Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از وظایف دفتر امور بین‌الملل، بررسی زمینه‌های همکاری با کشورهای هدف و مقایسه نقاط‌قوت و ضعف آنها به‌منظور بسط و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف است.

به گزارش ایران آنلاین،یکی از وظایف دفتر امور بین‌الملل، بررسی زمینه‌های همکاری با کشورهای هدف و مقایسه نقاط‌قوت و ضعف آنها به‌منظور بسط و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف ازجمله روابط کار، توسعه کارآفرینی، ایجاد کسب‌وکار، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، تعاون، تامین‌اجتماعی و حمایت‌های اجتماعی با کشورها است و با بهره‌گیری از تجربیات موفق و دانش روز در بخش‌های IT و ICT می‌توان درجهت توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی مثمرثمر واقع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصور اولیه این است که امور بین‌الملل چه از جنبه اقتصادی و سیاسی صرفا در حیطه اختیار و عمل وزارت امور خارجه و دستگاه‌هایی همچون گمرک و سازمان توسعه تجارت و... قرار دارد؛ اما اگر به قوانین و اسناد بالادستی نگاهی بیندازیم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز درکنار این دستگاه‌ها نقش و جایگاه بسیار اثرگذاری در عرصه‌های بین‌المللی دارد. توسعه روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها، زمینه‌سازی اشتغال و فعالیت برای نیروی کار کشور در عرصه بین‌المللی، انتقال فناوری، همکاری در حوزه بیمه‌های بازنشستگی و صندوق‌ها و... تنها بخشی از این وظایف است که در ادامه به‌صورت تفصیلی به آنها اشاره می‌شود.

جایگاه وزارت کار در اعزام نیروی کار به خارج

یکی از وظایف دفتر امور بین‌الملل، بررسی زمینه‌های همکاری با کشورهای هدف و مقایسه نقاط‌قوت و ضعف آنها به‌منظور بسط و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف ازجمله روابط کار، توسعه کارآفرینی، ایجاد کسب‌وکار، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، تعاون، تامین‌اجتماعی و حمایت‌های اجتماعی با کشورها است و با بهره‌گیری از تجربیات موفق و دانش روز در بخش‌های IT و ICT می‌توان درجهت توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی مثمرثمر واقع شد. موضوع آینده کار یکی از مباحث مهم روز و سازمان بین‌المللی کار است و اهمیت آن با همه‌گیری ویروس کرونا بیش از پیش مشخص شد، لذا به‌روز شدن و آشنایی با فناوری‌های نوین و دیجیتالی‌شدن از اهمیت زیادی برخوردار است و باید آموزش‌های رایگان مجازی و مبتنی‌بر تکنولوژی‌های دیجیتال برای مشاغل غیررسمی و خرد و خانگی (که به‌علت هزینه‌های بالا) به نیروی کار داده شود. دولت موظف است این آموزش‌ها را دراختیار همگان قرار دهد و از این‌گونه کسب‌وکارها حمایت کند و با انتقال این فناوری‌ها به کشورهایی که به‌نوعی درحال توسعه هستند، زمینه ایجاد اشتغال را برای ایرانیان خارج از کشور فراهم کند.

همکاری درقالب صندوق‌های بیمه و بازنشستگی

از دیگر وظایف دفتر امور بین‌الملل، اعلام زمینه‌های همکاری وزارتخانه با کشورهای موردنظر درقالب کمیسیون مشترک‌های اقتصادی یا همفکری‌های دوجانبه است و باید آمادگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای انجام روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری درقالب صندوق‌های بیمه و بازنشستگی کشور مورد هدف در زمینه‌های گردشگری، صنعت حمل‌ونقل هوایی و دریایی، خطوط انتقال انرژی، صنایع، معادن، بازرگانی، کشاورزی، خدمات فنی و تخصصی، صنعت ساختمان و راه‌سازی، ساختمان، شهرسازی و ساخت هتل، تشکیل زنجیره‌های همکاری اقتصادی درقالب شرکت‌های فراملیتی، اجرای پروژه‌های عمرانی زیربنایی از قبیل ساخت سد، نیروگاه، راه، راه‌آهن، پل و تونل اعلام شود. این همکاری‌ها می‌تواند از طریق شرکت‌های شستا انجام شود.

همچنین وجود و توسعه تفاهمنامه‌ها و توافقنامه‌های دوجانبه وزارت کار ایران در کشورهای هدف، اعزام مربی در زمینه‌های مختلف فنی و آموزش در آن کشورها و وجود قراردادهای بیمه کارگری در حمایت از کارگزاران شاغلان کشورهایی مانند عراق، اقلیم کردستان عراق و... از دیگر موارد است.

وزارت کار و صادرات دانش مهندسی

با ظرفیت مهندسی‌ای که در ایران وجود دارد، کشورمان می‌تواند به مرکز آموزش‌های فنی در منطقه تبدیل شود. این ظرفیت در حوزه‌های IT، تعمیر و تجهیز بخش‌های مختلف و حوزه‌های فنی و مهندسی وجود دارد.
با توجه به اینکه مرکز تربیت‌مربی کرج، اولین‌بار توسط سازمان بین‌المللی کار مطابق استانداردهای جهانی راه‌‌اندازی شده، لذا از قابلیت و ظرفیت‌سازی بالایی در منطقه برخوردار است و گواهی‌نامه آموزشی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای از نظر بین‌المللی مورد تایید است و تاکنون دوره‌هایی را برای اتباع کشور افغانستان برگزار کرده است. پیشنهاد می‌شود در تعامل با مرکز آموزش بین‌المللی تورین سازمان بین‌المللی کار، چهارچوب همکاری تدوین و درقالب همکاری‌های جنوب–جنوب از ظرفیت‌های ILO برای آموزش مربیان و کارآموزان کشورهای درحال توسعه استفاده کرد یا با اعزام مربی به کشورهای مورد هدف به آموزش کارآموزان پرداخت، در ضمن از آموزش‌های به‌روز مربیان و اساتید متخصص سازمان نیز برخوردار شد. لازم به ذکر است سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در برخی کشورها همچون سوریه، کنیا، تانزانیا، زنگبار، الجزایر و... همکاری‌های آموزشی و اعزام مربی داشته است. به‌منظور برخورداری از آموزش‌های به‌روز و تعامل با کشورهای زیر پیشنهاد می‌شود:

با کشورهای صنعتی و اروپایی و اقتصادهای پیشرفته

انتقال تجارب و برخورداری از امکانات و تجارب آنها و آموزش فناوری‌های جدید و آشنایی با نظام‌های نوین در مراکز، آشنایی با متدهای جدید و پداگوژی‌های نوین، استفاده از مربیان و کارشناسان اروپایی در آموزش مربیان در داخل و خارج از کشور.

در تعامل با کشورهای همجوار

•انتقال تجارب و کارشناس به‌صورت چندجانبه
•استفاده از امکانات سازمان‌های بین‌المللی و سازمان همکاری اسلامی، آژانس‌های بین‌المللی همچون کویکا-جیتکو-اکو در آموزش اتباع ایرانی و نیز اتباع کشورهای همجوار همانند ایران و عراق و لبنان و سوریه ، تاجیکستان، گرجستان و...
•آموزش اتباع افغانستانی و تاجیکی فارسی‌زبان در مراکز تربیت‌مربی کرج با برخورداری از بودجه‌های بین‌المللی
•اجرای پروژه‌های مشترک در تعامل با کشورهای آفریقایی
•انتقال تجارب و کارشناسان
•استفاده از امکانات سازمان‌های بین‌المللی همچون سازمان بین‌المللی کار، اجرای پروژه جنوب–جنوب با تخصیص بودجه مربوطه سازمان
•استفاده از طرح‌های اتحادیه آفریقا در اجرای برنامه‌های آموزشی برای کشورهای عضو
•ایجاد و تجهیز مراکز فنی‌وحرفه‌ای در کشورهای آفریقایی با استفاده از کمک‌های توسعه‌ای مصوب وزارت امور خارجه

وزارت کار و صادرات خدمات فنی و مهندسی

همچنین ازجمله صادرات دارای ارزش افزوده بالا، صادرات خدمات فنی و مهندسی شرکت‌هاست. دفتر امور بین‌الملل به‌عنوان پل ارتباطی در ایجاد روابط و گسترش زمینه‌های همکاری دوجانبه و چندجانبه به ایفای نقش می‌پردازد و این مهم از طریق انعکاس ظرفیت‌ها از طریق وزارت امور خارجه به کشورهای هدف، دعوت از مقامات و مسئولان کشورهای موردنظر برای آشنایی با امکانات، مذاکره برای تعامل بیشتر، تنظیم قرارداد همکاری و یادداشت تفاهم‌های مشترک کشورها امکان‌پذیر است.

توسعه روابط با ۱۵ کشور همسایه

از ظرفیت‌های مهم اقتصادی ایران، ۱۵کشور همسایه است که با دارا بودن ۵۶۰میلیون نفر جمعیت و با ۲۵کشور منطقه فاصله نزدیکی دارد. بین این کشورها، کشور‌هایی همچون چین، هند و روسیه قرار دارند و بالقوه بازار بزرگی را برای مبادلات درون‌منطقه‌ای تجاری به خود اختصاص داده‌اند. ظرفیت‌های موجود در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اقدام جهت توسعه اقتصادی کشور را با تسهیل و حسن اجرای آن شامل (صنعت پتروشیمی، فولاد، خدمات اجتماعی، بخش‌های کشاورزی و مواد غذایی، دارویی، نساجی، گردشگری) صادراتی و رفع موانع اجرایی، حمایت از حقوق صادرکنندگان در کشورهای مقصد و نظارت بر آن در مجامع بین‌المللی، استفاده از شیوه‌های نوین بازاریابی فعال با همکاری بنگاه‌های اقتصادی وزارتخانه و جذب سرمایه‌های خارجی جهت مشارکت در پروژه‌های فناوری و نوآوری و تسهیل تامین کالاهای سرمایه‌ای موثر در تولید که می‌تواند زمینه مناسبی را برای افزایش درآمدهای ارزی کشور فراهم کند و همچنین به شکوفایی اقتصادی برساند.

در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجموعه‌‌‌های اقتصادی بزرگی داریم که بخش‌‌‌های مهم اقتصادی کشور را مدیریت می‌کنند. ازجمله وجود ۹هلدینگ بزرگ با بیش از ۱۵۰شرکت در حوزه‌های پتروشیمی، دارو، ساخت‌وساز و غیره. علاوه‌بر موضوعات اقتصادی، در حوزه‌‌‌های تامین اجتماعی، تعاون، اشتغال، کارآفرینی و مهارت‌آموزی و... نیز حضور جدی وجود دارد. اما امروز مشخصا به موضوعات اقتصادی می‌‌‌پردازیم و مایل به رشد و ارتقای روابط در زمینه‌‌‌های اقتصادی هستیم.

راهکارهایی جهت افزایش صادرات

۱) ایجاد نمایشگاه‌های بین‌المللی تجاری مشترک در کشورهای هدف با استفاده از محصولات شرکت‌های زیرمجموعه وزارت ازجمله شرکت‌های تعاونی صادرات‌گرا
۲) صادرات کالاها و خدمات دانش فنی شرکت‌ها و موسسات تحت پوشش وزارت متبوع کشورهای هدف
۳) سرمایه‌گذاری مشترک با عنایت به مزیت‌های نسبی کالاها و خدمات تولیدی شرکت‌ها و موسسات تحت پوشش در کشورهای هدف
۴) ایجاد امکان ترانزیت کالا و خدمات و ارزش فنی شرکت‌ها و موسسات تحت پوشش وزارت متبوع از کشورهایی که دارای تفاهمنامه همکاری با کشورهای هدف هستند
۵) ایجاد کریدورها و موسسات تجاری و اقتصادی جهت انجام فعالیت‌های اجرایی موفق
۶) ایجاد نمایندگی و کارگزاری کالاها و خدمات و بورس از کشورهای دارای تفاهم همکاری اقتصادی، توسط شرکت‌ها و موسسات تحت پوشش وزارت متبوع جهت انتقال کالا و خدمات به سایر کشورها.

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: همکاری با کشورهای هدف سازمان بین المللی کار زمینه های همکاری توسعه کارآفرینی رفاه اجتماعی بین المللی همکاری ها وزارت کار ظرفیت ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۱۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از برقراری ارتباطات مالی شبه سوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰ کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی ضیغمی؛ رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، اظهار کرد: 103 کشور برای حضور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. همچنین بیش از 3500 شرکت‌کننده درخواست حضور داشتند که با توجه به محدودیت‌های زیرساختی تنها توانستیم 2500 نفر را پذیرش کنیم.

وی افزود: امیدواریم با افزایش زیرساخت‌ها بتوانیم در سال‌های آینده 5 هزار نفر بازدیدکننده تجاری را از این نمایشگاه پذیرا باشیم و مشکلات موجود رفع شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در این نمایشگاه ایران توانمندی‌های صادراتی خود را در حوزه‌های مختلفی از جمله فولاد، خدمات، فنی مهندسی، ساختمان، پتروشیمی، ماشین‌آلات، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، دانش‌بنیان و ... در معرض دید بازدیدکنندگان داخلی و خارجی قرار می‌دهد.

ارتباط شبه سوئیفت با 10 کشور

ضیغمی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ورود هیئت تجاری از کشور کره شمالی به ایران برای بازدید از این نمایشگاه گفت: این کشور نیز مانند سایر کشورها برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران آمده است.

وی تصریح کرد: کشورهای دیگری که با ایران در حوزه‌های نفت همکاری می‌کنند، ظرفیت‌های دیگر ایران را نمی‌دانند و حتی بسیاری از کشورهای دوست و همسایه نیز به ظرفیت‌های صادراتی ایران آگاه نیستند که امیدواریم این نمایشگاه زمینه را برای شناخت ظرفیت‌های صادراتی ایران در بخش‌های دیگری به غیر پتروشیمی، نفت و فولاد بشناساند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی نقل و انتقال پول با دیگر کشورها گفت: در روش‌های پولی و بانکی و شبه سوئیفت اتفاقات خوبی روی داده است و با نزدیک به 10 کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم اما به دلیل محرمانگی درباره آنها تبلیغات نمی‌کنیم.

مشوق‌های صادراتی با دستور رئیس جمهور به تجار پرداخت می‌شود

ضیغمی گفت: با دستور رئیس جمهور مشوق‌های صادراتی به تجار پرداخت خواهد شد و از طرفی خطوط مستقیم دریایی و هوایی با کشورهای هدف راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: در این نمایشگاه تلاش شده که تمرکز نمایش فعالیت‌های ایران در حوزه‌های صنایع غذایی دانش‌بنیان، ساختمان، تجهیزات پزشکی و حوزه‌های غیرپزشکی باشد زیرا ظرفیت‌های مناسبی برای صادرات این محصولات به دیگر کشورها داریم.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره گردش مالی شبه سوئیفت گفت: امکان ارائه اطلاعات آن را نداریم.

ضیغمی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم، گفت: قراردادهای مختلفی توسط بخش خصوصی در این نمایشگاه منعقد می‌شود که امیدواریم فضای مذاکره دوجانبه با فعالین اقتصادی کشورهای مختلف فراهم شود.

وی افزود: بسیاری از شرکت‌هایی که در سالهای گذشته با ایران قرارداد بستند امسال برای توسعه روابط به ایران می‌آیند؛ جزئیات قراردادهای منعقد شده در روز آخر به طور کامل منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها