همچون هزینه جمع‌آوری، حمل و دفن و زباله بسیار مؤثر باشد و باعث کاهش زباله گردی‌ها در سطح شهر شود.

شهردار شهرکرد با اشاره به راه‌اندازی کارخانه بازیافت، تاکید می‌کند: سعی شده از نیمه دوم سال آینده یک پیمانکار توانا که بتواند بحث تفکیک زباله از مبدا و کارخانه را مدیریت کند به کار گرفته شود.

واحدیان می‌گوید: در بلندمدت برنامه‌ریزی شده است که کارت شهروندی راه‌اندازی شود و در بحث تفکیک زباله به‌کارگیری شود.



تفکیک زباله بهترین راهکار جهت مدیریت پسماند

سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه وظیفه سازمان محیط زیست در حوزه پسماند نظارتی است، اظهار می‌کند: قانون مدیریت پسماند و آئیننامه مشخص کرده است که متولی تولید پسماند، هر بخش مسئول مدیریت آن پسماند نیز خواهد بود. مثلاً در حوزه محدوده روستاها و شهرها، دهیاری‌ها و شهرداری‌، در حوزه بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی مسئول خنثی‌سازی و بی‌خطرسازی پسماند هستند.

وی با بیان اینکه دفن ناصحیح پسماند باعث آلودگی آب، خاک و حتی هوا می‌شود، می‌افزاید: دفن سنتی پسماند شهری و روستایی که منطقی و کارشناسی هم نیست، یکی از چالش‌های استان در این حوزه است.

مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری، ادامه می‌دهد: سازمان حفاظت محیط زیست با این شکل مدیریت پسماند که در استان در حال انجام است، موافق نیست و طبیعی است که از همه ابزارهای قانونی که در اختیار است، برای تغییر شکل نحوه مدیریت پسماند در استفاده خواهد شد.

یوسف‌پور بیان می‌کند: اصلی‌ترین و بهترین راهکار که منافع اقتصادی هم برای مردم، دهیاری‌ها و شهرداری‌ها دارد، تفکیک از مبدا زباله‌های شهری و روستایی است در همین راستا طرح مدیریت اجتماعی پسماند پیشنهاد شده است و قرار است این طرح در ۱۰ روستا و پنج شهر استان به صورت آزمایشی صورت گیرد.

وی تصریح می‌کند: در صورت اجرایی شدن طرح تفکیک زباله از مبدا در پایان کمتر از ۲۰ درصد زباله‌ها نیازمند دفن هستند و ۸۰ درصد قابلیت بازیافت، درآمدزایی و اقتصادی شدن دارد.

مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری می‌گوید: در خیلی از کلان‌شهرها بر سر سطل زباله دعوا وجود دارد و می‌توان از این طلای کثیف درآمدزایی میلیاردی به دست آورد، اما نیازمند یک کار اصولی است.

یوسف‌پور بیان می‌کند: موضوع تفکیک زباله از مبدا یک تکلیف قانونی بر دوش شهرداری‌ها بوده که باید سال ۹۳-۹۲ به نتیجه می‌رسید اما متأسفانه این قانون معطل مانده و دستگاه‌های نظارتی در این خصوص باید ورود پیدا کنند.

به گزارش ایمنا، چهارمحال‌وبختیاری سرچشمه دو رود مهم کشور و دارای طبیعت بکر و هوای سالم است که در صورت ادامه روند دفن زباله به صورت سنتی ممکن است، منابع آبی، طبیعت بکر و هوای سالم استان در معرض خطر قرار گیرد.

کد خبر 746387

دیگر خبرها

  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • شهرکرد به عنوان بام ایران معرفی شود
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • خبر‌هایی از شورای مسکن دامغان
  • حل گره‌های ترافیکی شهرکرد دغدغه شورای شهر ششم است
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز