Web Analytics Made Easy - Statcounter

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، تفاهم‌نامه همکاری احداث کارخانه نوآوری صنایع دریایی امضا شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان این‌که ایجاد پهنه‌های نوآوری برای سرمایه گذاری بخش خصوصی یکی از اولویت‌های مسیر توسعه کشور است، گفت: دولت و بخش‌های ساختاری کشور باید بهره‌بردار و ناظر پژوهش باشند نه مجری آن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید محصول کار شرکت‌های دانش‌بنیان است و پژوهش، با سرمایه گذاری بخش خصوصی به تولید منتج می‌شود.

وی افزود: تلاش کردیم تا با پیاده‌سازی الگویی نوآورانه، بخش‌های اجرایی و بهره بردار دولتی، از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در رفع نیازهایشان استفاده کنند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به پیاده‌سازی موفق این الگو با حمایت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در صنعت دفاعی، ادامه داد: خوشبختانه نیروی دریایی ارتش در مسیر رفع نیاز‌های خود با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان گام بزرگی در توسعه تجهیرات، ساخت قطعات و افزایش اقتدار کشور برداشته است.

ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان
امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم از عزم جدی برای استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت دفاعی و رزمی دریایی ادامه داد: این نیرو در حوزه دریا توان خود را بر این مبنا پایه گذاری کرده است که از ظرفیت علمی و دانشی و صنعتی با اولویت جوانان فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کند.

وی افزود: استفاده از موتور‌های دیزلی ظرفیتی است که سال‌ها به دنبال آن بوده ایم، زیرا برای حضور در عمق دریا‌ها و اقیانوس‌ها نیازمند سرعت هستیم و امروز با استفاده از این موتور‌های دیزلی می‌توانیم سرعت خود را در دریا افزایش دهیم. اکنون موتور‌های دیزلی تماماً به دست جوانان ایرانی طراحی و ساخته شده است و این مهم برای حفظ آرامش و امنیت در محدوده دریایی مورد توجه فرماندهی کل قواست.

فرمانده نداجا با اشاره به افزایش توان و سرعت رزمی با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: با این موتور‌ها سرعت ما در دریا به دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد و می‌توانیم حضور مؤثری در هر نقطه‌ای از دریا که انتظار داریم داشته باشیم. البته ما پا را ازین هم فراتر گذاشته‌ایم و به حوزه موتور‌های سنگین‌تر ورود کرده‌ایم و طراحی آن هم انجام شده است.

مفاد تفاهمنامه
این تفاهم نامه با هدف ایجاد کارخانه نوآوری صنایع دریایی، برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی برای فناوران، نوآوران و زمینه سازی توسعه اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی امضا شده است.

جذب شتابدهنده‌های تخصصی، شرکت‌های خلاق، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان از اصلی‌ترین اهداف این تفاهم‌نامه همکاری است.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضمن حمایت از تاسیس و راه اندازی کارخانه نوآوری صنایع دریایی ایران با مالکیت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، زمینه را برای استقرار، توانمندسازی و توسعه محصولات دانش‌بنیان فراهم می‌کند.

همچنین پیش بینی و اختصاص فضای کارخانه نوآوری توسط نداجا در شعب بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان گیلان و مازندران با حفظ مالکیت از دیگر اهداف این تفاهم نامه همکاری دوجانبه است. برای اجرایی کردن مفاد تفاهم نامه، کارگروه راهبری متشکل از نمایندگان معاونت عدمی و فناوری و نیروی دریایی ارتش شامل نمایندگان تخصصی هر طرف تشکیل می‌شود.

بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق
در ادامه این سفر یک‌روزه، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و استاندار بوشهر با حضور در پارک علم و فناوری بوشهر، ضمن گفتگو با فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق مستقر، زمینه را برای حضور تیم‌های خلاق و فناور در فاز‌های در حال توسعه این پارک فراهم کردند.

در حال حاضر بیش از ۱۶۰ هسته فناور و خلاق در مراکز رشد اقماری این پارک علم و فناوری استقرار دارند و محصولات و خدمات فناورانه خود را در حوزه‌های زیست‌فناوری، غذا، دارو، صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، دریایی و مهندسی توسعه می‌دهند. همچنین ارائه خدمات خلاق در حوزه‌های اینترنت اشیا، اقتصاد دیجیتال، نرم‌افزار‌ها و بازی‌های موبایلی از دستاورد‌های شرکت‌های خلاق مستقر در این پارک علم و فناوری به شمار می‌رود.

این شرکت‌ها اکنون در فضایی به مساحت ۵هزار متر مربع استقرار دارند. بر اساس مصوبه سال ۹۳ پارک علم و فناوری استان پبوشهر می‌باید به ۲۰ هکتار برسد که تا کنون ۱۰ هزار متر مربع آن قطعی شده است.

پارک علم و فناوری خلیج فارس سال ۱۳۸۷ راه‌اندازی شد. در حال ۶ مرکز رشد واحد‌های فناور در شهرستان‌های دشتسان، دشتی چنگان، گناوه و بوشهر محلی برای استقرار این شرکت‌ها است. همچنین در مرکز رشد دانشگاهی در دانشگاه خلیج فارس ۱۵ شرکت مستقر شده اند. در سال گذشته ۵ هزار متر اول افتتاح شد و ۲۲۰۰ متر از این فضا به پیشرفت نهایی رسیده است.

مرکز رشد واحد‌های فناور کنگان، زیر نظر این پارک علم و فناوری، به صورت تخصصی در حوزه نفت و گاز فعال است و با اخذ مجوز برای راه‌اندازی یک مرکز رشد مشترک با وزارت نفت، زمینه برای توسعه فناوری‌های این حوزه می‌تواند میزبان شرکت‌های فعال و فناور در دل منطقه پارس جنوبی در مجاورت صنایع نفت و گاز ایجاد می‌کند.

قرار است این مرکز رشد، هاب ارتباطی میان صنایع و فناوران این حوزه شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری صنایع دریایی تفاهم نامه همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران معاون علمی و فناوری رییس جمهوری شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری کارخانه نوآوری دانش بنیان تفاهم نامه مرکز رشد موتور ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۰۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری است و این امر با همکاری، حسن‌نیت و سخت‌کوشی میسر می‌شود و این نوآوری در زیست‌بومی مناسب، به کمال خود یعنی حضور در بازار رقابت خواهد رسید.

حسین امینی مشهدی صبح امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد ملی نمادی از اعتماد و اراده جمعی دست‌اندرکاران صنایع غذایی، اعم از تولیدکنندگان، فناوران و پژوهشگران، ارکان حاکمیتی و قانون‌‎گذاران و نهادهای واسطه‌ای چون جهاددانشگاهی است تا افق‌های روشن‌تری را به سوی همکاری و تقویت تولید ملی رقم بزنند. این اجتماع پیش از آنکه رویدادی فناورانه باشد، حرکتی فرهنگی است که در مسیر همکاری برای افزایش توانمندی، تاب‌آوری و هم‌افزایی ظرفیت‌های صنعت غذا در برابر اقتضائات و التهاب تولید و رقابت در بازار ملی و جهانی صورت می‌گیرد. 

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: ایران و هر آنچه که از این نام مقدس در ذهن و ضمیرمان تداعی می‌شود، محصول کنش‌ها و واکنش‌های هزاران انسان نخبه و فرهنگ‌دوست در طول تاریخ است و امروز ما میراث‌دار این نام شریف هستیم و بایستی با تلاش خود بر اعتبار ملی و جهانی آن بیفزاییم. البته این مهم، جز در سایه تشریک مساعی، اعتماد، تلاش و تعصب نسبت به این آب و خاک و میراث مادی و معنوی گران‌قدر آن صورت نمی‌پذیرد.

امینی ادامه داد: همچنین اعتقاد راسخ داریم که نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری است و این امر با همکاری، حسن‌نیت و سخت‌کوشی میسر می‌شود، اما این نوآوری در زیست‌بومی مناسب، به کمال خود یعنی حضور در بازار رقابت خواهد رسید، چنانکه مکرر گفته‌اند نقش نهادهای حاکمیتی اعم از قانون‌گذاری، اجرایی، نظارتی و نظامات مالی در این زیست‌بوم بسیار پررنگ است. بدیهی است آینده‌نگری مستلزم وضع قوانین آینده‌‎نگرانه است. قوانین و مقررات بعضا دست‌وپاگیر یا اجرای ضعیف و ناصحیح قوانین موجود، نگاه صنعتگران و تولیدکنندگان و نخبگان ما را دچار دلسردی می‌کند، هر چند بازیگران عرصه صنعت غذا و جوانان غیرتمند این مرز و بوم حتی در سخت‌ترین شرایط ناامید نشده و با اصرار خود، موانع را کنار زده و توفیقاتی ملی و جهانی را رقم زدند. 

فبین فود، تعاون تمامی عناصر فعال زیست بوم فناوری و نوآوری

وی افزود: این اجتماع که در رویدادی با عنوان فبین‌فود تجلی یافته، بر آن است تا با تعاون تمامی عناصر فعال و بازیگران زیست بوم فناوری و نوآوری در همین شرایط موجود با تمامی اشکالات و کاستی‌ها و سختی‌های احتمالی، حرکت و اقدامی موثر انجام دهد. از این رو با شناسایی برخی از مشکلات حوزه صنعت غذا که با حسن ظن اهالی صنعت احصا شده، آن را به دست جوانان نخبه و توانمند سپرده است و امروز نگاه این رویداد و مخاطبان آن به این جوانان نخبه  است تا با استفاده از دانش و مهارت خود، گره‌ای از گره‌های صنعت بگشایند و نویدگر عینی شعار "ما می‌توانیم" باشند. 

امنیت غذایی پایدار از عناصر کلیدی نظام حکمرانی

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: به عنوان عضو کوچکی از نهاد جهاددانشگاهی که جایگاه خود را نهاد واسط توسعه می‌داند، باید بگویم که ما با تمامی ظرفیت‌های خود اعم از نیروی انسانی متخصص و تجهیزات آزمایشگاهی، آمادگی کامل داریم تا با به اشتراک گذاشتن منابع خود اهالی صنعت، فناوران و نوآوران را در به‌هم‌رسانی نیازها و ایده‌ها و در نهایت حل مسائل صنعت غذا یاری کنیم تا از این طریق بتوانیم به امنیت غذایی پایدار که امروز از عناصر کلیدی نظام حکمرانی است، نائل آییم. 

وی خاطرنشان کرد: بر خود لازم می‌دانم از اهتمام ویژه، حمایت و همراهی بی‌دریغ معاونت محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، آقای دهقانی فیروزآبادی و رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، خانم حق‌جوی جوانمرد صمیمانه تشکر کنم. همچنین از  حضور و همراهی معاونت محترم پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، آقای فتح‌اللهی و آقای ابراهیمی و مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی سپاسگزارم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی