Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی بوک سِلِر، نتایج پژوهش‌های موسسه تحقیقاتی بوک اسکن نشان می‌دهد ناشران، نویسندگان، کتابفروشان و دانشگاهیان جایزه کتاب بوکر را مهمترین جایزه ادبی جهان می‌دانند. این بدان معناست که جایزه بوکر از جوایز معتبری چون پولیتزر در نزد اهالی کتاب و ادبیات اهمیت و ارزش بالاتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش که اولین بار تابستان ۲۰۲۰ انجام و تابستان ۲۰۲۱ تکرار شد، نشان داد بوکر و پولیتزر معروف‌ترین جوایز ادبی نزد ناشران و نویسندگان هستند و پس از آنها، از حیث اهمیت و اعتباری، جوایزی چون کاستا، جایزه کتاب بریتانیا، جایزه ادبیات داستانی زنان در انگلیس و جایزه کتاب ملی و جایزه نیوبری در آمریکا قرار دارند.

جایزه ادبی بوکر پیش از این به نام بوکر مک کانل طی سال های ۱۹۶۹ تا ۲۰۰۱ و طی سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۹ به نام جایزه من بوکر شناخته می شد. این جایزه هر سال به بهترین رمان اصلی نوشته شده به زبان انگلیسی و چاپ شده در انگلیس اهدا می شود. نویسندگان شهروند کشورهای همسود (اتحادیه ای متشکل از ۵۳ کشور) به علاوه ایرلند، آفریقای جنوبی و بعدها زیمبابوه در سال های اول تا سال ۲۰۱۴ واجد شرایط دریافت این جایزه بودند، در ادامه به هر رمانی که به زبان انگلیسی نوشته شده باشد، گسترش یافت.

روند انتخاب برنده جایزه با تشکیل یک کمیته مشورتی شامل یک نویسنده، دو ناشر، یک نماینده ادبی، یک کتابفروش، یک کتابدار و یک رئیس منتصب بنیاد جایزه بوکر آغاز می شود. سپس کمیته مشورتی، هیات داوران را که عضویت آن هر ساله تغییر می کند، برمی گزیند. داوران از میان منتقدان برجسته ادبی، نویسندگان، دانشگاهیان و شخصیت های برجسته عمومی انتخاب می شوند. جایزه بوکر امسال برای رمان وعده به دیمون گالگوت از آفریقای جنوبی رسید.

پژوهش اخیر نیلسون بوک که به سفارش یک جایزه بین‌المللی کتاب و در جامعه آماری هزار نفری انجام شد، همچنین نشان داد تاثیر بالقوه بر فروش مهمترین عامل موثر در تصمیم‌گیری ناشران و نویسندگان برای شرکت در یک جایزه ادبی است و نسبت به جایگاه داخلی و بین‌المللی اهمیت بالاتری دارد. میزان تمرکز بر این عامل از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ افزایش یافت؛ احتمالا به این دلیل که میزان فروش تحت تاثیر کرونا قرار گرفته و در این دوران به دست آوردن پول به هر چیزی مقدم است.

برچسب‌ها جایزه ادبی بوکر ادبیات جهان رویدادهای حوزه فرهنگ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جایزه ادبی بوکر ادبیات جهان رویدادهای حوزه فرهنگ جایزه ادبی بوکر ادبیات جهان رویدادهای حوزه فرهنگ جایزه ادبی جایزه بوکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۳۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقد کتاب مویه های آمو

پنجمین همایش ادبی از بلخ تا نیشابور به همت انجمن ادبی خانه مولانا و حوزه هنری استان قم با رونمایی و نقد کتاب مویه‌های آمو اثر سیدسکندر حسینی بامداد در سالن مهر حوزه هنری قم برگزار شد.

این همایش با حضور شاعران و نویسندگان ایران و افغانستان و با هدف شناخت بهتر و عمیق‌تر شعر امروز افغانستان برگزار شد.

در این همایش حسین محمدی مبارز، طهماسبی خراسانی‌ و سید حسین فصیحی با اجرای سیدعلی نقیب به نقد و بررسی مجموعه شعر مویه‌های آمو پرداختند.

منتقدین به کشف مضامین و خلق آثار موفق در زمینه‌های مختلف آیینی، اجتماعی و عاشقانه، سلیس بودن و به‌روز بودن زبان، بلخ‌گرایی و هویت تمدنی، انتخاب درست واژگان در شعر و انتخاب مناسب عنوان کتاب و تناسب آن با سروده‌های اجتماعی و عاشقانه اشاره کردند.

در این محفل ادبی سیده تکتم حسینی، احسان‌الله بدخشانی، شفیق صادقی، اعلا امیری، مژگان فرامنش، اسحاق ثاقبی داراب، معصومه جمالی، مجتبی خرسندی و سید سکندر حسینی بامداد (نویسنده مجموعه شعر مویه‌های آمو) شعرخوانی داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • بحران ادبیات داریم
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد