Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزاش خبرگزاری فارس از مازندران، قوها همه ساله مهمان تالاب سرخرود محمودآباد می‌شوند و باحضورشان حال و هوای دیگری به این تالاب زیبا می‌بخشند اما این روزها اخباری مبنی بر قوکشی و زنده‌گیری و خریدوفروش قوها زبان به زبان می‌چرخد.

درحالی اخبار مختلفی از قوها در فضای مجازی دست به دست می‌شود که محیط‌بانان در کانکسی که در اطراف تالاب محمودآباد تعبیه  شده مستقر هستند و این روزها گشت‌ها و پایش‌ها را تشدید کردند که شاهد بروز مشکلی برای این مهمانان نباشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌محمد دعاگو رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد در این‌باره با اشاره به تشدید نظارت‌ها در این منطقه، اظهار کرد: کانکس محیط‌بانی در کنار تالاب نصب و محیط بانان بصورت شبانه‌روزی در آن مستقر شدند.

وی با اشاره به اینکه جمعیت قوها به بیش از ۷۰۰ بال رسیده است، افزود: پیش‌بینی افزایش جمعیت قوها را منطقه خواهیم داشت که البته باتوجه به شرایط جوی منطقه است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد با بیان اینکه  یکی از احتمال‌های موجود برای  تغییر مکان و پرکشیدن قوها تأمین نیاز غذایی قوها است، اضافه کرد: با توجه به افزایش مهاجرت پرندگان به منطقه و کمبود غذا، قوها برای تغذیه به آب‌بندان‌های دیگر و دامگاه‌ها پرواز کرده که احتمال شکار و یا زنده‌گیری آنان وجود دارد که در این زمینه غذای مورد نیازشان تأمین شد تا بتوانیم قوها را دوباره در این زیستگاه جمع کنیم که در این زمینه بیشتر جمعیت قوها به تالاب بازگشتند.

این مسؤول با اشاره به اینکه امسال جمعیت قوها بعد از چندین روز اقامت، در دامگاه‌های اطراف متفرق شدند، اضافه کرد: در سال‌های قبل هم پیش می‌آمد که قوها از تالاب خارج شوند اما امسال به‌صورت کلی خارج شدند، نبود که متأسفانه این فضا شرایط را برای برخی فرصت‌طلبان فراهم کرد.

دعاگو با رد خبرهایی مبنی بر قوکشی در منطقه، افزود: با تشدید اقدامات حفاظتی و با کمک محیط‌بانان یگان حفاظت استان و شهرستان‌های مجاور، تمامی متخلفتن حوزه شکار تحت رصد اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد قرار دارند که درحال حاضر حضور قوها در منطقه نشان‌دهنده اثبات این مطلب است.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته نیز اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد با همکاری دوستداران حیات‌وحش از سراسر کشور موفق به حفاظت از این تالاب و قوهای مهاجر می‌شد، یادآورشد: درخواست ما از همه مردم و تشکل‌های زیست‌محیطی این بوده در حفاظت از پرندگان مهاجر، به‌ویژه قوهای مهاجر در تالاب سرخرود، با اداره حفاظت محیط زیست محمودآباد همکاری کنند تا بتوانیم میزبان خوبی برای پرندگان مهاجر باشیم.
 
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد با اشاره به اینکه امسال از ۲۰ آبان ماه نخستین گروه از قوها وارد منطقه شدند، اضافه کرد: درحال حاضر جمعیت قوها در منطقه به ۷۰۰ بال رسیده که امیدواریم شاهد افزایش جمعیت این گونه از پرندگان مهاجر در منطقه باشیم.

یکتانیک عضو جمعیت دوستداران طبیعت در این باره اظهار کرد: امسال چهاردهمین سالی می‌شود که تلاش شده است محدوده ۲۵ هکتاری در وزرامحله سرخرود مازندران برای اقامت پاییزه و زمستانه قوهای مهاجر شامل سه گونه قو گنگ، فریادکش و کوچک امن شود.

وی افزود: محیط زیست مازندران در حاشیه محدوده مذکور کانکس نگهبانی می‌گذارد و جاده کشاورزی حاشیه غربی این محدوده با زنجیر جهت جلوگیری از ورود اتومبیل‌های بازدیذکنندگان بسته می‌شود.

*مختومه شدن پرونده شکارچیان غیرمجاز

این دوستدار طبیعت با بیان اینکه قوها در هفته‌های اول ورودشان صرفا از باقی‌مانده شالی‌های برداشت شده تغذیه می‌کنند، افزود: وقتی بازمانده محدود شالی‌ها تمام می‌شود غذارسانی می‌کنیم تا این پرندگان برای تامین خوراک راهی دامگاه‌های اطراف نشوند و در انبوه بی‌شمار دام‌ها نیفتند.

یکتانیک با اعلام اینکه امسال قوها  زودتر از همه سال‌های قبل به تالاب رسیدند، افزود: اما پس از  اقامت ناگهان به طور کل این محدوده امن را ترک کردند و در چهار دامگاه از پنج دامگاه منطقه فرود آمدند که همین موضوع مشکلات بعدی را درپی داشت.

در دو سال گذشته اداره کل محیط زیست مازندران پرونده‌های قضایی را به مراجع قضایی جهت تعقیب  ارجاع کرد که با وجود تمامی مدارک لازم از جمله عکس و فیلم‌های متعدد، پرونده‌ها مختومه شد که لازم است برای همیشه به خبرهایی مبنی بر سیاه‌چاله پرندگان مهاجر و اخباری از این دست با برخورد دستگاه قضا پایان داده شود.

*شکار غیرمجاز پرندگان در مازندران

به گزارش خبرگزاری فارس، مسائل مختلفی که در ارتباط با قوکشی و ربوده شدن قوها منتشر شده نشان‌دهنده این است که باید به شکل برجسته و پررنگ در بحث برخورد با متخلفان حوزه صید و شکار ورود پیدا کرد؛ به‌طوری‌که فعال بودن بازار پرندگان فریدونکنار نشان می‌دهد که شکارچیان آزادانه می‌توانند به فعالیت خود در این منطقه ادامه دهند و استمرار این روند به معنای گسترش دامنه فعالیت متخلفان است که در این زمینه حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار کرد: باتوجه به اینکه امسال  تصمیم‌گیری شد روش‌های غیرمجاز شکار ممنوع شود ولی در عمل شاهد تخلفاتی در این زمینه هستیم.

وی افزود: در سال‌ها ۹۸ و ۹۹ شاهد همکاری خوب دامگاه‌داران فریدونکنار بودیم اما امسال به‌خوبی همکاری نکردند و همچنان شاهد شکار غیرمجاز در منطقه هستیم و روش‌های شکار غیرمجاز در منطقه برپا است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: موضوع مهم دیگر اینکه بازار فروش پرندگان نیز کماکان برپا است ولی متاسفانه  برخی تمکین نمی‌کنند که فقط تنها راه اعمال قانون است.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/غ

منبع: فارس

کلیدواژه: قوهای سرخرود محیط زیست مازندران پرندگان مهاجر جمعیت قوها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۸۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج

اقبال حمیدی اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج با رصد و شناسایی محل نگهداری کبک ها، با اخذ حکم قضایی و همکاری نیروی انتظامی و بازرسی از منزل یک شکارچی غیرمجاز، ۳۷ قطعه کبک که قصد قاچاق را کشف و ضبط کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: محیط بانان افزون بر این کبک ها؛ ۳۵ قفس چوبی و یک شبکه نگهداری پرندگان هم کشف کردند.

وی بیان کرد: واحد حقوقی نسبت به تشکیل پرونده در این رابطه و معرفی فرد خاطی به مراجع قضایی اقدام کرده است. 

حمیدی ادامه داد: پرندگان کشف شده به اداره حفاظت محیط زیست انتقال داده شده اند و پس از بررسی‌های جسمانی، تغذیه و مراقبت‌های لازم در زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رها سازی می‌شوند.

کبک‌ها که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند ارزش اکولوژیکی بالایی در چرخه حیات دارند.

 در فصل پاییز و زمستان که حشره سن به زیر بوته گیاهانی مانند گون و درمنه روی می‌آورند کبک‌ها از این حشره تغذیه کرده و با کنترل بیولوژیکی آن که آفت محصولات گندم و جو است کمک شایانی به حفظ کیفیت محصولات کشاورزی می‌کنند.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند