Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی یحیی» نویسنده و تحلیلگر لبنانی در حوزه روابط بین‌الملل در تشریح تحولات اخیر در معامله تسلیحاتی جنگنده‌های اف- ۳۵ بین آمریکا و امارات و تهدید ابوظبی به لغو این قرارداد در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: اگرچه محرک و عامل اصلی عقد قرارداد تسلیحاتی اف- ۳۵ بین آمریکا و امارات که دو ماه پس از توافق عادی‌سازی «آبراهام» و در آخرین روز حضور «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در کاخ سفید صورت گرفت، سیاسی بود اما ملاحظات جدید دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن»، باعث توقف اجرای معامله با هدف بازنگری در آن به دنبال موضع جدید این دولت در قبال جنگ یمن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین واشنگتن از درز اطلاعاتی فناوری مرتبط با جنگنده‌های اف- ۳۵ به چین و روسیه واهمه دارد و بر همین اساس  ملاحظات امنیتی و فنی فراوانی را با شروط سخت بر ابوظبی تحمیل کرده است. جدا از این، اخباری از تلاش‌ها برای مهار رشد سرمایه‌گذاری چین در امارات درز پیدا کرد که این محدودیت خوشایند امارات نبوده و آن را سلب حاکمیت خود می‌داند.

یحیی در ادامه درباره اینکه امارات از نوع جنگنده‌هایی که آمریکا با این کشور معامله کرده ناراضی است و آنها را متفاوت از مدل ارائه شده به اسرائیل می‌داند، گفت: بله همین طور است، با وجود اینکه تل‌آویو و ابوظبی قراردادهای همکاری نظامی مشترک برای ساخت کشتی‌های ضد زیردریایی بدون سرنشین و هواپیماهای بدون سرنشین امضا کرده‌اند اما شکی نیست که نسخه‌های هواپیمای رادارگریز آمریکایی که در سال ۲۰۱۴ به رژیم صهیونیستی صادر شده بود با نمونه‌هایی که قرار است به امارات تحویل داده شود، متفاوت بوده و در واقع، واشنگتن با این کار می خواهد برتری نظامی اسرائیل را در منطقه تضمین کند. دلیل آن نیز همان چیزی است که «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر خود به مالزی تاکید و تصریح کرد که واشنگتن آماده است به قرارداد تسلیحاتی اف- ۳۵ با امارات ادامه دهد، مشروط بر اینکه اطمینان حاصل شود که اسرائیل برتری نظامی خود را حفظ می‌کند و این همان استراتژی ایالات متحده با هدف حفظ برتری اسرائیل در محیط عربی و اسلامی است.

وی درباره تاثیر اجرای قرارداد اف- ۳۵ بین امارات و آمریکا بر توازن قدرت در منطقه گفت: شکی نیست که قرارداد به نوعی افزوده کیفی برای نیروی هوایی امارات خواهد بود که دومین نیروی هوایی قدرتمند در خلیج‌فارس است، به ویژه پس از دریافت نسل پنجم به عنوان یکی از برجسته ترین سیستم های مانیتورینگ و تحلیل گرافیکی و شناسایی اهداف آمریکایی که حتی برخی از کشورهای ناتو نیز در حال حاضر از آن بی بهره هستند. 

این تحلیلگر لبنانی در ادامه تاکید کرد: البته پس از دکترین نظامی جدیدی که جنگ نامتقارن را با ترکیبی از کاربرد موشک‌ها و پهپادها در منطقه آغاز کرد و پس از آن که آمریکا در عراق و افغانستان دست خالی ماند و مجبور شد به سمت خاور نزدیک و آسیای مرکزی توجه کند تا موقعیت کشورهای منطقه را در راستای منافع خود بازیابی کند، جغرافیای سیاسی جدیدی در منطقه ترسیم شده است. 

علی یحیی در پاسخ به این پرسش که آیا ارتباطی بین خرید جنگنده‌های رافائل فرانسه از سوی امارات و تهدید ابوظبی به لغو قرارداد اف- ۳۵ وجود دارد و آیا فرانسه از این فرصت برای انتقام‌جویی از لغو قرارداد زیردریایی‌های خود با استرالیا و پیمان آکوس استفاده کرده است، گفت: تردیدی نیست که عدم تمایل دولت آمریکا پس از توقف و بازنگری معامله تسلیحاتی اف- ۳۵ و سپس تحمیل شرایط سخت فنی و سیاسی به امارات که حتی روابط رو به رشد ابوظبی با پکن را تحت تاثیر قرار داد، باعث شد که امارات به دنبال یک جایگزین در چارچوب استراتژی مبتنی بر تنوع بخشیدن به خریدهای نظامی و تنوع سرمایه‌گذاری های خود باشد.  در نتیجه، این جایگزین از طریق معامله تسلیحاتی جنگنده‌های رافائل فرانسه و پس از تور منطقه‌ای «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه به منطقه خلیج‌فارس انتخاب شد تا بدین گونه پاریس نیز پاسخی به لغو قرارداد زیردریایی فرانسوی توسط استرالیا و تحت فشار آمریکا، پس از عقد پیمان امنیتی «آکوس» داده باشد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: امارات جنگنده های اف 35 علی یحیی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۵۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در صدد است تا مسکو را به سوی رقابت تسلیحاتی بکشاند.

بر اساس اعلام این رسانه، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه صادره خود در این ارتباط ادامه داد: ناتو به دنبال کشاندن روسیه به یک رقابت تسلیحاتی است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص اضافه کرد که ناتو با برگزاری رزمایش در نزدیکی مرزهای کشورش، سعی دارد مسکو را تحت فشار قرار داده و پای این کشور را به یک رقابت تسلیحاتی بکشاند تا از این طریق ظرفیت رزمی آن را محدود کند.

وی در ادامه تصریح کرد: آنها در این مسیر هرگز موفق نخواهند شد.

این در حالیست که وی پیشتر رزمایش ناتو در فنلاند که ۲۶ آوریل (دیروز هفتم ادریبهشت ماه) آغاز شد را اقدامی تحریک‌آمیز توصیف کرده بود.

زاخارووا در این خصوص تاکید کرده بود: رزمایش نظامی ناتو در مجاورت مرزهای روسیه ماهیتی تحریک‌آمیز دارد. هدف این رزمایش‌ها اعمال فشار نظامی بر فدراسیون روسیه از طریق نمایش زور و به اصطلاح چنگ و دندان نشان دادن است. این رزمایش‌ها خطر حوداث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهد.

پیش‌تر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در آستانه هفتادوپنجمین سال تاسیس این ائتلاف نظامی به سرکردگی آمریکا گفته بود که «هم‌اکنون روسیه و ناتو در وضعیت رویارویی مستقیم قرار دارند.»

گسترش دائمی ناتو به سمت شرق اروپا، به محل مناقشه و استدلال ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه بدل شده است به طوری که او بیش از ۲ سال پیش با اشاره به عدم پایبندی ناتو به وعده‌هایش مبنی بر عدم گسترش به شرق اروپا دستور آغاز عملیات ویژه نظامی مسکو را صادر کرد.

کد خبر 6090224

دیگر خبرها

  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • حملات نظامیان صهیونیست و استقامت مردم جنوب لبنان
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی
  • بایدن از تحریم گردان‌های نظامی رژیم صهیونیستی صرفنظر کرد
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • قرارداد ۶میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین