Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه هر فعالیتی که در حوضه‌های آبریز منتهی به تالاب‌ها انجام می‌شود، اثر قابل توجهی بر تالاب‌های پایین‌دستی دارد، گفت: علت اینکه تالاب شادگان در حال حاضر با تنش‌ها و گاه با بحران‌های خاصی مواجه می‌شود، توجه نکردن به برنامه منسجم در بهره‌برداری از حوضه‌های آبریز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدجواد اشرفی در مراسم آغاز فرآیند عملیاتی پروژه بسط و توسعه مدیریت محیط زیست و معیشت‌های پایدار دریاچه ارومیه در تالاب‌های بختگان و شادگان در سایت‌های پایلوت که امروز (۲۹ آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: هر فعالیت و بهره‌برداری که در حوضه‌های آبریز منتهی به تالاب‌ها انجام می‌شود، اثر قابل توجهی بر تالاب‌های پایین‌دستی دارد.

به گزارش ایسنا وی افزود: بنابراین هر مدیریتی باید از بالا تا پایین باشد یعنی اگر قرار است فعالیتی در حوضه آبریز مارون انجام شود باید مسائل تالاب شادگان به خوبی مشخص شود؛ اما این اتفاق تاکنون رخ نداده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: علت اینکه تالاب شادگان در حال حاضر با تنش‌ها و گاه با بحران‌های خاصی مواجه می‌شود، توجه نکردن به برنامه منسجم در بهره‌برداری از حوضه‌های آبریز است.

وی افزود: در بالادست این تالاب، فعالیت‌های گسترده کشاورزی بدون توجه به نیازهای زیست محیطی و حق‌آبه تالاب‌ها انجام شده است که این مساله موجب می‌شود در برخی مواقع سال، کمتر از یک مترمکعب آب بر ثانیه به عنوان حق‌آبه، وارد تالاب شود در حالی که میزان واقعی حق‌آبه تالاب شادگان به طور متوسط ۵۰ مترمکعب بر ثانیه است.

اشرفی گفت: این موضوع ما را به این وادار می‌کند که مدیریت زیست بومی در خصوص تالاب شاگان داشته باشیم؛ مدیریتی که در آن فرآیند مشارکت همه‌جانبه در سطح حوضه آبریز با همکاری همه سطوح محلی و ملی از کشاورز تا وزارت کشاورزی و نیرو را داشته باشیم تا با هماهنگی کامل، پایدارسازی تالاب انجام شود.

وی افزود: هدف این برنامه، پایدارسازی معیشت و فعالیت‌ها در حوضه تالاب شادگان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در چند سال گذشته دولت ژاپن با همکاری برنامه زیست محیطی سازمان ملل و سازمان حفاظت محیط زیست کشور، اقدام مشترکی در خصوص سامان‌دهی و بهبود وضعیت دریاچه ارومیه داشتند و موفقیت‌های خوبی حاصل شد.

وی بیان کرد: تلاش شده که نتایج و موفقیت‌های این برنامه، در تالاب بختگان در فارس و تالاب شادگان در خوزستان در مدت سه سال اجرا و عملیاتی شود.

اشرفی افزود: بدون شک موفقیت این برنامه، مرهون و وابسته به همکاری متقابل همه ذی‌نفعان و افراد درگیر مسائل تالاب شادگان و حوضه آبریز خواهد بود.

وی گفت: سایر همکارانم در استان خوزستان، موضوعات تخصصی‌تر در ارتباط با این برنامه را ارائه خواهند کرد اما از همه افرادی که می‌توانند در اجرای این برنامه به ویژه در خصوص تالاب شادگان دخیل باشند، می‌خواهیم که همکاری خوبی داشته باشند تا خروجی این برنامه به پایدارسازی تالاب و کمک به بهبود وضعیت معیشت و درآمد مردم منتهی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان محیط زیست تالاب شادگان درياچه اروميه حفاظت محیط زیست حوضه های آبریز تالاب شادگان تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای احیای کامل تالاب نئور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ادامه روند مبارزه با گونه‌های مهاجم، اولین مرحله پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور در نیمه اول اردیبهشت‌ سال جاری از گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور، در بازدید از تالاب نئور اظهار کرد: با شروع فصل بهار و باز شدن یخبندان تالاب، پاک‌سازی فیزیکی گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در سطح تالاب نئور آغاز شد.

وی افزود: در این مرحله در مجموع حدود ۵۰ هزار متر تور برای صید و جمع‌آوری ماهی گونه مهاجم کاراس در تالاب نئور استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار داشت: مراحل بعدی پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور از گونه مهاجم ماهیان کاراس در مرداد و شهریور سال‌جاری طبق نظر کارشناسان و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور بمنظور احیاء دریاچه تداوم خواهد داشت.

حسن قاسم‌پور با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر و با تلاش همکاران حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن، گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از دوسال گذشته شروع کرده است و نتایج خوب و قابل قبولی حاصل شده است و تلاش برای احیای کامل تالاب نئور جزو اقدامات اولویت‌دار مدیریت زیست بومی این اداره کل است.

کد خبر 749123

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر