Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، اسدالله عباسی پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی وضعیت تالاب‌های گیلان در سالن الغدیر استانداری گیلان با اشاره به گسترش حریم تالاب، به دلیل افزایش رسوبات در آن اظهار کرد: راه نجات تالاب کار کارشناسی علمی و دقیق است، تصمیمات امروز ما به حیات و زندگی آینده مردم تالاب بستگی دارد لذا ایجاد کارگروهی با رویکرد جهادی برای احیای تالاب انزلی ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این سال‌ها سازمان‌ها و ادارات مختلف قدمی برای احیای تالاب برنداشتند، گفت: عملکرد مسؤولان برای احیای تالاب عرصه را برای مردم سخت و زندگی را برای آبزیان و پرندگان آن محدوده سمی کرده و باید برای بهبود این مشکل پیگیری ملی صورت بگیرد.

استاندار گیلان با تأکید بر اینکه تعیین حد بستر تالاب انزلی باید بر اساس کنوانسیون رامسر باشد و ما اجازه دست‌اندازی به هیچ احدی را در این منطقه نداده و جلوی اقدامات سوءاستفاده گران را می‌گیریم، افزود: پیشگیری از افزایش رسوب‌گذاری در تالاب انزلی ضرورت دارد لذا آبخیزداری استان نیز باید رودخانه‌های آبریز به تالاب را مدیریت کند.

یک‌شبه ۱۰ هزار هکتار به حریم تالاب انزلی اضافه شد

نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه یک‌شبه ۱۰ هزار هکتار به حریم تالاب انزلی اضافه‌شده و آب منطقه‌ای باید مبنای اضافه شدن این مقدار را پاسخ دهد، اظهار کرد: به چه حقی زمین‌های مردم ساکن اطراف تالاب انزلی به نام وزارت نیرو ثبت‌شده، چرا وزارت نیرو در سال ۹۳ برخلاف قانون، بستر تالاب انزلی را ۱۰ هزار هکتار افزایش داد.

احمد دنیا مالی با انتقاد از عدم مبادله موافقت‌نامه اختصاص ۵۸۰ میلیارد تومان جهت احیای تالاب انزلی افزود: چند هزار هکتار اراضی کشاورزی گیلان به حریم تالاب انتقال‌یافته و بودجه‌ای که هفت سال پیش برای ساماندهی فاضلاب در نظر گرفته‌شده کافی نیست.

وی با اشاره به احداث غیر فنی اسکله شماره ۱۰ تالاب انزلی و لزوم لایروبی به‌موقع رودخانه‌ها برای جلوگیری از مخاطره زندگی مردم گفت: وجود لاله تالابی در تالاب انزلی خطرناک‌تر از سنبل آبی بوده و کل تالاب را نیز فرا گرفته است.

نماینده مردم انزلی با تأکید بر لزوم برخورد جدی با تالاب خوارانی که از استان‌های دیگر به گیلان آمدند و به حریم تالاب انزلی تجاوز کردند خاطرنشان کرد: تالاب خواران و سو استفاده گران زندگی چند هزار خانوار حاشیه تالاب را خراب کردند.

صرفاً با حرف مرکز نشینان تصمیم نگیرید

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ‌با بیان اینکه نوع تعیین حریم تالاب انزلی باعث می‌شود که ۱۸ روستا به زیر آب برود و انتظار می‌رود که آب شرکت آب منطقه‌ای گیلان صرفاً با حرف مرکز نشینان مردم گیلان را بیچاره نکنند، اظهار کرد: افزایش حریم تالاب منجر به فاجعه امنیتی و اجتماعی بزرگ می‌شود، اجازه نمی‌دهیم احدی حق مردم ساکن اطراف تالاب انزلی را تضییع کند و خانه و زندگی آن‌ها را به حریم تالاب وارد سازد.

سید کاظم دلخوش با انتقاد از اینکه باوجود ردیف اختصاصی برای لایروبی آب‌بندان‌ها اما دستگاه‌های مرتبط پیشنهادات خود را برای نمایندگان ارسال نکردند گفت: اگر پیشنهادات دستگاه‌های متولی تا روز شنبه به دست نمایندگان نرسد سهمی از لایحه بودجه برای سال آینده در این زمینه تخصیص داده نمی‌شود.

دلخوش با ابراز تأسف از اینکه ۶۰ درصد زمین‌های گیلان به افراد غیربومی فروخته‌شده وبسیاری از افراد از شهرهای دیگر به گیلان مهاجرت و شوراها و دهیاران گیلانی را به بنگاه‌های معاملات ملکی خود تبدیل کرده‌اند، گفت: قانون مالکیت برای غریبه و بیگانه ممنوع است و باید جلوی این کار گرفته شود.

هیچ دستگاه مرتبطی در گیلان یک ریال جذب اعتبار برای پاک‌سازی سنبل آبی نداشت

مدیرکل محیط‌زیست گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه حفظ محیط‌زیست وظیفه همگانی است، اظهار کرد: دو هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان امکانات به شرکت آبفای استان برای ساماندهی فاضلاب شهرهایی که به تالاب انزلی هدایت می‌شود تخصیص داده‌شده است.

ساسان کفایتی با اشاره به اینکه عدم لایروبی، عدم آبخیزداری و ورود بی‌رویه فاضلاب صنعتی، خانگی کشاورزی به تالاب و برداشت آب تالاب در زمان کشاورزی میزان تخریب تالاب را افزایش داد، گفت: دو هزار و ۵۵۸ میلیارد تومانی که برای احیای تالاب در نظر گرفته‌شده برای زمانی است که دلار حدود ۱۲ هزار تومان بود.

وی با بیان اینکه هیچ دستگاه مرتبطی در گیلان حتی یک ریال جذب اعتبار برای پاک‌سازی سنبل آبی نداشته گفت: بسیج و سپاه با کمک جوامع محلی که در حاشیه تالاب هستند بخشی از سنبل‌ها را پاک‌سازی کرد.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: تالاب انزلی گیلان تالاب برای احیای تالاب حریم تالاب انزلی حریم تالاب هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۸۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان

در پی بارندگی‌های اخیر در منطقه و سیلاب‌های ورودی از همسایه بخش‌هایی از تالاب بین‌المللی هامون آبگیری شده و باعث رونق مجدد، اما موقت گردشگری در منطقه سیستان شده است. 

مردمان سیستان بیش از دو دهه است که به دلیل خشکسالی‌های اخیر و باد‌های ۱۲۰ روزه با انواع و اقسام بیماری‌های ریوی و چشمی دست و پنجه نرم می‌کنند و عملاً به دلیل عدم پرداخت حقابه سیستان از سوی کشور افغانستان سال‌های بسیار سختی را پشت می‌گذارند. 

این مردم همواره در فصول پربارش سال در انتظار بارندگی‌ها و نزول رحمت الهی هستند تا زمین تفتیده و خشکیده سیستان قدری طعم زندگی و آب را بچشد که در این سال‌ها اوضاع خیلی به کام آنها نبوده ولی باز هم از رحمت خداوند ناامید نیستند. 
ورود سامانه‌های بارشی در هفته‌ها و روز‌های اخیر چه در داخل و چه کشور افغانستان بارش‎‌های خوبی را به همراه داشت که علیرغم ناملایمت‌هایی که طالبان در پرداخت حقابه داشته‌اند باز هم قدر ناچیزی از سیلاب سرریز شده سد‌های این کشور وارد سیستان شده است. 

کیخا یکی از شهروندان سیستانی گفت: درست است که سالهاست در این منطقه جز خاک و شن و ماسه و سختی چیز دیگری نداشته ایم، اما باز هم حاضر به ترک خانه و کاشانه خود نیستیم، اما از مسئولان و خصوصاً وزارت امور خارجه مطالبه جدی داریم که نسبت به دریافت حقابه ما از طالبان به صورت جدی عمل کند. 

وی ادامه داد: آب در سیستان به معنی زندگی و حیات است و اگر آب نداشته باشیم عملاً امکان زندگی کردن وجود ندارد و مسیولان باید به این مساله به خوبی واقف باشند و ذره‌ای از حق مسلم مردم سیستان در خصوص حقابه کوتاه نیامده و به هر نحوی که می‌توانند اقدام فوری داشته باشند. 

دهمرده، یکی دیگر از ساکنان منطقه سیستان نیز به خبرنگار ما اظهار کرد: آبی که امروز وارد منطقه سیستان شده است به هیچ وجه حقابه تالاب هامون نیست بلکه میزان حجم سیلاب غیرقابل کنترل از سوی طالبان و آب‌های سرریز شده از سد‌های کشور افغانستان است. 

وی ادامه داد: ما هرگز به این سیلاب راضی نمی‌شویم و تنها خواست و مطالبه ما دریافت منظم و کامل حقابه سیستان است تا بتوانیم همچون گذشته به کشاورزی و دامداری بپردازیم و این منطقه را مجدداً احیا کنیم. 

بازگشت زندگی به سیستان 

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: سیستان ظرفیت‌های گردشگری بسیاری دارد و همه ساله در ایام نوروز نیز گردشگران داخلی و خارجی را میزبانی می‌کند، اما به دلیل خشکسالی‌های اخیر دچار مشکلاتی شده است. 

علیرضا شه‌بخش افزود: خوشبختانه طی روز‌های اخیر و به دلیل بارندگی و سیلاب‌هایی که شاهد بودیم قدری آب به این منطقه وارد شده و به نوعی باعث رونق گردشگری و شادمانی مردم شده است. 

وی ادامه داد: به دلیل آب ورودی به منطقه کوه خواجه، مسافران و گردشگران زیادی طی دو روز گذشته این نقطه را برای سفر و بازدید انتخاب کرده‌اند و از تماشای این صحنه‌ها که رو به فراموشی بود لذت می‌برند. 

به گفته شه‌بخش، آب ورودی ناشی از سیلاب‌ها که تحت هیچ شرایطی حقابه سیستان نیز محسوب نمی‌شود موجب آبگیری بخش‌هایی از تالاب هامون و اطراف کوه خواجه شده و صیادان با به آب انداختن توتن و قایق‌های خود که سال‌ها خاک میخورد در حال خدمت‌رسانی به گردشگران هستند و گشت و گذار آبی را برای آنها مهیا کرده‌اند. 


میزبانی پایگاه ملی کوه خواجه از گردشگران 

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان نیز گفت: همزمان با ورود سیلاب‌های سرریز شده از سد‌های کشور همسایه و بارندگی‌های داخل کشور، بخش‌هایی از تالاب هامون که در محدوده پایگاه ملی کوه خواجه قرار دارد آبگیری شده و تصویری زیبا را برای مردم این منطقه به وجود آورده است. 

مجتبی سعادتیان افزود: در روز‌های گذشته پایگاه ملی کوه خواجه پذیرای تعداد بسیار زیادی مسافر و گردشگر بوده که برای تماشا و استفاده کردن از زیبایی خدادادی به این منطقه سفر کرده‌اند. 

وی ادامه داد: تعداد ورودی مسافران به قدری زیاد بوده است که مردم برای رسیدن به کنار آب، تفریح و اینکه تنی به آب زده و یا از قایق سواری استفاده کنند ساعت‌ها در ترافیک جاده‌ای بوده‌اند، اما باز هم این سختی را به جان خریده و خود را به آب رسانده‌اند. 

همه می‌دانند زندگی مردم و به طور کلی حیات در شمال استان سیستان وبلوچستان به آب بستگی دارد که به دلایل شرایط جوی و آب، سدسازی‌های کشور همسایه و عدم پرداخت حقابه این منطقه دچار خشکسالی‌های شدید شده است و همین میزان آبی که به دلیل سیلاب وارد تالاب هامون شده است خوشحالی را همراه آورده است.

منبع: تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • انتصابات جدید در گیلان
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • (ویدئو) حضور پرشور مردم در کنار تالاب هامون
  • با رانندگان پر خطر و ماجراجو برخورد شود/ کنارگذرها به شهر دوم تبدیل شده است
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان