Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، ماموستا عبدالسلام کریمی، مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی در مراسم بزرگداشت علامه محمد واعظ‌ زاده خراسانی که شامگاه گذشته، دوم دی‌ماه در حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: علما چراغ هدایتگری و روشنگری و وارث پیامبران هستند تا انسان‌ها را به سوی نور و خوشبختی هدایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علما و بزرگان به برگزاری این بزرگداشت‌ها نیازی ندارند، بلکه این ما هستیم که نیازمندیم با برگزاری چنین مراسمی از سیره بزرگان درس گرفته، از آنان الگوبرداری کنیم و از جهل خود بکاهیم.

وی گفت: آیت‌الله واعظ‌ زاده خراسانی نیز شخصیتی تمدن‌ساز و عالمی محقق و پژوهشگر بود که از خشونت پرهیز داشت. هنگامی که ایشان از اسلام صحبت می‌کرد، از اسلام به معنای تسلیم و لا غیر سخن می‌گفت و تأکید داشت که اسلام دین خشونت و شمشیر نیست، بلکه دین تحقیق، پژوهش، عشق و محبت است. وی می‌گفت اولین کلمه دین ما با امر «بخوان» که برگرفته از علم و پژوهش است، آغاز و سپس به سوی خدا جهت‌دار شده است.

مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی با بیان اینکه هر گاه براساس علم و پژوهش در مسیری حرکت کنیم، کمتر دچار خطا خواهیم شد، بیان کرد: چهره‌های بزرگ ماندگارند چون منادی فطرت بشر هستند. علامه واعظ‌ زاده خراسانی از عالمانی بود که در راه خدا عمل کرده و کارهای خدایی را به سرانجام رساند.

کریمی با اشاره به آثار بر جای مانده از علامه واعظ‌ زاده بر لزوم استفاده از یک قرن تجربه این عالم بزرگوار تأکید کرد.

تقریب در تمام ابعاد زندگی علامه واعظ‌زاده خراسانی مشاهده می‌شد
سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار و مفاخر دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم با اشاره به همکاری علامه محمد واعظ‌ زاده خراسانی با دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: وی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت‌ها و نقش‌های گوناگونی داشت که از نمونه‌های آن می‌توان به تشکیل گروه قرآن و حدیث در دانشگاه فردوسی مشهد اشاره کرد.

وی با اشاره به نقش علامه واعظ‌ زاده در برگزاری کنگره شیخ طوسی، گفت: نخستین مرتبه آیت‌الله بروجردی بود که برای برگزاری این کنگره تلاش کرد، اما عمرش کفاف حضور در این کنگره را نداد. آیت‌الله محمد واعظ‌ زاده خراسانی پس از ایشان این موضوع را پیگیری کرد و با تلاش‌های او هزاره شیخ طوسی با دریافت مقالات متعدد و سخنرانانی از ۲۰ کشور برگزار شد.

ساکت تصریح کرد: استاد واعظ‌ زاده از صمیم دل به تقریب مذاهب علاقه داشت و اعتقاد به این موضوع در تمام ابعاد زندگی وی مشاهده می‌شد.

آیت‌الله محمد واعظ‌ زاده در اخلاق یک نمونه کامل بود
حجت‌الاسلام سیدحامد علم‌الهدی، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور تقریب مذاهب اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه آیت‌الله محمد واعظ‌ زاده در اخلاق یک نمونه کامل بود، گفت: در میان دوستان از وی به ‎عنوان پدر فرهنگی ایران یاد می‌شود، چراکه او نخستین کسی بود که بعد از پیروزی انقلاب از سوی مقام معظم رهبری برای جریان تقریب مذاهب اسلامی انتخاب شد.

وی ادامه داد: او از شاگردان آیت‌الله بروجردی بود و تفکر و درسی که از آن عالم بزرگ آموخته بود، در اعمال و چهره‌اش کاملا نمود داشت.

علم‌الهدی تصریح کرد: تمام هدف آیت‌الله واعظ‌ زاده این بود که مسلمانان امت واحده شوند چون به اعتقاد وی ریشه تشکیل امت واحده در وجود امیرالمؤمنین(ع) نهفته است.

حامد واعظ‌زاده خراسانی، فرزند آیت‌الله محمد واعظ‌ زاده خراسانی نیز در این نشست، گفت: با بررسی زندگی آن مرحوم و حضورش در کنار اساتید بزرگ مشاهده می‌کنیم وی اساتید بزرگ زمانه خود را درک کرده است.

وی افزود: او تا واپسین روزهای عمرش در پی آشنایی با جهان اسلام بود و در طول عمرش از ۵۵ کشور اسلامی بازدید کرد. سفرهای خارجی آیت‌الله واعظ‌ زاده تا سن ۸۵ سالگی ادامه داشت و تا واپسین روزهای عمرش با عالمان و مراکز علمی ارتباط داشت.

همچنین در ادامه این مراسم حجت ‎الاسلام عبدالکریم بی‌آزار شیرازی، از اساتید حوزه علمیه با بیان خاطراتی از مرحوم آیت‌الله واعظ‌ زاده خراسانی یاد کرد و نام او را گرامی داشت.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: آیت الله واعظ زاده ماموستا کریمی دانشگاه فردوسی مشهد آیت الله محمد واعظ آیت الله واعظ زاده خراسانی علامه واعظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۳۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما  و به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم افزود: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی افزود: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

وی با اشاره به کتاب دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب گفت: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ی این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند.

وی افزود: بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

اسماعیلی در پایان با آرزوی بهره‌مندی از شفاعت و عنایت امام رضا (ع) و صلوات بر محمد و آل محمد به جلسه پایان داد.

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) ۸ اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محلل این وزارتخانه برگزار شد.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، فرهاد قائمیان دبیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع)، سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

دیگر خبرها

  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • عکس| اقدام خیرخواهانه کاپیتان پرسپولیس برای کودک خراسانی
  • اقدام خیرخواهانه کاپیتان پرسپولیس برای کودک خراسانی
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده فوت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی پشت میکروفن پس از تلاوت قرآن
  • احداث آشیانه اداره ماشین آلات راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان
  • آمادگی شمشیربازان خراسانی برای حضور در لیگ برتر