Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، واشنگتن پست در گزارش جدیدی از راز بزرگی درباره قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار منتقد سعودی در سفارت ریاض در استانبول پرده برداشت.

بر اساس گزارش جدید واشنگتن پست، ماه‌ها قبل از قتل خاشقچی به دست عوامل سعودی در اکتبر ۲۰۱۸، یک نرم‌افزار جاسوسی قدرتمند روی تلفن «حنان العتر» همسر جمال خاشقچی نصب شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افشاگری بخشی از تحقیقاتی است که از سوی سازمان غیرانتفاعی روزنامه‌نگاری موسوم به «داستان‌های ممنوعه» هماهنگ شده و کنسرسیومی از سازمان‌های خبری از جمله «فرانتلاین» نیز در این تحقیقات دست داشته اند. تحقیقات مذکور درباره نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس انجام می‌شود که از سوی شرکت NSO وابسته به رژیم صهیونیستی ساخته شده و به بسیاری از افراد در سراسر جهان فروخته شده است. گفته می‌شود از این نرم‌افزار برای جاسوسی گسترده از سیاستمداران و فعالین حقوق بشر استفاده شده است.

پیش‌تر شرکت NSO ادعا کرده بود هیچ مدرکی مبنی بر اینکه تلفن همراه «العتر» همسر خاشقچی مورد هدف جاسوسی پگاسوس قرار گرفته موجود نیست اما تحلیل فنی تلفن همراه او که به دست «بیل مارکزاک» از گروه تحقیقاتی امنیت سایبری «سیتیزن لب» انجام شده، شواهدی را نشان می‌دهد که پگاسوس به صورت دستی روی گوشی العتر نصب شده بود. این اتفاق زمانی افتاده که العتر در آوریل سال ۲۰۱۸ برای مدتی  در بازداشت مقامات امارات بوده و تلفن همراه او ضبط شده بود.

دانا پرایست، خبرنگار واشنگتن پست در خصوص این خبر می‌گوید: داده‌های فنی جدیدی که از سوی «سیتیزن لب» برای نخستین بار منتشر شده است، نشان می‌دهد که وقتی حنان از سوی مقامات اماراتی بازداشت شده بود، بر روی یکی از تلفن‌های همراه او نرم افزار پگاسوس نصب شده است. این داده‌ها همچنین نشان می‌دهد زمانی که حنان در بازداشت بوده، یک شخص (احتمالا یک از مقاماتی که او را بازداشت کرده بود) شخصا در وبسایت اختصاصی پگاسوس که برای امارات ساخته شده بود چیزی را تایپ کرده است. وبسایت هم برای تلفن همراه حنان پکیجی ارسال کرده که تلفن همراه را آلوده کرده است.

بیل مارکزاک توانست بفهمد که تلفن حنان شروع به نصب نرم افزار جاسوسی کرده است، اما نمی‌داند که نرم‌افزار با موفقیت نصب شده است یا خیر. اما تصور می‌کند که برنامه نصب شده باشد چرا که شخص مذکور تلاش دومی در جهت نصب نکرده است؛ بنابراین می‌توانیم بفهمیم ادعای NSO در خصوص اینکه حنان هدفی برای نرم‌افزار پگاسوس نبوده است، صحیح نیست.

 نصب نرم‌افزار بر گوشی حنان العتر چه ارتباطی با قتل خاشقچی دارد؟

به گفته واشگتن پست، حنان العتر، مهماندار هواپیمایی امارات بود. بدون رابطه با جمال خاشقچی، او مورد توجه مقامات قرار نمی‌گرفت؛ چرا که فعالیت سیاسی یا چیزی شبیه به آن نداشت. فرض بر این است که امارات از تلفن او برای جاسوسی از خاشقچی استفاده کرده است. البته ما نمی‌توانیم این را ثابت کنیم.

این دو شخص  ارتباط تلفنی زیادی داشتند. العتر در امارات و خاشقچی در واشنگتن زندگی می‌کرد، اما هر دو بسیار سفر می‌کردند؛ بنابراین بسیاری از صحبت‌هایشان در مورد تعیین مکان برای دیدار بعدی بوده است.

ما دوستان دیگری از جمال خاشقچی را می‌شناسیم که تلفن‌هایشان مورد حمله بدافزار پگاسوس قرار گرفته است. اما همه این‌ها بعد از قتل او اتفاق افتاد. حنان تنها کسی است که قبل از مرگ خاشقچی مورد حمله این بدافزار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: بن سلمان در واشنگتن «آقای اره» لقب گرفت+عکس بررسی هویت مظنون پرونده قتل خاشقچی درخواست موسسه بین‌المللی مطبوعات برای محاکمه عاملان قتل خاشقجی واکنش حنان العتر به هک شدن گوشی تلفن همراه او با پگاسوس

خبرنگار واشنگتن پست می‌گوید: وقتی مارکزاک از موسسه سیتیزن آنچه را کشف کرده بودند برای حنان فاش کرد، من آنجا بودم. حنان بسیار شوکه شده بود و به گریه افتاد. حنان گفت که احساس گناه می‌کند، زیرا فکر می‌کند از او برای ردیابی خاشقچی سوء استفاده شده است.

پگاسوس یک جاسوس افزار بسیار قوی نظامی است. این نرم‌افزار تقریبا هرکاری را می‌تواند انجام دهد. می‌تواند کنترل تلفن همراه را در دست بگیرد و همه‌چیز را از آن خارج کند. می‌تواند میکرفون را روشن کرده و به محیط اطراف گوش کند؛ بنابراین این بدافزار بسیار تهاجمی است. هک کردن گوشی حنان تجاوزی به فضای شخصی بین این دو نفر نیز بوده است.

آزار و اذیت مقامات اطلاعاتی امارات پس از قتل خاشقچی

سال گذشته حنان به آمریکا آمد تا با وکیل خود مشورت کند، زیرا واقعاً نمی‌دانست باید چه کار کند. او خیلی نگران بود. حتی پس از قتل خاشقچی، مقامات اطلاعاتی امارات همچنان به سؤالات از او ادامه می‌دادند. آن‌ها می‌خواستند بدانند قصد او چیست. آن‌ها می‌خواستند به طور ویژه بدانند که آیا حنان به دنبال جسد خاشقچی خواهد بود یا خیر. حنان احساس امنیت نمی‌کرد چرا که حتی خانواده او را نیز تهدید می‌کردند. آن‌ها گذرنامه‌های خانواده او را در دوره‌های مختلف می‌گرفتند و اجازه سفر به آن‌ها را نمی‌دادند.

وقتی حنان به واشنگتن آمد، وکیلش او را متقاعد کرد که بماند و درخواست پناهندگی سیاسی کند. او دیگر اجازه کار در امارات را نداشت، زیرا شغل خود را در خطوط هوایی از دست داد و به دلیل اینکه مصری است، نیاز به گرفتن مجوز کار داشت.

حنان اکنون ۵۳ ساله و زندگی او کاملاً به هم ریخته است. او مطمئن نیست که چگونه می‌خواهد زندگی خود را تامین کند و منتظر است تا درخواست پناهندگی سیاسی خود را ارائه دهد.

پاسخ مقامات امارات به افشای جاسوسی از تلفن همسر خاشقچی

خبرنگار واشنگتن پست نوشت: امارات تاکنون از پاسخ به درخواست‌های متعدد برای اظهار نظر در این خصوص خودداری کرده است. در گذشته، آن‌ها هرگونه ادعایی مبنی بر استفاده از NSO و محصولاتشان را رد کرده بودند. وکیل گروه NSO، توماس کلر در واشنگتن دی سی، ادعا‌های ما را از نظر فنی غیرممکن خواند. او گفت اتهامی که ما مطرح می‌کنیم، مبنی بر اینکه تلفن حنان العتر مورد حمله پگاسوس قرار گرفته ، کاملا نادرست است. او گفت که شرکت بررسی این ادعا را انجام داد و متوجه شد که پگاسوس برای گوش دادن، نظارت، ردیابی یا جمع‌آوری اطلاعات درباره حنان استفاده نشده است.

شرکت صهیونیستی NSO، در حال توسعه یا مهار؟

خبرنگار واشنگتن پست در پاسخ به این سوال که با توجه به شکایات زیاد از شرکت صهیونیستی NSO آینده آن را چگونه ارزیابی می‌کند گفت که این شرکت تنها بخش کوچکی از پروژه جاسوسی بزرگی است که پس از حملات ۱۱ سپتامبر و با بهانه ردیابی تروریست‌ها شکل گرفته است. افشاگری‌های روزنامه‌نگاران درباره NSO تنها روزنه‌ای را به جهان جاسوس‌افزار‌ها باز کرده است.

فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها نیز فاش کرده اند که به وسیله پگاسوس هدف حمله قرار گرفته اند. آمریکا NSO را در لیست تحریم‌ها قرار داده است. این تحریم ها انتقال برخی فناوری‌ها به این شرکت را ممنوع می‌کند.

اخیرا نیز گزارش‌های جدیدی منتشر شده است که نشان می‌دهد چندین شرکت نظارتی قصد داشتند از فیسبوک استفاده کنند تا اهداف خود را مجبور کنند روی لینک‌های خاصی کلیک کنند. کلیک روی این لینک‌های خاص گوشی تلفن همراه این اشخاص را آلوده می‌کرد.

بسیار دشوار است که دقیقا بفهمیم چه تعداد شرکت در حال تولید جاسوس‌افزار هستند، زیرا هیچ یک از قرارداد‌ها عمومی نیست. مشخصا نرم‌افزار‌های مذکور تنها برای جنایتکاران و تروریست‌ها استفاده نمی‌شود. بلکه در موارد زیادی علیه جامعه مدنی، گروه‌های حقوق بشری، وکلا، دانشگاهیان و روزنامه نگاران استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قتل جمال خاشقچی جمال خاشقچی نرم افزار پگاسوس رژیم صهیونیستی خبرنگار واشنگتن پست افزار جاسوسی جمال خاشقچی نشان می دهد تلفن همراه قتل خاشقچی حنان العتر نرم افزار همراه او نصب شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۱۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به دستگیری چند مظنون به جاسوسی علیه چین این اتهامات را تهمت دانسته وتاکید کرد که آلمان موظف است به این طنز سیاسی ضد چینی پایان دهد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گره بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، خشم در برابر اتهامات جاسوسی وارد شده به چین از طرف آلمان افزایش یافته و لحن این کشور تشدید شده است. دولت چین اعلام کرده که اینها تهمت‌ هستند و آلمان موظف است "به طنز سیاسی ضد چینی پایان دهد."

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: پس از اتهامات جاسوسی علیه چین و احضار سفیر آلمان، پکن بار دیگر به صورت شفاهی بر بی گناهی خود در این ماجرا تاکید کرد: پرونده به اصطلاح جاسوسی چین یک اختراع خالص است.

وانگ ادامه داد: پکن قاطعانه از خود در برابر هرگونه تهمت و تحقیر چین دفاع می کند. پکن از آلمان می‌خواهد که در برابر تلاش‌ها برای آسیب رساندن به روابط دوجانبه هوشیار باشد و به نمایش مسخره سیاسی ضد چینی پایان دهد.

پس از دستگیری چهار مظنون در آلمان که متهم به جاسوسی برای چین هستند، پاتریشیا فلور، سفیر آلمان در پکن روز پنجشنبه توسط مقامات چین احضار شد. با این حال، فلور اجازه نداد این مانور او را بترساند وبا اعتماد به نفس گفت: این "یک حرکت بسیار روشنگر" بود، اما حداقل فرصت خوبی برای توضیح چند چیز بود. وی در پیام رسان X نوشت: "ما جاسوسی را در آلمان تحمل نمی کنیم. دموکراسی آلمان با ابزار قانون اساسی محافظت خواهد شد.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه گفت که رهبری پکن بلافاصله پس از این دستگیری ها با عصبانیت واکنش نشان داد: این اتهامات در خدمت "تهمت و سرکوب چین" بود. به گفته وی در اینجا مسئله "از بین بردن فضای همکاری بین چین و اروپا" مطرح است. کارمندانی که در آلمان روی این پرونده ها کار می کنند باید "ذهنیت جنگ سرد خود را کنار بگذارند."

چهار شهروند آلمانی در ابتدای هفته به اتها جاسوسی برای چین بازداشت شدند. مورد بازداشت جیان جی، کارمند ماکسیمیلیان کرا، کاندیدای برتر حزب افراطی جایگزینی برای آلمان برای انتخابات اروپا، ، به ویژه برجسته است. به گفته دادستان کل فدرال، جیان متهم است که به عنوان مامور یک سرویس مخفی خارجی در یک پرونده بسیار جدی عمل کرده است.

سفارت چین در رابطه با دستگیری اتباع آلمانی به اتهام انجام خدمات مخفی و جاسوسی برای چین گفت: ما از طرف آلمانی می‌خواهیم که از اتهامات جاسوسی برای دستکاری سیاسی وجهه چین و بدنام کردن این کشور دست بردارد.

دفتر دادستانی فدرال آلمان یکی از دستگیر شدگان را متهم می کند که به اطلاعاتی در مورد فناوری های نوآورانه ای دست یافته است که می تواند به نمایندگی از چین مورد استفاده نظامی قرار گیرد. گفته می شود او برای این منظور از یک زوج آلمانی استفاده کرده است. هر سه مظنون متهم به عمل به عنوان مامور سرویس مخفی و نقض قانون تجارت خارجی هستند.

بعد از آن رسانه‌های آلمانی گزارش دادند که دادستان کل فدرال آلمان جیان جی، دستیار نامزد اصلی حزب افراطی جایگزینی برای آلمان برای انتخابات اروپا راهم با اتهامی مشابه بازداشت کرده است.

وی به عنوان دستیار ماکسیمیلیان کرا، نماینده پارلمان اروپا از حزب افراطی جایگزینی برای آلمان کار می کند و گفته می شود که در بروکسل و درسدن زندگی می کند. بازرسان بر این باورند که وی در این نقش اطلاعاتی را از عملیات پارلمانی به وزارت امنیت دولتی چین (MSS) مخابره کرده است. بخصوص آنها او را به جاسوسی از اعضای مخالف چین در آلمان متهم می کنند.

در انگلیس نیز اخیرا یک کارمند پارلمان بریتانیا و یک دانشمند انگلیسی به جاسوسی برای چین متهم شدند. سرویس دادستانی سلطنتی (CPS) روز دوشنبه اعلام کرد، این پرونده مربوط به جرایم ادعایی بین پایان سال 2021 و فوریه 2023 است که "به گونه ای طراحی شده اند که مستقیم یا غیرمستقیم برای دشمن مفید بوده اند.

دیدار وزیر دفاع ایران با وزرای دفاع روسیه و چینچین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • مصدومیت ستاره بایرن در آستانه بازی با رئال
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • کاریکاتور/ کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری در تاریخ
  • بزرگترین ردپای دایناسور شکاری کشف شد
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • چین سفیر آلمان را احضار کرد