Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر صمت در آیین افتتاح معاملات آتی مس و گواهی سپرده مس و میلگرد گفت: برای مدیریت هوشمند و اصلاح بازارها، بورس کالا بهترین مسیر است، زیرا معاملات خارج از بورس قابل ضابطه گذاری نیست.

به گزارش بازارنیوز، سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین افتتاح معاملات آتی مس تصریح کرد: در اقتصاد کشور مشکلات ساختاری زیادی داریم که یکی از این مشکلات در حوزه بازار‌ها است، به همین دلیل در وزارت صمت قصد داریم ساختار بازار‌ها را اصلاح کنیم که به نفع تولید کننده و مصرف کننده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته فاطمی امین یکی از بازارها، بازار کالا‌های پایه است که برای مدیریت بازار کالا‌های پایه، کانال بورس کالا را انتخاب کردیم، زیرا معاملات خارج از بورس کالا قابل ضابطه گذاری نیست، این درحالی است که بورس علاوه بر شفافیت، بستری فراهم می‌کند که ابزار‌های نیازمند بازار، قابل اجرایی شدن باشند.

وی عنوان کرد: منظور از اینکه اقتصاد دستوری نباشد، این است که باید ضوابطی برای کشف قیمت بهینه و تنظیم بازار بگذاریم و ضوابط را اجرایی کنیم که در این خصوص با بورس کالا همکاری بسیار خوبی داشتیم؛ به طوری که بلافاصله بعد از رأی اعتماد مجلس با بورس کالا در مورد سیمان جلسه‌ای برگزار کردیم و نتایج خوبی را در این خصوص شاهد بودیم.

فاطمی امین عنوان کرد: برای مدیریت بازار کالا‌های پایه ۲۵ ابزار طراحی شده است که امروز ۲ ابزار افتتاح شد و دو هفته پیش نیز قراداد‌های بلند مدت عملیاتی شد.

به گفته وزیر صمت ابزار‌های معاملاتی علاوه بر شفافیت و اعمال تنظیم گری کمک زیادی به صنعت و تامین مواد اولیه می‌کند، زیرا یکی از نگرانی‌های واحد تولید این است که مواد اولیه نداشته باشد، ولی با قرارداد‌های آتی این هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

وی افزود: یکی از اقدامات وزارت صمت این بود که برای بیش از ۳۰ کالا سهمیه‌بندی اعمال شده بود که در مورد ۲۰ کالا این سهمیه‌بندی حذف شد و به سرعت برای ۱۰ مورد کالای باقی مانده نیز سهمیه بندی برداشته می‌شود که نتیجه آن در کاهش نرخ تورم تولید کننده نمایان می‌شود.

فاطمی امین اضافه کرد: این موضوع در مورد بازار ورق‌های فولادی خود را نشان داد؛ به طوری که در یک روز شاهد معامله ۳۰۰ هزار تن ورق فولادی با کاهش ۲ هزار تومانی قیمت بودیم و البته نویدبخش کاهش تورم تولید کننده در ماه‌های آتی است.

وزیر صمت در ادامه به دو خبر خوب در حوزه معدن اشاره کرد و افزود: هفته گذشته مزایده معدن مس جانجا (معدن استان سیستان و بلوچستان) برگزارشد که یکی از شروط مزایده این بود که باید ۴٠ درصد از سهام شرکت به مردم واگذار شود که این بهترین نوع سرمایه گذاری است، زیرا با این کار هم توزیع ثروت انجام شده و هم فرصت‌های سرمایه گذاری خوب برای مردم فراهم می‌شود.

وی عنوان کرد: بنابراین در آذر این روش آغاز شد و در دی نیز سه معدن دیگر به همین روش عرضه می‌شود، بنابراین برای معادن بزرگ یک معدن و معادن کوچک، چندین معدن به صورت یک جا به سرمایه‌گذاران واگذار می‌شود تا صرفه اقتصادی داشته باشد.

فاطمی امین تصریح کرد: در لایحه بودجه دولت مجاز است واگذاری معادن را از طریق ساز و کار بورس انجام دهد، بنابراین برای معدن از ابزار بازار سرمایه استفاده خواهیم کرد.





/بازار

برچسب ها: بورس کالا ، وزیر صمت ، فاطمی امین لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Q4D

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بورس کالا وزیر صمت فاطمی امین فاطمی امین بورس کالا وزیر صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۱۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی معاملات بورس کالا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد