Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، پرونده بارش‌های پاییز ۱۴۰۰ درحالی‌که باید با پربارش سپری می‌شد، اما شاهد کم بارشی بودیم.

کم‌بارشی طی ماه‌های اخیر موضوعی بوده که انتظار بر این بوده با آمدن بارش‌های پاییزی منتفی شود ولی پاییز مازندران نیز با کم بارشی به پایان رسید.

سیدمحمدرضا رضوی مدیرکل هواشناشی مازندران در گفت‌وگویی، اظهار کرد: براساس گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، میانگین بارش آذر ماه سال ۱۴۰۰ استان ۳۷ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۷۱ میلی‌متر بوده، ۴۸ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۷۷ میلی‌متر بوده، حدود ۵۲ درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: میانگین بارش سه ماهه سال زراعی جاری، مازندران منتهی به آذر ماه امسال ۲۲۱ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که حدود ۲۲۵ میلی‌متر بوده حدود دو درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته حدود هفت درصد افزایش داشته است.

مدیرکل هواشناسی مازندران بیان کرد: میانگین دمای هوای آذر ماه ۱۴۰۰ استان مازندران، حدود ۹ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که حدود ۶ درجه سلسیوس بوده، حدود درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که حدود ۵ درجه سلسیوس بوده، حدود ۴ درجه سلسیوس افزایش داشته است.

این مسؤول تصریح کرد: میانگین دمای هوای سه ماهه سال زراعی جاری استان منتهی به آذر ماه ۱۴۰۰، حدود ۱۳ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت و سال گذشته که ۱۱ درجه سلسیوس بوده حدود یک درجه سلسیوس افزایش داشته است.

رضوی یادآور شد: براساس خروجی‌های مدل اقلیمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی سازمان هواشناسی کشور، پیش‌بینی فصلی بارش و دمای هوای استان مازندران طی ماه‌های دی تا اسفند ماه در محدوده نرمال و در اسفند ماه ۱۴۰۰ متمایل به بیش نرمال پیش‌بینی می‌شود.

وی ادامه داد: تغییرات دمای هوای استان مازندران، میانگین دما در دی ماه ۱۴۰۰ تا نیم درجه کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود، در ماه‌های بهمن و اسفند ماه تا نیم درجه بیش از نرمال پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی مازندران با تاکید بر اینکه با توجه به بارش و منابع آب در دسترس استان کماکان لازم است تمهیداتی برای مدیریت مصرف بهینه منابع آب و انرژی صورت گیرد، افزود: صحت پیش‌بینی فصلی بارش و دمای هوای کشور بین ۵۵ تا ۶۵ درصد بوده و در ماه‌های گرم صحت پیش‌بینی کمتر از ماه‌های سرد سال است.

این مسؤول تصریح کرد: در کنار نگرانی از کم‌بارشی موضوع دیگر افزایش دمای هوا بوده که موجب ذوب ذخیره برف در ارتفاعات شده است.

رضوی با اعلام اینکه میانگین بارش آذر ماه سال جاری استان مازندران ۳۷ میلی‌متر بوده است، بیان کرد: این آمار نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۷۱ میلی‌متر بوده، ۴۸ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۷۷ میلی‌متر بوده،  حدود ۵۲ درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: میانگین دمای هوای آذر ۱۴۰۰ استان مازندران ۸.۹ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۵.۶ درجه سلسیوس بوده، 3.3 درجه سلسیوس­ افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۴.۹ درجه سلسیوس بوده، ۰.۴ درجه سلسیوس­ افزایش داشته است.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: پاییز ۱۴۰۰ هوای مازندران نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته درجه سلسیوس بوده استان مازندران میلی متر بوده درصد کاهش دمای هوای کم بارشی پیش بینی ماه ۱۴۰۰ آذر ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرستان بارانی می‌شود

ایسنا/لرستان مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: سطح زرد برای استان صادر شده است.

بهروز مرادپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از غروب امروز دوشنبه شاهد فعالیت سامانه بارشی در استان خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: این شرایط با بارش پراکنده و رگباری باران، رعد و برق، رگبار تگرگ، وزش باد نسبتا شدید تا شدید، خطر اصابت صاعقه همراه است.

مدیرکل هواشناسی لرستان با اشاره به بارش خفیف و پراکنده در جنوب و غرب استان، اضافه کرد: برای روز سه شنبه نیز بارش پراکنده و رگباری باران در اغلب نقاط استان پیش‌بینی می‌شود.

مرادپور رگبار باران در همه نقاط استان را پدیده غالب روزهای پایانی هفته برشمرد و ادامه داد: برای روز شنبه نیز بارش پراکنده و رگباری باران در اغلب نقاط استان پیش‌بینی می‌شود و این سامانه بارشی غروب شنبه از استان خارج خواهد شد.

وی لغزندگی سطح جاده ها، اختلال در تردد، ایجاد رواناب و آبگرفتگی معابر، مه آلودگی هوا و کاهش میدان دید افقی و ... را از جمله مخاطرات سامانه بارشی پیش‌رو بیان کرد.

این مسئول تصریح کرد: احتیاط در تردد به ویژه در مسیرهای کوهستانی، عدم فعالیت‌های کوهنوردی، عدم توقف در بستر مسیل ها و حاشیه رودخانه‌ها، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و سست، احتیاط عبور عشایر و چرای دام در نواحی کوهستانی و سایر اقدامات پیشگیرانه لازم انجام شود.

مدیرکل هواشناسی لرستان بیان کرد: پتانسیل بارشی این سامانه بارشی در ساعاتی از روزهای چهارشنبه و جمعه نمود بیشتری خواهد داشت که وقوع اغلب مخاطرات در محدوده هشدار نارنجی پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش بینی بارش سنگین باران در برخی استان‌ها تا خرداد
  • لرستان بارانی می‌شود
  • اصفهان پایان هفته بارانی است
  • پیش بینی افزایش ابر در استان مرکزی
  • پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی
  • ورود سامانه بارشی به کشور؛ استان‌های بارانی کدامند؟
  • اصفهان پایان هفته بارانی است/ افزایش ۳ درجه‌ای دما
  • پیش بینی ورود سامانه بارشی به لرستان
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • سامانه بارشی همراه با رعدوبرق در راه آسمان اصفهان/ هوا گرم می‌شود