Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیستان بهشت طرح‌های نیمه تمام ایران است و تا زمانی که بصورت علمی و منطقی راه توسعه این منطقه مشخص نشود، هیچ‌گاه نمی‌توان شاهد حل‌مشکل معیشت مردم و مهاجرت معکوس بود.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، طی سالیان گذشته اقتصاد مردم سیستان همواره بر پایه آب و داد و ستد مرزی قرار داشته است، ولی در پی خشکسالی‌های ۲۰سال اخیر و بدعهدی‌های افغانستان در تحویل حق آبه رودخانه هیرمند و تالاب هامون و همچنین با بسته شدن مرز سیستان بر روی مردمی که بعد از کشاورزی تنها دلخوش به فروش چند گالن سوخت و گذران زندگیشان از این طریق بودند، زندگی بر بومیان سخت و سخت‌تر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تااینکه این مردم که ۸۰درصدشان کشاورز، دامدار، صیاد و مرزنشین بودند راهی جز کوچ اجباری را پیش روی خود نمی‌دیدند و این شروعی بود بر خالی از سکنه شدن مهمترین و استراتژیک‌ترین مرز کشور که به گفته مقام معظم رهبری تنگه احد ایران می‌باشد. در این مدت گروهی باتوجه به خشکسالی‌های طولانی مدت برای احیای اقتصاد مردم این منطقه نسخه‌ای صنعتی پیچیدند و با مصوب کردن پروژه‌هایی از جمله شهرک‌ها و مناطق صنعتی و اقتصادی شروع به کلنگ زنی کارخانه‌هایی به مانند لاستیک، کاغذ، پفک، بستنی و… کردند و مجوز منطقه ازاد را نیز برای سیستان گرفتند.

سیستان بهشت طرح‌های نیمه تمام ایران

متاسفانه دراین‌ خصوص علیرغم هزینه‌ها و وعده‌های بسیار با گذشت سال‌ها شاهدیم که کلنگ‌ها کماکان از خاک بیرون نیامده و در برخی موارد هم تنها به مرحله نصب تابلو‌های بی نتیجه در مقابل سوله‌های خالی رسیده است و در وضع مردم تغییری ایجاد نگردید. هم‌زمان با این موضوع گروهی دیگر علیرغم بحران آبی منطقه و نبود آب پایدار حتی برای مصارف شرب، بازهم نسخه وابسته به آب برای سیستان پیچیدند و معتقد بودند که با روش‌های مقابله با هدررفت آب و همچنین با مدیریت آب می‌توان کشاورزی و اقتصاد منطقه را احیا کرد، که این موضوع هم تنها با نابودی هزاران میلیارد تومان سرمایه بیت المال برای طرح‌هایی به مانند نیم لوله‌های سیمانی و آبرسانی با لوله به دشت سیستان (طرح ۴۶هزار هکتاری) بدون نتیجه رها شد و هیچکس هم سوال نکرد که مقصر ناموفق بودن این طرح‌ها کیست و این حجم پول چه شد؟


به جرات می‌توان گفت سیستان بهشت طرح‌های نیمه تمام ایران است و تا زمانی که بصورت علمی و منطقی راه توسعه این منطقه مشخص نشود، هیچ‌گاه نمی‌توان شاهد حل‌مشکل معیشت مردم و مهاجرت معکوس بود و لازم است دولت جدید در نخستین اقدامش محور توسعه این منطقه را مشخص کند و در آن مسیر بصورت علمی و منطقی قدم بردارد و همچنین در کنار این موضوع جهت جلوگیری از تکرار مجدد هدررفت بیت المال و حتی فساد‌هایی که پیش از این توسط کاسبان محرومیت رخ داده است، با همکاری دستگاه قضا این منطقه را بصورت ویژه زیر ذره بین خود قرار داده و در مقابل ترک فعل کنندگان و مفاسد قاطعانه بایستند.



 

نبود آب، مانع جدی طرح‌های زیستی سیستان

از طرفی ضرورت دارد دولت آقای رئیسی در راستای پایداری آب شرب سیستان نیز دست به اقدامات ویژه‌ای بزند، زیرا اگر آبی نباشد نه توسعه‌ای صورت می‌گیرد و نه رسیدن به اهداف طبق برنامه‌های مدنظر میسر می‌شود و باید در ابتدا آب شرب منطقه را سریعا از طریق طرح‌هایی علمی و زودبازده که مورد تایید کارشناسان محیط زیست می‌باشد سریعا پیگیری و انجام داده و در کنار این موارد در راستای مقابله با هدر رفت و تبخیر آب در چاه نیمه‌ها (سالانه حدود ۳۰۰تا۴۰۰ میلیون متر مکعب) بعنوان تنها منابع ذخیره آب شرب سیستان قدم بردارند. همچنین باید دیپلماسی قوی و قاطع جهت گرفتن حق آبه رودخانه هیرمند و دریاچه هامون از افغانستان نیز صورت گیرد و بی شک مجموع این موارد موجبات توسعه مجدد سیستان را فراهم می‌آورد. البته موضوعاتی از قبیل تقسیم استان و طرح‌های مربوط به معیشت مرز نشینان از جمله طرح رزاق نیز از جمله درخواست‌های کارشناسان و مردم جهت توسعه منطقه و کمک به معیشت می‌باشد که لازم است در دستور کار قرار گیرد.

حقابه تالاب هامون به کجا رسید؟

نشست بررسی آخرین پیگیری‌های صورت گرفته درخصوص حق ابه تالاب هامون توسط مجمع ملی مطالبه گران محیط زیست در مجلس شورای اسلامی باحضور نمایندگانی از کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون محیط زیست برگزار شد که در این نشست دکتر فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و رئیس فراکسیون مرزنشینان مجلس شورای اسلامی گفت: فعالیت‌های خوبی در بحث دیپلماسی آب و حق آبه سیستان در حال شکل گیری‌ست که با تغییر دولت در کشورمان و قدرت گرفتن طالبان در افغانستان کمی به تاخیر افتاده است.

 

مالکی ادامه داد: در خصوص مسائل افغانستان چند روز قبل نشستی با حضور مقامات ارشد کشور برگزار شد که در این نشست بنده نیز بعنوان نماینده مجلس حضور داشتم که مجددا به موضوع حضور وزیر نیرو جهت پیگیری حق آبه سیستان تاکید کردم و قرار شد برادرانمان در سپاه قدس مقدمات حضور مسئولین کشورمان را در افغانستان فراهم کنند تا نشستی با طرف مقابل جهت پیگیری مسائل بین دوکشور از جمله حق آبه سیستان برگزار شود و تاکید هم کرده ایم که باید بحث حق آبه هامون و هیرمند جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.

از طرفی سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حق‌آبه ایران از رودخانه هیرمند، اظهار داشت: موضوع حق‌آبه، محیط زیست و آب، یکی از موضوعات جدی است که همیشه بین ایران و افغانستان مطرح بوده و در تماس‌های ما با هیئت حاکمه سرپرستی در افغانستان وجود دارد.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین گفت‌وگو‌هایی که همواره داشتیم، رعایت توافقات قطعی میان دو کشور است؛ حالا این توافقات سرزمینی باشد یا توافقاتی باشد که بین ایران و افغانستان در سال‌های گذشته انجام شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان تالاب بین المللی هامون حقابه هامون تالاب هامون محیط زیست حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۸۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • قایق هایی که پس از سالها در کنار کوه خواجه سیستان به آب افتاد
  • هوای سیستان بارانی شد + فیلم
  • سیستان بارانی شد
  • بسیج و سپاه با تمام قدرت در کنار مردم امامزاده ابراهیم(ع) است
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد