Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، یکی از دغدغه‌های چند روز اخیر بسیاری از والدینی که دانش‌آموزانی بویژه در مقطع ابتدایی دارند تهیه اقلام سفره شب یلدا برای ثبت عکسی یلدایی با هدف انتشار در گروه کلاس درس فرزندشان است ؛ موضوعی که در این شرایط اقتصادی به باری مضاعف بر دوش خانواده‌ها تبدیل شده و در عین حال در برخی دانش‌آموزان نیز این اضطراب را ایجاد کرده که شاید با عکس سفره یلدایی‌ خانه‌اشان بین هم‌کلاسی‌های خود مورد مقایسه قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار تصاویر اینچنینی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی طی چند سال اخیر که ضریب نفوذ شبکه‌ها در خانواده‌ها بیشتر شد افزایش قابل توجهی در جامعه داشت ، اقدامی که همواره با این دلیل که انتشار این تصاویر علاوه بر ترویج فرهنگ مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی، بر اقشار کم‌درآمد جامعه نیز تاثیر منفی می‌گذارد،  مورد انتقاد گروهی از افراد قرار می‌گیرد، اما اخیرا همین موضوع در برخی مدارس به عنوان یک پیشنهاد سرگرم‌کننده از سوی معلم‌ها به دانش‌آموزان مطرح شده و انتقاد خانواده‌ها را برانگیخته است.

گلایه خانواده‌ها

گرانی سبد یلدایی برای بسیاری از خانواده‌ها به آن‌ها اجازه برپا کردن سفره‌ای که همه اقلام یلدایی از جمله آجیل را داشته باشد نمی‌دهد. البته باید به تأمین اقلام یلدایی سفره شب یلدا اضافه کردن جذابیت‌های بصری و سفره‌آرایی آن را نیز برای انتشار در یک گروه اضافه کرد که بر هزینه‌های عادی سفره شب یلدا می‌افزاید.

این موضوع را پدر یکی از دانش‌آموزان نیز تایید می‌کند و به خبرنگار ایرنا می‌گوید: هر سال سعی می‌کنم در حد توان الزامات سفره شب یلدا را تهیه کنم ، اما تجملاتی کردن سفره در توان من و بسیاری از اقشار جامعه نیست. دخترم از من خواسته تا آجیل سفره‌مان از نوع درجه یک و بیشتر از همیشه باشد تا عکسی که در گروه همکلاسی‌ها منتشر می‌کند در مقایسه با سایر عکس‌ها کم و کسر نداشته باشد. در واقع عکسی را به من و همسرم نشان داده و اصرار دارد که همان سفره را بچینیم.

وی که خود را از قشر کارگر جامعه معرفی می‌کند ، می‌افزاید: من به دخترم بابت این درخواست خرده نمی گیرم. او کودک است و سفره شب یلدا را حالا معیاری برای مقایسه خود می‌داند ، اما از معلمی که این پیشنهاد را مطرح کرده گلایه دارم. قرار نیست معلم‌ها به جای آموزش مبانی درست زندگی به فرزندان ما تجمل‌گرایی بیاموزند.

این گلایه را در حرف‌های برخی والدین دیگر نیز می‌توان شنید. حتی پیش از انتشار عکس‌های شب یلدا، در قالب برخی گلایه‌های شهروندی به صفحه‌های کاربران در فضای مجازی نیز کشیده شده است. روح‌الله شجاعی کیاسری فعال رسانه‌ای و گرافیست در استوری صفحه اینستاگرام خود اضطراب و دغدغه پدری را که در دو شیفت مشغول کار است بابت همین درخواست معلم فرزندش منتشر کرده است. در استوری دیگری نیز یک شهروند دیگر به احترام خانواده‌های کم‌بضاعت خواستار منتشر نکردن تصاویر سفره‌های شب یلدا شد.

شرایط دشوار اقتصادی سبب شده که برپایی یک سفره یلدایی با حداقل‌های مورد نیاز در توان برخی خانواده‌ها نباشد. کمترین هزینه تهیه و برپایی سفره شب یلدا برای یک خانواده چهار نفره در شرایط کنونی به استناد گزارشی که روزنامه ایران روز ۲۸ آذر منتشر کرد ۴۷۸ هزار تومان است و این مبلغ برای بسیاری از خانواده‌های کم‌بضاعت قابل توجه است. به این هزینه‌ها همان‌طور که گفته شد باید برخی هزینه‌های جنبی مانند سفره‌آرایی را هم در برخی موارد افزود.

مخالفت آموزش و پرورش با انتشار تصویر سفره‌های یلدا

در حالی که برخی معلم‌ها درخواست یا پیشنهاد تهیه عکس از سفره یلدای خانه‌های دانش‌آموزان را مطرح کرده‌اند، مدیرکل آموزش و پرورش مازندران مطرح شدن این درخواست توسط معلمان را خلاف اصول تربیتی و حفظ حریم خصوصی خانواده‌های دانش‌آموزان می‌داند و به دو دلیل اقتصادی-اجتماعی و مذهبی خواستار پیشگیری از انجام چنین اقدامی توسط مدیران مدارس سراسر استان شد.

علیرضا سعدی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا می‌گوید: از یک سو در ایام فاطمیه قرار داریم و باید توجه داشته باشیم که شأن و منزلت حضرت فاطمه(س) را در برنامه‌ریزی‌های خود حفظ کنیم. همکاران ما نباید تصمیم‌هایی بگیرند که با ارزش‌های دینی و مذهبی ما مغایرت داشته باشد. از سوی دیگر هم چالش‌های اقتصادی موجود در کشور که به دلیل تحریم‌های ظالمانه شاهد هستیم وضعیت را برای خانواده‌ها دشوار کرده است. هزینه‌سازی برای خانواده‌ها در این شرایط پسندیده نیست.

وی افزود: مدارس نباید در این برهه از زمان به هر دو دلیلی که بیان شد چنین درخواستی از دانش‌آموزان داشته باشند. امروز به همه شهرستان‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنیم که شأن و منزلت ایام را حفظ کنند و به وضعیت مالی خانواده‌ها و توقعی که در دانش‌آموزان از والدین‌شان با این درخواست ایجاد می‌شود توجه داشته باشند.

لزوم توجه به مشکلات اقتصادی خانواده‌ها

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: درست است که یلدا یکی از آداب کهن ما ایرانیان است. اما همکاران ما باید به این مسائل در عین حال که حفظ سنت‌ها مورد تاکید است، خیلی ظریف و درست بپردازند. این درخواست‌ها نوعی بدعت‌گذاری در رسوم ارزشمند فرهنگ ایرانی محسوب می‌شود که با توجه به هدایت کردن دانش‌آموزان به سمت تجمل‌گرایی، الگوی تربیتی خوبی برای دانش‌آموزان نمی‌تواند باشد.

سعدی‌پور می‌گوید: همه ما می‌دانیم که خانواده‌ها از نظر مالی و اقتصادی در یک سطح نیستند. در چنین شرایطی نباید پیشنهادهایی مطرح شود که افزایش فشار مالی به والدین را در پی داشته باشد. تأکید می‌شود که مدیران مدارس و معلم‌ها در سراسر استان موظف‌ هستند نظارت درستی بر این موضوع داشته باشند و از عملی شدن چنین درخواستی که گفته می‌شود مواردی از آن مطرح شده است جلوگیری کنند.

معلم‌ها و اولیای مدارس با توجه به نفوذ و جایگاهی که بین دانش‌آموزان دارند می‌توانند با استفاده از روش‌های درست آموزشی و فرهنگی بدون این که عاملی برای افزایش اضطراب دانش‌آموزان و والدین آن‌ها به دلیل بار مالی چنین درخواست‌هایی باشند، گام‌های مناسبی برای حفظ فرهنگ‌های کهن ایرانی و بومی بردارند. گام‌هایی که با برخی ایده‌های آموزشی، فرهنگی و هنری به جای درخواست ثبت و انتشار عکس سفره یلدا قابل اجراست و علاوه بر پیشگیری از ورود به حریم مالی خانواده‌ها و فشار وارد کردن به آن‌ها، می‌تواند مفاهیم اجتماعی و فرهنگی یلدا را در ذهن دانش‌آموزان نهادینه ‌کند.

برچسب‌ها مدارس مازندران شب یلدا وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس مازندران شب یلدا مدارس مازندران شب یلدا وزارت آموزش و پرورش آموزش و پرورش سفره شب یلدا دانش آموزان خانواده ها سفره یلدا معلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۸۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است

ایسنا/خوزستان نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان اینکه آموزش و پرورش انسان‌ساز است، مهارت‌آموزی در کنار تحصیل را ضروری دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالنبی موسوی‌فرد امروز (۱۴ اردیبهشت‌ ماه) در اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره قرآن، عترت و نماز نخبگان دانش‌آموزی خوزستان که در اهواز برگزار شد، گفت: قرآن کریم در جایی می‌فرماید، هُدی‌ً لِلنّاس‌ِ و در جای دیگر می‌فرماید، هُدًی لِلْمُتَّقِینَ. انسان‌ها وقتی حق را می‌شنوند آن‌ را می‌پذیرند که این هُدی‌ً لِلنّاس‌ِ است، اما یک دسته اهل ایمان حق‌پذیرند یعنی وقتی کلام حق را بشنوند اطاعت می‌کنند و این هُدًی لِلْمُتَّقِینَ است.

او در ادامه بیان کرد: رژیم صهیونیستی در غزه جنایت می‌کند و نیمی از شهدا در غزه کودک هستند. این رژیم در عرصه نظامی به هیچ‌یک از اهدافش نرسیده است. اکنون هم فطرت دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی به آنها نهیب زد و دست به اعتراض زدند.

وی با اشاره به اینکه چهره تمدن غربی را در اسرائیل ببینید، افزود: می‌گفتند هر آنچه را که به سمت ما شلیک شود، در هوا می‌زنیم، اما وقتی بزدلانه به سفارتخانه ما در سوریه حمله کردند در یکی دو هفته تا عملیات «وعده صادق» آماده بودند و موشک‌های بالستیک و پهپادهای ایران به هدف اصابت کرد. 

وی در پایان، مهارت‌آموزی در کنار تحصیل را ضروری دانست.

عبدالله حبیبی، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان نیز در این آیین گفت: ۲۰۰ هزار نفر دانش‌آموز در منطقه انتخاب شدند که از این تعداد ۴۵۰۰ نفر به رقابت پرداختند و در نهایت ۵۵۰ نفر برتر استان شدند و ۷۰ نفر برای مسابقات کشوری معرفی خواهند شد.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان قرآنی باعث مباهات آموزش و پرورش استان خوزستان هستند، افزود: هدف از برگزاری این مسابقات آشنایی دانش‌آموزان با مفاهیم قرآنی است. مکتب شیعه با وجود این کتاب‌های با ارزش، با بشریت اتمام حجت کرده است و باید قدر این دین و شریعت الهی و کامل را دانست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • امسال ۱۰۵ هزار معلم جذب آموزش وپرورش می‌شوند
  • تجلیل از دانش آموزان برتر یزدی