Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت با تأکید بر اینکه بازار ایران برای محصولات معدنی افغانستان به شدت تشنه است، گفت: ما تجربه تلخی از ارتباط اقتصادی با عراق و سوریه داریم و اصلاً پرونده قابل قبولی در حوزه اقتصادی در این دو کشور نداریم.

رضا محتشمی‌پور امروز (دوشنبه، ۲۹ آذرماه) در نوزدهمین اجلاس سالانه هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران که در سالن شهروند اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه اکنون نیاز داریم از جایگاه توانمندی سازمان نظام مهندسی در جایگاه ناظر و مشرف بر فعالیت‌های حوزه معدن کمک بگیریم، افزود: یکی از الزامات این کار، حفظ جایگاه و شأنیت این سازمان است، به این دلیل از همکاران خود در دولت خواستیم در این انتخابات شرکت نکنند تا به تدریج فاصله نظام مهندسی معدن از دستگاه حاکمیت صورت  پذیرد تا بتوانیم وظیفه نظارتی خود را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین به موضوع ماشین‌آلات معدنی اشاره کرد و گفت: قطعاً توسعه ساخت داخل و عمق فناوری در داخل در تمام حوزه‌ها از اکتشاف تا ماشین‌آلات تا فراوری مواد برای کشور، در اولویت است.

به گزارش ایسنا، معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت تاکید کرد: عقب ماندن از فناوری، موجب عقب ماندن از ظرفیت‌های داخلی می‌شود، البته نباید با سیاست شتاب‌زده، سرعت حرکت معدن را کمتر کنیم.

محتشمی با اشاره به برخی موانع در بخش دولتی، افزود: اکنون اولویت من تامین ماشین‌آلات است و توجیه نیستم چرا باید در بخش معدن گلوگاه‌سازی کنیم.

وی در ادامه به موضوع حقوق دولتی معادن اشاره کرد و ادامه داد: دغدغه‌هایی در این زمینه از سوی دستگاه‌های حاکمیتی و مجلس وجود دارد که آیا این حق دولتی دریافت می‌شود یا خیر و آیا به مصارف خود می‌رسد یا خیر؟ امروز در زمینه حقوق دولتی سه اشکال داریم؛ اول اینکه از مبانی محاسباتی خود نمی‌توانیم دفاع کنیم و پشتوانه علمی درستی نداریم، دوم اینکه در فرایند اخذ مطالبات و حقوق دولتی دچار مشکل و عدم شفافیت هستیم که این به بخش معدن لطمه می‌زند و اینکه بخش بزرگی از فعالان معدنی ما مودی مالیاتی نیستند و به‌عنوان فعال اقتصادی پرونده ساده مالیاتی ندارند و این نقص در قانون است. متأسفانه بعضاً افرادی فاقد صلاحیت و بدون تخصص در زمینه معدن، صاحب پروانه و مجوز فعالیت هستند.

محتشمی سومین ایراد را مربوط به هزینه کرد حقوق‌ دولتی دانست و گفت: عملکرد امسال ما در بخش حقوق دولتی به دلیل اینکه سال قبل بسیاری از مطالبات‌مان وصول شده بود از جمع بودجه این بند فراتر رفته است؛ اما آمارها نشان می‌دهد که حدود ۱۰ درصد حقوق‌ دولتی به مصارف حقوق دولتی رسیده است. ما باید ۶۵ درصد این حقوق را در زیرساخت‌های معدنی هزینه کنیم، اما امروز آنچه که تخصیص شده حتی به 10 درصد هم نمی‌رسد.

وی در ادامه با بیان اینکه موضوع دیپلماسی اقتصادی، اولویت پررنگ معاونت معدنی وزارت صمت است، گفت: بخش معدن ظرفیت خوبی برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی و اقتصادی دارد، اما به دلیل اینکه در لایه مذاکره خوب عمل نکرده‌ایم، این ظرفیت را از دست داده‌ایم.

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت افزود: امروز شرایط لازم را برای ورود به کشور افغانستان در بخش معدن داریم، به‌طوری که اطلاعات زمین‌شناسی‌مان کامل و شرکت‌های سرمایه‌گذار مشخص هستند و بازار ایران برای محصولات معدنی افغانستان به شدت تشنه است، اما ‌همه ما متوقف هستیم، چراکه باید مذاکره انجام شود و متولیان این موضوع مسئله را پیگیری کنند.

وی تأکید کرد: ما تجربه تلخی از ارتباط اقتصادی با عراق و سوریه داریم و اصلاً پرونده قابل قبولی در حوزه اقتصادی در این دو کشور نداریم. دلیل اینکه در عراق کالا فروخته‌ایم به دلیل مرزهای مشترک‌مان با عراق است. امروز آسیب‌هایی را مشاهده می کنیم که قابل پیش‌بینی بود و همین قصه نیز در سوریه مطرح است. انتظار داریم این اتفاق در افغانستان رخ ندهد و بخش معدن ایران بتواند از ظرفیت این کشور استفاده کند که بخشی از این جریان به عهده فعالان این حوزه است؛ البته اکنون بازارهای سرمایه‌گذاری، تکنولوژی لازم و ... وجود دارد و امیدواریم در این حوزه به درستی ورود کنیم و این ظرفیت‌ها را فعال کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی تجارت معدن حقوق معدنی حقوق دولتی وزارت صمت بخش معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۱۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان القوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود

دبیرخانه جشنواره شعر عربی طوفان القوافی اعلام کرد که برگزیدگان این مسابقه به زودی در یک جشن بزرگ در بصره معرفی و تکریم خواهند شد.

به گزارش ایسنا، بیش از ۱۵۰ شاعر از ۱۷ کشور عربی و اسلامی در این جشنواره شرکت کردند که بیش از ۲۴۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر طوفان القوافی ارسال شد که اغلب این آثار در موضوعات تعیین شده و در قالب های شعری عمودی، تفعیله و هایکو بود.

در میان این شاعران اسامی نام آشنایی همچون بدریه البدری از عمان، مرتضی التمیمی از عراق، اشرف شبانه از مصر، هیلانه عطاالله از سوریه و مطران العیاشی از عربستان سعودی و مرتضی آل کثیر از ایران به چشم می خورد.

بیشترین شرکت کنندگان به ترتیب از سوریه با ۳۷، ایران و عراق با ۲۵، لبنان با ۱۷ هستند، کشورهای یمن، مصر و تونس دیگر کشورهایی هستند که مشارکت خوبی در این جشنواره داشته اند.

هیئت داوران شامل اساتید ثامر الوندی از عراق، عمار جماعی از تونس، راتب سکر از سوریه، حسن حمید از فلسطین، عباس حزباوی از ایران، عباس فتونی از لبنان و عقیل اللواتی از عمان به دبیری استاد ثلمر الوندی به صحت سنجی و داوری خواهند پرداخت.

قرار است از ۶ برگزیده جشنواره در دو بخش شعر فصیح و شعبی در تاریخ ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت(۸ و ۹ می) در شهر بصره عراق تقدیر به عمل آید.

شایان ذکر است نخستین جشنواره بین المللی شعر عربی با عنوان طوفان القوافی با همکاری مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری و مرکز فرهنگی اسلامی جنوب عراق برگزار می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان القوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود