Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

داروی فاموتیدین بر روی گیرنده های سلول های مشخصی از معده که وظیفه ترشح اسید معده را دارند اثر می گذارد. این دارو اثر آنتی هیستامین دارد. هیستامین ها در معده نقش ترشح اسید را برعهده دارند و در زمانی که ترشح اسید معده بیش از حد می شود، با غیر فعال کردن اثر این هیستامین ها می توان جلوی ترشح بیش از حد اسید معده را گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجاست که داروی فاموتیدین با اثر بخشی خود از ترشح بیش از حد اسید معده و ایجاد مشکلات و ناراحتی های پس از آن جلوگیری می کند.

 

 

اطلاعاتی در رابطه با داروی فاموتیدین

داروی فاموتیدین یکی از پر مصرف ترین دارو های تولید شده در رابطه با درمان مشکلات سیستم گوارشی است. این دارو به بهبود التهاب ها و زخم های ناشی از ترشح بیش از حد اسید معده بسیار کمک می کند. همانگونه اشاره شد این قرص از سری قرص های آنتی هیستامین است که می تواند بر روی سلول های ترشح کننده اسید معده تاثیر بگذارد.

اسید معده به جهت کمک به هضم غذا در معده تولید می شود و برای طی روند و چرخه غذا خوردن امری حیاتی است. اما ترشح بیش از حد آن باعث بروز بیماری های معده و سیستم گوارش می شود. اصلی ترین دلیل تجویز این دارو برای بیمارانی است که اسید معده بیش از حد ترشح شده در بدنشان موجب راهیابی اسید به داخل مری و گلو شده است.

در ادامه به بررسی تاثیر فاموتیدین یکی از قرص های درمان درد معده خواهیم پرداخت.

 

نحوه و مقدار مصرف قرص فاموتیدین چقدر است؟ بهتر است قبل از استفاده از قرص فاموتیدین، بروشور داخل جعبه قرص را به صورت کامل مطالعه کنید. مطالعه این بروشور به شما در آشنایی هر چه بیشتر با این محصول کمک خواهد کرد و می توانید با مطالعه این محصول اطلاعاتی در رابطه با عوارض جانبی آن نیز به دست بیاورید. در رابطه با دوز مصرفی این دارو نیز باید دقیقا طبق نظر پزشک خود عمل کنید. از آنجایی که این قرص در دوز های 20 میلی گرم و 40 میلی گرم در داروخانه ها موجود است، بهتر است در هنگام تهیه دارو به مقدار دوز دارو نیز توجه ویژه ای داشته باشید. اگر چنانچه مصرف قرص خود را فراموش کردید بهتر است به محض یادآوری سریعا قرص فراموش شده را مصرف کنید. اما اگر بسیار به زمان مصرف قرص بعدی نزدیک هستید بهتر است مصرف دوز قبلی را فراموش کنید و مطابق برنامه قبل پیش بروید. اگر قرص برای درمان رفلاکس معده یا همان ترش کردن معده تجویز شده است، بهتر است آن را در هنگام شب و قبل از خواب با مقدار مایعات کم استفاده کنید. لازم به ذکر است که قرص فاموتیدین با غذا تداخل ندارد و می تواند قبل یا بعد از غذا مصرف گردد. حتما طبق نظر پزشک و تا زمان حصول نتیجه از این دارو استفاده نمایید. مدت زمان مصرف این دارو 2 هفته می باشد و اکیدا توصیه می گردد حتی اگر احساس بهبودی کردید، به صورت خودسرانه اقدام به قطع مصرف این دارو نکنید. در صورتی که پس از 2 هفته بهبودی حاصل نشد و یا علائم بیماری همچنان باقی مانده بودند، حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید. این دارو معمولا به صورت طولانی مدت تجویز نمی شود و حداکثر زمان استفاده و مصرف آن 2 هفته است.

 

 

در چه مواردی نمی توان از قرص فاموتیدین استفاده کرد؟ حتما و اکیدا توصیه می گردد به تاریخ انقضای قرص دقت کنید. مصرف قرص و داروی تاریخ انقضاء گذشته می تواند بسیار خطرناک و یا در بهترین حالت بدون اثر بخشی باشد. اگر پزشک برای شما قرص فاموتیدین تجویز کرده است، حتی اگر کسی را با علائم بیماری خود دیدید به هیچ وجه مصرف این قرص را به ایشان تجویز نکنید. لازم به ذکر است که این قرص تنها با تجویز و نسخه پزشک قابل دریافت از داروخانه است. بهتر است در صورتی که در دوران بارداری هستید، به کودک خود شیر می دهید، دچار بیماری های کبدی یا کلیوی هستید، دچار سرطان معده و آسم هستید و یا سابقه حساسیت به فاموتیدین یا قرص های مشابه این دارو را دارید، حتما با پزشک معالج خود در رابطه با این موضوع مشورت کنید.

 

مواردی که باید در زمان استفاده از قرص فاموتیدین رعایت نمایید باید دقت داشته باشید که استفاده از قرص فاموتیدین می تواند با برخی از آزمایشات تداخل داشته باشد. پس بسیار مهم است که قبل از انجام آزمایش ها با پزشک معالج خود در رابطه با این موضوع صحبت کنید. در زمان گذراندن دوره بهبودی و مصرف دارد بهتر است از مصرف غذاهایی که باعث تحریک معده می شوند و غذاهای چرب و سنگین اجتناب کنید. استفاده از غذاهای آبکی و یا مصرف نوشیدن زیاد می تواند اسید معده را راحت تر به سمت دریچه تحتانی مری حرکت دهد و در نهایت رفلاکس معده ایجاد کند. پس بهتر است از مصرف مایعات زیاد خودداری کنید و تا یک ساعت بعد از صرف غذا دراز نکشید. در زمان مصرف قرص فاموتیدین از مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. کاهش وزن می تواند روی ترشح اسید معده تاثیر گذار باشد و با کاهش آن به روند بهبودی کمک کند. پس بهتر است اگر اضافه وزن دارید به فکر کاهش وزن بدن خود باشید. ممکن است اثرات جانبی این بیماری (اثراتی مانند سرگیجه و سردرد) در سالمندان شدت بیشتری داشته باشد.

 

 

عوارض جانبی قرص فاموتیدین

قرص فاموتیدین در مقابل دیگر بیماری هایی که در رابطه با بیماری های گوارشی تجویز می شوند عوارض کمتری دارد. اما با این حال هستند برخی افرادی که با استفاده از این دارو دچار عوارض جانبی آن شده اند. البته بسیاری از همین عوارض نیز در مدت زمان کوتاهی از بین می روند.

از جمله عوارض این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عصبی شدن، افسردگی، درد مفاصل، ادرار تیره، خستگی شدید، سردرد، سرگیجه اسهال و یبوست

در صورتی که پس از مصرف این دارو عوارض بالا به سراغ شما آمد، می بایست فورا به پزشک معالج خود اطلاع دهید تا در صورت لزوم دارویی جایگزین برای درمان بیماری شما را تجویز نماید.

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: فاموتیدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۲۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند